Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد مسائل ژئوپولیتیکی و سیاست های بین المللی به اظهارات ظریف مبنی بر پیشنهاد مذاکره به آمریکا اشاره کرد و گفت: در طول تاریخ دیپلماسی ایران تا این حد ناشی گری در بازی های سیاسی بین المللی کمتر سابقه داشته است و در واقع عملکرد دستگاه دیپلماسی در روابط بین المللی ایران قابل تامل است!

«پیروز مجتهدزاده» کارشناس مسائل ژئوپولیتیکی و سیاست های بین المللی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه کشورمان در خصوص ارسال "پالس" -اشارات مثبت و متمایل به مذاکره به آمریکا- اظهار داشت: بارها گفته ام که آقای ظریف توانایی لازم برای درک عمیق این گونه کنش ها و واکنش ها در بازی های بین المللی برای فراهم آوردن زمینه جهت مذاکره یا هر خواسته سیاسی بین المللی را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: ترامپ برجام را کنار گذاشت و اعلام کرد که هدفش مذاکرات مجدد با ایران برای رسیدن به یک برجام بهتر و مفید تر است، ولی ظریف عکس العمل سنجیده و پخته ای را نشان نداد و مانند دوران مذاکرات بر جام که ایشان همه تکیه خود را به راهنمایی های بسیار گمراه کننده جان کری، وزیر خارجه وقت ایالات متحده گذاشت و عاقبت نتایج دلخراش آن راهنمایی ها را حاصل کرد.

ظریف بعد از رودست خوردن از آمریکا از اروپا هم رودست خورد

این کارشناس خاطر نشان کرد: ظریف نفهمید که در عالم سیاست های محلی هم نمی شود به ابراز دوستی ها و دلسوزی های رقیب دل بست چه رسد به عالم سیاست های کلان بین المللی؛ وزیر امور خارجه این بار و در مقابل رودست خوردن از آمریکایی ها، به نمایش دلسوزی های اروپایی دل خوش کرد و باز هم رودست خورد. آخر در عالم سیاست های جهانی یا محلی تا کی می توان رودست خورد و از خواب غفلت بیدار نشد؟

وی عنوان کرد: ظریف آن زمانی که مذاکره می کرد و برجام خودش را به امضای پنج به اضافه یک می رساند، حواسش نبود که در پایان هر قراردادی، آن هم قراردادی چند جانبه باید پیش بینی های دقیقی در زمینه تضمین وفاداری طرف های قرارداد و دستور العمل زمانی و زمانبندی اجرا قرارداد به عمل می آورد و ضمیمه خود قرارداد شود. ولی ایشان مطلقا حواسش به این نکات ظریف ولی حیاتی نبوده است ...  چطور هیچ تضمینی از آمریکایی ها نگرفت؟ او که همه چیز را داد و امضاء هم داد چرا هیچ تضمینی از طرف مقابل نگرفت؟ در همه جای دنیا و در تمامی قراردادها دو طرف به یکدیگر تضمین می دهند تا خطایی نکنند.و طبیعتا جان کری هم در سود امریکا نمی دید که ظریف را در این زمینه ها هم راهنماییی کند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که تضمین گرفتن در معاهده از اصول یک قرار داد است، گفت: آقای ظریف آمد و گفت من مذاکره کردم و امضاء گرفتم و با قدرت های بزرگ جهان قرارداد بستم، در حالی که آن مقدار کاری هم که انجام داد تحت راهنمایی های جان کری وزیر امور خارجه سابق آمریکا بود که ظریف را قدم به قدم به جلو برد جز قدم آخر که بدون هیچ گونه زمانبندی اجرا یا تضمین های متقابل از آقای ظریف امضاء گرفت.

