Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@11:04:16 GMT

توزیع کود شیمیایی کشاورزی مختل شد

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۳۸۰۷

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، همزمان با ورود موجهای جدید سرما به کشور تولید کود توسط شرکت های پتروشیمی کاهش یافته یا قطع شده است که این شرکت ها دلیل این کاهش تولید را کاهش اختصاص گاز توسط شرکت ملی گاز ایران اعلام می کنند.

بنابر این گزارش بر اساس پیگیری های به عمل آمده شرکت ملی گاز ایران نیز دلیل کاهش اختصاص گاز به شرکت های پتروشیمی را افزایش مصرف گاز خانگی به دلیل افزایش سرمای هوا اعلام کرده اند اما نکته ای که در این میان مغفول مانده  بخش کشاورزی است که کود مورد نیاز این بخش برای افزایش راندمان تولید و حتی حفظ این محصولات در برابر سرما مورد توجه قرار نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی در حالی که نیاز گاز خانگی در اولویت قرار گرفته که صادرات این محصول نیز متوقف نشده است و بخش کشاورزی در اولویت آخر قرار گرفته شده است.

وزارت جهاد کشاورزی و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با توجه به زمان اوج نیاز و مصرف بخش کشاورزی به کود شیمیایی در تلاش برای تامین این کود هستند؛ سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در مراسمی اعلام کرد که شرکت های پتروشیمی برای دادن کود به بخش کشاورزی "شاخ" نشان می دهند و از مجلس شورای اسلامی نیز پیگیر شده, نیاز بخش کشاورزی به این محصول به سختی تامین می شود.

بنابر این گزارش عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری  با انتقاد از پتروشیمی‌های کشور برای عدم تامین کود مورد نیاز جامعه کشاورزی گفت: برای تامین کود و جلوگیری از قطع آن باید به پتروشیمی‌ها التماس کنیم و چنان شاخی به ما نشان می‌دهند که گوشت تنمان آب می‌شود.

اطلاعیه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران درباره کود
در دو هفته  اخیر مقدار خوراک گازی که شرکت ملی گاز ایران در اختیار شرکت های پتروشیمی تولید کننده کود اوره قرار می دهد بشدت کاهش یافته که این امر منجر به قطع و یا کاهش شدید تولید و تحویل این محصول به بخش کشاورزی شده است.

در روزهای اخیر برودت هوا میزان مصرف گاز خانگی را افزایش داده  و با توجه به اینکه از نظر وزارت نفت اولویت اختصاص گاز برای مصرف گاز خانگی است، گاز کمتری در اختیار  شرکتهای پتروشیمی قرار می گیرد.

قابل ذکر است که هم اکنون در مقطع اوج مصرف و تقاضا برای کود اوره در اقصی نقاط کشور می باشیم و ادامه روند کنونی کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را به مخاطره خواهد انداخت.

در حال حاضر، امیدواریم که وزارت نفت در این زمینه مساعدت نموده و سهمیه گاز شرکتهای پتروشیمی تولید کننده کود اوره را افزایش دهد تا چرخه تأمین، تدارک و توزیع کود اوره بین کشاورزان به وضعیت متعادل برگردد.

تحویل کود به وضعیت عادی بر می‌گردد

حمید رسولی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در این ارتباط به تسنیم گفت: در روزهای اخیر مقدار خوراک گازی که شرکت ملی گاز ایران در اختیار شرکت های پتروشیمی تولید کننده کود اوره قرار می دهد کاهش یافته که این امر منجر به کاهش تولید و تحویل این محصول به بخش کشاورزی شده است.

وی افزود: برودت هوا میزان مصرف گاز خانگی را افزایش داده  و با توجه به اینکه اولویت اختصاص گاز برای مصرف گاز خانگی است گاز کمتری در اختیار پتروشیمی ها قرار میگیرد.

وی  با تاکید کرد: بر اساس مذاکرات انجام شده با مسئولان ذیربط، اعلام شده که موج برودت هوا تا چند روز آینده کاهش خواهد یافت و بعد از این مدت میزان تحویل کود اوره دوباره به حالت عادی بر خواهد گشت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۳۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مبارزه با ملخ مراکشی در گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان؛ صالح محمدی با اشاره به برنامه کنترل آفت ملخ در باغ‌های کشاورزی گیلان گفت: مبارزه شیمیایی با ملخ‌های بومی، به ویژه ملخ مراکشی در باغ‌های زیتون استان آغاز شده است. رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: هر سال اواخر اسفندماه کار پایش ملخ مراکشی در باغ‌های رودبار انجام می‌شود، تا با توجه به تراکم و شرایط، برنامه‌ریزی برای مبارزه شیمیایی انجام شود. صالح محمدی اضافه کرد: پارسال در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مناطق مختلف شهرستان رودبار و سیاهکل مبارزه شیمیایی انجام شد و از بروز خسارت اقتصادی به محصولات کشاورزی جلوگیری به عمل آمد. وی با اشاره به اینکه در دیگر شهر‌های گیلان هنوز آثار ملخ دیده نشده است، افزود: با پایش کانون‌های تخم‌ریزی ملخ نخستین پوره‌های سن اول مشاهده و مبارزه شیمیایی با این آفت آغاز شده است. رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت پایش و ردیابی مناطق آلوده اضافه کرد: با توجه به اینکه مناطق تخم‌گذاری آفت در زمین‌های شخم نزده و سنگلاخ بوده و بیشتر در مراتع و مناطق دور از دسترس است. به گفته صالح محمدی، اهالی مناطق مستعد گیلان از جمله رودبار و دیلمان در سیاهکل در صورت مشاهده دسته‌های پوره ملخ باید سریع به مدیریت جهاد کشاورزی و مراکز خدمات جهاد اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • اولین جلسه کمیته مدیریت مصرف برق توزیع برق استان سمنان برگزار شد
  • تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه «جهش تولید» در صنعت پتروشیمی است
  • سهم ۲۵ درصدی بخش کشاورزی از مصرف نفت‌گاز استان کردستان
  • آغاز مبارزه با ملخ مراکشی در گیلان
  • توزیع بیش از ۱۲۵ میلیون لیتر نفتگاز کشاورزی استان کردستان