Web Analytics Made Easy - Statcounter

خطر ابتلا به سرطان با کمک انتخاب رژیم غذایی سالم کاهش می یبابد.

به گزارش خبرگزری برنا از فارس، رژیم غذایی سالم که به ما کمک می کند تا خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش دهیم.

مواد غذایی اصلی:

خوراکی ­ها به چهار دسته­ اصلی تقسیم می­ شوند: نان و غلات میوه­ و سبزی شیر و فرآورده­ های آن، نظیر پنیر، ماست و کره گوشت قرمز، ماهی، ماکیان و مواد غذایی جایگزین آنها مانند تخم ­مرغ، حبوبات و دانه­ های روغنی کره، مارگارین، شکر، چای، قهوه، آشامیدنی ­های کربوناته و الکل در این دسته بندی نیستند، زیرا آنها در تغذیه نقش کلیدی ندارند؛ اگرچه به غذا طعم گوارایی می­ دهند و تمام آنها به ویژه چای و قهوه در صورت مصرف مداوم روزانه، مقادیر قابل توجهی کالری و چربی به غذای روزانه­ می­ افزایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
افراد با روش ­های مختلف زندگی و عادات غذایی متفاوت می­ توانند از راهنمای غذایی زیر استفاده کنند و با در نظر گرفتن علایق شخصی خود، چیزهایی را که دوست دارند، انتخاب کنند. این قابلیت انعطاف، به ما امکان می­ دهد که این راهنمای غذایی را ترک نکنیم؛ در واقع، انتخابی عاقلانه­ می­ تواند خطر ایجاد سرطان را کاهش دهد. مصرف چربی را کاهش دهیم: شواهد نشان می­ دهند که سرطان ­های مهم، رابطه نزدیکی با رژیم غذایی پُرچرب دارند. از سویی دیگر خطر سرطان ­های روده­ بزرگ و مقعد، با کم کردن مصرف چربی کاهش می­ یابد؛ همچنین رژیم غذایی کم ­چرب برای جلوگیری از سرطان های تخمدان، پستان و آندومتر یا همان جدار داخلی رحم در بانوان، پروستات در مردان و نیز سرطان لوزالمعده در بانوان و مردان، مفید است. البته مکانیسمی که طی آن، رژیم کم­ چرب خطر این سرطان ها را کاهش می ­دهد، هنوز در دست بررسی است. براساس یافته ها، چربی سبب تحریک ترشحات صفراوی می­ شود و می ­تواند محصولات باکتریایی سرطان ­زا را افزایش دهد. انواع چربی: چربی به شکل­های مختلفی وجود دارد: ۱. به صورت چربی آشکار (قابل رؤیت) در گوشت قرمز و گوشت ماکیان. ۲. به صورت چربی پنهان (غیرقابل رؤیت) در لبنیات و غذاهای پخته شده. ۳. به صورت چربی افزودنی در سس ­های چرب، کره، عُصاره گوشت و روغن. راه­های زیادی وجود دارد تا بتوانیم مصرف چربی روزانه خود را کاهش دهیم و تنها تعداد کمی از این تغییرات، تمام چیزی است که لازم داریم! «چربی»، کالری متراکم است؛ اگر نیاز به کاهش وزن داریم، کاهش مصرف چربی و دیگر مواد کالری­ زا به ما کمک بزرگی می­ کند. کم کردن مصرف روزانه چربی برای کاهش میزان کلسترول خون و نیز پایین آوردن خطر بیماری ­های عروقی قلب مفید است. غذاهای فیبردار، بیشتر بخوریم: مصرف غذاهایی که فیبر زیادی دارند، برای محافظت بدن در برابر سرطان، به ویژه سرطان­ های روده بزرگ، مقعد و معده توصیه می ­شود. فیبرها بخشی از غذا هستند که هضم نمی ­شوند؛ آنها در دستگاه گوارشی توقف می­ کنند و مانند اسفنج، آب را جذب کرده و در نتیجه سبب افزایش حجم مدفوع و تحریک حرکات روده ­ای می­ شوند. پژوهشگران، همچنان در پی تشخیص خواص ضدسرطان غذاهای فیبردار هستند. این تحقیقات از این جهت مشکل است که شکل­ های مختلفی از فیبر وجود دارد و هر یک دارای عملکرد ویژه خود است. بنابراین توصیه می­ کنیم از انواع مختلف غذاهای فیبردار مانند حبوبات، میوه­ و سبزی و سبوس غلات استفاده کنیم. روزانه چندین واحد میوه­ و سبزی مصرف کنیم: سبزی های دارای برگ سبز و زرد رنگ، نسبت به میوه ­ها دارای ویتامین A، اسیدفولیک (نوعی از ویتامین­های گروه B) و آهن بیشتری هستند؛ پس توصیه می شود که روزانه، دست کم دو واحد غذایی را به مصرف سبزی اختصاص دهیم. بسیاری از سبزی ها و میوه ­ها، علاوه بر اینکه منابع خوبی برای فیبر غذایی هستند، با سرطان مبارزه می­ کنند

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سرطان غذایی رژیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۳۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • کلید کاهش وزن ؛ فقط کافی است این یک کار را انجام دهید
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • کلید کاهش وزن؛ فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید
  • برای خلاص شدن از چربی شکم از این مواد غذایی دوری کنید
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • فواید خوردن کره برای بدن
  • روزانه ۳ نفر در کهگیلویه و بویراحمد به سرطان مبتلا می شوند