Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شکایت انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی از کارشناس مدعی آلودگی شیرهای تبریز خبر داد.

محبوب نعمتی در نشست خبری با موضوع رفع نگرانی‌های موجود در خصوص فرآورده‌های شیر با بیان اینکه وجود آفلاتوکسین در شیر، واقعیتی انکارناپذیر است، اظهار کرد: منشا ورود آفلاتوکسین به شیر، خوراک آلوده‌ای است که دام از آن تغذیه می‌کند، بنابراین منشا آفلاتوکسین خود شیر نیست، بلکه خوراک آلوده دام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آفلاتوکسین محصول رشد نوعی از کپک آسپرژیلوس بر روی علوفه و ذرت دام بوده و آفلاتوکسین موجود در شیر از نوع B1 بوده که طی فرایندی با هیدروکسیله شدن به نوع M1 تبدیل به نوع می‎شود که 10 بار ضعیف‌تر از B1 است.

وی خاطرنشان کرد: امکان حذف کامل آفلاتوکسین وجود ندارد، اما می‌توان با اعمال نظارت‌هایی آن را به زیر حد مجاز رساند و کنترل خوراک دام یکی از راه‌های کنترل میزان آفلاتوکسین است.

نعمتی بیان کرد: آمارها نشان می‌دهد که وضعیت خوراک دام در استان ما در طول چند سال گذشته بهبود پیدا کرده و میزان آفلاتوکسین آن، پایین‌تر از حد مجاز بوده و مصرف خوراک دام متفرقه مانند نان کپک زده نیز به دلیل افزایش قیمت نان، به حداقل رسیده است.

وی با اشاره به ساختار فیزیکی و شیمیایی شیر و احتمال زندگی کردن برخی میکروارگانیسم‌ها مانند میکروب و قارچ در محیط آن، گفت: لازم است تا با تشدید نظارت از مرحله تولید، فرآوری و تا عرضه به بازار زمینه اطمینان مصرف کنندگان را فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه در استان ما هفت واحد صنعتی تولید و بسته بندی شیر پاستوریزه و استرلیزه فعال است، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از شیر مورد نیاز استان ما به صورت سنتی تولید می‎شود و نظارت‌ها قبل از ورود به کارخانه بر عهده اداره کل دامپزشکی استان و از لحظه ورود به کارخانه تا زمان تولید و عرضه به بازار مصرف بر عهده معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.

نعمتی خاطرنشان کرد: شیرهای سنتی مورد تایید به مراکز جمع آوری شیر که دارای مجوز از اداره کل دامپزشکی هستند، تحویل داده شده و از آنجا با کامیون‌های حمل شیر به کارخانه‌ها حمل می‎شوند، به محض ورود شیر به کارخانه، کیفیت و سلامت آن با نمونه برداری توسط مسئول فنی تایید و سپس شیرها بارگیری و یا در صورت آلودگی و سالم نبودن، مرجوع می‌شوند.

وی بیان کرد: معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت و اداره کل دامپزشکی، ارگان‌های دخیل در نظارت و کنترل کیفیت و سلامت شیر هستند.

وی با تاکید بر اینکه به مردم اطمینان می‌دهیم که شیرهای پاستوریزه و استرلیزه موجود در آذربایجان شرقی از سلامت کامل برخوردار هستند، گفت: نتایج نمونه برداری‌ها و آنالیزهای ما نشان می‌دهد که میزان آفلاتوکسین شیرهای ما کم‌تر از حد مجاز و در حد قابل قبول است، جای هیچ نگرانی نبوده و مردم با خیال راحت، شیر مصرف کنند، حد مجاز آفلاتوکسین M1،  صد گرم بر کیلوگرم است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه نتایج برخی پایان نامه‌ها و مقالات مبنی بر آلودگی بیش از حد مجاز شیر برخی مناطق، قابل قبول و قابل استناد نیستند، اظهار کرد: آنالیز با روش‌های رسمی قابل استنادتر بوده و بررسی‌ها نشان می‌دهد که آلودگی شیرهای ایران زیر حد مجاز است.

وی با تکذیب افزودن مواد افزودنی به شیرها بیان کرد: هر گونه تقلب و وجود مواد افزودنی مانند آب یا وایتکس که برخی ادعا می‌کنند، توسط دستگاه‌ها و آزمایشات پیشرفته قابل تشخیص است.