بعد از مقلوبه شدن جنگ بین اصول گرایان و اصلاح طلبان دیپلماتی ضعیف تر از ظریف ندیده ام
مجتهدزاده خاطر نشان کرد: کوتاهی اصلی مربوط به این دولت است که هیچ گونه پیش بینی برنامه ریزی شده از رفتار دیپلماسی در عرصه بین الملل ندارد و در حقیقت این ها به گونه ای واکنشی هرچه پیش آیبد خوش آید عمل کرده اند.
وی در خصوص اینکه برخی در داخل دولت کنونی ظریف را قهرمان دیپلماسی می خوانند، گفت: خب طبیعی است که دار و دسته دولتی در  رابطه با وزارت خارجه همچون صادق خرازی، مبتکر "مصدق" و "امیرکبیر" خواندن ظریف، باید این حرف ها را سرهم کنند؛ «هیچ بقالی نمی گوید ماست من ترش است»؛ این ها حرف از کدام هنر دیپلماسی می زنند.که غیر از خودشان کسی نمی بیند؟؟؟؟؟
پیروز مجتهدزاده در پاسخ به این سوال که "چه شد دستگاه دیپلماسی از دیپلماسی خنده به دیپلماسی التماسی رسید؟" گفت: خوب است شما این سوال را از خود ظریف و یاران و انصارش مانند صادق خرازی بپرسید. بنده که نه خنده دیپلماتیک ایشان را دیدم و نه ابراز پشیمانی از اشتباهات پی در پی در امر دیپلماسی را. وقتی که ترامپ از برجام خارج شد و برای نعل وارونه زدن در انداختن گناه کار به گردن ایران ادعا کرد که می خواهد با ایران بر سر برجامی مفیدتر به حال امریکا مذاکره کند، زمان زمان واکنش های دیپلماتیک متبحرانه ایرانی بود که در مقابل ادعا کند که ایران خیلی وقت است که خواهان مذاکره است و جهان و سازمان ملل شاهد است که ایران در عمل تا نهایت برجام هم پیش رفت، ولی این شما بودید که "جر" زدید و خلف وعده کردید. و حالاهم دیر نشده است ما بازهم حاضر به مذاکره با شما هستیم آن گونه که تحت نظارت بین المللی و زیر نظر مستقیم شورای امنیت سازمان ملل متحد آن گونه که تضمین های بین المللی در عدم توسل شما به "جر" زدن حاصل شود.....
این کارشناس برجسته مسائل سیاسی وضعیت کنونی ایران با آمریکا را بغرنج ارزیابی کرد و افزود: مسئله ای که می توانست برای ما یک شرایط بسیار مطلوب بین المللی ایجاد کند این بود که دولت و دستگاه دیپلماسی می توانستند در خصوص ترور سردار قاسم سلیمانی -که توسط شخص ترامپ و به دستور مستقیم او صورت گرفت- این مسئله و اهانت بزرگ عملی تروریستی نسبت به حیثیت وطن ایرانی ما را برای دنیا تشریح کنند آن گونه که مظلومیت سیاسی و دیپلماتیک ایران در حد شوراندن جامعه جهانی کارایی پیدا کند ولی متاسفانه هم ندانم کاری های دیپلماتیک و هم خطاکاری های عملیاتی همانند ساقط کردن هواپیما مسافر بری اوکراینی بطور کلی آن فرصت طلایی محکوم کردن جهانی ترامپ را خنثی کرد.
مجتهدزاده عنوان کرد: صرف نظر از این که آقای ظریف خود را تا چه اندازه یک دیپلمات ماهر قلمداد می کند، دستگاه دیپلماسی نتوانسته است از این گونه موقعیت ها استفاده کند و با توجه به این که ترامپ خودش را رسوای جهان کرد، متاسفانه دستگاه دیپلماسی نتوانست در این نقطه از تاریخ اخیر آنچنان چهره آمریکا را به جهان نشان دهد که در دهه 1960 پرده از چهره جنگنده و تروریزم دولتی امریکا در ویتنام گشوده شد.
وی ادامه داد: ما فراموش کردیم که پیش از این که هر جنگی بین کشورها بر پا شود، اول دیپلمات ها پیش قراولی جنگ دیپلماتیک و تبلیغاتی را دارند ولی ما در این جنگ های دیپلماتیک هیچ پیشرفتی نکرده ایم.
این کارشناس مسائل سیاسی خطاب به رئیس جمهور گفت: بنده به حسن روحانی می گویم که اگر به توانی در این چهار صباح باقی مانده از دولتش یک فکر اساسی برای نجات دیپلماسی کشور کنی، قطعا مانع از آن خواهی شد که دولت تو، به عنوان دولت دیپلماسی های ورشکسته همراه با سرقت های مالی بسیار بزرگ دانه درشت های وابسته به دولت تو وارد سیاه چال تاریک تاریخ جمهوری اسلامی نشود...حال بگذریم که آقایان ظریف و حسن روحانی با من و حق و حقوق شهروندی من به عنوان استاد دانشگاه چه کرده اند و برای موفقیت این اقدامات خیامتکارانه چه عوامل بی سواد ولی چپاولگری را در رشته جغرافیای سیاسی و ژئوپولیتیک امکان دادند که این رشته دانشگاهی را به انحصار بی سوادانه خود در آورند و از این طریق حتی آینده علمی و فرهنگی کشور ما را به گروگان خود گیرند.
وی برخورد نظامی بین ایران و آمریکا را در شرایط کنونی دور از انتظار دانست و بیان داشت: متاسفانه بنده نور امیدی در این دولت و دستگاه دیپلماسی نمی بینم؛ و علیرغم بی خبری ها و غفلت های نابخشودنی سیاسی و دیپلماتیک  ما در صحنه های بین المللی گمان هم نمی کنم جنگی بین آمریکا و ایران صورت بگیرد.

ایران هم باید مانند آمریکا از برجام خارج می شد
پیروز مجتهدزاده با تاکید بر این که ایران هم باید همزمان با آمریکا از برجام خارج می شد، گفت: پس از خروج آمریکا از برجام، اروپایی ها آمدند و یک راهکاری – اینستکس- ایجاد کردند تا ایران از این بن بست خارج شود، ولی در عمل دیدیم که این هم فقط فریبی دیگر بود که ما به آسانی گرفتارش شدیم؛ اما بنده بارها و بارها گفته ام که ایران در همان ابتدا باید بعد از خروج آمریکا از برجام، از برجام خارج می شد.
وی ابراز داشت: دستگاه دیپلماسی باید این درایت را داشته باشد که وقتی یک طرفی در هر معامله و یا قراردادی خطا می کند، آن قرارداد را فسخ کرده است، اما این ها چه کار کردند؟ این ها هیچ کاری نکردند زیرا زمانی که برجام را امضاء می کردند جان کری گولشان زد و تضمین های لازم برای پایبندی همه طرف ها به قرارداد  را نداد و بعد از خروج آمریکا از برجام، انگلیس، آلمان و فرانسه هم این ها را فریب دادند.
وی با انتقاد از وعده های روی زمین مانده دولت اظهار کرد: یک عده دروغگو آمدند با وعده و وعید 26 میلیون رای جمع کردند حال آیا یک آدم درست پندار و درست گفتار را می شود پیدا کرد که در برابر کوهی از مشکلات و نارضایی های مردم  بگوید من کلید همه مشکلات را دارم؟ و پس از گرفتن 26 میلیون رای از عوام الناس مشکلات زیادتری را بر مشکلات بیافزاید؟؟؟
کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: متاسفانه عاقبت و آینده روشنی برای دولت و دستگاه دیپلماسی نمی بینم و چیزی که بیشتر تاسف دارد این است که این ها در عمل ثابت کردند بیش از آن که به وظایف خود و منافع نظام، حکومت، وطن و مردم پابند باشند، به دنبال باند بازی و منافع نامیمون باند خودشان هستند.
وی در پایان گفت: این ها نه به خودشان و نه به حقیقت پایبند هستند چه رسد به تعهد وفاراری به نظام خودشان و به وطن همه ما!!!؟؟؟
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۹۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «وعده صادق» هیمنه رژیم صهیونیستی و آمریکا را فروریخت

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس با بیان اینکه در پی عملیات «وعده صادق» جهان جدیدی آغاز شد تاکید کرد: ما باید توجه داشته باشیم که در این جهان جدید سهم ملت خودمان، جبهه مقاومت و کشورهای مسلمان را به درستی دریافت کنیم.

