Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@13:49:43 GMT

بافت تاریخی روستای «انبوه» ثبت می‌شود

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۵۵۰۹

بافت تاریخی روستای «انبوه» ثبت می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، ولی جهانی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه با اشاره به ثبت بافت تاریخی روستای انبوه شهرستان رودبار، اظهار کرد: این روستای یکی از قدیمی‌ترین روستاهای تاریخی ایران است.

وی با بیان اینکه روستای انبوه در منطقه کوهستانی بخش عمارلو شهرستان رودبار و در ارتفاع ۱۳۰۰ متری سطح دریا واقع شده است، گفت: وجود محوطه‌های تاریخی مانند قلعه چیمارود و پل تاریخی انبوه اهمیت تاریخی این روستا را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهانی در ادامه با اشاره به اینکه بررسی‌های باستان‌شناسی قدمت روستا و محدوده اطراف آن حکایت از قدمت ۳۵۰۰ ساله روستا دارد، افزود: روستای انبوه دارای معماری بی نظیر کوهستانی بوده و قدیمی‌ترین سنگ قبر دوره اسلامی در گیلان با بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت، مربوط به روستای انبوه است.

وی با بیان اینکه «انارچین» یکی از مهم‌ترین جشن‌های تاریخی است که هر ساله با حضور پرشور مردم در روستای انبوه برگزار می‌شود، تصریح کرد: پرونده مستندسازی و مطالعات بافت تاریخی روستا در سال‌های گذشته و به صورت طرح پژوهشی اداره‌کل میراث فرهنگی توسط یکی از اساتید دانشگاه گیلان انجام شده که پس از بررسی مطالعات، مستندسازی تکمیلی و همچنین طبق بررسی گزارشات باستان‌شناسی در دهه ۸۰ توسط دکتر فلاحیان از همکاران پژوهشکده باستان شناسی وزارت میراث‌فرهنگی، در کمیته فنی و شورای ثبت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان مطرح و به عنوان یک اثر شاخص تحت عنوان بافت تاریخی روستای انبوه واجد ارزش ثبت تشخیص داده شده است.

معاون میراث فرهنگی ادامه داد: بعد از ابلاغ به مالک آن برای اهالی روستا در حال انجام است و پس از آن هرگونه ساخت و ساز در روستا با هماهنگی و استعلام از پایگاه میراث فرهنگی جیرنده امکان پذیر خواهد بود.

کد خبر 4835512

منبع: مهر

کلیدواژه: ولی جهانی میراث فرهنگی گیلان ثبت ملی بارش برف سیل سیستان و بلوچستان بوشهر دهه فجر تعطیلی مدارس گرگان قزوین ایلام شهرکرد شیراز خطبه های نماز جمعه انتخابات 98 قاسم سلیمانی سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۵۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید

مصطفی ده پهلوان فارس اظهار داشت: اصلی‌ترین کانون تمدنی ایرانی فرهنگی است.

به گزارش ایسنا، وی امروز، ۳۰ فروردین ماه در حاشیه مراسم رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در این مجموعه جهانی برگزار شد، گفت: ظرفیت آثار در حوزه میراث فرهنگی در استان فارس بسیار گسترده است و شهرت جهانی دارد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به شعار امسال روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی که به شکلی به تاب‌آوری در مقابل مخاطرات محیطی تاکید دارد، اشاره کرد و گفت: معتقدم این شعار به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان جهش تولید و مشارکت مردم مطرح‌شده گره می‌خورد چراکه اگر میراث فرهنگی پشتوانه مردمی نداشته باشد محکوم به فنا خواهد بود.

ده پهلوان افزود: برای نمونه برداشت بی‌رویه آب و فرونشست‌های زمین خطرات جبران‌ناپذیری را برای مجموعه‌های جهانی، چون تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار‌های ارائه‌شده حدود ۷۰ چاه غیرمجاز در دشت مرودشت پلمپ شده است، افزود: زمانی حفاظت و صیانت از آثار تاریخی به‌درستی رخ می‌دهد که علاوه بر میراث فرهنگی جامعه هدف، چون مردم و حتی ادارات و سازمان‌ها براین مهم تأکید داشته باشند.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در ادامه سخنانش اخذ سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید را اتفاق بزرگ و مهمی دانست و گفت: موضوع صیانت و پاسداشت از میراث فرهنگی وجوه مختلفی دارد که بخشی از آن به حفاظت‌های داخلی و علمی خود مجموعه‌ها و بخش دیگر آن به قوانین و مقررات موجود برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: سند مالکیت تخت جمشید اقدام ارزشمند و بزرگی است که باعث می‌شود حفاظت و صیانت از این مجموعه عظیم راحت‌تر صورت گیرد.

ده پهلوان ادامه داد: زمانی که میراث فرهنگی در پناه قانون قرار می‌گیرد بی‌تردید راحت می‌توان از آن‌ها حفاظت و حراست کرد.

وی به تعامل خوب وزارت میراث فرهنگی با قوه قضاییه در بحث حفاظت از آثار تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون برای رسیدگی به جرائم حوزه میراث فرهنگی شعبه‌ای ویژه در تهران فعال‌شده است.

امروز طی مراسمی که به مناسبت روز جهانی محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد، سند مالکیت تخت جمشید با حضور تنی چند از مسئولین کشوری و استانی و شهرستان مرودشت رونمایی شد و بیش از ۱۰۰ نفر از پیسشکسوتان، استادکاران، کنشگران و افراد موثر در تحقق مسئولیت اجتماعی و مدیران دولتی تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار انجام می‌شود
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • کشف رود؛ اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین عامل سکونت در مشهد 
  • رسیدگی به فرونشست یکی از برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی است
  • مطالعه و کاوش در ۵ محوطه باستانی استان اردبیل
  • سودای جهانی شدن ابیانه چه زمانی محقق می‌شود؟
  • «ابیانه» یاقوت فلات مرکزی ایران/ سودای جهانی شدن محقق می‌شود؟