Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ایام فاطمیه پس از ایام عزاداری سیدالشهدا(ع) پررونق‌ترین روزهای سال ازلحاظ برگزاری مجالس عزاداری و وعظ و خطابه در سطح کشور است؛ مجالسی که گاهی چه در محتوای منبر و چه در عزاداری دچار انحرافاتی می‌شوند. در این رابطه با حجت‌الاسلام مهدی مسائلی گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.

 سیدجواد نقوی/

 ایام فاطمیه پس از ایام عزاداری سیدالشهدا(ع) پررونق‌ترین روزهای سال ازلحاظ برگزاری مجالس عزاداری و وعظ و خطابه در سطح کشور است؛ مجالسی که گاهی چه در محتوای منبر و چه در عزاداری دچار انحرافاتی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه با حجت‌الاسلام مهدی مسائلی گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.

* به نظر شما منبرهای ما باید چگونه باشد که بیشتر به درد نیازهای جامعه بخورد؟

منبرهای ما – چه منبرهای سنتی و چه منبرهای سبک جدیدتر – باید به مسائل اساسی مردم توجه کنند؛ بیشتر به مسائل و شبهاتی که در ذهن جوانان و مردم است پرداخته شود. همچنین علاوه بر این همانطور که به احساسات و شور در جلسات توجه می‌شود، باید به معرفت‌افزایی هم توجه شود و روی اهل‌بیت(ع) و قرآن همتای یکدیگر  کار شود. متأسفانه ما کمتر در منبرها به معارف قرآنی توجه می‌کنیم. باید به سمت و سویی حرکت کنیم که استدلال و عقلانیت دینی در مخاطب تقویت شود.

خانواده‌ها امروز در زندگی فردی و اجتماعی خود مشکلاتی دارند؛ ما اگر دو حیطه فردی و اجتماعی را برای معرفت‌افزایی در منبرها در نظر بگیریم؛ باید مسائل مرتبط با سبک زندگی اسلامی تذکر داده شود تا سطح معنوی زندگی افراد در اجتماع ارتقا یابد. از جمله این موارد خلوص دینی و تأکید بر اهداف زندگی دینی و بحث اخلاق است؛ لذا بیان اخلاق اسلامی در منبرها هم خیلی می‌تواند کمک کند.

* شهید مطهری در  کتاب حماسه حسینی به روش‌های تبلیغی و اصلاح دینی می‌پردازد؛ آیا امروز نیازمند آن نیستیم که چنین کتاب‌هایی بیشتر تألیف شود؟

بسیار نیازمند هستیم؛ چون امروزه به نسبت دوره شهید مطهری انحرافاتی که دیده می‌شود دوچندان شده است؛ وقتی ما با افرادی که انحرافات گوناگون را تبلیغ می‌کنند مواجهه نمی‌کنیم و به دنبال اصلاح نمی‌رویم، هرسال مشکلات جدیدتری هم از لحاظ سبک و هم هدف مجالس و عزاداری‌ها به وجود می‌آید. ما باید مطرح کنیم که هدف از این مجالس معرفت‌افزایی است و هر چه این معرفت‌افزایی ببشتر باشد، ثوابش بیشتر است. ما اهداف این مجالس را برای سوگواران اهل بیت(ع) اشتباه تعریف کردیم؛ با این مدل اختلافات حتی بین شیعیان زیاد می‌شود؛ البته در این میان جریان‌هایی هم به دنبال سوء استفاده هستند که با جریان مقاومت اسلامی عناد دارند و به صورت سازمان‌یافته از جوانان ما سوء استفاده می‌کنند.

* ما با جریانی مواجهیم که به شیعه انگلیسی معروف است؛ آیا اشتباهات ما باعث قدرت گرفتن این جریان شده یا دلایل دیگری دارد؟

اشتباهات و تعصبات و جهالت‌ها بوده است، اما افرادی هم هستند که این جریان را رهبری می‌کنند. در این مسیر ما نباید منفعل باشیم و باید در هدایت عزاداری‌ها فعال عمل کنیم؛ خط مشی مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر  ترویج عزاداری مثبت بوده تا معرفت‌افزایی کنیم؛ ما باید الگوی صحیح ارائه دهیم و الگوهای نادرست را محکوم کنیم و برای این کار از راهکارهای فرهنگی استفاده کنیم.

* شما در یکی از کتاب‌هایتان نوشته‌اید که اسلام آمریکایی ادامه‌دهنده همان اسلام  اموی است؛ در این باره بیشتر توضیح دهید؛ در حال حاضر چگونه باید این مسئله را تبیین کنیم؟

ما اگر به وقایعی مثل عاشورا نگاه تاریخی صرف داشته باشیم، قطعاً راه به جایی نخواهیم برد؛ خط امام حسین(ع) و اهل‌بیت(ع) ادامه دارد؛ خط افرادی که مقابل ایشان و اسلام ناب بودند هم ادامه دارد. فردی مثل امام حسین(ع) به هیچ عنوان حاضر به صلح با اسلام اموی نبود؛ چرا که اسلام اموی ریشه اسلام ناب را هدف گرفته بود؛ باید دقت کنیم که هر کسی با ویژگی‌های یزید بر جامعه اسلامی حکومت بکند باید فاتحه اسلام را خواند. خط اهل بیت(ع) و وقایعی مثل عاشورا، یک جریان اسلامی است که برای همه مسلمانان آشناست؛ لذا این خط‌مشی سیاسی و خط‌مشی مقابل آن باید برای همه مسلمانان تبیین شود تا حق از باطل روشن شود.

