Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی بیگدلی کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره احتمال خروج ایران از NPT ، گفت: آغاز شدن بحث مکانیسم ماشه مقدمه‌ای برای ارسال پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل بود، در همین راستا ناچار به انجام واکنش شدیم. جوزف بورل فرصتی برای ایران در نظر گرفت که در مورد گام‌های کاهش تعهدات خود صرف نظر کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع اتحادیه اروپا علی رغم فشار‌هایی که آمریکا به آن وارد می‌کند، تلاش دارد تهران  را در چارچوب NPT و مقررات آژانس نگهدارد.

او با اشاره به سیاست های پاریس در قبال برجام افزود: مکرون درباره اینکه چرا اصرار به ماندن در برجام دارد، گفت که این موضوع تنها راه نظارت  اروپا بر عمکرد فعالیت‌های هسته‌ای ایران است، بنابراین اگر اتحادیه اروپا از توافق هسته‌ای بیرون برود، نگران این است که نتواند نظارتی بر فعالیت هسته‌ای ایران داشته باشد، بنابراین تمام تلاش اروپا بر خلاف آمریکا باقی ماندن کانال ارتباطی با ایران در چارچوب آژانس است.

بیگدلی اضافه کرد: اتحادیه اروپا به خاطر تهدید‌ها و تحریم‌های آمریکا تا به حال نتوانسته اقدامی انجام دهد که به نفع  جمهوری اسلامی ایران باشد و در همین راستا هم مقامات کشورمان گفته اند اتحادیه اروپا باید از ما نفت بخرند و موانع نقل وانتقالات بانکی را نیز بردارد، اما اروپا نتوانست تا به حال کاری کند، بنابراین این  حق  تهران بود که در مقابل ناتوانی و بدعهدی اروپایی ها دست به کاهش تعهداتش بزند به علاوه در راستای بردن پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت هم ازNPT  خارج شود.

کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: وزیر خارجه کشورمان گفت که اگر اتحادیه اروپا از برجام بیرون برود و پرونده ما را به شورای امنیت بفرستد ایران هم از NPT خارج خواهد شد، اما  خروج از این معاهده هم خطرناک است و امکان همه جور اتفاق وجود دارد، بنابراین نباید اجازه دهیم که به این مرحله برسد و شاید خروج از NPT خیلی هم منطقی نباشد و راه ضرر آن مسدود نشود.

او افزود: با این اوصاف می توانذ گفت که ایران اکنون در بمبستی قرار گرفته که اگر به ماندن  در NPT  ادامه دهد، اروپا پرونده ما را به شورای امنیت  می برد و اگر خارج شود هم مشکلات خودش را دارد، بنابراین در فرصت باقی مانده ایران باید دست به اقدامی بزند چراکه  باقی ماندن در این نقطه برای ما مشکل آفرین خواهد بود.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه در مجلس شورای اسلامی پیرامون احتمال خروج ایران از پیمان NPT  گفت که آنچه ظریف در مجلس بیان کردند بخشی از مفاد نامه رئیس جمهوری اسلامی ایران خطاب به سران ۱+۴ در اردیبهشت امسال درباره اعلام کاهش تعهدات ایران در برجام بود که در آن خطاب به آنان تصریح شده در صورت ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت و بازگشت قطعنامه‌های تحریمی پیش از برجام، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک گزینه جبرانی از NPT خارج خواهد شد.

بیشتر بخوانید:خروج ایران از NPT، یک گزینه جبرانی است 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۴۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: اگر آژانس به تعهدات برجامی خود عمل کند ما هم متعهدیم

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی امروز (چهارشنبه ۲۹ فروردین) در حاشیه نشست جلسه هیئات دولت گفت: تعاملات و نظارت ها با آژانس برقرار است و در آینده گروسی به ایران سفر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: سرتیپ حیدری: اسرائیل بداند که پاسخ‌های بعدی خردکننده خواهد بود

وی ادامه داد: گزارشاتی که گروسی یا مدیر کل آژانس شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل اعلام می کند دو بخش دارد یک بخش برجام است و یک بخش پادمان است.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: در بخش پادمان روابط برقرار است و دوربین های آژانس نصب است و آنها نظارت دائمی دارند و دانش اطلاعاتی آنها نسبت به عملکرد ما همیشه به روز است.درحال حاضر ۱۲۰ بازرس تائید شده وجود دارد که یا در ایران مستقر هستند یا در حال رفت و آمد به ایران هستند.

اسلامی افزود ایران هر گونه فعالیت هسته ای که تعامل بین ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی را خدشه دار کند، نمی پذیرد.، ایران در بخش برجام تابع قانون اقدام راهبردی هستیم.

گزارشی که آژانس به شورای حکام می دهد سه ماه یک بار است و شش ماه یک بار به شورای امنیت سازمان ملل ارائه می کند در آن انطباق یا عدم انطباق با برجام را گزارش می دهد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در رابطه با انجام تعهدات گفت: اگرآنها به تعهدات خودشان عمل کنند ماهم به تعهدات برجامی خود عمل می کنیم.

کد خبر: 1227491 برچسب‌ها آژانس بین المللی انرژی اتمی

دیگر خبرها

  • هیچ رفتاری را که سبب خدشه به تعامل ما با آژانس شود نمی‌پذیریم/ مدیرکل بین برجام و پامان تفکیک قائل شود
  • بازدید منظم آژانس از تاسیسات هسته‌ای ادامه دارد
  • گروسی به ایران می آید!
  • اسلامی: اگر آژانس به تعهدات برجامی خود عمل کند ما هم متعهدیم
  • اسلامی: بازدید منظم آژانس از تأسیسات هسته‌ای/ نظارت ۱۲۰ بازرس
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • هشدار گروسی درباره بروز یک حادثه هسته‌ای در نیروگاه زاپروژیا
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است
  • آمریکا : شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است