Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-25@18:12:06 GMT

اتصال تمام بانک‌ها به سامانه هریم

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۷۶۳۶

اتصال تمام بانک‌ها به سامانه هریم

امتداد- معاون بانک مرکزی گفت: تمامی بانک‌ها به سامانه هریم بانک مرکزی متصل شده‌اند و ارسال رمز پویای پیامکی در بیشتر بانک‌ها عملیاتی شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد، بانک مرکزی در راستای تسهیل و بهبود تجربه کاربری مشتریان نظام بانکی برای استفاده از رمز دوم پویا سامانه هریم را به منظور ارسال رمز دوم یکبار مصرف از طریق پیامک ایجاد کرد و بانک‌ها موظف شدند تا اقدامات لازم را برای اتصال به سامانه هریم انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس پیگیری‌ها از بانک مرکزی و مدیران فناوری شبکه بانکی، تمامی بانک‌ها به سامانه هریم متصل شده‌اند و در کنار آن راهکار نرم افزاری دریافت رمز پویا را ایجاد و به مشتریان خود ارائه کرده‌اند که به معنای آمادگی شبکه بانکی برای اجرای طرح رمز دوم یکبار مصرف است. از سویی دیگر تمامی شرکت‌های پرداخت الکترونیک دکمه درخواست رمز پویا را به صفحات پرداخت اینترنتی و نرم افزار‌های پرداخت افزوده‌اند و در حال انجام اقدامات لازم برای اتصال و تکمیل فرآیند‌های سامانه هاب شاپرک هستند.

تمام بانک‌ها به سامانه هریم متصل شدند

در همین خصوص، مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اشاره به اجرای طرح رمز دوم پویا گفت: در حال حاضر تمامی بانک‌ها اقدامات فنی لازم را انجام داده‌اند و به سامانه هریم بانک مرکزی متصل شده‌اند؛ ارسال رمز پویای پیامکی در بیشتر بانک‌ها عملیاتی شده و مشتریان با تایید شماره تلفن همراه خود می‌توانند با فشردن دکمه درخواست رمز پویا در صفحات پرداخت اینترنتی از رمز دوم یکبار مصرفی که از سوی سرشماره بانک برایشان ارسال می‌شود، استفاده کنند.

وی تاکید کرد: بانک مرکزی در حال اجرای گام به گام طرح رمز دوم پویا است و از ۸بهمن ماه به تدریج رمز ایستا برای تراکنش‌های بالای ۱۰۰هزار تومان حذف و مشتریان برای تراکنش‌های در مجموع روزانه کمتر از ۱۰۰هزار تومان می‌توانند از رمز دوم ایستا یا رمز پویا استفاده کنند و دکمه درخواست رمز نیز برای این دسته از تراکنش‌ها فعال خواهد بود؛ با توجه به این که ریسک تراکنش‌های کمتر از صد هزار تومان پایین است و حجم فیشینگ نیز پایین بوده آغاز طرح رمز پویا برای در مجموع تراکنش بالای صد هزار تومان ضمن افزایش امنیت و کاهش کلاهبرداری‌ها سبب کاهش ریسک اجرا می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که با توجه به اتصال بانک‌ها به سامانه هریم، اقدامات لازم برای ارسال پیامکی رمز نیز در بیشتر بانک‌ها انجام شده و تمامی بانک‌ها به غیر از چند بانک است.

هم اکنون بانک‌های ملت، پارسیان، پاسارگاد، قوامین، سامان، تجارت، اقتصاد نوین، مهر ایران، شهر، انصار، موسسه مالی و اعتباری ملل و … رمز دوم پویای پیامکی را با فشردن دکمه درخواست رمز توسط مشتری ارسال می‌کنند و فرآیند استفاده و دریافت رمز دوم یکبار مصرف در تراکنش‌های بدون حضور کارت مانند خرید اینترنتی، کارت به کارت و خرید شارژ پرداخت قبوض تسهیل شده است.

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۷۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟

فرارو- حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران ظرف سه ماه گذشته انتقاد‌هایی از سوی فعالان بازار به‌دنبال داشته است. هدر رفتن ذخایر بانک مرکزی یکی از اتهام‌های مطرح شده است و موضوع دوم بی‌تاثیر بودن حراج شمش طلا در روند هفته‌های اخیر بازار عنوان می‌شود.

