Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، استفتائات جدید (بهمن ماه) به شرح ذیل روی پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری قرار گرفت.

وضو داشتن برای سجده سهو

سوال۱: آیا داشتن وضو برای سجده سهو، لازم است؟

جواب: لازم نیست، بلکه احتیاط مستحب است.

پس گرفتن طلاهای هدیه شده

سؤال۲: طلا و هدایایی که در دوران ازدواج، مرد به همسرش هدیه می دهد، آیا پس از طلاق و در صورت مطالبۀ زوج، زوجه باید برگرداند؟

جواب: اگر بین زن و شوهر خویشاوندی نسبی وجود نداشته باشد، در صورتی که هدایا موجود باشد مرد می تواند پس بگیرد، هر چند احتیاط مستحب آن است که پس نگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیرون ماندن قسمتی از بدن در اماکن تخییر

سؤال۳: اگر در نماز جماعت حرم امام حسین(علیه السلام) شرکت کنیم و قسمتی از بدنمان بیرون از محدوده حرم بود، آیا می توانیم نماز را شکسته بخوانیم؟

جواب: در فرض سوال حکم تخییر جاری نیست و مسافر باید نماز را قصر بخواند.

مانع بین پیشانی و محل سجده

سؤال۴: اگر هنگام سجده، چادر یا کلاه روی صورت بیفتد و پیشانی با واسطه چادر یا کلاه روی مهر قرار بگیرد، یا پیشانی بر چیزی که سجده بر آن صحیح نیست، گذاشته شود، چه وظیفه ای داریم؟

جواب: باید بدون بلند شدن از سجده، مانع ـ چادر ـ را کنار بکشید تا پیشانی بر مهر قرار گیرد یا پیشانی را به طوری که سر بلند نشود، بر چیزی که سجده بر آن صحیح است، قرار دهید.

نیّت نماز صبح در وقت مشکوک بین ادا و قضا

سؤال۵: اگر هنگام نماز صبح ندانیم آفتاب طلوع کرده یا نه، به چه نیتی نماز بخوانیم؟

جواب: تا یقین نکرده‌اید که آفتاب طلوع کرده است، می توانید به نیت ادا نماز بخوانید و در هر صورت می‌توانید به نیت نماز صبح همان روز – بدون نیت ادا یا قضا - نماز را بجا آورید.

قنوت فراموش شده

سؤال۶: اگر قنوت نماز را فراموش کنیم، آیا راهی برای جبران آن هست ؟

جواب: اگر در رکوع متوجه شوید قنوت انجام نداده اید، مستحب است بعد از رکوع انجام دهید و اگر در سجده متوجه شوید، مستحب است بعد از سلام نماز، انجام دهید.

خمس لباس و وسائلی که استفاده نشده

سؤال۷: آیا پرداخت خمس قیمت لباس و امثال آن که در حد شأن است اما تا پایان سال خمسی پوشیده نشده است، واجب است؟

جواب: اگر هنگام خرید مورد نیاز بوده است، یعنی در آن هنگام باید ـ هر چند برای زمان نیاز ـ لباس خریده می شده است، خمس ندارد، حتی در صورتی که تا پایان سال خمسی استفاده نشده باشد.

خرید محصول باغ در زمان برداشت

سؤال۸: خرید محصول باغ میوه در زمان برداشت (با توجه به اینکه وزن میو ها مشخص نیست و معمولاً به صورت تخمینی و با وزن کمتر از واقع تعیین قیمت می شود) چه حکمی دارد؟

جواب: اگر قبل از چیدن میوه از درخت، با توافق دو طرف خرید انجام شود، اشکال ندارد.

برداشت گیاهان دارویی

سؤال۹: برداشت و استفاده از گیاهان دارویی و خوراکی که در بیابان می روید، چه حکمی دارد؟

جواب: اگر زمین ملک شخصی نباشد، با مراعات مقررات، اشکال ندارد.

تبعیت مأموم از امام جماعت

سؤال۱۰: کیفیت تبعیت از امام در نماز جماعت چگونه است؟

جواب: متابعت مأموم از امام در افعال نماز واجب است؛ یعنی مأموم نباید افعال نماز را زودتر از امام انجام دهد و نیز نباید با تأخیر زیاد بعد از امام انجام دهد، اما نسبت به اقوال و اذکار ـ جز تکبیرة الاحرام ـ تبعیت واجب نیست، اما در تکبیرة الاحرام نباید زودتر یا هم زمان با امام تکبیر بگوید و بنابر احتیاط واجب، قبل از تمام کردن تکبیرة الاحرام امام، شروع به گفتن آن ننماید.

شکار حیوانات

سؤال۱۱: شکار حیوانات برای خوردن یا تجارت، چه حکمی دارد؟

جواب: تابع قوانین و مقررات مربوطه است

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 رهبر معظم انقلاب مقام معظم رهبری استفتائات آیت الله خامنه ای قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۰۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند

مجتبی استوار زاده گفت: طی اخبار واصله مبنی بر شکار غیرمجاز حیوانات وحشی در حوزه استحفاظی شهرستان راور با تلاش شبانه روزی ماموران گشت یگان حفاظت از محیط زیست و پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فرماندهی انتظامی، ۲ نفر شکارچی غیر مجاز و مسلح غیربومی شناسایی و دستگیر شدند.

وی با اشاره به اینکه پس از دستگیری شکارچیان به همت دوستداران محیط زیست، پرونده قضایی تشکیل و در این عملیات تعداد ۳ قبضه سلاح و همچنین لاشه ۴ رأس جبیر نیز کشف و ضبط شد، بیان کرد: در حین بازپرسی از متهمان، شکارچیان به بزه ارتکابی خود اقرار کرده اند و در این خصوص قرار تامین کیفری متناسب صادر شد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور افزود: مطابق با ماده ۱۳ قانون صید و شکار و همچنین قانون مجازات اسلامی برای شکار حیوانات وحشی و اقدامات علیه محیط زیست، مجازات حبس از ۹۱ روز  تا ۳ سال و همچنین جزای نقدی در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه گونه‌های گیاهی و جانوری در معرض انقراض متعلق به زمان خاصی نبوده و تمامی نسل‌های آینده نیز باید از وجود آن ها بهره مند شوند؛ بنابراین این مرجع قضایی به عنوان حافظ منافع عمومی هیچ گونه اغماض و مماشاتی را در برخورد با متعرضین به محیط زیست نخواهد داشت و به شدت با متخلفین برخورد قاطع و قانونی خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی پاسخ شیطنت‌های خود را با دفاع مقتدرانه جمهوری اسلامی گرفت
  • توئیت عضو دفتر رهبر انقلاب، درباره کشف حجاب از دیدگاه مقام معظم رهبری
  • شیوه‌نامه مشارکت مردم برای تحقق تاکیدات رهبر معظم انقلاب تدوین شود
  • قدردانی جامعه کشتی از رهبر معظم انقلاب
  • فرمانده مرزبانی فراجا با خانواده شهید گلستانی دیدار کرد/ حامل سلام رهبر معظم انقلاب هستم
  • پیام تبریک رهبر معظم انقلاب به قهرمانان کشتی آزاد و فرنگی
  • شناسایی و دستگیری شکارچیان غیر مجاز
  • شکارچیان حیوانات وحشی در راور به دام قانون افتادند
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند
  • ماجرای تعریف رهبر انقلاب از همسرشان در حضور یک پزشک | هدیه ای که پس داده شد