Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اصیلیان،  از سالک به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان نام برد و گفت: این بیماری از طریق پشه‌هایی که موش‌ها را مورد گزش قرار می‌دهند، به صورت اتفاقی به انسان منتقل می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با اشاره به مدت زمان دو ماهه پدیدار شدن سالک در انسان، افزود: سالک در دو نوع شهری و روستایی شایع است که سالک شهری از نوع خشک و سالک روستایی از نوع مرطوب این بیماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فلوشیپ جراحی پوست و لیزر از آمریکا، ادامه داد: نوع خشک سالک در مناطقی از کرمان و شیراز شایع است و نوع مربوط آن در مناطقی از مشهد و اصفهان، شیوع بیشتری دارد.

اصیلیان در ارتباط با وضعیت شیوع سالک در کشور، گفت: در بعضی از سال‌ها شاهد شیوع بالای این بیماری در برخی از مناطق کشور هستیم، به طوری که در منطقه‌ای از اصفهان تا ۱۴ هزار مورد جدید ابتلاء داشته ایم.

وی با اعلام اینکه فرد مبتلا به سالک بعد از ابتلاء به آن نوع بیماری مصونیت پیدا می‌کند، افزود: درمان این بیماری به واسطه دارو‌ها و کرم‌هایی که وجود دارد، انجام می‌شود. البته روش‌هایی مثل لیزر نیز به کمک درمان سالک آمده است.

اصیلیان، بر ضرورت آموزش خانواده در مناطقی که سالک همواره وجود دارد، تاکید کرد و گفت: اگر این بیماری سریع‌تر درمان شود، عوارض ناشی از «اسکار» و «جوشگاه» بر روی پوست بدن باقی نمی‌ماند.

این متخصص پوست، با اعلام اینکه در حال حاضر دارو‌های استاندارد برای درمان سالک وجود دارد، افزود: ایران جزو کشور‌هایی است که در زمینه درمان سالک با مشکل جدی مواجه نیست.

وی ادامه داد: متأسفانه شیوع این بیماری در برخی از مناطق کشور رو به افزایش است.

اصیلیان، آموزش بیماران را مورد تاکید قرار داد و افزود: بهسازی محیط و تخریب لانه موش‌ها و…، روش مؤثری برای پیشگیری از سالک نیست، چون نمی‌توان با طبیعت جنگید. بنابراین، بهترین راه پیشگیری، آموزش روش‌های حفاظتی است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در ارتباط با واکسن سالک، گفت: کار‌هایی در این زمینه انجام شده، اما آنچه تا کنون به مرحله بالین رسیده است، مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار نگرفته است. زیرا، این واکسن زمانی باید به تأیید WHO برسد که مصونیت بالای ۹۰ درصد ایجاد کند که چنین واکسنی هنوز در دنیا تهیه نشده است. میزان کارایی واکسن‌هایی که تولید شده، حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد است و این مورد تأیید WHO نیست.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت واکسن سالک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۷۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج امیدوارکننده آزمایش مقدماتی یک واکسن برای شایع‌ترین بیماری آمیزشی

به گزارش همشهری آنلاین کلامیدیا شایع‌ترین عفونت آمیزشی در جهان است و تا به حال واکسن برای آن در اختیار نبوده است.

کلامیدیا شایع‌ترین علت ناباروری در زنان است. این باکتری باعث ایجاد بیماری التهابی لگن می‌شود که به ایجاد بافت جوشگاهی می‌انجامد و در صورت درمان نشدن بارداری را برای زنان سخت‌تر می‌کند. این باکتری همچنین می‌تواند باعث عفونت چشمی شود.

پژوهشگران انگلیسی و دانمارکی در یک کارآزمایی بالینی مقدماتی این واکسن دریافتند که این واکسن بی‌خطر است و در افراد پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند.

در این بررسی در «موسسه ملی پژوهش بهداشتی» در لندن که یافته‌های در ژورنال «لنست بیماری‌های عفونی» منتشر شده است، بیش از ۱۵۰ نفر در فاصله سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان به دو دسته مساوی شامل مردان و زنان سالم با میانگین سنی ۲۶ سال تقسیم شدند. هیچ‌کدام از آنان دچار عفونت کلامیدیا نبودند.

پژوهشگران مقدارهای متفاوت واکسن را در این افراد آزمایش کردند. یک گروه واکسن واقعی و گروه دیگر واکسن‌نما (واکسن دروغین یا پلاسبو) را در سه روز متوالی در طول یک دوره تقریباً ۴ ماهه دریافت کردند.

کارشناسان می‌گویند گرچه این واکسن توانسته است پاسخ ایمنی در افراد ایجاد کند، اما هنوز آزمایش‌های بیشتری برای ثابت شدن کارآیی آن لازم است. آیا این واکسن مانع از عفونت کلامیدیا می‌شود یا در صورت عفونت با این باکتری علائم آن را کاهش می‌دهد؟

پژوهشگران اکنون در حال به راه انداختن یک کارآزمایی بالینی «مرحله دوم» بزرگ‌تر هستند تا کارآیی این واکسن را ارزیابی کنند.

این پژوهشگران می‌گویند امیدواری‌شان این است که این واکسن روزی بتواند هم از عفونت‌های دستگاه تناسلی و هم از عفونت‌های چشمی پیشگیری کند.

شرکت‌کنندگان در این بررسی علاوه یک تزریق واکسن در بازو واکسن را به صورت قطره چشمی هم دریافت کردند.

پژوهشگران می‌گویند اینکه واکسن به صورت قطره چشمی توانسته است در چشم افراد پاسخ ایمنی ایجاد کند، غافلگیر شدند.

کارشناسان می‌گویند واکسنی برای کلامیدیا به عنوان یکی از شایع‌ترین عفونت‌های آمیزشی بسیار مورد نیاز است.

یک عفونت شایع دیگر منتقل‌شونده از راه جنسی ویروس پاپیلومای انسانی، عامل زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم است، گرچه عفونت با این ویروس اغلب بدون علامت است.

خوشبختانه برای پیشگیری از این عفونت واکسنی موجود است که با تزریق در سنین نوجوانی می‌تواند مانع از عفونت با انواعی از این ویروس شود که سرطان دهانه رحم ایجاد می‌کنند.

کد خبر 844040 برچسب‌ها خبر مهم بیماری - عفونت واکسن سلامت جنسی بهداشت جنسی

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ملی واکسیناسیون رایگان طیور بومی در خمینی‌شهر
  • شیوع بیماری پوستی در پکتیکا
  • احتمال شیوع بیماری آنتروتوکسمی در دام‌های سبک
  • این بیماری هنوز دنیا را تهدید می‌کند؟
  • نتایج امیدوارکننده آزمایش مقدماتی یک واکسن برای شایع‌ترین بیماری آمیزشی
  • آبله یک تهید برای جهان؟
  • آیا آبله هنوز برای دنیا یک تهدید محسوب می‌شود؟
  • چه افرادی بیشتر در معرض خطر سرخک هستند؟
  • چه افرادی به مراقبت بیشتر در برابر سرخک نیاز دارند؟
  • شیوع بیماری سالک در سمنان به کمترین میزان در ۲۴ سال گذشته رسید