Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-25@13:14:45 GMT

شیطنت اخیر سرانه مصرف شیر را در کشور کاهش داد

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۵۱۸۵

خرداد: رئيس سازمان غذا و دارو کشور گفت‌: شيطنت اخير در‌باره وجود سم افلاتوکسين در شير پاستوريزه که مبتني بر اطلاعات غلط بود‌، به صنعت لبنيات صدمه زد و سرانه مصرف شير را در کشور کاهش داد.
به گزارش خرداد به نقل از روزنامه آرمان ملی ، ادعاي بالا بودن ميزان افلاتوکسين در شير پاستوريزه کشور در يک برنامه تلويزيوني مطرح شد؛ ادعايي که بلافاصله در جامعه گسترش يافته و تکذيب مراجع رسمي از جمله وزارت بهداشت را در پي داشته است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا شانه ساز در گفت‌و‌گو با ايرنا افزود: سرانه مصرف شير تا پيش از اين هم در کشور اندک و يک‌پنجم سرانه جهاني بوده و اکنون به ميزان بيشتري کاهش يافته است.
وي توضيح داد: اطلاعات غلط درباره شير پاستوريزه و صنعت لبنيات کشور در حالي از طريق يک رسانه رسمي مانند تلويزيون به جامعه داده شد که استانداردهاي رايج براي توليد شير سالم در جمهوري اسلامي ايران از استانداردهاي رايج در اروپا و حتي آمريکا نيز سختگيرانه‌تر است. شانه‌ساز گفت: متاسفانه اين اطلاعات غلط حتي براي صادرات برخي از برندهاي لبنياتي ما که از جايگاه خوبي در منطقه و جهان برخوردار بودند‌، مشکل ايجاد کرد.

شکايت از طرح کننده ادعامعاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: شکايت از اظهارنظرکننده بالا بودن افلاتوکسين شير توليدي در ايران به يک مطالبه عمومي تبديل شده است و ما ديگر حتي اگر بخواهيم کمک کنيم، کاري از دست ما ساخته نيست. شانه‌ساز افزود‌: اين شکايت از سوي انجمن صنايع لبني و غذايي کشور در دستگاه قضايي مطرح شده است و به دنبال برخورد قانوني در اين ارتباط هستند.
وي گفت‌: هم‌اکنون نظارت بر مواد غذايي به خصوص شير از مبادي توليد‌، مسيرهاي انتقال به کارخانه و در کارخانه به صورت سختگيرانه از سوي معاونت غذا و دارو در سراسر کشور به صورت جدي انجام مي‌شود و هيچ‌گونه اهمالي در اين زمينه وجود ندارد. او افزود‌: ما در سطح کشور 400 واحد توليد فرآورده‌هاي لبني داريم و 66 دانشگاه علوم پزشکي هم از طريق معاونت‌هاي غذا و دارو به طور دقيق بر عملکردشان نظارت دارند.
ادعاي عرضه شيرهاي پاستوريزه‌ آلوده به سم افلاتوکسين را شخصي که از او به عنوان «بازرس انجمن بهداشت و ايمني غذايي ايران» ياد شد‌، در يک برنامه زنده تلويزيوني مطرح شد. اين فرد که نامش «بهادر حاجي‌محمدي» معرفي شد‌، ادعا کرد که شيرهاي پاستوريزه‌اي که از سوپرمارکت‌ها تهيه مي‌شود مقدار زيادي آلودگي به سم افلاتوکسين دارند که به منجر به سرطان کبد مي‌شود.
وي تهديد شيرهاي پاستوريزه را «فراتر از روغن پالم» براي جامعه توصيف کرد و مدعي شد که جاي آنکه نگران استفاده از روغن پالم و وايتکس در لبنيات باشيم، افکار عمومي و مسئولان بايد به مسائل مهم‌تري مانند وجود سموم ديگر در لبنيات توجه داشته باشند از جمله افلاتوکسين که با مصرف ذرت‌هاي آلوده در دامداري‌ها وارد شير مي‌شود.
اين فرد حتي آمارهايي در‌باره ميزان آلودگي شيرهاي پاستوريزه مناطق مختلف کشور ارائه کرد؛ آمارهايي که مرجع مشخص رسمي براي آنها ذکر نکرد و فقط مدعي شد که اين آمارها از «پژوهش تعدادي از اساتيد دانشگاه استخراج شده» بدون اينکه حتي عنوان پژوهش يا مرجع درخواست‌کننده باري چنين پژوهشي را مشخص کند. بر اساس روال معمول‌، مراکز دانشگاهي و علمي پژوهش‌هاي ميداني تعريف شده را به درخواست مراجع مشخص و با اهداف مشخص انجام مي‌دهند و نتايج پژوهش خود را هم با عنوان مشخص در اختيار همان مراجع قرار مي‌دهند.

وجود قرص در کيک‌ توطئه بودرئيس سازمان غذا و دارو همچنين در پاسخ به پرسش ايرنا در مورد مشاهده قرص داخل کيک‌، کلوچه و بيسکوئيت در مناطقي از کشور هم توضيح داد‌: متاسفانه اين کار يک توطئه بود که مشکلات زيادي را در بازار فروش براي صنعتت کيک و کلوچه کشور ايجاد کرده است. شانه‌ساز افزود‌: در صنعت کيک و کلوچه کشور به‌طور مستقيم حدود سه ميليون و 200 هزار نفر شاغلند که با احتساب افراد تحت پوشش اين شاغلان‌، معيشت حدود 12 ميليون نفر از قبل اين صنعت در کشور تامين مي‌شود.
وي گفت‌: علاوه بر اين‌، در سال گذشته حدود يک ميليارد دلار از محل صادرات کيک و کلوچه ارز وارد کشور شده و در سال جاري اين واحدها هدف‌گذاري‌شان براي صادرات حدود يک ميليارد و 250 ميليون دلاري بوده که تا پايان آذر ماه وضعيت‌شان از لحاظ فروش به خصوص صادرات خوب بوده است، ولي پس از آن با توطئه وجود قرص با مشکل مواجه شده‌اند. معاون وزير بهداشت گفت‌: اين کار به نظر مي‌رسد يک توطئه خارجي براي ضربه زدن به امنيت غذايي و اقتصاد کشور بود‌ه، چون پيش از اينکه گذاشتن قرص داخل کيک و کلوچه در ايران رخ بدهد، در ترکيه اتفاق افتاد و ضربه زيادي به صادرات کيک و کلوچه آن کشور زدند.
شانه‌ساز افزود‌: نظارت ما بر صنعت غذايي به عنوان متوليان سلامت مردم بسيار دقيق است و براساس استانداردهاي رايج پيش‌بيني براي صنايع غذايي صورت مي‌گيرد. وي که براي شرکت در همايش روسا و معاونان آموزشي و غذا و داروي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کلان منطقه يک کشور به مازندران سفر کرد‌، به معاونان غذا و داروي دانشگاه‌هاي اين منطقه شامل دانشگاه‌هاي علوم پزشکي شاهرود‌، بابل‌، مازندران‌، سمنان‌، گيلان و گرگان توصيه کرده در شرايط جنگ اقتصادي ضمن نظارت دقيق بر توليد مواد غذايي از برخي نظارت‌هاي غير‌ضرور و بهانه‌تراشي‌ها پرهيز کنند.


برچسب ها: مصرف شیر ، آفلاتوکسین

منبع: خرداد

کلیدواژه: مصرف شیر آفلاتوکسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۵۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، اقبال حمیدی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از سوم تا نهم اردیبهشت به نام زمین پاک نامگذاری شده و برنامه‌های مختلفی در این زمینه انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در قالب ایران پاک در مناطق گردشگری برای پاسداشت زمین پاک برنامه‌هایی اجرا می‌شود.

وی افزود: «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین» شعار امسال برای حفظ محیط زیست است که باید واحدهای تولیدی مواد پلاستیکی مواد خود را با مواد تجزیه پذیر تغییر دهند.

مدیرکل محیط زیست کردستان با اشاره به آئین نامه کاهش مصرف پلاستیک بیان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان‌ها مکلف هستند ظرف مدت پنج سال، ۲۰ درصد مواد مصرفی در واحدهای تولیدکننده انواع پلاستیک را با مواد تجزیه پذیر جایگزین کنند.

حمیدی با اشاره به اینکه سرانه مصرف پلاستیک روزی سه کیسه پلاستیکی با عمر استفاده ۱۰ تا ۱۲ دقیقه است، اضافه کرد: ایران بیستمین کشور تولیدکننده زباله پلاستیکی دنیا است و سالانه میزان مصرف کشور بیش از ۱۰ میلیون پلاستیک است.

وی ادامه داد: براساس آئین نامه مذکور وظایفی هم برای سازمان‌های جهاد کشاورزی در استان‌ها مبنی بر ترویج و آموزش نحوه استفاده از لوله‌های پلاستیکی در بخش کشاورزی به ویژه کشت‌های گلخانه‌ای تعریف شده است.

سرانه هر نفر را سه کیسه پلاستیک دانست و گفت: کشور ماه بیست و یکمین کشور تولید زباله و پنجمین کشور مصرف کننده پلاستیک در جهان هستیم و باید به سمت استفاده از مواد تجزبه‌پذیر پیش برویم.

حمیدی اذعان کرد: حوادث طبیعی از جمله آتش‌سوزی و حریق نیز از بین برنده تنوع زیستی است و آسیب‌رسان خواهد بود.

وی ورود فاضلاب روستاها به رودخانه‌ها و آبراهه‌ها، فضولات دامی و واژگونی تانکر سوخت نیز از عوامل آلودگی خاک و محیط زیست است.

مدیرکل محیط زیست کردستان اعلام کرد: آلودگی هوا به دلیل خودروهای فرسوده نیز از معضلات استان بویژه شهر سنندج در آلوده کردن هوا و محیط زیست است.

حمیدی اعلام کرد: کردستان استانی صنعتی نیست که معضلی در محیط زیست ایجاد کند اما کانون‌های گرد و غبارخیز خارج از استان هوا را آلوده می‌کند.

وی حجم بالای زباله‌ها و پسماند روستاها را مشکل‌ساز دانست و گفت: ۳۰ درصد زباله‌ها توسط خانوارها قابل بازیافت است و اگر فرهنگسازی شود کمک بزرگی به امنیت محیط زیست خواهد بود.

کد خبر 6086292

دیگر خبرها

  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • سرانه مصرف برنج به ازای هر ایرانی ۳۵ کیلو است
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • قلیان اکسیژن پرتگاهی جدید برای جوانان/ جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند