Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@13:43:08 GMT

راهبرد سردرگم آمریکا در عراق

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۶۴۷۳

راهبرد سردرگم آمریکا در عراق

از سال ۲۰۰۳ که عراق به اشغال نیروهای آمریکایی در دوره ریاست جمهوری «جرج و. بوش» درآمد، این کشور روی امنیت و آرامش را به خود ندیده‌است. آمریکا در دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری دموکرات این کشور تنها راه برون‌رفت از بحران و باتلاق خودساخته را خروج از عراق دانست. بنابراین در سال ۲۰۱۱ نیروهای خود را به طور کامل خارج ساخت، اما سه سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۴ به بهانه مقابله با گروه تروریستی داعش در صدر یک ائتلاف به اصطلاح بین‌المللی بار دیگر وارد این کشور بحران‌زده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی به برخی آمار و ارقام‌های انتشاریافته، از هزینه‌های مالی و جانی بالای آمریکایی‌ها در این سال‌ها نشان دارد. اردیبهشت ماه امسال «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری از هزینه‌های چند تریلیون دلاری واشنگتن در غرب آسیا طی سال‌های گذشته انتقاد کرد و نوشت: در مورد برنامه زیرساختی آمریکا هیچ چیز آسان نیست، به‌ویژه وقتی که کشور بزرگ ما طی ۱۹ سال گذشته ۷ تریلیون دلار در خاورمیانه هزینه کرده است. با این حال من به سختی برای طرح (زیرساختی) یک تا دو تریلیون دلار تلاش می‌کنم. (مسئله‌ای که) به شدت ضروری است!

برخی کارشناسان بر این باورند که آمریکا حدود ۱.۸ تریلیون دلار بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ برای جنگ‌های افغانستان و عراق هزینه کرده‌است. بر این اساس ارزیابی جامع‌تر از هزینه‌های آمریکا در خاورمیانه در مسائل مربوط به کشورهای عراق، سوریه، افغانستان و پاکستان نشان می‌دهد که در بازه زمانی ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۶ حدود ۳.۶ تریلیون دلار هزینه شده‌است.

همچنین نتایج تحقیقات موسسه امور عمومی و بین‌المللی «واتسون» در دانشگاه «براون» درباره هزینه‌های جنگ آمریکا نشان می‌دهد که واشنگتن در جنگ‌های خارجی پس از حملات یازده سپتامبر بیش از پنج تریلیون و ۹۰۰ میلیارد دلار هزینه کرده و بیش از ۵۰۰ هزار نفر نیز کشته برجای گذاشته است.

به طور مشخص در ارتباط با هزینه‌های آمریکا در عراق، پژوهشی از سوی «لیندا بیلمز» و «جوزف اوجین استیولتز» برنده جایزه نوبل اقتصاد در دانشگاه‌های هاروارد و کلمبیا منتشر شده که هزینه‌های جنگ عراق را ۲ هزار و ۲۶۷ میلیارد دلار تخمین می‌زند. افزون بر آن، همان طور که از نام کتاب «جنگ سه تریلیون دلاری: هزینه‌های واقعی جنگ عراق» پیدا است، در این کتاب هزینه‌های آمریکا در عراق سه تریلیون دلار برآورد شده‌است.

اشغال نظامی بغداد از سوی آمریکا، عراق را نیز در بحرانی فرو برد که با گذشت نزدیک به دو دهه هنوز از آن بیرون نیامده‌است. ضمن اینکه تحولات اخیر عراق و به شهادت رساندن سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه به دست آمریکایی‌ها و متعاقب آن حمله موشکی ایران به پایگاه «عین‌الاسد» مقر نیروهای آمریکایی در عراق، مردم این کشور بحران‌زده را به خارج ساختن آمریکایی‌ها مصمم کرده‌است.

