Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:26:45 GMT

ارگانوئیدها حافظ اصول اخلاقی در آزمایش‌های علمی

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۹۲۲۵

ارگانوئیدها حافظ اصول اخلاقی در آزمایش‌های علمی

دانشمندان برای انجام آزمایش‌های خود روی مغز، با مشکلات اخلاقی رو به رو هستند اما شاید ارگانوئیدها بتوانند راه حلی برای این مشکل باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وایرد، یکی از بخش‌های مغز که جذابیت قابل توجهی برای دانشمندان دارد، این است که مغز بسیار شخصی است و معمولا هسته آنچه هستیم و آنچه ما را به انسان تبدیل می‌کند، شکل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حقیقیت موجب می‌شود که بخش گسترده‌ای از آزمایش‌هایی که برای انجام گرفتن روی مغز قابل تصور هستند، اخلاقی به نظر نرسند؛ هرچند که هدف خوبی از انجام دادن آنها وجود داشته باشد.

عصب‌شناسان معمولا به همین دلیل مجبور هستند تا از انجام دادن بسیاری پژوهش‌ها روی انسان چشم بپوشند و آزمایش‌های خود را روی مغز حیوانات یا نورون‌های انسانی که در ظروف آزمایشگاهی زنده نگه داشته می‌شوند، انجام دهند و بدین ترتیب، بر محدودیت‌های اخلاقی، عملی و مفهومی غلبه کنند.

هنگامی که پژوهشگران در سال ۲۰۰۸ دریافتند که چگونه می‌توان ارگانوئیدهای مغزی را ابداع کرد، امکانات جدیدی برای آزمایش روی مغز به روی آنها گشوده شد. ارگانوئیدها، نسخه مینیاتوری و ساده شده اندام انسانی هستند که به صورت سه بعدی در آزمایشگاه تولید می‌شوند و آرایه آناتومیکی واقعی انسان را نشان می‌دهند. ارگانوئیدهای مغزی می‌توانند روش امیدوارکننده‌ای برای بهبود درک پژوهشگران در مورد مغز باشند. آنها می‌توانند جنبه‌های رشد انسان و بیماری‌ها را نشان دهند و امکان بررسی این جنبه‌ها را در آزمایشگاه فراهم کنند. دانشمندان به تازگی از ارگانوئیدها استفاده کرده‌اند تا به بررسی در مورد اسکیزوفرنی، اوتیسم و اختلال "میکروسفالی"(Microcephaly) بپردازند.

"هانک گریلی"(Hank Greely)، استاد "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) و متخصص مشکلات اخلاقی و قانونی در علوم زیستی گفت: پژوهش در مورد مغز هنوز هم با تنگناهای اخلاقی روبرو است. هر چه انسان بیشتر به بررسی‌های خود در این حوزه ادامه می‌دهد، به سوالات اخلاقی بیشتری برخورد می‌کند که دلیل لزوم استفاده نکردن از انسان‌های زنده هستند.

یکی از سوالاتی که در مورد به کار بردن ارگانوئیدها به عنوان "مغزهای کوچک" مطرح می‌شود، این است که آیا امکان دارد این بافت‌ها هوشیار باشند و وجود غیرطبیعی خود را مانند یک شکنجه تجربه کنند.

اگرچه این نگرانی‌های متخصصان کمتر از نظر احساسی مهم جلوه می‌کنند اما هنوز هم قابل توجه هستند. بروز این گونه نگرانی‌ها نمی‌تواند رخنه‌ای در حوزه‌های پژوهشی ایجاد کند اما می‌تواند به بروز پیچیدگی‌هایی در بینش اخلاقی مربوط به آنها منجر شود. با وجود این، هیچ کس نمی‌خواهد ظرفیت ارگانوئیدهای مغز را نادیده بگیرد.

برای نمونه می‌توان به پژوهش "دونالد اوروک"(Donald O’Rourke)، عصب‌شناس "دانشگاه پنسیلوانیا"(UPenn) اشاره کرد. اوروک در پژوهش خود از ارگانوئیدها برای آزمایش درمان‌های گوناگون روی نوع تهاجمی سرطان مغز استفاده کرد. موضوعات اخلاقی مربوط به پژوهش در مورد ارگانوئیدها، دردسری برای اوروک ایجاد نکرد.

وی در این باره گفت: من با بیماری کشنده‌ای سر و کار دارم که بیماران را طی ۱۵ ماه از بین می‌برد. ما در بررسی خود، ابزار تشخیصی پیشرفته‌ای را برای ارزیابی در زمان واقعی به کار گرفتیم که می‌تواند درمان‌های کارآمد را مشخص کند. همین موضوع، مشکلات اخلاقی را نیز برای من حل می‌کند.

علم مربوط به ارگانوئیدها، در حال پیشرفت است و حتی اگر ارگانوئیدها، راه زیادی برای احساس درد یا هوشیار شدن در پیش داشته باشند، افراد اخلاق‌مدار و زیست‌شناسان تاکید دارند که باید صحبت در مورد این احتمالات را نیز آغاز کرد تا امکان پیشگیری از آنها در آینده فراهم شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آزمايش مغز نورون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۹۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی چمران در جریان دویست و سی‌امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه علیرغم تذکراتی که در دوره‌های گذشته نیز داده شده است شاهد ساخت ساختمان‌ها و نمای شیشه‌ای بوده‌ایم. به عنوان مثال می‌توان به ساختمان شیشه‌ای وزارت نیرو اشاره کرد که قطعا برای تأمین این انرژی در این ساختمان باید هزینه و انرژی زیادی صرف شود.

وی افزود: یکی دیگر از ساختمان‌ها و نمای شیشه‌ای به ساختمان بانک مرکزی مربوط می‌شود و علیرغم اینکه تذکر داده‌ایم ساختمان دیگری با این نما ساخته نشود اما باز هم شاهد هستیم که ساختمان دیگری با نمای شیشه‌ای در حال ساخت است.

نمای شیشه‌ای ساختمان‌ها دهن کجی به اصول معماری است

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: سایر بانک‌ها از جمله بانک ملت و تجارت نیز از نماهای شیشه‌ای برای ساختمان‌های خود استفاده کرده‌اند به طوریکه در خیابان طالقان نمای شیشه‌ای از این ساختمان‌ها وجود دارد که قطعا این اقدام آنها دهن کجی به اصول معماری است.

وی با اشاره به فعالیت کمیته نما در مناطق تهران تأکید کرد: این مجموعه تا حدی توانسته است این موارد را مهار و اصلاح کند و ان‌شاءالله امیدواریم ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • فرشتگان کاتب؛ حافظ انسان در زمان حیات
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • انتقاد چمران به نمای شیشه ای ساختمان بانک ها
  • نمای شیشه‌ای ساختمان‌ها دهن کجی به اصول معماری است
  • طب ایرانی یکی از اصول ششگانه سبک زندگی را محیط می‌داند
  • انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان بانک‌ها
  • انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها