Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پاکستان در نظر دارد برای کاهش آلودگی هوا و توسعه انرژی پاک تا سال 2030 حدود 30 درصد از ناوگان حمل و نقل این کشور را به خودروهای برقی محهز کند. تاریخ انتشار: 18:02 - 07 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۰۷۹۰

به گزارش خبرگزاری میزان، اواسط آبانماه امسال دولت پاکستان لایحه سیاست گذاری درخصوص برقی کردن ناوگان حمل و نقل این کشور تا سال ۲۰۳۰ را تصویب کرد و قرار شد برای ترویج خرید و استفاده از وسایل نقلیه برقی تسهیلات مالیاتی و گمرکی نیز ابلاغ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت پاکستان مصمم است تا ۱۰ سال آینده ۳۰ درصد ناوگان حمل و نقل کشور را به سیستم سوخت برقی مجهر کند، موضوعی که از نظر کارشناسان این کشور آسان به نظر نمی رسد زیرا این طرح با اولین چالش خود یعنی ضعف زیرساختی روبرو خواهد شد.

به گفته کارشناسان ، شرکت های بزرگ ساخت خودرو در کشور هنوز تمایلی به سیاست جدید دولت نشان نداده اند اما مسئولان پاکستانی مصمم هستند با ارائه طرح های جدید مانند ساخت و معرفی وسیله های نقلیه ای برقی که بیشتر از سوی مردم مورد استفاده قرار می گیرند، فضای سازگاری برای کمک به مقابله با آلودگی و همچنین توسعه استفاده از انرژی پاک را در این کشور فراهم کنند.

«ریکشا» سه چرخه ای موتوری است که در پاکستان همانند دیگر کشورهای جنوب آسیا، وسیله نقلیه عمومی مهمی بشمار می رود و این روزهای دولت با ساخت مدل برقی آن و آزمایش موفق آمیز اعلام کرده که به زودی تولید انبوه آن را آغاز خواهد کرد.

دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور تغییرات اقلیمی در مراسم افتتاحیه ریکشا برقی گفت: سوخت این وسیله نقلیه با بنزین و سی ان جی تامین می شود که در کنار سایر وسایل نقلیه در آلودگی هوا نقش دارد، به همین تولید این سه چرخه برقی که افراد عادی برای جابه جایی بیشتر از آن استفاده می کنند، می تواند کمک بسیاری به کاهش آلایندگی کند.

ریکشا در شهرهای پرتردد و شلوغ و همچنین مناطق روستایی پاکستان مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان بخشی از فرهنگ مردم این مرز و بوم شناخته شده است.

«ملک امین اسلم» دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور تغییرات اقلیمی چندی پیش طی نشست خبری در اسلام آباد گفت: برقی کردن ناوگان حمل و نقل کشور برای جلوگیری از آلودگی اجتناب ناپذیر است، دولت سیاست موثری در این خصوص تدوین کرده و همزمان بسیاری از شرکت های خودرو سازی و موتور سیکلت نیز منتظر اعلام طرح دولت بودند.

وی اظهار داشت: دولت پاکستان تسهیلات ویژه ای به صنعت خودروسازی جهت اجرای طرح ساخت وسایل نقلیه برقی ارائه خواهد کرد و این باعث ایجاد انگیزه بهتر میان سایر تولیدکنندگان داخلی خواهد شد.

وزیر علوم و فناوری پاکستان نیز اوسط شهریورماه امسال اعلام کرد: به زودی موتور سیکلت های برقی تولید و به بازار عرضه می شود چون میزان آلودگی محیط از طریق موتور سیکلت ها به مراتب بیشتر از خودروها می باشد.

منابع خبری می گویند: تولید انبوه خودروهای برقی از جمله ریکشا یا موتور سیکلت زمان بر است به همین دلیل دولت برای ایجاد انگیزه میان مردم جهت استفاده از خودروهای برقی، در مرحله اول زمینه واردات آسان خودروهای برقی از خارج را با تسهیلات گمرکی و مالیاتی فراهم کرده است.

دولت پاکستان مصمم به عملیاتی کردن طرح خودروهای برقی تا چهار سال آینده است که در اولین مرحله شهرهای اسلام آباد و سیالکوت شاهد اجرای طرح های زیرساختی برای تامین انرژی وسایل نقلیه برقی خواهد بود.

پاکستان نیز همگام با بسیاری از کشورهای منطقه و جهان با چالش جدی آلودگی و تغییرات اقلیمی مواجه است و گفته شده که با اجرای موفق آمیز خودروهای برقی در آینده تقریبا ۶۰ درصد صرفه جویی در حوزه سوخت و مقابله با آلودگی انجام خواهد شد. کلانشهرهای پاکستان در ماه های و سال های اخیر با چالش جدی آلودگی مواجه هستند.

کارشناسان پاکستانی می گویند: تولید وسایل نقلیه برقی سازگار با محیط زیست نه تنها باعث صرفه جویی در مصرف سوخت می شود بلکه تاثیر مثبتی بر محیط زیست خواهد گذاشت.

به عقیده آنان، تولیدکنندگان داخلی نیز به حمایت و تشویق دولت چشم دوخته اند تا بتوان طرح برقی کردن ناوگان حمل و نقل در پاکستان را آسان تر کرد.

به عقیده کارشناسان در پاکستان تامین زیرساخت های مورد نیاز برای برقی کردن ناوگان حمل و نقل در کشور، موضوعی است که برای دولت آسان نخواهد بود اما دستیار ویژه نخست وزیر اعلام کرده است که زیرساخت فعلی مربوط به جایگاه های عرضه سوخت سی این جی را به جایگاه های شارژ باطری وسایل نقلیه از جمله خودرو، موتورسیکلت و ریکشا تبدیل خواهد شد.

اما وسایل نقلیه برقی که نیاز به شارژ باطری خود دارند، نیز با چالشی دیگر به نام بحران انرژی و کمبود تولید برق در پاکستان مواجه خواهند بود، مسئله ای از نظر کارشناسان برای کشورهای در حال توسعه ای مانند پاکستان امکان پذیر نیست.

 

بیشتر بخوانید: شهرداری کابل ماسک توزیع می‌کند هوای آلوده کابل جان 17 نفر را گرفت

آنان تاکید کردند: اجرای طرح ناوگان حمل و نقل برقی در پاکستان بدون تامین زیرساخت های موثر و باداوم امکان پذیر نیست در غیر این صورت فناوری خودروهای الکترونیکی در کشور با شکست روبرو خواهد شد.

به گفته کارشناسان، استفاده از خودروهای برقی در کشورهایی که از منابع انرژی تجدیدپذیر فراوان برخوردارند، به کاهش آلودگی های زیست محیطی و جلوگیری از گرم شدن کره زمین کمک می کند.

امروزه خودروها با سوخت فسیلی بوِیژه بنزین و گازوئیل یکی از مهمترین عوامل تهدید کننده و عناصر آلودگی هوا و محیط زیست در کشورها به ویژه در شهرهای بزرگ محسوب می شود.

به همین علت کارشناسان محیط زیست معتقدند که کشورها با درک شرایط بحرانی محیط زیست تولید خودروهای برقی را در اولویت قرار دهند در غیر اینصورت نفس کشیدن در کلانشهرها در آینده ای نه چندان دور غیر ممکن خواهد بود.

ایرنا/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دولت پاکستان دولت پاکستان پاکستان دولت پاکستان آلودگی پاکستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۵۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهادری جهرمی: توسعه و تقویت همکاری‌های امنیتی بین تهران و اسلام آباد یکی از اهداف سفر رئیسی به پاکستان

به گزارش صدای ایران، علی بهادری جهرمی در ابتدای نشست خبری هفتگی اظهار کرد: رئیس‌جمهور فردا به دعوت رسمی رئیس‌جمهور سریلانکا سفری یک روزه به این کشور در جنوب شرق آسیا خواهند داشت.

پی گیری شعار سال در خلال سفر‌های خارجی رییس جمهوری

وی افزود: در سفر سریلانکا نیز علاوه بر امضای تفاهماتی در حوزه‌های کشاورزی، اقتصادی و تجاری، از ابر پروژه چندمنظوره ۲ سد و نیروگاه و انتقال آب که از سوی پیمانکاران ایرانی احداث شده است، افتتاح و بهره برداری خواهد شد.

