Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک حقوقدان گفت: پایداری احساس نیاز نمی‌کند که از کمیسیون 10 ماده احزاب بگیرد اما احزاب و گروه‌هایی نظیر نهضت آزادی را مجبور به گرفتن مجوز می‌کنند و افرادی هم که داخل آن هستند را به علت فعالیت غیرقانونی بازداشت می‌کنند.

«نعمت احمدی»، کارشناس مسائل حقوقی، در خصوص اینکه جبهه پایداری باوجود عدم مجوز فعالیت از طرف کمیسیون ماده 10 احزاب، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد، به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: در جامعه به نوعی نگاه خودی و غیرخودی حاکم است و اگر این نگاه برداشته شود، مسئله حل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حقوقدان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اهرم‌های فشار قانونی در برابر این‌گونه تخلفات تصریح کرد: اگر بخواهند مُر قانون را اجرا کنند اهرم فشار وجود دارد، اما اینها باور ندارند و از این دید نگاه می‌کنند و می‌گویند پایداری‌ها تشکلی نیستند که حتما حالت حزب داشته باشد.

احمدی با بیان اینکه «طبق ماده 26 قانون اساسی فعالیت و شرکت در گروه‌ها و احزاب آزاد است» افزود: بنابراین کمیسیون ماده 10 احزاب مبنی بر اخذ مجوز برای فعالیت رسمی گروه‌ها و احزاب، در مقابل قانون اساسی قرار دارد.

این کارشناس مسائل حقوقی ادامه داد: وقتی فعالیت برای احزاب آزاد است دیگر معنا ندارد با قانون عادی محدود شوند.

پایداری آزاد است اما جبهه مشارکت آزاد نیست

احمدی با تاکید برخورد دوگانه با احزاب و گروه‌ها افزود: با وجود اینکه اصل بر آزادی احزاب و تشکیلات است، فعالیت جمعیت‌هایی مانند پایداری آزاد است اما فعالیت جبهه مشارکت، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و یا سایر گروه‌ها آزاد نیست.

این حقوقدان اظهار کرد: این محدودیت ها چرا برای عده‌ای اعمال می‌شود و برای عده‌ای‌ دیگر اعمال و اجرا نمی‌شود؟! پایداری احساس نیاز نمی‌کند که از کمیسیون 10 ماده احزاب مجوز بگیرد  اما احزاب و گروه‌هایی نظیر نهضت آزادی را مجبور به گرفتن مجوز می‌کنند و افرادی هم که داخل آن هستند را به علت فعالیت غیرقانونی بازداشت می‌کنند.

احزابی که مجوز ندارند اگر خودی باشند آزاد هستند

احمدی خاطرنشان کرد: عده‌ای از احزاب مجوز دارند و یک عده‌ای ندارند. در مورد عده‌ای که مجوز ندارند اگر خودی باشند آزاد هستند و اگر خودی نباشند آزاد نیستند، این تقابل ایجاد می‌کند.

این کارشناس مسائل حقوقی با بیان اینکه «سال‌های اول انقلاب فعالیت همه احزاب و گروه‌ها آزاد بود.» ابراز کرد: انقلاب با فعالیت گروه‌ها و سازمان‌ها شکل گرفت که در گذر زمان  با ایجاد محدودیت یک انسداد سیاسی را بوجود آوردند.

احزابی که در کشور وجود دارند، کلوپ‌های خانوادگی هستند

احمدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه در قرن 21 نمی‌شود کشور را بدون حزب اداره کرد، گفت: با توجه به اینکه اجازه ندادند در ایران حزب شکل بگیرد، درحال حاضر یک حزب هم در کشور نداریم و این مواردی که به نام حزب وجود دارند، کلوپ‌های خانوادگی هستند.

این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه حزب باید دارای ساختار، مرکزیت و سازمان‌های وابسته باشد، اظهار کرد: زمانی سعید حجاریان گفت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی قوی‌ترین سازمان و حزبی بود که بعد از انقلاب اسلامی داشتیم که همه اعضا در یک فولکس جا می‌گیرند اما قوی عمل کردند. از طرف دیگر در دوره اصلاحات حزب مشارکت شکل می‌گیرد که حتی دفتر مرکزی‌اش یک تابلو نداشت و حزب بسته‌ای بود. از این موارد تنها به عنوان کلوپ خانوادگی یا نشست دوستانه، می‌توان یاد کرد.

احمدی با بیان اینکه «در کشور هنوز حزبی به فراگیری حزب توده نداشتیم» تصریح کرد: حزب توده از نظر ساختاری بسیار قوی بود. شاخه جوانان، دانشجویی و دانش‌آموزی داشت و می‌توانست دستورالعمل صادر کند. در لیست کمیسیون ماده 10 احزاب ده‌ها حزب وجود دارد که شناخته شده نیستند، اینکه حزب نشد. حزب باید فراگیر باشد. به عنوان مثال خانه کشاورز یکی از تشکلات سیاسی است که در سراسر کشور جمعیت دارد اما ساختار حزبی ندارد.

این حقوقدان خاطرنشان کرد: خانه کارگر که نیمه دولتی است باوجود اینکه ساختار حزبی ندارد، هر سال تعدادی نماینده مانند جلودارزاده و محجوب را به مجلس می‌فرستد اما تحرک حزبی ندارد.

در کشور ساختار حزب گریزی حاکم است

احمدی با تاکید بر اینکه «در کشور ساختار حزب گریزی حاکم است» تبیین کرد: در ابتدای انقلاب، نظام حزبی به نام جمهوری اسلامی تشکیل شد که مقام معظم رهبری دبیرکل آن بودند که به دلیل اینکه، نظامِ حزب ستیز برقرار است، این حزب در نهایت منحل شد.

این وکیل دادگستری حزب گریزی را یکی از عوامل افول جایگاه مجلس خواند و ادامه داد: مگر می‌شود 90 نفر از نمایندگان مجلس را به علت فساد مالی و اخلاقی رد صلاحیت کرد؟! کجای دنیا سابقه دارد کسی تائید صلاحیت شود، رأی بیاورد و در نهایت فاسد مال مردم‌ خور شود؟! اصلا حرف شورای نگهبان درست اما چگونه می‌شود شما فردی را در خانه ملت می‌برید و 4سال به آنها نظارت ندارید، یک باره می‌گویید صلاحیت ندارند؟!

چگونه قالیباف با پرونده 60 هزار میلیاردی تایید صلاحیت می‌شود؟!

احمدی افزود: کدخدایی می‌گوید برخی به علت شائبه مالی یا پرونده محکومیت رد صلاحیت شدند اما قالیباف که پرونده‌هایش توسط نجفی برملا شد و مشخص شد شهرداری تهران در زمان وی 50 تا 60 هزار میلیارد بدهی بالا آورده و به همین دلیل عیسی شریفی، که قائم مقامِ قالیباف در شهرداری بود، را زندانی کردند، تائید صلاحیت می‌شود و رأی می‌آورد و رئیس مجلس هم می‌شود؟! آدم در این می‌ماند.

این حقوقدان در ادامه بحث نحوه تائید صلاحیت‌ها خاطرنشان کرد: مسئله اینجاست افرادی مثل بنده که منتقدیم و حتی یک دور هم برای نمایندگی مجلس ثبت نام نکردیم و نخواهیم کرد و در هیچ زمانی هیچ پست دولتی نخواهیم داشت، داده‌ها را کنار هم می‌گذاریم و تحلیل می‌کنیم وجدانم نمی‌گذارد آرام باشد.

احمدی عنوان کرد: نمی‌گویم قالیباف تخلف دارد بلکه سوءمدیریت داشته است. در دوران مدیریت‌ او طبق ادعای نجفی، شهرداری 60 هزار میلیارد تومان بدهی بار آورده است حالا شما می‌گوئید کمتر است، اصلا 16 هزار میلیارد بدهی بالا آورده، اما در آن دوره اعداد و ارقامی در شهرداری مشاهده می‌شود که سند ندارند. این موارد در رزومه هر مدیری باشد اگر بپذیریم مردم هم حقی دارند و باید قانع شوند مطمنا مردم قابلیت آن مدیر را باور نمی‌کنند.

این کارشناس مسائل حقوقی در راستای اثرات فقدان نظام حزبی در کشور اظهار کرد: علت اینکه 90 نفر از نمانیدگان رد می‌شوند این است که حزب نداریم، اگر حزب داشتیم و نماینده‌ها تعرفه شده و معرفی شده از طرف حزب بودند، هم‌اکنون احزاب پاسخگوی مردم بودند. چراکه حزب اجازه نمی‌داد نماینده‌اش در امور مالی شرکت کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پرونده فساد قالیباف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۵۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان‌بین: جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرزاد جهان‌بین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در سومین اجلاسیه اتحادیه شمالغرب دانشگاه آزاد اسلامی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، امسال را سال«جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند و در اینجا جهش تولید و مشارکت مردم نیست؛ بلکه در این نامگذاری جهش تولید با مشارکت مردم است این بدین معناست که جهش تولید با مشارکت مردم می‌تواند رخ دهد.

وی بیان کرد:جهش به معنای پریدن و با توجه به معنای موتاسیون، همراه با تغییرات زیستی ماندگار است. به عبارتی باید تغییری جدی که تاثیرات جدی ماندگار در طینت نظام اقتصادی می‌شود صورت بگیرد و اساسأ مشارکت مردم جزء لاینفک اقتصاد شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: اکنون سهم دولت در اقتصاد کشور ۸۰ درصد، سهم بخش خصوصی واقعی۱۳ درصد و سهم تعاونی‌ها ۷ درصد بوده این در حالی است که در چین شرکت‌های خصوصی ۶۰٪ تولید ناخالص داخلی و ۸۰٪ اشتغال شهری را تشکیل می‌دهند و ثروت خصوصی نیز ۷۰٪ از سرمایه‌گذاری را تأمین می‌کند.