بنابراین جمعه گذشته (چهارم بهمن) تظاهرات ضدآمریکایی در بغداد و چند شهر دیگر عراق برگزار شد. به گفته «جعفر البطاط» فرمانده نیروهای پلیس فدرال بیش از یک میلیون نفر در بغداد و هزاران نفر در شهرهای دیگر به میدان آمده و با شعارهای ضدآمریکایی خواستار اخراج نیروهای آمریکایی از کشور خود شدند. در این میان، بیانیه «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر در عراق نیز برجسته و قابل توجه بود، بیانیه ای که بر لغو تمام توافقات نظامی با آمریکا و خروج نظامیان آن کشور از عراق تاکید می‌کرد.

صدای اعتراض مردم عراق به حضور دردسرساز آمریکایی‌ها را می‌توان در تصمیم اخیر پارلمان این کشور و از زبان نمایندگان آنان در مجلس شنید. چند روز پس از ترور سردار سلیمانی و المهندس، پارلمان عراق پانزدهم دی‌ماه با تصویب قطعنامه‌ای به خروج نیروهای خارجی به ویژه نظامیان آمریکایی از خاک این کشور رای مثبت داد. بنابر این، پنج هزار و ۲۰۰ نیروی نظامی آمریکا باید بر پایه قطعنامه مذکور عراق را ترک کنند. از نگاه نمایندگان پارلمان با پایان عمر داعش، حضور ائتلاف بین‌المللی از جمله نظامیان آمریکایی در عراق قابل توجیه نیست.

اما ترامپی که همواره نظامی‌گری دولت‌های قبلی آمریکا و هزینه‌های ناشی از آن را با هدف غلبه بر رقبای انتخاباتی به چالش می‌کشید، اینک خود اصرار خاصی بر جنگ‌های بیرون از خانه دارد. از این رو بر تداوم حضور نظامی در عراق باوجود نابودی داعش پافشاری می‌کند. ترامپ به تازگی تهدید کرد در صورتی که عراق نیروهای آمریکایی را از این کشور اخراج کند، وی شدیدترین تحریم‌ها را علیه بغداد اجرا خواهد نمود.

رئیس جمهوری آمریکا در گفت وگو با خبرنگاران تاکید کرد که ایالات متحده یک پایگاه بسیار ویژه و گران‌قیمت در عراق ساخته که میلیاردها دلار هزینه برای این کشور داشته‌است. ترامپ اضافه کرد: ما آنجا را ترک نمی‌کنیم، مگر اینکه آنها هزینه این پایگاه را بدهند.

تصمیم آمریکا به تجهیز پایگاه‌های نظامی خود در عراق به سامانه پدافند هوایی پاتریوت از دیگر مسائلی است که از اصرار ترامپ برای تداوم حضور در این کشور و همچنین منطقه پرده برمی‌دارد. ضمن اینکه به گفته ژنرال «فرانک مک‌کنزی» فرمانده «ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا» موسوم به «سنتکام»، در هشت ماه گذشته بیش از ۲۰ هزار سرباز به خاورمیانه اعزام شده‌، ادعایی که در صورت صحت از تکاپوی کاخ سفید برای حضور فراگیر و دامنه‌دار در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا حکایت دارد.

برچسب‌ها دونالد ترامپ عراق قاسم سلیمانی نظامیان آمریکایی پروندهٔ خبری اعتراض در عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ عراق قاسم سلیمانی نظامیان آمریکایی دونالد ترامپ دونالد ترامپ عراق قاسم سلیمانی نظامیان آمریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۶۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین مکان ها برای زندگی در کانادا

انتاریو

پایتخت: تورنتو، انتاریو

انتاریو مقصد شماره یک برای تازه واردان در کانادا است. تورنتو، انتاریو بزرگترین شهر کانادا است. همچنین یکی از گران ترین مکان ها برای زندگی در کشور است.

با حمل و نقل عمومی آسان و کارآمد، داشتن ماشین در تورنتو ضروری نیست. تورنتو همچنین به عنوان شهری بسیار دوچرخه‌پسند شناخته می‌شود و دوچرخه‌سواری به یکی از سریع‌ترین روش‌های حمل‌ونقل در حال رشد تبدیل شده است.