من چندی پیش کشمیر بودم؛ فردی که دیدگاه سلفی داشت می‌گفت: بعد از عاشورا افراد یا حسینی هستند یا یزیدی؛ با این معیار هر کس ظلم‌ستیز است، حسینی است؛ با شنیدن این حرف از او، من تعجب کردم. ما برای تبیین این گفتمان در جهان اسلام خوب عمل نکردیم.

* ما برای تبیین گفتمان شیعه در سطح جهان چگونه باید عمل کنیم که خللی به موضوع مهم وحدت وارد نشود؟

ما در هنگام تبیین بیشتر به مفاهیم مذهبی خودمان توجه کردیم در حالی که ممکن است اهل سنت با این مفاهیم مخالف باشند، حال آنکه آن‌ها خط‌مشی اهل بیت(ع) را پذیرفته‌اند. زمانی من پیشنهاد دادم هیئت‌هایی برای اهل‌سنت تشکیل شود که در آن‌ها معارف اهل بیت(ع) بر اساس فقه و مذهب خودشان مطرح شود. آنچه اکنون حائز اهمیت است این است که از رفتن جهان اسلام به سمت سکولاریسم و بی‌دین شدن جلوگیری کنیم.

* کار کرد روحانیت در این مقطع چه باید باشد؟

کارکرد روحانیت تبلیغ دین و رسالت دینی است که ائمه(ع) و پیامبر(ص) هم این کارکرد را دارا بودند. خود روحانیت قداست ندارد بلکه حرکت آن‌هاست که قداست دارد؛ به این معنی که مردمی باشد و خودش از مردم بداند؛ قصد الهی در رفتار او باشد و محتوای دینی او مردم را هدایت کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اسلام علوی اسلام اموی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۷۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند

به گزارش قدس آنلاین، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز چهارشنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر یکروزه خود به سریلانکا، با حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو، ضمن دیدار و گفتگو با نمازگزاران، نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد.

رئیس جمهور با ابراز خرسندی از حضور در جمع نمازگزاران مسجد جامع شهر کلمبو، اظهار امیدواری کرد مذاکرات صورت گرفته میان دو کشور به گسترش بیش از پیش روابط و همکاری‌های فیمابین منجر شود.

رئیسی طراحی و اجرای مجموعه سد، نیروگاه و تونل انتقال آب «اومااویا» از سوی شرکت‌های متخصص ایرانی را نماد همکاری‌های موفق دو کشور دانست و گفت: امیدواریم بهره‌برداری از این طرح‌ها افزایش رفاه مردم سریلانکا را در پی داشته باشد.

رئیس جمهور در ادامه وحدت و انسجام را نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام دانست و گفت: دشمنان و در راس آنان آمریکا، با ایجاد گروهک‌های تروریستی مانند داعش به دنبال ایجاد ناامنی، کشتار و تفرقه در جهان اسلام هستند، بنابراین بسیار ضرورت دارد از هر اقدام و گفتاری که میان مسلمانان تفرقه ایجاد می‌کند، پرهیز شود.

رئیسی در ادامه ظالم و ستم بی‌سابقه رژیم صهیونیستی و کشتار و نسل‌کشی در غزه را نتیجه وجود اختلافات در امت اسلامی دانست و افزود: امام خمینی (ره) از ۴۵ سال پیش رژیم صهیونیستی را غده‌ای سرطانی برای امنیت منطقه دانسته و بر آزادی فلسطین به عنوان مسئله اول جهان اسلام تاکید کرده بود و امروز حقانیت این سخن امام راحل، بر همگان روشن شده است.

رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دفاع از حقوق فلسطینیان را وظیفه همه مسلمانان و انسان‌های آزاده جهان می‌داند و معتقد است امروز حمایت از کسانی که از خانه، وطن، دین، ناموس و جان و عزت خود دفاع می‌کنند، شاخصی برای کشورهاست که آیا مدافع شرافت هستند، یا همراه شرارت؟

رئیسی خاطرنشان کرد: آمریکا مردم ایران را بابت دفاع از حق و عدالت مورد تحریم‌های ظالمانه قرار داد، اما جوانان ما تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و امروز ایران در همه حوزه‌ها در حال پیشرفت است. دشمن تلاش کرد پیشرفت ایران را متوقف کند، اما ملت ایران اراده کرد پیشرفت کند و در این جنگ اراده‌ها ملت ایران پیروز شد.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به همه ما آموختند که رمز موفقیت توکل بر خدا و اعتماد به نفس و داشته‌های درونی است، گفت:‌ دشمنان برای متوقف کردن ملت ایران علاوه بر تحمیل ۸ سال جنگ به ما، تلاش کردند با ترور، انفجار، توطئه و فتنه‌های متعدد این مردم را از ادامه مسیرش منصرف کنند، اما موفق نشدند. امروز مقاومت و ایستادگی در مقابل نظام سلطه نه فقط مورد توجه نظام اسلامی ایران بلکه مورد توجه و اقبال همه جوان‌های منطقه است که معتقدند نباید تن به زیاده‌خواهی‌ها و مظالم نظام سلطه داد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • عزاداری زنان با لباس‌های عجیب و غریب در خیابان
  • بارش باران سیل آسا و آبگرفتگی در روستای اسلام آباد + فیلم
  • وحدت و انسجام، نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام است
  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • رئیسی: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • روند کاهشی نرخ بیکاری خراسان شمالی در دولت سیزدهم
  • تقابل فوتسالیست‌های ایران با قرقیزستان
  • دسته عزاداری خدام حضرت عبدالعظیم (ع) روانه حرم شدند