سخنگوی دولت یادآور شد: در سفر‌های خارجی هم برای تحقق شعار سال اقداماتی در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون، گفت: معاون اول رئیس‌جمهور در روز‌های اخیر برای سومین‌بار از ابتدای سال با اعضای اتاق بازرگانی و نمایندگان بخش خصوصی در حوزه صنعت و معدن و کشاورزی جلسات مشترکی برگزار کرده است.

دبیر هیئت دولت تاکید کرد: در این جلسات برای تحقق شعار سال و رفع چالش‌های فعالان اقتصادی بحث، بررسی و تصمیم‌گیری شد.

دولت پیگیر حقابه هیرمند بوده، هست و خواهد بود

بهادری جهرمی همچنین با اشاره به اقدامات دولت برای تامین حقابه ایران از رود هیرمند، اظهار کرد: دولت از ابتدا پیگیر حقوق ملت ایران از جمله حقابه رودخانه هیرمند بوده، هست و خواهد بود. پس از بارش‌های اخیر میزانی از حقابه آزادسازی شده و باید میزان آب ورودی برآورد شود و مطابق معاهده همین رفت و برگشت‌ها مستمر برای تامین حقابه کشور ادامه خواهد داشت.

تقویت همکاری‌های امنیتی ایران و پاکستان از اهداف سفر رئیسی

سخنگوی دولت در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه پاکستان جایگاه ششم در مقاصد صادراتی ایران را دارد، اظهار کرد: توسعه و تقویت همکاری‌های امنیتی بین ایران و پاکستان یکی از اهداف سفر رئیس‌جمهور به پاکستان بود. حجم تجارت خارجی با پاکستان با اقدامات دولت سیزدهم افزایش یافته است.

وی گفت: پاکستان با سهم ۴.۲ درصد (چهار و دو دهم درصد) از کل صادرات کشور، جایگاه ششم مقاصد صادراتی ایران را دارد. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، پاکستان رتبه هفتم در مقاصد صادراتی ایران را داشته است.

دبیر هیئت دولت یادآور شد: پروژه چندمنظوره‌ای هم که در سریلانکا به بهره‌برداری خواهد رسید، به‌عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق است. فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره این پروژه تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین و به صورت نقد به مجری ایرانی پرداخت شده است.

بهادری جهرمی همچنین در سخنانش با اشاره به ابلاغ فهرست مجوز‌های تأیید محور، تاکید کرد: مصوبه هیئت دولت در خصوص فهرست مجوز‌های تاییدمحور از سوی معاون اول رئیس جمهور در فروردین ماه ابلاغ شد. فرآیند تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار با سرعت قابل‌قبولی پیش می‌رود.

رشد بیش از ۲۰ برابری واردات خوردو در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت واردات خودرو، یادآور شد: ممنوعیت واردات خودرو تا پیش‌از دولت به حدود ۶ سال رسیده بود که با مصوبه دولت واردات خودرو آزاد شد. یکی‌از برنامه‌های دولت اصلاح بازار خودرو از طریق حمایت از افزایش تولید خودرو بود که این برنامه همچنان در دستور کار قرار دارد و در سال ۱۴۰۱ تولید خودرو رشد ۴۰ درصدی داشت.

وی افزود: در ادامه برنامه زمان‌بندی دولت برای استفاده از ظرفیت واردات خودرو تدوین و پیگیری و ابتدا واردات خودرو‌های نو در دولت تصویب شد. در سال ۱۴۰۲ نیز واردات خودرو نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد بیش از ۲۰ برابری داشت.

دبیر هیئت دولت با بیان اینکه رقم خوبی برای حوزه حمل و نقل در دولت سیزدهم اختصاص داده شده است، تاکید کرد: ۸۰۰ میلیون دلار نیز برای کِشنده و کامیون اختصاص داده شده‌است. ۱۵۰ میلیون دلار برای اتوبوس و مینی بوس و آمبولانس تخصیص داده شده‌است. حدود ۸.۴ میلیارد دلار برای واردات قطعات خودرو و موتور اختصاص داده شده که افزایش ۳۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است.

بهادری جهرمی تاکید کرد: در مرحله سوم واردات خودروی سواری کارکرده از مناطق آزاد تصویب شد که فرآیند‌های اجرایی آن در حال پیگیری است. در حال حاضر آیین‌نامه‌ای که برای واردات خودرو در دولت تصویب شده باشد ولی ابلاغ نشده باشد، نداریم.

آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: موضوعی که در دستور کار مجلس است لایحه دولت است، دولت با بررسی کارشناسی که انجام داد لایحه‌ای را سال گذشته تقدیم مجلس کرد. پیشنهاد دولت افزایش تعطیلی‌های انتهای هفته از یک روز به دو روز بود که در لایحه آمده است و نسبت به روز هم پیشنهاد دولت در لایحه روشن است.

وی یادآور شد: نگاه دولت این است که درباره این تصمیم گیری منعطف‌تری داشته باشیم و متناسب با اقتضائات زمانی و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی بتوانیم دست بازتری در انتخاب روز داشته باشیم. پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز انتخاب این روز‌ها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره جزییات برنامه عملیاتی دولت برای تحقق شعار سال، اظهار کرد: برنامه عملیاتی تحقق شعار سال، پس از چند جلسه فوق‌العاده در کمیسیون‌های دولت، هفته گذشته به تصویب هیئت وزیران رسید. مشارکت دستگاه‌های اجرایی در تدوین برنامه، اهداف کمی، احکام قابل رصد و تعیین مواعد گزارش‌گیری منظم از میزان پیشرفت برنامه‌ها، از ویژگی‌های این برنامه و پیوست‌های آن است.

بهادری جهرمی ادامه داد: طبق این برنامه کلیه دستگاه‌های اجرایی مکلفند برنامه عملیاتی جلب مشارکت مردم در حوزه‌های تولیدی مرتبط با آن دستگاه را در حوزه‌های فرهنگ‌سازی و ترویج توسعه مشارکت مردم، توانمندسازی مردم برای ورود به عرصه‌های اقتصادی و ایجاد امکان فرصت برابر برای مردم و بخش دولت در اقتصاد تا پایان اردیبهشت تهیه و ابلاغ کنند.

۳۶۰ هزار میلیارد تومان از تعهدات اوراقی دولت‌های قبل تسویه شد

وی با اعلام اینکه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از تعهدات اوراقی دولت‌های قبل تسویه شد، گفت: بنا به گزارش سازمان برنامه‌وبودجه ۲۰۷ همت بدهی به تأمین اجتماعی پرداخت شده است. بنا بر اعلام وزارت اقتصاد نیز ۳۶۰ همت تعهدات اوراقی که در دولت‌های قبل منتشر شده بودند، تاکنون در دولت سیزدهم تسویه شده است.

تداوم برنامه‌های حمایتی دولت از کشاورزان در سال جاری

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه حمایت دولت از کشاورزان همچنان استمرار دارد، اظهار کرد: دولت امسال هم مانند سال گذشته کمک‌های حمایتی را در قالب خرید تضمینی در محصولات اساسی و خرید توافقی مازاد محصول در برخی از فصول سال برای جلوگیری از زیان کشاورز انجام خواهد داد. قیمت خرید تضمینی گندم که در سال ۱۳۹۹، ۲۵۰۰ تومان بود در سال ۱۴۰۳ به ۱۷۵۰۰ تومان رسید.

دبیر هیئت دولت یادآور شد: در سال زراعی گذشته به دلیل افزایش ۳۰۰ هزار تنی در تولید برنج داخلی، مجوز ثبت سفارش برای حمایت از تولید داخل به میزان ۳۰۰ هزار تن کاهش یافت و به چیزی نزدیک به یک میلیون تن رسید. هرگونه افزایش در تولید برنج داخلی برای سال زراعی جاری به همان میزان، مجوز ثبت سفارش واردات را برای حمایت از برنج‌کاران ایرانی را کاهش خواهد داد.

دیگر خبرها

  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • ۸ راهکار طلایی برای کاهش قند خون
  • بهادری جهرمی: توسعه و تقویت همکاری‌های امنیتی بین تهران و اسلام آباد یکی از اهداف سفر رئیسی به پاکستان
  • بهادری جهرمی: تعیین تکلیف صدور مجوزهای کسب و کار با هیئت مقررات می‌باشد
  • واژگونی تانکر روغن به دلیل خواب‌آلودگی راننده
  • خودروهای برقی چینی ارزان شد
  • ۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
  • گامی برای توسعه روابط پرمنفعت تهران و اسلام آباد
  • پاکستان، شریک استراتژیک/ فرصت ۱۰ میلیارد دلاری برای ایران