میانگین هزینه اجاره یک آپارتمان دو خوابه در تورنتو حدود 2100 دلار کانادا است.

به عنوان بزرگترین اقتصاد در کانادا، انتاریو دارای صنایع مختلفی از جمله مالی، گردشگری، تولید و هنر و علوم است.

 

آلبرتا

پایتخت: ادمونتون، آلبرتا

آلبرتا که در لبه غربی کوه‌های راکی کانادا واقع شده است، به خاطر مناظر زیبایش مشهور است. کلگری، آلبرتا، یکی از بزرگترین شهرهای کانادا و مقصدی محبوب برای تازه واردان است.

هزینه زندگی در آلبرتا به طور کلی کمتر از سایر شهرهای بزرگ کانادا است. متوسط هزینه یک آپارتمان دو خوابه در کلگری حدود 1542 دلار کانادا و فقط 1244 دلار کانادا در ادمونتون است.

با توجه به اینکه کلگری شهری بسیار گسترده است، داشتن ماشین می تواند برای رفت و آمد مفید باشد. داشتن ماشین در کلگری نیز برای دسترسی به پیاده‌روی، اسکی و سایر فعالیت‌های خارج از منزل مفید است.

آلبرتا همچنین یکی از تنها مناطق عاری از موش در جهان است. از سال 1950، برنامه کنترل موش آلبرتا به دور نگه داشتن موش ها از استان کمک کرده است. با انجام این کار، آنها می توانند به جلوگیری از آسیب به محصول و بیماری های منتشر شده توسط موش ها کمک کنند.

آلبرتا یکی از نیروگاه های اقتصادی کانادا و مرکز صنعت انرژی کانادا به دلیل شن های قیر عظیم آلبرتا است. مهندسان، کارگران دکل‌های نفتی یا مدیرانی که در صنعت نفت آلبرتا کار می‌کنند، می‌توانند انتظار دستمزدهای زیادی داشته باشند.

 

بریتیش کلمبیا

پایتخت: ویکتوریا، بریتیش کلمبیا

بریتیش کلمبیا در سواحل اقیانوس آرام کانادا واقع شده است. با سواحل در غرب و رشته کوه های راکی در شرق، بریتیش کلمبیا به دلیل سبک زندگی پر جنب و جوش در فضای باز مشهور است.

ونکوور، بریتیش کلمبیا یکی از محبوب ترین مقاصد برای تازه واردان در کانادا است، تا حدی به دلیل آب و هوای معتدل آن. زمستان‌های بریتیش کلمبیا نسبت به سایر استان‌های کانادا گرم‌تر (و مرطوب‌تر) است.

ونکوور همچنین دارای صنعت فناوری پر جنب و جوش، صحنه هنری و فرهنگی عالی و برنامه های اجتماعی عالی است. با این حال، این شهر همچنین یکی از گران ترین شهرهای کانادا برای زندگی است. هزینه اجاره یک اتاق دو خوابه در ونکوور حدود 2250 دلار کانادا به شما کمک می کند.

سیستم حمل و نقل عمومی در ونکوور یکی از گسترده‌ترین سیستم‌های حمل‌ونقل در کانادا است، بنابراین به طور کلی نیازی به داشتن ماشین نیست. با این حال، برای کسانی که به دنبال سفرهای اسکی آخر هفته به ویستلر یا پیاده روی در کوه های مجاور ونکوور هستند، یک ماشین ممکن است مفید باشد.

 

مانیتوبا

پایتخت: وینیپگ، مانیتوبا

مانیتوبا یک استان دشتی است که بین ساسکاچوان و انتاریو قرار دارد.

مانیتوبا یکی از پایین ترین نرخ های بیکاری را در کانادا دارد. اقتصاد منیتوبا تا حد زیادی حول محور صادرات منابع طبیعی می چرخد. جنگلداری، معدن و نفت همگی بخش های اصلی اقتصادی هستند.