حسینعلی حاجی دلیگانی در رابطه با عملیات «وعده صادق» سپاه پاسداران و تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: هرکس نداند خود آنها و کشورهای حامی آنها می‌دانند که نوع عملیات مانوری ترکیبی که اتفاق افتاد بسیار پیچیده بود، زیرا چندین لایه پدافندی سنتکام که فرماندهی پدافند منطقه را برعهده داشت و در ۸ منطقه تعریف شده بود، همگی فرو ریخت. در این عملیات اهداف اصلی ما محقق شد و آنچه باید به هدف می‌خورد، به آن اصابت کرد و پیروزی کامل برای ایران اسلامی رقم خورد.

وی افزود: مسئله مهم دیگری که اتفاق افتاد قاعده گذاری جدید یا روند جدیدی بود که در منطقه پایه گذاری شد، درواقع ایران اسلامی تا آن لحظه بردباری کرده و وارد پاسخ نشده بود اما پس از این عملیات تاریخ جدیدی را در این جهت رقم زد، در این روند جدید اگر مثل گذشته یک ترور اتفاق بیفتد و معلوم شود که رژیم جعلی در آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم دخیل بوده و یا هرگونه تحرک دیگری که علیه ایران انجام بگیرد، صهیونیست‌ها می‌دانند که با پاسخ سخت ایران مواجه خواهد شد.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس با اشاره به جنگ روانی صهیونیست‌ها پس از این عملیات، گفت: صهیونیست‌ها به دنبال این هستند که ارزش این کار را پایین بیاورند و به نوعی آثار مثبت آن را در منطقه کاهش دهند، در حالی که این عملیات نتایج بسیار مثبتی داشته است؛ از جمله اینکه مشخص شد که ما در دفاع از منابعمان به هیچ وجه کوتاه نمی‌آییم.

حاجی دلیگانی ادامه داد: نکته دوم اینکه برای خود اسرائیلی‌ها و هوادارانش مشخص شد که اسرائیل آسیب پذیر است و آمریکا نیز متوجه شد نباید نسبت به پایدار بودن اسرائیل مطمئن باشد، همچنین برای بقیه قدرت‌های بین‌المللی نیز مشخص شد که دیگر به صرفه نیست هزینه بیشتری برای اسرائیل بپردازند.

وی با بیان اینکه در پی این عملیات جهان جدیدی آغاز شد تاکید کرد: ما باید توجه داشته باشیم که در این جهان جدید سهم ملت خودمان، جبهه مقاومت و کشورهای مسلمان را به درستی دریافت کنیم و از این قدرت خلق شده هم در مشکلات داخلی کشور و هم برای ترمیم جایگاه ایران در منطقه و نظام تجاری بین‌الملل به درستی استفاده کنیم.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس تصریح کرد: به برکت حرکت وعده صادق هماهنگی کامل بین نیروهای عمل کننده و نیروهای پشتیبان در داخل کشور ایجاد شد و این یکی از برکات حضور عناصر انقلابی در دولت، مجلس و فرماندهان عزیزمان در این حرکت مقدس بود که اتفاق افتاد.

کد خبر 745258

دیگر خبرها

  • ادعای یک نشریه انگلیسی : بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  • واکنش معنادار وزیر روحانی به تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی قاعده در حجاب
  • بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است!
  • واکنش واعظی به ادعای خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف
  • واکنش واعظی به ادعایِ خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف /دولت به دنبال انحراف افکار عمومی است
  • وضعیت بهتری در خصوص رشد اقتصادی و کاهش بیکاری نسبت به گذشته داریم
  • علیزاده طباطبایی: امام می‌خواستند ارتش حفظ شود/ آقای روحانی نقش موثری در تصفیه‌ ارتش نداشت/ داخل ارتش سال ۵۸ کاملا به هم ریخته بود
  • مشاور وزیر کشور: معلوم نبود اگر حسن روحانی یا ظریف بودند چه بلایی سرمان می آمد!
  • عملیات «وعده صادق» هیمنه رژیم صهیونیستی و آمریکا را فروریخت
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران