Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مهدی فاضل؛ در لحظات ابتدایی معاملات امروز، بازاری قرمز را شاهد بودیم که موجب رخنه‌کردن ترسی هیجانی به معامله‌گران شد.‌ شاخص کل در نیم ساعت ابتدایی بیش از 3هزار واحد ریزش داشت ولی نسبت به حمایت 415هزار واحدی واکنش نشان داد و نتوانست از این میزان پایین‌تر برود. در ادامه رفته‌رفته فشار فروش کمتر شد و هیجان منفی فرونشست و بازار به تعادل رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ساعت 10:30 سهم‌ها به تدریج جان گرفتند و رشد آهسته ولی ادامه‌داری را تا پایان بازار تجربه کردند و در نهایت شاخص کل در پایان تایم بازار در مقدار 420هزار و 668 واحدی بسته شد تا نسبت به دیروز 2هزار و 355 واحد رشد کند. شاخص هم‌وزن نیز با 901 واحد افزایش به مقدار 138هزار و 234 واحد رسید. ولی شاخص کل فرابورس با 17 واحد کاهش در مقدار 5هزار و 323 واحدی ایستاد.

نمادهای تأثیرگذار

دو نماد «ومعادن» و «حکشتی» که با صف خرید به معاملات امرو خود پایان دادند، به ترتیب با 303 و 222 واحد تأثیر مثبت، اثرگذارترین نمادهای بورس ایران روی روند امروز شاخص کل بودند. نکته جالب، حضور نماد شرکت پارس سویچ در میان اثرگذارترین نمادهای بورسی بود. «بسویچ» که از ابتدای آذرماه تا به حال بیش از 150درصد بازدهی عاید سهامدارانش کرده است، امروز با هدف رفع گره معاملاتی بدون دامنه نوسان باز شد و در نهایت با 19.4درصد مثبت نسبت به روز قبل، به معاملاتش ادامه خواهد داد. «فارس»، «رمپنا»، «مبین» و «کگل» نیز جزو نمادهای اثرگذار بورسی بودند.

کامودیتی‌ها یک‌دست قرمزپوش/ صادراتی‌های بورس ایران در حاشیه

تداوم شیوع ویروس «کرونا» در کشور چین در کنار تعطیلات سال نوی این کشور، سطوح تقاضا برای مواد خام در بازارهای جهانی را کاهش داده و موجب افت قیمت فلزات، محصولات پتوشیمی و سایر کالاهای پایه شده است. حتی قیمت نفت نیز با وجود ناآرامی‌ها در عراق به زیر 58 ئلار رسید. همین مسأله‌ها موجب شده تا بازار توجه خود را در این روزها کمتر معطوف به گروه‌های صنعتی صادراتی کند. به نظر می‌‌رسد در حال حاضر با توجه به روند نزولی قیمت‌های جهانی و افت عملکرد این شرکت‌ها نسبت به فصول گذشته سال (نمود آن در گزارش‌های فصلی پیداست؛ با وجود آن که گزارش‌های دی ماه در مجموع از گزارش فصل سوم سال برای عمده شرکت‌ها بهتر بود، ولی همچنان با عملکرد شرکت‌ها در شش ماه اول سال فاصله دارد) امید زیادی نسبت به ادامه رشد شارپ دو ماه گذشته برای شرکت‌های بزرگ صادراتی وجود نخواهد داشت.

ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم در نماد‌های عادی بورس و فرابورس در مجموع به چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید که در مقایسه با روز گذشته با افت حدودا ۳۵ درصدی مواجه بود. با وجود افت قابل توجه ارزش معاملات نسبت به روز گذشته، ولی مقدار ذکرشده همچنان رقم بالایی است و نشان می‌دهد که بازار بورس هنوز از رونق نیفتاده است. خالص خرید سهام توسط اشخاص حقیقی نیز در مجموع به ۳۲۰ میلیارد تومان رسید که نشان از ادامه ورود مستمر نقدینگی دارد. اهرم حرکت بازار سهام در این روزها فقط و فقط پول‌های سرگردان‌اند که به امید کسب سودهای بالاتر وارد بازار سهم می‌شوند. وفاداری این پول‌ها در درازمدت یکی از سؤالات همیشگی فعالان قدیمی‌تر بورس است که با تغییرات ساختاری زیادی نسبت به چند سال گذشته همراه بوده است. با توجه به نزدیک‌بودن انتخابات مجلس و حافظه تاریخی بازار سرمایه، رشد بیشتر بازار در یک ماه پیش رو دور از دسترس نیست. ولی عدم اعتماد به نقدینگی فعلی در بازار، شاید سناریوی دیگری را رقم بزند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کامودیتی بورس اوراق بهادار تهران حق تقدم شاخص کل هم وزن شاخص کل بورس تهران ارزش معاملات خرد سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۲۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز بارشد ۱۰۶۹ واحدی به سطح دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی رسید. 

به گزارش مشرق، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز (چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه) با رشد یک هزار و ۶۹ واحدی همراه بود و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید.

اما در مقابل شاخص کل هم وزن با ۴۶۵۰ واحد رشد، رقم ۷۶۳ هزار و ۶۵۵ واحدی را ثبت کرد.

همچنین نمادهای پارسان، فولاد، فملی، کگل، شبندر، شپدیس و بوعلی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر را روی شاخص گذاشتند. نمادهای ذوب، خزامیاد، فولاد، کاما، کساپا، خودرو و فاذر پر تراکنش‌های بازار بودند.

در معاملات فرابورس نیز شاخص کل با ۱۱۶ واحد رشد به رقم ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحد رسید و نمادهای آریا، فجهان، شگویا، وسپهر، مادیرا، سپیدار و فغدیر پر تراکنش‌های بازار بودند.


دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس | افزایش ۷۶۳ هزار و ۶۵۶ واحدی شاخص کل
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
  • رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • شاخص بورس امروز ۴ اردیبهشت/ رشد ۱۳۴۲۱ واحدی
  • شاخص بورس ۴ هزار واحد رشد کرد
  • گزارش روزانه بورس ۳ اردیبهشت؛ شاخص بورس ۴ هزار واحد رشد کرد
  • رشد ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • بورس امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بورس به مدار برگشت؟