Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@09:25:29 GMT

حضرت زهرا(س) اولین شهیده راه ولایت است

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۷۴۹۱

حضرت زهرا(س) اولین شهیده راه ولایت است

حجت‌الاسلام سید محمدباقر علم الهدی به مناسبت ایام فاطمیه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که مربوط به صدیقه اطهر زهرا (س) است، بحث انتخاب‌های ارزشمند، ماندگار و فضیلت‌مداری بود که ایشان در دوران عمر پربرکت خود اعمال کردند و نشان دادند. این انتخاب‌هاست که از حضرت زهرا (س) یک انسان موفق، چهره نام‌آشنا و الگوی بی‌بدیل برای بشریت در طول تاریخ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخاب‌گری‌های صدیقه اطهر (س) از جنس توصیه‌هایی است که قرآن و پیامبر اکرم (ص) برای سعادتمندی بشریت ارائه کرده است.

رئیس مرکز آموزش عالی قاسم بن الحسن افزود: ولایتمداری حضرت، تعهد به دین و گزاره‌های دینی، دفاع از حریم آیات نورانی قرآن و سبک زندگی مؤمنانه و اسلامی همراه مهر و محبت و عشق و عاطفه و مهربانی از انتخاب‌های ارزشمند و فضیلت‌مدار و ماندگار حضرت است. به همین جهت آن چیزی که بسیار مهم است این است که اگر بیاییم تک‌تک انتخاب‌های حضرت زهرا (س) را بررسی کنیم می‌بینیم حضرت در بُعد ولایتمداری اولین شهیده راه ولایت هستند. به این معنا که اولین کسی هستند که جان‌شان را قربانی مسیر ولایت کرد تا به همه بشریت اعلام کند که حتی یادگار پیغمبر اکرم (ص) هم در راه ولایت به شهادت می‌رسد. این درس بسیار ارزشمندی است که ما از شهادت حضرت زهرا (س) داریم.

محمدباقر علم الهدی سپس گفت: انتخاب‌گری حضرت در زندگانی شخصی خودشان با امیرالمؤمنین (ع)، در انتخاب همسر که خودش یک بُعد بسیار مهم، دقیق و کارشناسی‌شده‌ای بود که توسط صدیقه اطهر حضرت زهرا (س) اتفاق افتاده است. در تعامل حضرت با همسر بزرگوارشان حضرت امیرالمؤمنین (ع)، در حریم نگاه‌داری و حرمت نگهداری نسبت به همسر بزرگوارشان، در طول ۹ سال زندگی که با امیرالمؤمنین (ع) داشتند، بسیار مهم است.

وی افزود: امیرالمؤمنین (ع) در نهج‌البلاغه می‌فرمایند در طول ۹ سال زندگی مشترکم با حضرت زهرا (س) «والله ما اغضبتها و لا عصت لی امراً و لا اغضبتها». به خدا قسم در طی این ۹ سال زندگی مشترک هرگز باعث خشم من نشد و هرگز ایشان نافرمانی من نکرد و من هم هرگز باعث خشم ایشان نشدم. مولای متقیان امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند آن‌قدر زهرا (س) در زندگی من نقش دارد که هر وقت غم‌ها و اندوه‌ها و غصه‌ها قلب مرا می‌گرفت، وقتی به چهره زهرا (س) نگاه می‌کردم، همه غصه‌ها و غم‌های دل علی با زیارت زهرا (س) به پایان می‌رسید. این نشان می‌دهد زهرا (س) چه نقش تأثیرگذار و تعیین‌کننده‌ای در زندگی امیرالمؤمنین علی (ع) داشتند. چگونه از همسرشان دفاع و چگونه پشتیبان همسرشان بودند. چگونه همسرشان امیرالمؤمنین (ع) در برون‌رفت از معضلات و مشکلات پیش رو مشاوره می‌دادند و مشاوره می‌کردند.

محمدباقر علم الهدی همچنین اظهار داشت: بی‌جهت نبود وقتی صدیقه اطهر حضرت زهرا (س) به شهادت رسیدند، دیگر امیرالمؤمنین (ع) کسی را پیدا نمی‌کرد که بتواند بار محنت‌ها، رنج‌ها و مصائبی که بر سینه امیرالمؤمنین (ع) قرار دارد را تحمل کند. لذا حضرت مولا به چاه درد دل می‌کرد و غم و غصه‌ها و اندوه‌های قلبش را به چاه می‌گفت. این‌ها حکایت از آن نقش بسیار تأثیرگذار زهرا (س) نسبت به امیرالمؤمنین علی (ع) دارد. در بُعد فرزندداری نیز این بانوی بزرگوار عالم اسلام در ۹ سال زندگی مشترک در کنار امیرالمؤمنین (ع) ۴ فرزند به بشریت ارائه کرده است که هر کدام‌شان یک خورشیدی برای هدایت، سعادتمندی و رساندن مردم به نقطه اوج کمال هستند.

وی در ادامه عنوان کرد: در بحث تعهد و مسئولیت‌پذیری در رابطه با قرآن و آیات نورانی قرآن و سنت نبوی می‌بینیم حضرت زهرا (س) با چه تعهدی ۴۰ شب همراه با امیرالمؤمنین (ع) به خانه مهاجر و انصار در شهر مدینه سر می‌زند و آنان را نسبت به قضیه غدیر و واقعه غدیر متذکر می‌شود و این حکایت از تعهد حضرت نسبت به آیات قرآن و توصیه‌های پیغمبر اکرم (ص) و دفاع از حریم ولایت است. این هم بُعد دیگری از زندگی انتخاب‌گرایانه زهرا (س) است.

محمدباقر علم الهدی سپس گفت: در ابعاد مختلف زندگی مانند همسرداری، تعامل با مردم، دفاع از حریم عفاف و حجاب و … هر کدام از این‌ها زوایای بسیار درخشان در زندگانی صدیقه اطهر زهرا (س) است. بد نیست همین‌جا عرض کنیم که آن رفتارهای مؤمنانه و عارفانه زهرا (س) و آن نمایش تعهد دینی صدیقه اطهر زهرا (س) بود که امروز شاگردان مکتب امیرالمؤمنین (ع) و زهرا (س) چهره‌هایی مثل مدافعان حرم و مثل سردار رشید اسلام مرحوم شهید حاج قاسم سلیمانی می‌شوند. این سپهبد والامقامی که در ایام شهادت حضرت زهرا (س) دل‌های همه مردم را خون و قلب‌ها را متأثر ساخت، همچنین نمونه تعهد و دفاع از حریم ولایت است که می‌بینیم امروز ادامه‌دهندگان راه سپهبد شهیدمان مرحوم حاج قاسم سلیمانی، دل مردم را شاد کردند و با حمله مستقیم به نماد کفر، اهریمن و نماد شیطان اکبر یعنی آمریکای جنایتکار نشان دادند مبارزه با مردان مردی که مِهر و ولایت امیرالمؤمنین (ع) و زهرا (س) در سینه دارند، کار آسان و ارزانی نیست و به قیمت بسیار سنگینی برای آنان تمام خواهد شد.

محمدباقر علم الهدی اضافه کرد: اگر بناست علوی و فاطمی زندگی کنیم و اگر بناست مکتب و اندیشه‌های بلند صدیقه اطهر زهرا (س) را در زندگی خود ساری و جاری کنیم، مکتب امیرالمؤمنین و حضرت زهرا با مدل عملکرد ما، با مدل تصمیم‌گیری‌های ما و حضور به موقع ما در صحنه‌های مختلفی که انقلاب شکوهمند اسلامی امروز به ما تکلیف می‌کند تحقق و عینیت پیدا می‌کند. فراموش نکنیم امیرالمؤمنین علی (ع) در صحنه‌های اجتماعی زمان بعد از رسول‌الله (ص) غریب و تنها بود.

وی در پایان گفت: مردم خیلی اظهار محبت به امیرالمؤمنین (ع) می‌کردند، ولی در روز لازم برای دفاع از حریم ولایی حضرت علی (ع) حاضر نمی‌شدند، اما ما امروز می‌بینیم ملت بزرگوار ایران با درس گرفتن از عبرت‌های تلخ آن زمان، امروز این‌چنین پشت سر فرزند امیرالمؤمنین (ع) ایستادگی می‌کنند و این‌چنین عاشقانه و مشفقانه برای احیا ارزش‌های دینی و اسلامی به صحنه می‌آیند و با بهترین شکل از اندیشه‌های بلند اهل‌بیت (ع) با جان خودشان دفاع می‌کنند.

کد خبر 4825666

منبع: مهر

کلیدواژه: ایام فاطمیه حضرت زهرا س شهادت حضرت زهرا س تمدن نوین اسلامی قاسم سلیمانی کنفرانس بین المللی آیت الله جوادی آملی نشست علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی معرفی کتاب مهدویت مجمع عالی حکمت اسلامی انقلاب اسلامی ایران فعالیت های قرآنی کتاب سال حوزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۷۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا تندروها ظریف را ترسو، واداده، وسط باز، سازشکار و فریب خورده نامیدند؟/ ایرانیان چه زندگی را انتخاب کرده اند؟ / آیا عهدنامه ترکمانچای منفی بود؟

گروه اندیشه: راه روش زندگی هر ملتی (نظم) حکایتگر میزان موفقیت و شکست آن ملت است. محمدجواد ظریف وزیر خارجه دو دولت یازدهم و دوازدهم روحانی، تلاش می کند به یکی از مهمترین نقیصه های تاریخی ایرانیان در ۵۰۰ سال گذشته در کتاب «پایاب شکیبایی» که خاطرات دوران وزارت خارجه او است، اشاره کند. نقیصه ای که در اصل عدم برنامه ریزی جدی را به رسمیت شناخته، ابزارها را برای دستیابی به اهداف اندازه گیری نمی کند، افراد راهبردی دلسوز و حامی منافع ملی را ترسو، سازشکار، وسط باز، و ... می داند، و برعکس افراد سطحی و غیر راهبردی، و شعاری، که فقط به آرزوها توجه می کنند و نه به توانمندی ها، افرادی شجاع، دلیر ذکر کرده و به آنان در عمل اعتماد می کنند. این شیوه زیست نه تنها مخل توسعه کشور بوده که در مقاطع تاریخی منتهی به تجزیه کشور عزیزمان ایران شده است. ظریف در خاطرات خود می گوید:

از دید استاد دکتر روح الله رمضانی، (نویسنده کتاب پر ارزش تاریخ سیاست خارجی ایران از صفویه تا پایان پهلوی اول) سیاست خارجی ایران کمینه در ۵۰۰ سال گذشته از ناسازگاری ژرف میان آرزوها و توانمندی ها رنج برده است...(این در حالی است که) هدف ها می باید با جهت گیری به سوی آرمان ها و آرزوها ولی بر پایه توانمندی ها شکل گیرد. افسوس که راهکارهای واقع بینانه در فرهنگ همگانی ما ایرانیان امری پسندیده نیست. از این رو آنان که بر پایه آرزوها و بدون نگاه به توانمندی ها گام برداشته اند، هرچند در دستیابی به آرزوها ناکام مانده و یا فراتر از آن به منافع ملی و یکپارچگی سرزمینی کشور زیان زده باشند، همچنان قهرمانان تاریخی ما شناخته شده اند. و آنان که در چارچوب توانمندی برای رسیدن به آرمان های ملی کوشیده اند، بیشتر ترسو، سازشکار، فریب خورده، و واداده شناخته شده اند.

در فرهنگ سیاسی ما نرمش نرمش و سازش همچون دست کشیدن از آرمان ها و ارزش ها (یا به زبان روشن تر آرزوها) به شمار می رود که نکوهیده است. در برابر، ناسازگاری، تندخویی، و سازش ناپذیری (یا به بیان روشن تر پافشاری بر آرزوها) پسندیده و ستاینده است.

بر پایه همین چاله شناختی همگانی ما است که آنان که با آرزوهای ارزشمند پس گرفتن سرزمین های از دست رفته ایران در جنگ ایران و روس، و بدون نگاه به توانمندی های کشور، جنگ پسین را راه انداختند که به از دست رفتن بخش های ارزشمندی از سرزمین ایران از قفقاز تا قزوین انجامید، کمتر برای این کژروی سهمگین تاریخی نکوهش می شوند. آنان که برای جلوگیری از زیان بیشتر، در پیمان ترکمانچای بخش هایی از سرزمین کشور را بازپس گرفتند تا امروز در نگرش همگان و در کتاب های درسی نکوهیده و میهن فروش شناخته می شوند. بی گمان پیمان ترکمانچای بسیار زیان آور بود و انگیزه نگهداری تاج و تخت در آن دیده می شود، ولی کسی نمی پرسد که چه فرآینده به چنان پیمانی انجامید که ایران ناگزیر از گفت وگو پس از شکست و درماندگی شد، و آن پیمان خفت بار دست کم، بخش ارزشمندی از خاک تازه از دست رفته را به ایران بازگرداند.

نگاه نکردن به توانمندی ها در رفتار روزانه ما نیز به چشم می خورد؛ آن جا که پشت چراغ راهنمایی، برای گردش به چپ، تمامی پهنای خیابان را گرفته و راه همگان را می بندیم؛ و یا در پشت تونل ها و راه هایی که دو خط به یک خط تبدیل می شوند، چندین خط می سازیم و مایه تاخیر خودمان و دیگران می شویم. این همان گزینش تاریخی است که خودمان انجام داده ایم، و هنوز در گوشه گوشه زندگی به همین گزینش مشغولیم. بنده نیز خودرا تافته جدابافته ای از این «خودمان» نمی دانم و بر برج عاج روشنفکران شیفته بیگانگان نمی ایستم. (پایاب شکیبایی صص ۲۷ و ۲۸)

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898417

دیگر خبرها

  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • زهرا جلیلی، اولین مدال آور ووشو در چین
  • برگزاری دوره توانمندسازی کنشگران رسانه و فضای مجازی
  • ز مشرق تا به مغرب گر امام‌ است، امیرالمؤمنین حیدر تمام‌ است
  • چرا تندروها ظریف را ترسو، واداده، وسط باز، سازشکار و فریب خورده نامیدند؟/ ایرانیان چه زندگی را انتخاب کرده اند؟ / آیا عهدنامه ترکمانچای منفی بود؟
  • ترس و فرار کودکانی که برای اولین بار در زندگی خود پهپاد می‌بینند | ویدئو
  • ایجاد اولین دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات
  • اجرای طرح «انتخاب مسیر زندگی» در البرز