Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@05:43:19 GMT

هدف ترامپ از ترور سردار سلیمانی

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۸۰۲۳

 بامداد امروز روزنامه «نیویورک‌تایمز» گزارش داد که نسخه اولیه کتاب خاطرات « جان بولتون » مشاور امنیت ملی سابق آمریکا، نشان می‌دهد که بر خلاف ادعای « دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، مسدود کردن کمک‌های مالی به دولت اوکراین، مستقیما با هدف تحت فشار قرار دادن کی‌یف جهت پیشبرد پرونده قضایی علیه فرزند «جو بایدن» از نامزدهای پیشتاز دموکرات‌ها، صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی - انتشار این اطلاعات از کتاب بولتون موجب شده تا جمهوری‌خواهان برای احضار مشاور سابق ترامپ جهت ادای شهادت در جریان محاکمه رئیس‌جمهور آمریکا تحت فشار قرار گیرند.

به نوشته روزنامه «نیویورک‌تایمز»، نسخه‌ای از کتاب بولتون ابتدای ماه جاری میلادی برای بازبینی پیش از نشر به کاخ سفید تحویل داده شده و عملا ترامپ دریافته است که مشاور سابقش اطلاعات مهمی در اختیار دارد که انتشار آن‌ها می‌تواند روند محاکمه را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

انتشار گزارش نیویورک‌تایمز این گمانه را از سوی برخی از تحلیلگران آمریکایی مطرح کرده که شاید صدور دستور ترور سردار «قاسم سلیمانی» از سوی ترامپ، با هدف ساکت کردن بولتون و به عنوان حق‌السکوتی به وی، انجام گرفته باشد.

«لارنس ترایب» استاد شناخته‌شده دانشکده حقوق هاروارد یکی از افرادی است که چنین فرضیه‌ای را مطرح کرده است. او در این مورد در توییتر نوشته است: «ارتباطی وحشتناک ممکن است: روز ۳۰ دسامبر (۹ دی) ترامپ اطلاع یافته که محتوای کتاب بولتون چیست. بولتون سال‌هاست که برای جنگ با ایران تلاش می‌کند. سال‌هاست که ایالات متحده ژنرال سلیمانی را تحت نظر دارد. ترامپ ناگهان روز ۳ ژانویه (۱۳ دی) دستور ترور او را صادر می‌کند، یعنی چهار روز بعد از دیدن کتاب.»

«جورج کانوی» وکیل برجسته و همسر مشاور ترامپ، که البته با رئیس‌جمهور آمریکا اختلاف شدیدی دارد، با اشاره به توییت ترایب، نوشته است: «با توجه به وضع روانی مشکل‌دار ترامپ، نمی‌توانید احتمال وجود چنین ارتباطی را رد کنید.»

اما گمانه‌زنی در این خصوص تنها به این دو نفر محدود نبوده است. «لارنس او دانل» مجری تلویزیونی و دستیار سابق «دنیل پاتریک موینیان» سناتور سابق آمریکایی، در این رابطه در توییتر نوشته است: «جان بولتون در قبال ایران جزء جنگ‌طلب‌ترین‌هاست. ۲ روز بعد از آنکه بولتون پیش‌نویس [کتاب] را به کاخ سفید تحویل داده، ترامپ قاسم سلیمانی، ژنرال ایرانی، را کشته است. تصادف؟ یا اینکه ترامپ تلاش کرده است تا بولتون را قانع کند که در سنا شهادت ندهد؟»

«بیل پالمر» تحلیلگر آمریکایی هم امروز با انتشار یادداشتی، این گمانه را مطرح کرده و نوشته است که انتشار اطلاعات مربوط به کتاب بولتون، این ظن را تقویت می‌کند که ترامپ دستور ترور سردار سلیمانی را صادر کرده تا بولتون را خشنود ساخته و وی را از ادای شهادت در سنا بازدارد.

وی در پایگاه «پالمر ریپورت» در این مورد نوشته است: «زمانی که دونالد ترامپ دستور ترور قاسم سلیمانی را صادر کرد، پالمر ریپورت و دیگران این فرض را مطرح کردند که شاید ترامپ این اقدام را انجام داده تا جان بولتون را متقاعد کند که در محکمه علیه وی شهادت ندهد. بالأخره هیچ‌کس به اندازه بولتون در قبال ایران جنگ‌طلب نیست. قطعا، آن زمان هیچ مدرکی برای اثبات این فرضیه وجود نداشت و [فرض] بر اساس منطق بود. اما حالا روشن شده که شواهدی هم وجود دارد.»

پالمر می‌افزاید: «می‌دانیم که دونالد ترامپ و کاخ سفید روز ۳۰ دسامبر ۲۰۱۹، به کتاب جان بولتون دست یافته‌اند. ترامپ ۳ ژانویه ۲۰۲۰، یعنی تنها ۴ روز بعد، قاسم سلیمانی را ترور کرد. به عبارت دیگر، ترامپ بلافاصله بعد از اینکه دریافته بولتون قصد دارد تخلفات او در پرونده اوکراین را تأیید کند و احتمال دارد در محکمه استیضاح علیه ترامپ شهادت دهد، دستور آن اقدام نظامی مضحک را صادر کرده که درست با مذاق بولتون جور بود. با وجود آنکه همه این اقدام را بی‌ملاحظه توصیف کرده بودند، اما بولتون درباره آن توییت مثبتی منتشر کرد، همین نشان می‌دهد این اقدام چقدر باب میل بولتون بوده است.»

وی در پایان نوشته است که با این حال، بولتون اکنون قصد دارد کتابش را منتشر کند و تلاش ترامپ برای ساکت کردن او، بی‌نتیجه بوده است. به گفته پالمر، «هرچند که این ثابت نمی‌کند که ترامپ سلیمانی را ترور کرده تا بولتون را ساکت کند، اما قطعا این یک مدرک است. باید این قضیه را روشن کنیم.»

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جان بولتون دونالد ترامپ اخبار سیاسی ایالات متحده حقوق کاخ سفید مشاور امنیت ملی سردار سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۸۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار شماره پنجم سمرقند با ویژه‌نامه تاریخ و فرهنگ «بخارا»

به گزارش مبلغ پنجمین شماره فصلنامه «سمرقند»، ویژه تاریخ و فرهنگ بخارا منتشر شد. این ویژه‌نامه در ۵۴۴ صفحه منتشر شده و از شنبه اول اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ در کتابفروشی‌ها و دکه‌های روزنامه‌فروشی در دسترس است.

به نوشته ایسنا عبدالحسین زرین‌کوب، عنایت‌الله رضا، فائزه توکلی، مسعود عرفانیان، آزیتا همدانی، محمدامین ریاحی، دلشاد فرهادزاد، مسعود میرشاهی، مسعود حسینی‌پور، مریم حسینی، نصرالله پورجوادی، ناصرالدین پروین، جواد عباسی، عدالت عابدینی، کاوه بیات، حسن شجاعی‌مهر و شقایق فتحعلی‌زاده نویسندگان این شماره هستند. همچنین این شماره با سروده‌هایی از رودکی، مجیرالدین بیلقانی، عمعق بخاری، مولوی، جامی، سیّدای نسفی، طغرل احراری، محمدرضا شفیعی کدکنی ، ادش ایستد، گلرخسار، بازار صابر، فردوس اعظم، هدیه، بشارت رجبوا و مریم یادگاروا همراه است.

«مرزهای ایرانشهر» نوشته محمدرضا شفیعی کدکنی، «ای بخارا شاد باش و دیر زی» از علی دهباشی، «سرود اهل بخارا» نوشته عبدالحسین زرین‌کوب و «گذشتۀ تاریخی بخارا» نوشته عنایت‌الله رضا در این شماره از «سمرقند» درج شده‌اند.

بخش «تاریخ بخارا» با این مطالب همراه است: «حاکمیت خاتون بخارا» از فائزه توکلی،
«امیر عالم‌خان، واپسین امیر از سلسلۀ منغیت‌ها» نوشته مسعود عرفانیان و «معماری ابنیه و عمارات در بخارا (بر اساس یادداشت‌های صدرالدین عینی)» از آزیتا همدانی.

در بخش «فرهنگ و ادبیات در بخارا» این مطالب چاپ شده است: «باد جوی مولیان...» از محمدامین ریاحی، «از این بخارا تا آن «بخارا»» نوشته دلشاد فرهادزاد، «یادداشت‌هایی دربارۀ شهر بخارا» از مسعود میرشاهی، «مردم بخارا» نوشته مسعود حسینی‌پور، «مراسم زیارت هفت پیر در بخارا» از مریم حسینی و «جایگاه زن در یادداشت‌های صدرالدین عینی» نوشته آزیتا همدانی.

«غریب آشنا» نوشته نصرالله پورجوادی، «پرسه در دیار بخارا خداه» از ناصرالدین پروین، «گشت و گذاری در بخارا» نوشته جواد عباسی و «یک پیاله چای ازبکی» از عدالت عابدینی در بخش سفرنامه‌های بخارا منتشر شده است.

همچنین معرفی کتاب‌های «از آسیای میانه تا ورارود و خوارزم»، «دربارۀ کتاب «تاریخ بخارا»» و «برده‌های ایرانی در ورارود» در بخش معرفی کتاب این شماره آمده است.

«هر باد که از سوی بخارا به من آید...» سروده رودکی، «دورست بخارا...» از مجیرالدین بیلقانی، «در مدح شمس‌الملک» از عمعق بخاری، «قصۀ وکیل صدر جهان» از مولوی، «در منقبت خواجه بهاءالدین محمد نقشبند بخارایی» سروده جامی، «در صفت شهر بخارا» از سیّدای نسفی، «در جواب گلشنی بخارای» از طغرل احراری، «مویۀ زال» از محمدرضا شفیعی کدکنی، «سمرقند و بخارا» از اَدِش ایستد، «بخارا» سروده گلرخسار صفی‌اوا، «اسماعیل سامانی دیوار بخارا بود» بازار صابر و «آه... بخارا!» از فردوس اعظم شعرهایی هستند که در بخش «بخارا در شعر فارسی» چاپ شده‌اند.

«هدیه»، «بشارت رجبوا» و «مریم یادگاروا» از بانوان چکامه‌سرای بخارا (به انتخاب مسعود میرشاهی) هستند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896774

دیگر خبرها

  • انتشار شماره پنجم سمرقند با ویژه‌نامه تاریخ و فرهنگ «بخارا»
  • کتاب های عجیب و غول پیکر یک کشیش! (+عکس)
  • سردار شهید حجازی؛ از مقابله با داعش تا ترور شخصیت در سریال هالیوود
  • سردار سلیمانی:‌ حمله به اسرائیل فقط با ذره‌ای از قدرتمان بود
  • اسرائیل یک رژیم جعلی و منفور است
  • چرا نام سردار شهید حجازی در لیست ترور اسرائیل بود؟! + فیلم
  • «تاریخ طب در ایران» بررسی می‌شود
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود
  • از تفتیش عقاید تا روایت شیطان از گوته | چرا هایدگر مدافع هیتلر بود؟
  • تجدید میثاق ارتشیان کرمان با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی