Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-16@07:46:57 GMT

چرا باید "سواد حرکتی" داشته باشیم؟

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۴۸۵۶

زینب سلمان‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که پایین بودن سواد حرکتی به یکی از مشکلات مهم جامعه تبدیل شده است، اظهارکرد: خانواده‌ها و جامعه، سرمایه‌گذاری زیادی روی سواد خواندن و نوشتن می‌کنند که کار درستی است ولی روی سواد حرکتی که در پویایی و شادابی جامعه نیز تاثیرگذار است، برنامه‌ریزی خاصی صورت نمی‌گیرد و همین امر، باعث ایجاد بروز مشکلات جسمانی مختلف برای افراد در بزرگسالی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که سواد حرکتی مفهومی به نسبت جدید است که با اندازه‌گیری، تغییر، سلامت و حال خوب در طول عمر افراد ارتباط دارد، گفت: سواد حرکتی در واقع ظرفیت ما برای داشتن یک زندگی سالم و فعال تعریف می‌شود. سواد حرکی توسعه مهارت‌های بنیادین حرکتی و ورزشی است که به کودک اجازه می‌دهد با انگیزه، اعتماد به نفس و کنترل، در طیف وسیعی از فعالیت‌های بدنی و موزون و همچنین شرایط ورزشی، حرکت کند و در قبال شرایط محیطی موجود و بر اساس ادراک خود نیز ‌واکنش مناسب نشان دهد.

این کارشناس تربیت‌بدنی ادامه داد: وقتی سواد حرکتی در خصوص کودکان مدنظر قرار می‌گیرد، اهمیت آن دوچندان می‌شود، چرا که به طور مستقیم با فرآیند رشد آن‌ها ارتباط دارد. زمانی که یک کودک از سن ۱۲ سالگی می‌گذرد، دیگر نمی‌توان با حرکات مضاعف سواد حرکتی را در او ایجاد کرد، پس باید از طریق شرکت دادن کودکان و نوجوانان در فعالیت‌های ورزشی، سواد حرکتی را به آن‌ها آموزش داد.

وی افزود: ما روی کودکان تاکید داریم، زیرا این قشر در ابتدای فرآیند رشد قرار دارند و کودکی که سواد حرکتی نداشته باشد، زندگی فعالی نه در کودکی و نه در بزرگسالی خواهد داشت. پس اگر برنامه‌ریزی هدفمندی برای سواد حرکتی و فعالیت ورزشی کودکان نداشته باشیم، این موضوع باعث تحمیل پروسه هزینه درمان بسیار به جامعه در آینده خواهد شد.

سلمان‌زاده تاکید کرد: سواد حرکتی به هیچ وجه مختص کودکان نیست و لزوم افزایش این سطح از سواد برای همه رده‌های سنی لازم و ضروری است.

وی با اشاره به پایین بودن سواد حرکتی در بین زنان نیز گفت: اکنون شاهد هستیم که بیماری‌های غیرواگیر در کشور بین زنان خیلی بیشتر از مردان است و این اتفاق ناشی از زندگی ناسالم و به ویژه کم‌تحرکی و پایین بودن سواد حرکتی در بین زنان و به طور ویژه در بین مادران جامعه است که می‌توانیم با فرهنگ‌سازی و افزایش آگاهی عمومی، سطح این سواد را در جامعه افزایش دهیم و باعث یک جامعه سالم، پویا و شاداب شویم.

