Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@19:52:43 GMT

شرکت‌های مادر تخصصی در لیست واگذاری به بخش خصوصی

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۹۷۲۳

شرکت‌های مادر تخصصی در لیست واگذاری به بخش خصوصی

سال جاری رو به پایان است و به نظر می‌رسد سازمان خصوصی‌سازی قصد دارد برای سال آینده پرونده جدیدی را در حوزه واگذاری‌ها باز کند. در این راستا اقداماتی از قبیل عرضه اولیه پنج درصد سهام یک شرکت مادر تخصصی، واگذاری شرکت‌های مادر تخصصی به جای شرکت های زیرمجموعه، اصلاح ساختار و بهبود شرایط شرکتها پیش از واگذاری‌ها و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در دستور کار سازمان خصوصی‌سازی قرار دارد.

به گزارش ایسنا، درحالی در ماه‌های پایانی سال به سر می‌بریم که هنوز پرونده واگذاری‌های مهم و پرحاشیه‌ای از جمله هپکو، سرخابی‌ها و... باز است. با این حال مسئولان سازمان خصوصی‌سازی بر این باورند که بخش قابل توجهی از واگذاری‌های دولت طی سال‌های گذشته از طریق بازار سرمایه صورت گرفته است که این موضوع نشان می‌دهد سازمان خصوصی‌سازی و عرضه‌های دولتی، سهم زیادی در توسعه این بازار داشته است.

آمارها حاکی از آن است که از سال ۱۳۸۰ تا کنون حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان از سهام و دارایی‌های دولت واگذار شده که بخش قابل توجهی از این واگذاری‌ها از طریق بازار سرمایه صورت گرفته است. همچنین از مجموع واگذاری‌های انجام شده از سال ۸۰ تا کنون فقط چهار درصد واگذاری‌ها با چالش مواجه بوده است و مسئولان سازمان خصوصی‌سازی بر این باورند که تصور درستی از فعالیت‌ای این سازمان در جامعه وجود ندارد و می‌گویند این موضوع از یک سو ظلم به سازمان خصوصی‌سازی و زحمت‌هایی است که طی این سال‌ها در راستای واگذاری‌های دولت کشیده شده و هم این که در مجموع به زیان واگذاری‌ها است.

آسیب‌شناسی واگذاری‌ها و بکارگیری راهکارها

در این راستا، علیرضا صالح - رئیس سازمان خصوصی‌سازی - اعلام کرد که در چند ماه گذشته واگذاری‌های صورت گرفته توسط سازمان خصوصی‌سازی در سال‌های گذشته را آسیب شناسی کردیم تا بر این اساس بتوانیم با رفع مشکلات و موانع موجود، روند خصوصی‌سازی را با شتاب بیشتر و در مسیر درست‌تری دنبال کنیم. زمانی که روند خصوصی سازی را در کشور آسیب شناسی می کنیم متوجه این موضوع میشویم که در برخی موارد زنجیره تولید با واگذاری‌های صورت گرفته از میان رفته است. در این راستا راهکارهایی را دنبال می کنیم که بجای فروش یکی از شرکت‌ها، شرکت مادر تخصصی آن را در بازار سرمایه پذیرش و واگذار کنیم.

به گفته وی، با عرضه اولیه پنج درصد سهام یک شرکت مادر تخصصی با حجم زیادی از دارایی‌ها، هم کشف قیمت صورت می‌گیرد و هم این که مردم را در مدیریت و ترکیب سهامداری این شرکت سهیم می کنیم. ضمن این که با عرضه سهام این شرکت در بورس، مدیران آن ملزم به ارائه گزارشات دوره‌ای می شوند که این کار به شفافیت بیشتر شرکت‌ها نیز کمک خواهد کرد. یکی دیگر از اقداماتی که برای سال آینده در راستای واگذاری‌ها مدنظر داریم این است که بجای واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه، شرکت مادر تخصصی را واگذار کنیم.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی معتقد است با این کار مقاومت‌های موجود سر راه واگذاری‌ها را از بین خواهیم برد و حتی با این کار می توان برخی از شرکت‌های گروه سه واگذاری‌ها را نیز عرضه و واگذار کرد. اگر شرکت‌های بزرگ را به بورس ببریم، پنج درصد سهام این شرکت‌ها را جهت کشف قیمت عرضه خواهیم کرد و پنج درصد دیگر را نیز به سهام آزاد شناور اختصاص خواهیم داد.

صالح با تاکید بر اینکه نباید به بهانه حاکمیتی بودن یک شرکت، مقابل امر واگذاری‌ها و خصوصی سازی قرار گرفت و از واگذاری برخی شرکت‌ها ممانعت کرد، اظهار کرد که ضمن این که اگر به موضوع اهلیت در واگذاری‌ها نیز توجه کنیم، این موضوع یکی از موارد تضمین‌کننده موفقیت در امر خصوصی‌سازی به شمار خواهد آمد.

وی همچنین با تاکید بر این که در صورت اقبال بازار سرمایه این آمادگی وجود دارد که نسبت به عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بورس اقدام کنیم، افزود: در حال حاضر آگهی واگذاری سهام پنج شرکت دولتی توسط سازمان خصوصی‌سازی منتشر شده است که قصد داریم سهام آنها را تا پایان بهمن ماه در بورس و فرابورس عرضه کنیم.

بررسی واگذاری سهام سازمان خصوصی‌سازی در بورس و فرابورس

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی همچنین درباره واگذاری سهام خصوصی‌سازی در بورس و فرابورس گفته که این امر نیازمند کارشناسی و بررسی دقیق است؛ چرا که نباید با این کار موجب شویم تا وضعیت بازار سرمایه منفی شود و واگذاری‌های این سازمان اثر منفی بر معاملات این بازار داشته باشد. در این راستا جلسات متعددی با سازمان بورس و اوراق بهادار داشته ایم و در این زمینه باید مدلی طراحی شود تا عرضه های سازمان خصوصی سازی به بهبود شرایط وضعیت معاملات بازار سرمایه منجر شود. از سوی دیگر اگر بخواهیم یک شرکت دولتی را بدون زیان‌ها و بدهی هایش به بخش خصوصی واگذار کنیم و این زیان‌ها را به شرکت مادر تخصصی و دولت منتقل کنیم کار درستی نیست. بلکه باید سازوکاری تعریف کنیم تا پیش از واگذاری‌ها، اصلاح ساختار و بهبود شرایط شرکت‌ها صورت گیرد و آنها را سودآور کند و پس از آن اقدام به واگذاری آنها کنیم. در این میان یکی دیگر از مشکلات موجود در راستای واگذاری‌ها این است که برخی افراد بابت از دست دادن پست‌ها و منافع خود نگرانی دارند و از این جهت در امر واگذاری مقاومت و خصوصی سازی را با مانع مواجه می کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خصوصي سازي واگذاري سهام سازمان خصوصی سازی علیرضا صالح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۹۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد واگذاری شش ساله برای پرسپولیس و استقلال

به گزارش "ورزش سه"، محمود قامت معاون سازمان خصوصی سازی در خصوص واگذاری پرسپولیس و استقلال گفت: هرشرکتی که واگذار می‌شود شامل بدهی و دارایی است. خریداران وقتی در مزایده شرکت کردند این را پذیرفتند و در قرارداد اطلاعات مالی هم وجود دارد. خریداران وقتی به مزایده ورود کردند، باید بدهی را طبق زمانبندی پرداخت کنند.

وی افزود: این مشمول همه واگذاری‌های سازمان خصوصی‌سازی است. هر واگذاری که انجام می‌شود با قراردادی است و در طول مدت آن قرارداد که برای پرسپولیس و استقلال شش سال است، تحت نظارت سازمان خصوصی سازی خواهد بود و تعهدات مالی و غیرمالی تحت نظارت و کنترل سازمان خصوصی سازی است.

او با اشاره به این قرارداد اظهار داشت: البته این موضوع نافی نظارت عمومی وزارت ورزش بر تمام باشگاه‌ها نیست اما سازمان خصوصی‌سازی در طول قرارداد نظارت خود را دارد که مهمتر از همه مدیریت بهره ور و تداوم اکار است که انتظار داریم در این مدت شش سال شرکت را از وضعیت فعلی به شرایط بهره ور برسانند.

دیگر خبرها

  • سرخآبی‌ها خصوصی شدند
  • آیین واگذاری «استقلال» و «پرسپولیس» آغاز شد
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟
  • معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • معاون وزیر اقتصاد: استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟
  • با حضور وزرای اقتصاد و ورزش؛ آیین رسمی واگذاری سرخابی ها فردا برگزار می شود
  • قرارداد واگذاری شش ساله برای پرسپولیس و استقلال
  • سهم استقلال - پرسپولیس چند؟
  • وعده شناسایی و رفع موانع واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا