Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-24@01:40:39 GMT

تدارک ویژه شبکه مستند برای دهه فجر

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۱۰۹۶

تدارک ویژه شبکه مستند برای دهه فجر

مجموعه مستندهای «در برابر طوفان»، «ابرها»، «راه سلامت» و «قصه دیار ما» از جمله آثاری است که در دهه فجر از شبکه مستند پخش خواهد شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت سیما، سیدسلیم غفوری، مدیر شبکه مستند به آثار جدید تولیدی این شبکه به مناسبت دهه فجر اشاره کرد و گفت: همزمان با دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی چند مجموعه مستند ویژه آماده پخش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غفوری گفت: در این مجموعه‌ها تلاش شده است که به ابعاد مختلفی از انقلاب اسلامی قبل و پس از آن و پیشرفت‌های کشور در دهه‌های اخیر پرداخته شود که از آن جمله م یتوان به پشت پرده‌هایی از حکومت پهلوی، پیشرفت‌های صنعتی، عمرانی و پزشکی کشورمان بعد از پیروزی انقلاب اشاره کرد. مجموعه مستندهای «در برابر طوفان»، «ابرها»، «راه سلامت»، «قصه دیار ما» و ... از جمله آثاری است که در دهه فجر از شبکه مستند پخش خواهد شد.

تصاویر دیده‌نشده از روزهای آخر پهلوی

او در مورد فصل سوم مجموعه «در برابر طوفان» توضیح داد و گفت: مستند «در برابر طوفان» یکی از مجموعه مستندهای پرمخاطب چند سال اخیر صداوسیما درباره پهلوی بوده‌است که در دهه فجر انقلاب اسلامی از تلویزیون پخش می‌شود. فصل سوم از این مجموعه به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهدی نقویان در شبکه مستند تولید شده و به‌زودی از این شبکه پخش خواهد شد.

وی اضافه کرد: این مجموعه مستند روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است؛ نمایش صداها و تصاویر آرشیوی دیده نشده از حکومت پهلوی و افراد نزدیک به دربار مجموعه مستند متفاوتی از پهلوی ساخته است. این مجموعه مستند که در دو فصل قبلی موضوعاتی نظیر اقتصاد، ارتش، فرهنگ و هنر، آموزش و پروش، ساواک، سیاست داخلی، سیاست خارجی، مذهب، مطبوعات و زندگی خصوصی حکومت محمدرضا پهلوی را به تصویر کشیده بود این بار و در فصل سوم به سراغ یک سال آخر حکومت پهلوی رفته و اتفاقات ویژه آن را به تصویر کشیده است.

مدیر شبکه مستند تصریح کرد: «در برابر طوفان 3» از تابستان 1356 آغاز شده و تا زمستان 1357 را روایت می‌کند؛ در این مجموعه اتفاقاتى بررسی شده که تاکنون کمتر بدان پرداخته شده است که از آن جمله می‌توان به مصادیق حمایت کشورهای خارجی از محمدرضا پهلوی و آغاز موج انقلاب در تمام استان‌های کشور اشاره کرد. بسیاری از تصاویر آرشیوی این مجموعه برای اولین بار در تلویزیون به نمایش درخواهد آمد. این مجموعه مستند در 10 قسمت 60 دقیقه‌ای تولید شده است و در ایام دهه فجر امسال از شبکه مستند پخش خواهد شد.

نمایشی متفاوت از نیروهای متخصص داخلی در مستند «اَبَرها»

غفوری در مورد دیگر تولید این شبکه اشاره کرد و گفت: مستند «اَبَرها» دیگر تولید شبکه مستند است که به زودی از تلویزیون و شبکه مستند پخش خواهد شد. این مجموعه مستند که به کارگردانی احسان فولادی تولید شده، درباره ده پروژه صنعتی بزرگ و حساس در کشورمان است که به تازگی ساخته شده و به بهره‌برداری رسیده است. هر کدام از این پروژه‌ها تاثیرگذاری بسیار زیادی در حوزه‌های مخصوص به خود داشتند و ساخت آنان تحول زیادی در صنعت کشورمان رقم زده است.

