Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@09:44:51 GMT

۹۵۰ موسسه در سامانه فویا فعال‌ هستند

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۴۵۱۵

۹۵۰ موسسه در سامانه فویا فعال‌ هستند

معاون حقوقی کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: در حال‌حاضر ۹۵۰ موسسه در سامانه "فویا" فعال‌اند اما برخی از موسسات هنوز دچار ابهام و تردیدند. ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۴ اجتماعی رسانه نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛  باقر انصاری امروز در نشست" تشریح و تبیین  گزارش سالانه برای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات" اظهار کرد: در کشورهای توسعه یافته یکی از ابزارهای نظارت بر دستگاه‌ها و موسسات گزارش‌‌گیری و گزارش‌دهی است؛ مثلا در فرانسه سایتی به نام گزارش‌های دولتی وجود دارد؛ در قوانین کشور ما نیز تکالیف زیادی مبنی برگزارش‌دهی دستگاه‌ها و موسسات وجود دارد اما متاسفانه ما خودمان را مقید به انجام آن تکالیف نمی‌دانیم و رسانه‌ها نیز پیگیری لازم را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 معاون حقوقی کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تصریح کرد: برای مثال بر اساس ماده‌ای از قانون خصوصی‌سازی، شورای رقابت باید گزارش عملکرد سالانه خود را ارائه دهد یا بالاترین مقام هر یک از دستگاه‌های اجرایی مسئول اجرای تکالیف و مقررات‌اند و موظف‌اند گزارشات پیشرفت کار را هر سه ماه یک‌بار ارائه کنند.

وی افزود: در سال 89 اعلام شد که معاونت اجرای قوانین مجلس شورای اسلامی پس از تصویب هر قانون، بعد از یک سال روند اجرایی آن را پیگیری کند، یکی از این قوانین انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است؛ برخی از کشورها حتی درباره نحوه گزارش‌دهی ساختار دارند ولی در کشور ما گزارش‌ها کلی و سلیقه‌ای هستند؛ ما در این گزارش سعی کرده‌ایم متدهای استاندارد را رعایت کنیم.

 انصاری با اشاره به اینکه گزارش مذکور مربوط به سال‌های 96 و 97 است و گزارش سال 98 به صورت سالانه ارائه خواهد شد، گفت: قانون دسترسی آزاد به اطلاعات مهمترین قانونی است که درباره دسترسی به اطلاعات در کشور تصویب شده است و به همه شهروندان این امکان را می‌دهد تا به صورت شفاف به اطلاعات دسترسی پیدا کنند، ما بر این باوریم که اگر این قانون به شکلی درست اجرا می‌شد، دیگر نیازی به تصویب لایحه شفافیت نداشتیم؛ این قانون یکی از کلیدی‌ترین قوانین در حوزه احقاق حقوق شهروندی است و عملکرد دستگاه‌های مختلف کشور را در این زمینه نشان می‌دهد، جالب است بدانید که این قانون تنها قانونی در کشور است که حتی برای عدم افشای منابع خبری رسانه‌ها حکم صادر کرده و دیوان عدالت اداری با استناد به همین آیین نامه رأی به رد بخشی از قانون مطبوعات درباره افشای منابع خبری رسانه‌ها داده است و تنها قانونی است که تصریح کرده مصوبات و گزارش های دستگاه‌ها قابل طبقه‌بندی نیست و باید برای دسترسی عمومی ارائه شود و در این زمینه هیچ دستگاهی هم استثنا نیست.

معاون حقوقی کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در اشاره به چالش‌ها و مشکلات شهروندان در رابطه با طرح درخواست‌ها اضافه کرد: مهمترین مشکل در این بخش، مشخص بودن هویت درخواست کنندگان است چون در مواردی منشاء‌ تبعیض و جانبداری می‌شود، از طرفی کلی و مبهم بودن درخواست‌ها از سوی شهروندان ایجاد اشکال می‌کند و نیز در حال حاضر تنها شهروندان حقیقی می‌توانند به اطلاعات دسترسی پیدا کنند و این امکان برای شهروندان حقوقی وجود ندارد.

وی در اشاره به چالش‌ها و مشکلات مربوط به دستگاه‌ها و موسسات مشمول این قانون گفت: تاکنون 950 موسسه در سامانه "فویا" فعال‌اند اما برخی از موسسات هنوز دچار ابهام و تردیدند؛ قوای مجریه و مقننه تقریبا به طور کامل به این سامانه ملحق شدند اما قوه قضائیه تنها روزنامه رسمی خود را در آن عضو کرده است، موسسات زیر نظر مقام معظم رهبری نیز اکثرا عضو شده‌اند، در این میان سازمان صدا و سیما هنوز مردد است و نیروی انتظامی نیز ابهاماتی دارد که از جهاتی موجه است؛ چالش بعدی این است که موسسات به جای ارائه اطلاعات، متقاضیان راتوجیه می‌کنند و در برخی از مواقع دستگاه‌ها از مردم دلیل ارائه اطلاعات را می‌خواهند که برخلاف این قانون است؛‌ لازم به ذکر است که  وزارت امور خارجه بهترین و حرفه‌ای‌ترین پاسخگویی را در میان دیگر دستگاه‌ها داشته است.

معاون حقوقی کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در رابطه با ضمانت اجرایی این قانون تصریح کرد: در این قانون احکامی پیش‌بینی شده مثلا عدم ارائه اطلاعات ظرف 10 روز جرم محسوب می‌شود، عملکرد کمیسیون به این شکل است که شکایات را دریافت و پاسخ‌های حرفه‌ای مطابق با آنها را ارائه می‌کند؛  از طرفی، کمیسیون شیوه‌نامه‌هایی برای رفع اختلاف بین شهروندان و دستگاه‌ها در رابطه با چگونگی ارائه اطلاعات مصوب کرده که در آنها مراحل شکایات و نحوه پیگیری آنها مشخص شده است. کمیسیون  با دستگاه‌های عضو سامانه مکاتبه می‌کند و آنها را برای همکاری با درخواست کنندگان توجیه می‌کند زیرا هیچ عذر قانونی برای عدم ارائه اطلاعات وجود ندارد.

«عملکرد دولت» و «شفافیت و سلامت اداری» در کردستان 18 پله سقوط کردسامانه شفاف سازی عیان با رویکرد ارائه اطلاعات به مردم در شهرداری اراک راه‌اندازی شد

انتهای پیام/

R1534/P/S18,1313,2,41/CT11 واژه های کاربردی مرتبط کمیسیون های مجلس پرونده اقتصاد ایران و شفافیت وزارت ارشاد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمیسیون های مجلس وزارت ارشاد کمیسیون های مجلس وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۴۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش برای طرفداران شیائومی/ اطلاعات بیشتری از پرچمدار ردمی لو رفت!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ردمی گوشی‌های هوشمند Redmi ۱۳C و Redmi ۱۳C ۵G را در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ عرضه کرد. حالا گفته می‌شود این برند درحال‌حاضر روی ردمی ۱۳ معمولی کار می‌کند. گزارشی که اخیراً منتشر شده، تراشه و شماره مدل آن را برای بازارهای مختلف فاش کرده است. علاوه‌براین، اندازه باتری و قابلیت‌های شارژ دستگاه نیز افشا شده است.

برای یادآوری، ردمی ۱۲ ۵G مجهز به اسنپدراگون ۴ نسل ۲ است. انتظار می‌رود که همین تراشه در ردمی ۱۳ ۵G نیز وجود داشته باشد. به گزارش گیزموچاینا و به‌نقل از کاربری به‌نام Experience more در شبکه اجتماعی ویبو، این دستگاه احتمالاً یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی خواهد داشت و از شارژ سریع ۳۳ واتی پشتیبانی می‌کند. یادآور می‌شویم که ردمی ۱۲ ۵G سال گذشته مجهز به همین باتری است، اما از شارژ کندتر ۱۸ واتی پشتیبانی می‌کند.

اسم رمز ردمی ۱۳ ۵G

N۱۹ کد داخلی ردمی ۱۳ ۵G است و گفته می‌شود که اسم رمز آن «Breeze» است. طبق گزارش‌ها، شماره مدل ۲۴۰۶ERN۹CC احتمالاً برای نسخه بازار چین این گوشی است. نسخه هندی آن نیز با شماره مدل ۲۴۰۶ERN۹CI شناخته می‌شود.

نسخه دیگری با شماره مدل ۲۴۰۶۶PC۹۵I ظاهراً در راه هند است. این دستگاه احتمالاً با برند Poco وارد بازار خواهد شد و با نام «Poco M۷ ۵G» عرضه می‌شود. انتظار می‌رود که Redmi ۱۳ ۵G و Poco M۷ ۵G با اندروید ۱۴ مبتنی بر HyperOS وارد بازار شوند. جزئیات دیگری از این دستگاه‌ها هنوز فاش نشده است.

جهت مقایسه، ردمی ۱۲ ۵G دارای صفحه نمایش ۶.۷۹ اینچی ۹۰ هرتز، نمایشگر ال‌سی‌دی از نوع IPS، پشتیبانی از وضوح Full HD پلاس، تراشه اسنپدراگون ۴ نسل ۲، ۸ گیگابایت رم LPDDR۴x و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی است. در زمینه عکاسی، یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی در این دستگاه وجود دارد و سیستم دوربین دوگانه ۵۰ + ۲ مگاپیکسلی نیز در پشت گوشی قرار دارد. باید منتظر ماند و دید که ردمی ۱۳ ۵G چه پیشرفت‌هایی نسبت به نسل قبلی خود خواهد داشت.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898536

دیگر خبرها

  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش گرانی و کمبود دارو به قوه قضائیه
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در وبگاه شفافیت شهرداری
  • خبر خوش برای طرفداران شیائومی/ اطلاعات بیشتری از پرچمدار ردمی لو رفت!
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در سایت شفافیت شهرداری
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • همه دستگاه‌ها در موضوع عفاف و حجاب باید فعال شوند
  • اژه ای: همه دستگاه ها در موضوع عفاف و حجاب باید فعال شوند
  • آمادگی مجلس برای برخورد با خاطیان موضوع خانه‌های خالی
  • پاسخ به بیش از ۷۷ هزار تماس توسط مرکز تماس یکپارچه سازمان فناوری
  • برنامه جلوگیری از انتشار محتوای ضدفرهنگی به مجلس ارائه می‌شود