هزینه زندگی در مانیتوبا نیز کمتر از بسیاری از استان های دیگر کانادا است. هزینه یک آپارتمان دو خوابه در وینیپگ حدود 1300 دلار کانادا است.

سیستم حمل و نقل عمومی در وینیپگ عمدتاً از اتوبوس تشکیل شده است. در حالی که امکان زندگی بدون ماشین در شهر وجود دارد، به اندازه سایر شهرهای کانادا قابل دسترسی نیست. به همین دلیل، بسیاری از منیتوبان ها با ماشین رفت و آمد می کنند.

زمستان ها نیز نسبت به سایر استان های کانادا سخت تر است.

 

کبک

پایتخت: کبک سیتی، کبک

کبک تنها استان رسمی فرانسه در کانادا است. با این حال، در حالی که صحبت کردن به زبان فرانسوی قطعا یک دارایی است، برای زندگی و کار در برخی از نقاط کبک الزامی نیست.

شهرهای بزرگتر، مانند مونترال و کبک، فرصت هایی را برای غیر فرانسوی زبانان ارائه می دهند. مونترال همچنین یک مقصد بسیار محبوب برای تازه واردان به کانادا است.

در حالی که بسیاری از مزایای اقتصادی سایر شهرهای بزرگ کانادا را ارائه می دهد، هزینه زندگی در مونترال هنوز نسبتاً پایین است و آن را به گزینه ای مقرون به صرفه برای بسیاری از تازه واردان تبدیل می کند. هزینه متوسط اجاره یک آپارتمان دو خوابه در مونترال حدود 1980 دلار کانادا است.

سیستم حمل‌ونقل عمومی مونترال در بین بهترین‌ها در جهان رتبه‌بندی شده است و آن را به شهری آسان برای زندگی بدون خودرو تبدیل می‌کند. در تابستان، بسیاری از مردم مونترال سفر در شهر را با دوچرخه انتخاب می کنند.

 

ساسکاچوان

پایتخت: رجینا، ساسکاچوان

ساسکاچوان که در وسط کانادا قرار دارد، زمانی به عنوان "سبد نان جهان" شناخته می شد. این کشور بزرگترین تولید کننده غلات و دانه های روغنی در کشور است.

رجینا یک شهر فوق العاده مقرون به صرفه است - هزینه متوسط یک آپارتمان دو خوابه فقط 1100 دلار کانادا. مانند منیتوبا، داشتن ماشین در رجینا بیش از سایر شهرهای بزرگ کانادا ضروری است.

کشاورزی بزرگترین بخش اقتصاد ساسکاچوان است، اما ساسکاتون، بزرگترین شهر این استان، همچنین مقر صنعت معدن کانادا و یک مرکز تحقیقاتی و فناوری مهم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انتقاد تند امام جمعه اهل سنت از رهن میلیاردی و هزینه سرسام آور اجاره خانه / امام جمعه گرگان: اگر حمایت های آمریکا نباشد، اسرائیل چیزی نیست
  • اقدام آمریکا برای آزادی زندانیان این کشور در افغانستان
  • فنلاند: معاهده دفاعی با آمریکا حاکمیت ما را تضعیف خواهد کرد
  • افزایش تمایل آمریکایی‌ها برای مهاجرت
  • عراق همچنان «خویشاوند» ایران / روابط تهران- بغداد در ۱۴۰۲
  • سهمیه‌ و هزینه حج در افغانستان اعلام شد
  • تحلیلگران در مسیر صعود بیت‌کوین سردرگم شدند
  • تاثیر قیمت جدید دلار بر بازار مصالح ساختمانی 1403
  • وارونه جلوه دادن حقایق به سبک آمریکایی، از جنگ عراق تا فاجعه غزه
  • بهترین مکان ها برای زندگی در کانادا