وی با ارائه توضیحاتی در خصوص تفاوت شیر پاستوریزه و استرلیزه بیان کرد: در روش پاستوریزاسیون، شیر به مدت نیم ساعت و در دمای حدود 70 درجه برای از بین بردن میکروب‌ها حرارت داده می‌شود که امروزه با استفاده از روش‌های نوین و تغییر مدت حرارت دادن، عمر شیرها و ماندگاری شیرهای پاستوریزه افزایش پیدا کرده است.

نعمتی گفت: در روش استریلیزاسیون هم میکروب‌های مفید و مضر هر دو در دمای حدود 122 درجه از بین می‎روند و  علت طعم متفاوت شیر بسته بندی شده و سنتی نیز تغییر برخی پروتئین‌ها بر اثر فرایند پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون است، توصیه می‎شود هموطنان به شایعات توجه نکرده و مصرف شیر از نوع پاستوریزه و استرلیزه را از برنامه غذایی‌شان حذف نکنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه روغن پالم آنقدرها هم که فکر می‌کنیم، مضر نیست، اظهار کرد: روغن پالم به عنوان پوشش مواد غذایی مانند پوشش کاکائویی بستنی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تنها تفاوت روغن پالم با سیار روغن‌ها کیفیت پایین آن نسبت به سیار روغن‌هاست.

رمضانی، مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی نیز در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: شیرهای مرجوعی از کارخانجات، به شیر سراها داده می‎شوند و به دلیل افزایش سنتی گرایی، مردم تمایل بیشتری برای مصرف شیرهای سنتی دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شير سم آفلاتوکسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۹۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی جبارعلی ذاکری در جلسه کمیته سلامت و ایمنی ترافیک استان افزود: با افزایش داده‌های به دست آمده از این طرح بدون شک خواهیم توانست در موضوع مدیریت ایمنی ترافیک در سطح استان تصمیمات علمی و تخصصی‌تر اتخاذ کنیم.

وی بر مشارکت و همکاری‌های بین آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، شهرداری تبریز، مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه و سایر سازمان‌های مرتبط در اجرای این طرح مهم تاکید و اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مدت محدود توانسته است در طرح غربالگری رانندگان پرخطر موفق عمل کند، بر این اساس انتظار داریم اجرای طرح یاد شده ضمن تداوم مستمر در استان انجام شود.

ذاکری موضوع ترافیک در کلانشهر تبریز به خصوص در اطراف برخی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از جمله بیمارستان امام رضا(علیه السلام)، شهید مدنی و بهبود را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: انتظار داریم شهرداری تبریز، دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش در مسیر‌های پر ترافیکی که بیمارستان‌ها و مدارس واقع شده است، با همکاری و تعامل دست به دست هم دهند تا شاهد کاهش ترافیک در این مسیر‌ها باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه با اشاره به اهتمام ویژه این دانشگاه بر کاهش حوادث ترافیکی از مسیر‌های علمی اظهار کرد: از زمان اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر ۱۳۸ راننده پرخطر در سال گذشته مورد بررسی قرار گرفتند و از آغاز سال جاری تا به امروز ۲۰ نفر در این طرح بررسی شدند.

بهمن نقی پور افزود: در اجرای این طرح تمام ملاحظات علمی و آموزش‌های مورد نیاز لحاظ شده است و دانشگاه علوم پزشکی تبریز بدون شک تداوم این طرح را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

وی شناسایی رانندگان پرخطر را عامل مهمی در کاهش تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در کشور دانست و افزود: بر همین اساس و با هماهنگی دادستانی مرکز استان و پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان شرقی این طرح به عنوان پایلوت کشوری از دی ماه آغاز شده است که هدف اصلی از اجرای آن در مرحله اول شناساسی رانندگان پرخطر و سپس معرفی آنها به کلینیک سلامت و ایمنی ترافیک در تبریز است.

نقی پور انجام معاینات سلامت جسمی و روانی توسط متخصصان و شرکت در دوره‌های آموزشی و برگزاری آزمون را مراحل بعدی غربالگری رانندگان پرخطر دانست و ادامه داد متاسفانه آمار‌های مربوط به مرگ ناشی از تلفات رانندگی در کشور و استان روبه افزایش است که یکی از دلایل اصلی آن مربوط به رانندگی‌های پرخطر است.

 

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین اختتامیه جشنواره قرآنی «پله‌های آسمان» در تبریز
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهید شفیع زاده در تبریز
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های تصادفات آذربایجان شرقی
  • برنامه‌ریزی برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • تداوم اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی
  • طبخ غذا‌های دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • برگزاری مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای در تبریز