Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@07:02:20 GMT

اشتباه ظریف چه بود؟

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۶۰۹۵

 باید پذیرفت که عرصه دیپلماسی عرصه اشتباه و خطا در هیچ سطحی نیست. درعرصه دیپلماسی کوچک ترین اشتباه می تواند با ایجاد خطا در نظام محاسباتی دشمنی که بسیار آماده است، هزینه های زیادی را به کشور تحمیل کند. به تازگی آقای ظریف گفت‌وگویی مفصل  با نشریه اشپیگل  داشت که در بخشی از آن خبرنگار از وزیر خارجه سوال می کند که «در پی قتل (ترور) ژنرال سلیمانی آیا شما احتمال مذاکره با آمریکا را رد می کنید؟» و ظریف در پاسخ می گوید: «من هرگز این احتمال را منتفی نمی‌دانم که افراد رویکرد خود را تغییر دهند و واقعیات را بپذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای ما فرقی نمی‌کند که چه کسی در کاخ سفید حضور دارد. آن چه اهمیت دارد، چگونگی رفتار آن‌هاست. دولت ترامپ می‌تواند گذشته خود را اصلاح کند، تحریمها را بردارد و به میز مذاکره برگردد. ما هنوز در میز مذاکره مانده‌ایم. آن‌ها طرفی هستند که میز مذاکره را ترک کرده اند. ایالات متحده، آسیب بزرگی به مردم ایران وارد کرده است. روزی خواهد رسید که آن‌ها باید این آسیب را جبران کنند. ما شکیبایی زیادی داریم.»

1- این جملات را اگر ظریف پیش از سیزدهم دی ماه و ترور ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی مطرح می کرد، بخشی از سیاست های دیپلماسی ایران بود که بارها و بارها تکرار شده بود اما منطقا باید پذیرفت که پس از آن که ارتش آمریکا به دستور مستقیم ترامپ، فرمانده نیروی قدس سپاه را ترور کرده است، دیگر وزیر خارجه ما نمی تواند مقابل کسی که حالا دستش مستقیما به خون یکی از مقامات بلندپایه کشور آلوده است، همان حرف های سابق را تکرار کند. 

حتی اگر آقای ظریف اعتقاد دارد که او در این شرایط نیز باید مسیر دیپلماسی را پی بگیرد بازهم  باید توجه می کرد که این مسیر را نباید با هر حرف و جمله ای دنبال کند. دیپلماسی آداب مهمی دارد که از جمله آن دقیق حرف زدن است به نحوی که دشمن نتواند آن را به ضعف ایران تعبیر کند. سوال این است که در شرایطی که ترامپ یکی از مقامات ارشد کشور و یکی از اسطوره های ملت ایران را با فرمان مستقیم به شهادت رسانده، آیا این حرف ظریف چیزی جز پالس دادن برای مذاکره در هر شرایطی است؟ من می پذیرم که دیپلمات باید به دنبال دیپلماسی باشد، اما نه با هر حرف و جمله ای! این مسئله آشکارا پیام ضعف از ایران به آمریکا صادر می کند و از آن مهم تر این که این پالس اشتباه ظریف، «نظام محاسباتی» دشمن را مختل می کند و او را به غلط می اندازد به این معنا که دشمن تصور می کند حالا که هرکاری خواسته کرده و حتی قمار بزرگش را هم انجام داده یعنی  سردار سلیمانی عزیز (رضوان ا... تعالی علیه) را هم ترور کرده، بازهم ایران از مذاکره دم می زند. از این رفتار چیزی جز بیشتر کردن فشار از سوی آمریکا و جری شدن این کشور علیه ایران، عاید مردم می شود؟

۲- تیم رسانه ای ترامپ که به نظر می رسد از چند فارسی زبان برانداز بهره می برد، با درک شرایط ایران و نگاه هایی که به ظریف وجود دارد، همین بخش از گفت وگوی ظریف را برجسته کرد و از طریق یک توئیت فارسی، زمین بازی جدیدی تعریف کرد. لذا باید مراقب بود تا در زمین دشمن بازی نکرد و نقد ظریف نباید منجر به تقویت تصویر ضعیف از ایران شود، مخصوصا مواضع اصلاحی ظریف باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا روشن شود موضع ایران یکپارچه مقابله با ترامپ است. ظریف نیز باید این اشتباه را جبران کند به گونه ای که نظام محاسباتی دشمن اصلاح شود. البته مواضع بعدی ظریف در این زمینه بخشی از همین اصلاح است اما تا آثار اشتباه صورت گرفته جبران شود، هنوز باید مراقبت بیشتری صورت گیرد.

امیرحسین یزدان پناه

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ظریف تحریمها تحریمها ظریف حاج قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۶۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست دیپلماسی در دست میدان