به گزارش فرارو؛ حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا با این حال ارتباطی به ذخایر بانک مرکزی ندارد و اصطلاحا در راستای رفع تعهدات ارزی خود صادرکنندگان صورت می‌گیرد، اما به‌نظر می‌رسد همچنان هدف اصلی بانک مرکزی از حراج شمش محقق نشده است. طوریکه از زمان آغاز حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، حدود ۳۰ درصد به قیمت طلا ۱۸ عیار در بازار اضافه شده است.

قیمت شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا

قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار، ظرف سه ماه گذشته در مرکز مبادله ارز و طلا حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

قیمت شمش طلا درجریان آخرین معاملات مرکز مبادله ارز و طلا که روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت انجام شد، به‌طور متوسط چهار میلیارد و ۶۵۷ میلیون به ثبت رسید، اما این عدد همزمان با برگزاری اولین حراج نزدیک سه میلیارد و ۶۰۳ میلیون تخمین زده می‌شد.

قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار، در مرکز مبادله ارز و طلا ظرف حدود سه ماه قریب یک میلیارد و ۵۰ میلیون ارتقا پیدا کرده که این اتفاق را نمی‌توانیم بدون توجه به افزایش نرخ طلا ۱۸ عیار و وقایع هفته‌های اخیر در بازار بررسی کنیم.

قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار

قیمت طلا ۱۸ عیار همزمان با برگزاری ۲۰ مرحله حراج شمش در مرکز مبادله ارز و طلا حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.
هر گرم طلا ۱۸ عیار، روز ۲۷ دی‌ماه پارسال معادل دو میلیون و ۷۰۹ هزار تومان در طلافروشی‌ها معامله می‌شد، اما با برگزاری بیستمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا، این عدد روی تابلو صرافی‌ها به سه میلیون و ۵۶۳ هزار تومان تبدیل شد.

طلا ۱۸ عیار در این مدت و به‌خاطر اتفاقاتی که احتمالا درجریان آن قرار دارید، برای اولین بار تا مرز گرمی سه میلیون و ۸۷۹ هزار تومان جلو رفت و اتفاقا در همان برهه قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار در مرکز مبادله ارز و طلا تا عدد چهار میلیارد و ۸۶۶ میلیون بالا رفت.

حراج شمش طلا ذخایر بانک مرکزی را هدر می‌دهد؟

حراج شمش طلا توسط بانک مرکزی در هفته‌های اخیر، انتقاد بخشی از رسانه‌ها و کارشناسان این حوزه را در پی داشته است.

حراج شمش طلا از دید این گروه یکجور هدرفتن ذخایر بانک مرکزی مطرح می‌شود. طوریکه از نگاه آن‌ها چوب حراج به ذخایر طلا کشور کنترل بازار ارز گره‌گشا نبوده. اما واقعا حراج شمش طلا هدر دادن ذخایر بانک مرکزی است.

حراج شمش طلا طبق دستور‌العمل بانک مرکزی ذاتا در راستای رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان انجام می‌شود و اصلا ارتباطی به ذخایر قبلی بانک مرکزی ندارد. تصور کنید صادرکنندگان برای فرار از رفع تعهد ارزی و فروش ارز صادراتی خود در مرکز مبادله، با واردات و اجاره شمش طلا از ایفای تعهدات خود شانه خالی می‌کردند، اما با تصمیم بانک مرکزی واردات شمش طلا حالا مشروط به عرضه در مرکز مبادله است.

عرضه شمش طلا با هدف کنترل بازار، فقط یکی از اهداف مورد انتظار بانک مرکزی است که البته هنوز تاثیر این اتفاق نمایان نشده است، اما از یک طرف دیگر هدف از عرضه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، جلوگیری از قاچاق عنوان می‌شود؛ یعنی حتی اگر خروج طلا ادامه داشته باشد، به صورت صادرات جواهرات و با ارزش افزوده باشد.

دیگر خبرها

  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • هوای استان صاف تا کمی ابری تا دوشنبه
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد
  • ◄ کدهای دستوری دریافت رمز دوم پویا تمامی بانک‌ ها
  • سامانه بارشی در استان مرکزی تا صبح چهارشنبه فعال است
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو رفع شد | این سه دستگاه مسئولند
  • اتصال بیمه‌های تکمیلی به سامانه‌های بیمه در راستای حذف کاغذبازی‌ها