او با اشاره به پروژه‌هایی که در این مستند به نمایش درآمده است گفت: از جمله پروژه‌هایی که در این مجموعه مستند مورد بررسی قرار گرفته است می‌توان به «سکوی نفتی امیرکبیر»، «کشتی افراماکس بوشهر»، «پل طبیعت»، «بزرگراه طبقاتی صدر»، «بندر شهید بهشتی چابهار»، «راه آهن چابهار- زاهدان»، «پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس» و ... اشاره کرد. وجه مشترک تمام این پروژه‌های انتخاب شده، اجرای آن توسط نیروهای متخصص داخلی در کنار عظمت و بزرگی آن است. در بسیاری از این پروژه‌ها، نیروهای متخصص داخلی نقش بسیار پررنگی داشتند. علاوه بر این تمام پروژه‌ها در چند سال اخیر ساخته شده‌اند و اصلا قدیمی نیستند.

او تاکید کرد: مستند «اَبَرها» در 10 قسمت 30 دقیقه‌ای ساخته شده است و در هر قسمت ماجرای ساخت هر پروژه را معرفی کرده و کارکردهایش را برمی‌شمرد.

«توریست‌های سلامت» از توانمندی پزشکی ایران می‌گویند

سید سلیم غفوری به دیگر تولید شبکه مستند اشاره کرد و گفت: توریست سلامت یکی از اصطلاحات رایج در حوزه سلامت است و به افرادی اطلاق می‌شود که به قصد درمان وارد کشور دیگری می‌شوند. این توریست‌ها دارای منافع زیادی برای کشور مقصد هستند که از آن جمله می‌توان به ارزآوری برای کشور اشاره کرد. کشور ما یکی از کشورهای مهم منطقه است که در این زمینه فعالیت گسترده‌ای دارد و توریست‌های زیادی همه ساله برای درمان به کشورمان سفر می‌کنند.

وی اضافه کرد: مستند «راه سلامت» به منظور نمایش همین موضوع در 11 قسمت ساخته شده است و نشان می‌دهد که توانمندی پزشکان کشورمان و تجهیزات بیمارستان‌های ما نسبت به دیگر کشورهای منطقه تا چه اندازه بالا است که باعث می‌شود بیماران کشور ما را برای درمان خود انتخاب کنند. در حقیقت این مستند به خوبی نشان می‌دهد که علم پزشکی ما پس از پیروزی انقلاب تا چه اندازه پیشرفت کرده است. در این فیلم علاوه بر موضوع توریست پزشکی، جاذبه‌های گردشگری کشورمان نیز تا حدی به نمایش درآمده است.

مجموعه مستند «راه سلامت» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی رسول لطفی در 11 قسمت 40 دقیقه‌ای در شبکه مستند تولید شده است و به زودی از شبکه مستند پخش خواهد شد.

از کنگاور تا فرمهین با انقلاب اسلامی

غفوری با اشاره به نفوذ انقلاب اسلامی در تمام شهرها و روستاهای کشور از ساخت مستندی با همین موضوع خبر داد و گفت: از دیگر مستندهای تولیدی شبکه مستند در فجر انقلاب اسلامی می‌توان به «قصه دیار ما» اشاره کرد. مستندی 2 قسمتی که به انقلاب اسلامی در شهرهای کوچک پرداخته است. قسمت نخست این مستند تحت عنوان «ژاندارم» درباره قیام مردم کنگاور است و قسمت دوم آن با نام «عیسی کدخدا» به قیام مردم روستای فرمهین از توابع استان مرکزی و نقش عیسی کدخدا در تقویت جنبش‌های انقلابی پیش از انقلاب پرداخته است.

این مجموعه را یزدان پرونده کارگردانی کرده است و سید محمد حسین هاشمی تهیه کننده آن است.

سخنرانی‌های شنیده‌نشدنی دهه 60 در تلویزیون

مدیر شبکه مستند از ساخت مجموعه‌های میان برنامه‌ای به نام «کاست» خبر داد و گفت: مجموعه صدای انقلاب «کاست» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی احمد کشاورز در 60 قسمت تولید شده و به بازپخش جنجالی‌ترین سخنرانی‌های دهه شصت می‌پردازد. این مجموعه کاست تولید شبکه مستند سیما است و به صورت میان برنامه‌های 1و نیم تا 2و نیم دقیقه‌ای روی آنتن می‌رود.

این مجموعه به پخش سخنرانی‌های شنیده نشده و یا کمتر شنیده شده‌ای از آیت‌الله مطهری، مقام معظم رهبری، امام خمینی (ره)، شهید باهنر و شهید مطهری درباره موضوعات مختلفی مثل انقلاب، دفاع مقدس، محرم و ... اختصاص دارد.

«اولین‌ها» در شبکه مستند

سید سلیم غفوری از پخش میان برنامه «اولین‌ها» به تهیه‌کنندگی علی نقویان خبر داد و گفت: این برنامه در 40 قسمت تولید شده و به صورت میان برنامه‌های یک و نیم دقیقه ای روی آنتن می‌رود. «اولین‌ها» به پیشرفت های ایران که برای اولین بار در تاریخ ایران اتفاق افتاده است، اشاره دارد.  دستاوردهایی که در 4 دهه گذشته و بعد از انقلاب رخ داده است، مثل اولین لوکوموتیو، صادرات فولاد، اولین خودرو برقی و ...  .

انتهای پیام /4143/

منبع: آنا

کلیدواژه: دهه فجر صدا و سیما مستند انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۱۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادیو صدای لحظه‌هاست

حمیدرضا افتخاری، دبیر سومین دوره جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک به عنوان اولین سخنران یادی از شهید طهرانی مقدم کرد و گفت: آنچه که باعث افتخار ما در اجرای عملیات تنبیهی وعده صادق شد، نتیجه پایمردی‌های شهید طهرانی مقدم بود. از آنجایی که حضرت آقا فرمودند امروز جنگ جنگ رسانه‌هاست. از آقای بخشی‌زاده، معاون صدا می‌خواهم بخشی به نام عملیات وعده صادق به جشنواره مستند رادیویی پژواک اضافه شود. برای این بخش جایزه‌ای درنظر گرفته می‌شود و کار داوری‌ها به صورت فشرده انجام می‌شود.

افتخاری با بیان اینکه ما صدای لحظه‌ها هستیم، افزود: رادیو این توان را دارد که به روز و به لحظه صدای خود را به مخاطب برساند و رمز موفقیت این رسانه گرم و صمیمی همین است. دبیر جشنواره پژواک در انتهای صحبت‌هایش برای مسعود اسکویی طلب سلامتی کرد.

در ادامه بیانیه هیئت داوران قرائت شد. در این بیانیه از این حیث مستند‌های رادیو را واجد اهمیت دانست، که برنامه‌سازان می‌بایست توانمندی و خلاقیت خود را با سیاست‌های شبکه‌های مبدا آمیخته کنند و اثری را تولید کنند، تا بتواند تاثیر حداکثری بر مخاطب بگذارد. در بیانیه هیئت داوران اشاره شد که برنامه‌های صبح‌گاهی مستلزم برخورداری از نشاط ذاتی است. ضروری است رویکرد اطلاع‌رسانی در برنامه‌های صبح‌گاهی با حجم مناسب و ماموریت شبکه‌ها ایجاد شود. در زمینه کاربرد موسیقی در برنامه‌های ترکیبی استفاده مناسب از قطعات با کلام و بدون کلام و تنظیم موسیقی منطبق بر محتوای برنامه ضروری است؛ چراکه می‌تواند محتوای برنامه را در ذهن مخاطب اعتلا دهد. 

در حال تکمیل ...

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • بررسی بحران بورس در «ناامیدی سم است»/ ساخت مجموعه مستندی درباره صنعت خودرو در ایران
  • رادیو صدای لحظه‌هاست
  • ویژه‌برنامه‌های رادیو برای ۸۴ سالگی
  • پخش مستند پرندگان ایلام از شبکه مستند
  • «اسلحه مادری» در قاب شبکه دو
  • تدارک شبکه خاوران برای گرامیداشت سالروز ۵ اردیبهشت
  • روایت مفاخر ایران زمین در مجموعه مستند «تازه نفس»
  • اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین و ضد صهیونیسم جهان معرفی می‌شوند
  • «مرمت آثار باستانی» در سالن فردوس موزه سینما
  • معرفی اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین در «در برابر تاریکی»