  سپاه در اطلاعیه‌ای در این مورد اعلام کرده که در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد. در جریان این پاسخ تنبیهی و متقابل بیش از ۲۸۰ موشک و پهپاد با مدیریت جنگ الکترونیک به مراکز نظامی رژیم صهیونیستی شلیک شد که اکثر آنها به هدف اصابت کرد. ایران پس از این پاسخ تنبیهی به آمریکا و رژیم صهیونیستی هشدار داده است که اگر دست از پا خطا کنند، سیلی بعدی محکم‌تر خواهد بود.یکی از نکات قابل‌تامل و توجه در عملیات وعده صادق هماهنگی کامل بین میدان و دیپلماسی بود که به‌وضوح شاهد انجام وظایف تفکیک شده میان آنها از ابتدا تا لحظه انجام عملیات و پس از آن تا به امروز هستیم.در‌خصوص ابعاد و اهمیت عملیات بزرگ نظامی جمهوری اسلامی ایران که در پاسخ به تجاوز و نقض آشکار و قوانین بین‌المللی رژیم صهیونیستی صورت گرفت، باید تاکید کرد عملیات وعده صادق که از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و البته در هماهنگی کامل با دستگاه دیپلماسی کشورمان صورت گرفت اقدامی هوشمندانه در راستای تقویت بازدارندگی و ارتقای جایگاه و تاثیرگذاری ایران در منطقه به حساب می‌آید.پس از تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و سکوت جامعه جهانی، ایران تنها گزینه خود را استفاده از حق دفاع مشروع قلمداد کرد اما برخی مقامات کشورهای غربی در تماس با رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان، پس از عملیات تروریستی رژیم صهیونیستی در دمشق از ایران خواستند تا پاسخی به اقدام رژیم صهیونیستی ندهد.انزوای اسرائیل در سطح بین‌المللی رو به گسترش است و با توجه به کاهش اعتبار تل‌آویو در سطح بین‌المللی، همکاری با متحدانش برای همیشه ممکن نخواهد بود.
 
آغاز محو اسرائیل 
اما روزنامه عبری زبان هاآرتص با تاکید بر این‌که انزوای اسرائیل در سطح بین‌المللی رو به گسترش است، نوشت: با توجه به کاهش اعتبار تل‌آویو در سطح بین‌المللی، همکاری با متحدانش برای همیشه ممکن نخواهد بود.
این روزنامه در ادامه نوشت: اسرائیل در شرایط فعلی با انزوای بین‌المللی روبه‌روست و با توجه به کاهش اعتبار و مخدوش‌شدن وجهه اسرائیل در سطح بین‌المللی، اگر سیاست دنباله‌روی آن تغییر نکند، همکاری اسرائیل با آمریکا و سایر متحدان (غربی) آن همیشگی نخواهد بود.
این روزنامه در ادامه تاکید کرد: اسرائیل با انزوای بین‌المللی مواجه است و اگر اسرائیل سیاست کاملا متفاوتی را در پیش نگیرد و تغییر اساسی در سیاست‌های خود ایجاد نکند، این انزوا همچنان باقی خواهد ماند و از بین نمی‌رود.
عوزی برعام، وزیر داخلی و عضو سابق کنست در مقاله‌ای در روزنامه هاآرتص نوشت: آنچه همکاری میان اسرائیل با آمریکا و برخی از هم‌پیمانان را ممکن کرده، این واقعیت است که ایران بخشی از محوری است که کشور‌هایی مانند روسیه، چین و کره‌شمالی را در‌بر‌می‌گیرد اما این همکاری صرفا در زمان بحران‌های جهانی صورت می‌گیرد و برای همیشه ممکن نیست.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه اشاره کرد: اسرائیل نمی‌تواند خود را فریب دهد که برای همیشه می‌تواند به این همکاری تکیه کند، آن هم در زمانی که اسرائیل شاهد از بین رفتن سریع اعتبار خود به عنوان «یک دولت مشروع» در سراسر جهان است.
نادرستی مسیری که غرب در این مسأله برگزید آنجا بود که آنها نه‌فقط اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی را در نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی وین محکوم نکرد، بلکه از ایران خواستند تا از حق دفاع قانونی و مشروع خود براساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد در راستای دفاع از امنیت ملی خویش استفاده نکند.بنابراین پس از آن‌که رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای دیپلماتیک از سوی وزارت خارجه کشورمان به نتیجه نرسید و همزمان عدم محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی از سوی غرب و به‌ویژه آمریکا، نوبت به اقدام عملیاتی در راستای تنبیه متجاوز به خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران رسید.
   
استانداردهای دوگانه غربی
امروز بیش از گذشته افکار عمومی جهان شاهد استانداردهای دوگانه غرب در حمایت از تجاوز و جنایات آشکار رژیم صهیونیستی و در مقابل تاختن به اقدامات صورت‌گرفته ازسوی جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که در راستای منافع سیاسی غرب گام برنمی‌دارد، است. یکی از نکات قابل تامل و توجه درعملیات وعده صادق، هماهنگی کامل بین میدان ودیپلماسی بود که به وضوح شاهد انجام وظایف تفکیک شده میان دستگاه‌های نظامی و دیپلماتیک کشورمان ازابتدا تا لحظه انجام عملیات و پس از آن تا به امروز هستیم.همان‌طورکه بارها مقامات سیاسی ونظامی کشورمان اعلام کردند،اگر رژیم‌اسرائیل یامتحدان آن درپاسخ به عملیات دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران اقدامی انجام دهند،پاسخ ایران بسیارشدیدتروسهمگین‌تر از عملیات وعده صادق خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • دیپلماسی می‌تواند مشکل کرسنت و شکایت گازی ترکمنستان از ایران را حل کند
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد
  • ژیم صهیونیستی سر عقل بیاید و دچار اشتباه دیگری نشود
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی
  • چرا تندروها ظریف را ترسو، واداده، وسط باز، سازشکار و فریب خورده نامیدند؟/ ایرانیان چه زندگی را انتخاب کرده اند؟ / آیا عهدنامه ترکمانچای منفی بود؟
  • دست دیپلماسی در دست میدان