Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: نظر می‌رسد گفتگوی ظریف با اشپیگل در زمان مناسبی صورت نگرفت، ثانیا از زمان شهادت سردار سلیمانی دقیقا مشخص شد که رویکرد آمریکا، رویکردی بیش از حد خصومت آمیز با جمهوری اسلامی است و آمریکا به هیچ عنوان به دنبال مذاکره سالم نیست؛ بلکه به دنبال تسلیم جمهوری اسلامی است.

سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص مصاحبه اخیر ظریف با اشپیگل در خصوص احتمال برگشت آمریکا به میز مذاکره در صورت لغو همه تحریم‌ها و واکنش ترامپ به این گفتگو با انتشار توئیتی مبنی بر اینکه «وزیر خارجه ایران گفته می‌خواهد با آمریکا مذاکره کند، اگر تحریم‌ها برداشته شود؛ نه مرسی» گفت: آنچه در طول دو ماه گذشته در خصوص ایران رخ داد سبب شد آمریکایی‌ها به کارایی تحریم و فشار حداکثری امیدوار شوند و لذا به این خیال بیفتند که هنوز می‌توانند فشار‌های بیشتری را به ایران وارد کنند و در اوج این فشار به دنبال مذاکره باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه همین الان هم آمریکایی‌ها به شدت به دنبال مذاکره با ایران هستند، تصریح کرد: اما قطعا این تصویر اشتباهی است که موجب ارزیابی غلط واشنگتن شده است.

خوش چشم ادامه داد: فشار‌هایی حداکثری آمریکا به لحاظ اقتصادی تا حدود مهر ماه تمام تاثیر ممکن را گذاشته بود و از آن به بعد فشار‌های حوزه جنگ نرم به عرصه وارد شد.

این کارشناس مسائل بین الملل، با تاکید بر اینکه این گونه فشار‌ها اساسا نمی‌تواند ایران را به عقب براند، تصریح کرد: بر این اساس به نظر می‌رسد گفتگوی ظریف با اشپیگل در زمان مناسبی صورت نگرفت، گذشته از آن از زمان شهادت سردار سلیمانی دقیقا مشخص شد که رویکرد آمریکا، رویکردی بیش از حد خصومت آمیز با جمهوری اسلامی است و آمریکا به هیچ عنوان به دنبال مذاکره سالم نیست بلکه به دنبال تسلیم جمهوری اسلامی است.
یک تصمیم نابه هنگام و شیوه اجرای نادرست در آبان، آمریکا را به فشارحداکثری در ایران امیدوار کرد
وی در پاسخ به این سوال که بر چه اساس جنگ روانی در مهر ماه تقریبا به نفع ایالات متحده پیش رفت؟ گفت: آمریکا حوالی مهر و آبان سال جاری بود که از فشار‌های حداکثری تحریم که باعث اغتشاشات خیابانی در ایران شود، تقریبا مایوس شده بود، اما متاسفانه یک تصمیم نابه هنگام با اجرای نامناسب در زمینه بنزین سبب شد که محملی به وجود آید تا دستگاه حاکمه ایالات متحده احساس کند، می‌تواند با شروع یک سناریوی جدید عملیات روانی و ترکیب آن با عملیات سخت که همان شهادت سردار سلیمانی بود، به اغتشاشات بیشتری در ایران دست بزند.
هدف آمریکا از تحریم ها، ریختن بخشی از جامعه به کف خیابان بود
خوش چشم ادامه داد: آمریکا به دنبال این بود که با این قبیل اقدامات ایذایی تاثیرگذاری تحریم‌ها را که در مهر ماه به اوج خود رسیده بود، افزایش دهد و اصولا هدف از تحریم نیز همین بود که بخشی از جامعه به کف خیابان بریزند و با اغتشاشات پایگاه مردمی نظام از داخل سست شود.

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد:آمریکا به دنبال آن بود که در این بین، یعنی فشار حداکثری از خارج و نارضایتی و اغتشاشات از داخل نظام را مجبور به مذاکره کند.
رخدادهای آبان و طمع آمریکا از داخل کلید خورد
وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد آنچه آمریکا را پیش از گذشته در آبان ماه امیدوار کرد رخداد‌هایی بود که به دیدگاه من مهمترین مولفه بروز آن در حقیقت از داخل شروع شد و آن تصمیم نادرست و نابه هنگام افزایش حامل‌های انرژی بود.

خوش چشم در پایان خاطرنشان کرد: به هر تقدیر بروز این حوادث از داخل هر چند عمدی نبوده است، اما به گفته روحانی که در زمان خروج آمریکا از برجام گفته بود: این خروج بعد از قضایای دی ماه ۹۶ اتفاق افتاد و اگر این اغتشاشات  نبود، ترامپ از برجام بیرون نمی‌رفت ، وقایع امسال نیز چنانچه به شکل اغتشاشات پیش نمی‌رفت و جامعه با آرامش جلو می‌رفت آمریکایی‌ها محمل و امید مجددی برای رقم زدن عملیات روانی در داخل ایران پیدا نمی‌کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خوش چشم ظریف مذاکره با آمریکا اشپیگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۵۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا با پروژه گازی ایران و پاکستان مخالفت کرد!

به گزارش خبرآنلاین، واشنگتن می‌گوید از پروژه خط لوله انتقال گاز ایران-پاکستان حمایت نکرده و درباره خطر تحریم‌ها به دلیل همکاری اسلام‌آباد با تهران هشدار داده است.

پیشتر رسانه‌های پاکستانی گزارش داده بودند «مصدق مالک» وزیر نفت پاکستان گفته اسلام آباد قصد درخواست از دولت آمریکا برای دریافت معافیت از تحریم‌ها برای پروژه خط لوله گاز پاکستان-ایران را دارد.

به نقل از ایسنا، پایگاه خبری نیشن پاکستان روز دوشنبه نوشت مصدق مالک در گفت‌وگوی غیررسمی با رسانه‌ها گفت: «ما به دنبال معافیت از تحریم‌های آمریکا خواهیم بود، زیرا پروژه گازی پاکستان و ایران نمی‌تواند بار تحریم‌ها را تحمل کند».

به نوشته روزنامه «داون» پروژه خط لوله انتقال گاز ایران-پاکستان از مدت‌ها پیش در دستور کار قرار داشته اما چندین سال گرفتار تاخیرهای مکرر و چالش‌ها بر سر تامین بودجه شده است.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «ما همواره به همه توصیه می‌کنیم که معامله کردن با ایران در بردارنده ریسک تماس و برخورد پیدا کردن با تحریم‌های ما بوده و به همه توصیه داریم که این مساله را بسیار محتاطانه در نظر داشته باشند.»

این سخنگو اضافه کرد: «ما از اجرای این پروژه خط لوله حمایت نمی‌کنیم.» او همچنین گفت «دونالد لو» مقام مسئول امور جنوب و مرکز آسیا در وزارت امور خارجه آمریکا چند روز قبل به یک کمیته کنگره آمریکا همین مساله را گفته است.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888558

دیگر خبرها

  • ظریف: روسیه، ایران را فدای آمریکا می‌کند
  • شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین/قرار گرفتن رئیس اطلاعات نظامی اوکراین در لیست ترور روسیه
  • وزیر نفت پاکستان: ما به گاز ایران نیاز داریم
  • آمریکا: از پروژه خط لوله گاز پاکستان- ایران حمایت نمی‌کنیم
  • ظریف: روسیه، ایران را برای منافع خود فدای آمریکا می‌کند/ برخی می‌خواهند روس‌ستیزی و یا روس‌پرستی خود را ثابت کنند
  • پاکستان: پروژه گاز ایران نیاز امروز ماست
  • افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان + فیلم
  • آمریکا با پروژه گازی ایران و پاکستان مخالفت کرد!
  • پیشنهادی برای احیای برجام از طریق پوتین به ترامپ داده شد (فیلم)
  • ظریف: بعید می دانم بتوانیم اختلاف‌های خود را با آمریکا حل کنیم / ما باید مدیریت اختلافات داشته باشیم (فیلم)