مدیر سمن تندرستی کارون، همچنین درباره برنامه‌های این سمن در حوزه ورزش کودکان و نوجوانان، عنوان کرد: اولین برنامه موسسه پویش تندرستی کارون که مدتی است زیر نظر اداره‌کل ورزش و جوانان خوزستان، کار خود را آغاز کرده است، در حوزه ورزش کودکان و با استقبال خوبی همراه بود. اولین برنامه این موسسه، در زمینه عوامل کلیدی در رشد کودکان، تغذیه و فعالیت بدنی آن‌ها برگزار شد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به لزوم توسعه سواد حرکتی به ویژه در بخش کودکان و نوجوانان، تصمیم گرفتیم اولین برنامه سمن پویش تندرستی کارون نیز در همین راستا برگزار شود. برگزاری کارگاه‌های آموزشی در راستای هدفمندسازی آموزش ورزش در استان، صرفا بخشی از فعالیت‌های ما در موسسه پویش تندرستی کارون است. برگزاری کارگاه‌های آموزشی در مناطق کم‌برخوردار استان نیز از دیگر اهداف ما محسوب می‌شود که البته برای این امر، نیاز به تامین اعتبار و بودجه لازم است ولی تمام سعی‌مان را خواهیم کرد تا به زودی بتوانیم فعالیت‌های مورد نظرمان را انجام دهیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاوش چراغی‌پور؛ از «زیرخاکی» تا سریال جدید سروش صحت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چراغی پور که در فصل جدید سریال «زیرخاکی» حضور داشت، در گفت‌وگویی با ایسنا در پاسخ به اینکه فیلمنامه این سریال تا چه میزان متفاوت بوده و آیا لازم بود فصل جدید آن ساخته شود؟ گفت: «زیرخاکی» یکی از اتفاقات خوب تلویزیون و به نوعی بِرَند محسوب می‌شود. خوشحالم که برای فصل چهارم آن دعوت شدم. آقای جلیل سامان کارگردان باهوش، توانا، نکته‌سنج و ریزبین هستند و برای من به عنوان بازیگر نقطه قوت بود که زیرِ ذربین نگاه ایشان بازی کنم و نقشی که داشتم بانمک و جذاب بود. من در این فصل نقش هنرور سینما را ایفا کردم که در یک فیلمی بازی کردم و آن نقطه اتصال من به خانواده فریبرز باغ بیشه می‌شود و تا آخر قصه بودم.

فیلمنامه نقطه قوت «زیرخاکی»

این بازیگر درباره‌ی خروجی سریال «زیرخاکی» که حالا به فصل چهارم رسیده است، اظهار کرد: خیلی از مواقع کارهایی که ساخته می‌شوند، وقتی وارد مرحله دو و سه می‌شوند، فیلمنامه اُفت مشهودی پیدا می‌کند و نقطه ضعف کار می‌شود و دیگر برای مخاطب جذابیت ندارد. به نظرم نقطه قوت این سریال، فیلمنامه و لوکیشن‌های آن بود؛ به‌نحوی که از دایره محدود فیلمنامه‌ای وسیع‌تر شده بود و موقعیت‌های طنز و کمیکی سر راه همه این شخصیت‌ها قرار می‌گرفت. فکر می‌کنم فصل چهارم بعد از فصل اول، بهترین باشد.

مدیرانِ عزیزِ تلویزیون از نگاه مردم درس بگیرید

چراغی‌پور که در سریال «لیسانسه‌ها» سروش صحت هم حضور داشت، درباره تجربه‌های موفق خود و همکاری با صحت، خاطرنشان کرد: هنوز هم بعد از چند سال از گذشت این سریال، مردم از من سراغ آن را می‌گیرند؛ اینها نشانه این است که ما در تولید این سریال موفق شدیم. مدیرانِ عزیزِ تلویزیون شما باید از این نگاه مردم درس بگیرید. قرار نیست برای خوشایند شما کار کنیم، ما قرار است کار کنیم که مردم دوست داشته باشند و مردم حالشان خوب باشد. مردم با استقبال کردن یا نکردن نگاهشان را می‌گویند. امیدوارم نگاه مدیران تلویزیون به این سمت برود که در راستای خواست و نگاه مردم باشد.

سریال جدید سروش صحت در راه است

چراغی پور سپس از همکاری جدید خود با سروش صحت برای ساخت سریال جدیدی خبر داد و عنوان کرد که فعلا نمی‌تواند توضیحاتی درباره جزئیات آن بگوید.

او در همین زمینه به موفقیت سریال «لیسانسه‌ها» و «فوق لیسانسه‌ها» اشاره کرد و گفت: من همیشه می‌گویم سریال «لیسانسه‌ها» و «فوق لیسانسه‌ها» عامل آشتی مردم با تلویزیون بود. یعنی یک برنامه پرقدرت، فکر شده، ساده، صمیمی، دارای نکته های روانشناسی و جامعه شناسی بسیار. این سریال یکی از فکرشده‌ترین برنامه‌های تلویزیون جمهوری اسلامی بوده که تلویزیون باید برای ادامه ساخت آن دنبال سروش صحت می‌رفت اما عجیب است که چرا این کار را نکرد!؟ باید به هر قیمتی با هر هزینه‌ای این کار را می‌کرد. چون تلویزیون خواست مردم است و باید در راستای اهداف مردم باشد. روزی نیست که چند سکانس از این سریال به گوشی من نیاید. مردم به من می‌رسند، می‌گویند که سریال را دانلود کرده و چندباره می‌بینند و حالشان خوب می‌شود. خب، تلویزیون، از این بهتر چه می‌خواهی؟! خیلی خوشحالم که در این کار بودم و به نظرم این همکاری با آقای سروش صحت پربرکت‌ترین همکاری بود.

در اغلب برنامه‌های کودک کمتر فکر می‌شود

این بازیگر که چندی پیش در برنامه «کودک شو» حضور داشت، با اشاره به تولید برنامه‌های تخصصی در حوزه کودکان معتقد است: به نظر من بالاترین دقت تولید برنامه‌سازی باید در حوزه کودکان باشد. برای اینکه بچه‌ها آینده‌سازان کشور هستند. ما باید بتوانیم برنامه‌های شاد مفرح و آموزشی درست برای آنها ایجاد کنیم و در رشد و ارتقاء آنها خیلی موثر باشیم. واقعیت این است که سهم تلویزیون در این زمینه بسیار کم بوده است و انتظاری که ما از تلویزیون در برنامه‌سازی برای کودکان و نوجوانان داریم، برنامه‌سازی درست کارشناس شده و برنامه‌سازی است که با متخصصان تربیت و آموزش کودکان مشاوره شده باشد؛ در حالی که غالب برنامه‌های تلویزیونی با احترام به عزیزانی که تلاش می‌کنند، برنامه‌های کمتر فکرشده هستند و برنامه‌هایی نیستند که عمق داشته باشند. ما الان با بچه‌هایی روبه‌رو هستم که می‌توانند، درباره‌ی جدیدترن مسائل پیرامونشان بحث کنند؛ بنابراین خیلی کار سخت و سنگینی است. در دل برنامه‌هایی که کم و زیاد دیدم، «کوک شو» برنامه‌ای است که به پیوند و آشتی خانواده‌ها و پدر و مادرها با هم کمک می‌کند. ما باید این پیوند و آشتی را بیشتر کنیم. امتیازی که «کودک شو» دارد همین پیوندی است که ایجاد کرده و این رابطه را عمیق‌تر کرده است. به همین دلیل من هم پذیرفتم که به این برنامه بیایم و بتوانم سهم کوچکی داشته باشم.

حکایت برنامه‌سازی در تلویزیون، هر سال دریغ از پارسال

چراغی‌پور در پایان با یادآوری برنامه‌هایی که در دهه ۶۰ برای کودکان تولید می‌شد، به وضعیت برنامه‌هایی که در حوزه کودکان و نوجوانان در تلویزیون تولید می‌شود، اشاره و اظهار کرد: من شاهد برنامه‌های کودک و نوجوان در دو دهه اخیر بوده‌ام. حکایت برنامه‌سازی در تلویزیون، هر سال دریغ از پارسال، شده است. نه در این حوزه بلکه در تمام حوزه‌ها این‌گونه است؛ در حالی‌که یادمان است در دهه ۶۰ چه برنامه‌هایی برای بچه‌ها پخش می‌شد و چه بزرگانی برنامه‌سازی می‌کردند. ما چه بازیگرانی در چه سطحی را داشتیم که موضوعات مربوط به کودکان و نوجوانان را مورد توجه قرار می‌دادند. برای آنها مهم بود که کارگردانان باتجربه و باسواد برنامه‌سازی می‌کردند. بازیگران درجه یک سینما در این حوزه کار می‌کردند. یادمان نرفته چه کسانی در «محله برو بیا» برای کودک و نوجوانان کار می‌کردند، آن هم با مفاهیم ساده و قابل فهم درست.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895430

دیگر خبرها

  • توسعه کشت دانه‌های روغنی و حبوبات در لرستان
  • توسعه فعالیت های تولیدی و صنعتی در پسکرانه بنادر عامل جهش تولید است
  • سیاوش چراغی‌پور؛ از «زیرخاکی» تا سریال جدید سروش صحت
  • کمک رسانی به نیازمندان خیر دنیا و آخرت
  • هشتگ سواد رسانه ای را در رادیو سلامت دنبال کنید
  • سالار‌های کوچک؛ دغدغه‌های بزرگ
  • سالارهای کوچک؛ دغدغه‌های بزرگ
  • باید شنوای حرف دل دانش آموزان باشیم/ برنامه ریزی پنهان در مدارس مخرب است
  • گفتگوی دولت و بخش خصوصی برای رشد اقتصادی
  • اهدای ۵۵۰ عدد تبلت به دانش آموزان نیازمند در قزوین