جهان‌بین افزایش سهم مردم در اقتصاد را معیار واضحی برای میزان جهش تولید دانست و بیان کرد: اگر به‌عنوان نمونه۸۰ درصد سهم دولتی به ۵۰ درصد و ۲۰ درصد سهم خصوصی واقعی و تعاونی به ۵۰ درصد برسد می‌توانیم بگوییم جهش رخ داده است.

وی در تشریح عوامل مؤثر بر جهش تولید با مشارکت مردم مطرح کرد: یکی از این عوامل، عامل سیاسی است بدین معنا که حکومت می‌باید بستر مشارکت واقعی مردم را فراهم کند. در اینجا نگاه سیستمی به جای نگاه شخصی و مردم‌گرایی صوری و رانتی می‌باید حاکم شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: حکومت باید شرایطی فراهم کند که هر کس می‌تواند نقش آفرینی کند، میدان را باز ببیند و اگر قدرت وجودی از خود نشان داد، قدرت حکومت نیز به حمایت از او بیاید و جمع این دو قدرت، اینها را میدان دار کند. حمایت‌ها به تعبیر امیرالمومنین (ع) در نامه ۵۳، نباید «محاباه» و «اثره» باشد؛ بلکه بر اساس قابلیت‌های اثبات شده در مسیر آزمایش واقعی صورت گیرد.

جهان‌بین با اشاره به یکی دیگر از عوامل عامل علمی گفت: در این لایه دو اتفاق باید بیفتد. خطای بزرگی که در آموزش عالی در لوزی کردن آموزش عالی اتفاق افتاد باید اصلاح شود. یعنی تجمیع گرایش‌ها در کارشناسی و باز کردن آن در ارشد و مجددا تجمیع در دکتری. این اتفاق باعث شد که به‌عنوان نمونه در مکانیک هفت گرایش داشتیم دارای یک رشته مکانیک شویم؛ بنابراین کارایی فارغ التحصیلان، کمتر و کمتر هم شد. باید بر اساس آمایش، رشته‌ها در عین اشتراک در خدمت رشد تولید مناطق کشور قرار گیرد.

وی تعلیم و تربیت مهارتی، تعلیم و تربیت اجتماعی، تعلیم و تربیت تخصصی و تعلیم و تربیت هویتی را مورد اشاره قرار داد و تأکید کرد: باید این چهار مورد در آموزش عالی مورد توجه باشند و صرف تکیه به آموزش نمی‌توان نیروی مناسبی در دانشگاه برای جهش تولید تربیت کرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در تشریح عامل دیگر به موضوع زیرساخت توضیح داد: به نظر می‌رسد نگاه پلتفرمی است که می‌تواند زیرساخت مشارکت مردم را فراهم و جهش هم ایجاد کند. به‌عنوان نمونه، شرکت Airbnb با ۱۰میلیارد دلار سرمایه، ۱۰ میلیون کاربر، ۵۰۰ هزار نقطه اقامتی با تعداد بسیار کمی نیرو اداره می‌شود و در سال ۲۰۲۰، حدود چهار میلیارد دلار سود داشته است.

جهان‌بین مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با تحلیلی درست سراغ پلتفرم‌ها رفته و پلتفرم«ست» در همین زمینه قابل ارزیابی است. در رویکرد پلتفرمی، مفهوم تولید بدون کارخانه و به عبارت دیگر کار در کنار خانه مطرح می‌شود و امکان مشارکت گسترده مردم در امر تولید فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه حوزه فرهنگ هم از جمله حوزه‌های بسیار موثر در این زمینه بوده؛ بیان کرد: اصلاح فرهنگ اقتصادی (بینش‌ها، نگرش‌ها، ترجیحات و الگو‌های رفتاری اقتصادی مردم)، توجه به صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی و افزایش میل به مشارکت با افزایش امید، اعتماد و احساس نفع مادی ومعنوی در این زمینه بسیار مهم است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی توجه به صنایع خلاق را ضرورتی اجتناب ناپذیر عنوان کرده و ادامه داد: گردش مالی صنایع خلاق در ایران تقریباً صفر است؛ اما این رقم در کشور‌های توسعه یافته به میلیارد‌ها دلار می‌رسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد
  • جهان‌بین: جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد
  • قالیباف قهرمانی تیم کشتی آزاد و فرنگی را تبریک گفت
  • پیام قالیباف در پی قهرمانی تیم کشتی آزاد و فرنگی در مسابقات آسیایی
  • مقدرات مجلس آینده در اختیار «پشم» است /جبهه پایداری اهل معامله است چون صندلی برایش مهم است نه ارزش ها
  • پیام تبریک قالیباف در پی قهرمانی تیم کشتی آزاد و فرنگی در مسابقات آسیایی
  • پلمب یک مرکز غیر مجاز زیبایی در قزوین
  • پلمب یک مرکز غیر مجاز زیبایی در قزوین 
  • ممنوعیت ملاقات‌های جمعی «حکمتیار»
  • نتایج آزمون‌های مرکز تایید صلاحیت ایران مورد پذیرش جامعه جهانی