Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-16@19:02:31 GMT

۱۱ خوراکی که شما را چاق می‌کند

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۱۱۷۳

۱۱ خوراکی که شما را چاق می‌کند

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، برخی مواد غذایی شاید به ظاهر چاق کننده نباشند، اما بسیاری از آن‌ها به دلیل قند و چربی کاذبشان موجب افزایش وزن می شوند.

میوه‌های خشک

میوه‌های خشک  دارای خواص  زیادی هستند و می‌توانند انرژی مورد نیاز  روزانه را  تامین کنند. میوه خشک  قند‌ و کالری بالایی دارد اما حاوی فیبر و مواد مغذی کمتری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میوه‌ خشک، قند زیادی مصرف می‌شود تا عطر و طعم بهتری پیدا کند، به همین دلیل موجب افزایش وزن می‌شود.

بیشتر بخوانید: فرمول‌های طب سنتی برای درمان لاغری +لیست غذا‌های چاق کننده

غلات

معمولا غلات را  به عنوان یک میان وعده کامل و سالم برای صبحانه در نظر می‌گیرند و  آن را با شیر مصرف می‌کنند. با وجود این که کاملا سالم به نظر می‌رسد، اما در برخی از آن ها به دلیل چربی و شکر بیشتر، تاثیر بسزایی روی سطح قند خون و  چاقی می‌گذارند.

نوشیدنی‌های گازدار

 نوشیدنی‌ها گازدار و شیرین، چاق‌کننده‌ترین مایعاتی هستند که وارد بدن‌ می شوند. نوشیدنی‌هایی که با شکر شیرین شده‌اند، هیچ ماده‌ غذایی مفیدی ندارند و فقط مقدار زیادی کالری به بدن اضافه می‌کنند. مطالعات نشان داده است افرادی که مقدار زیادی نوشیدنی شیرین و گازدار مصرف می‌کنند، نسبت به بقیه  احتمال  چاقی آنها بیشتر است. مصرف نوشیدنی‌های گازدار ارتباط مستقیمی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، سرطان و بیماری‌های قلبی دارد.

بستنی

بستنی سرشار از شکر است و بیشتر به‌ عنوان دسر مصرف می‌شود و کالری زیادی را به وعده‌ غذایی اصلی  اضافه می‌کند. پس بهتر است افراد کمتر بستنی مصرف کرده و مقدار پروتئین آن را چک کنند.

شیرکاکائو

شکلات تلخ، فواید بسیاری برای سلامتی دارد و باعث بهبود عملکرد مغز و سلامت قلب می‌شود، اما نوع سفید و شیری آن  به‌طور صنعتی تولید شده است، شکر فراوانی دارد. این  نوع شکلات ها پر از چربی و شکر هستند و درست مانند فست‌فود‌ها افراد را به پرخوری تشویق می کنند، زیرا مقاومت در برابر خوشمزگی آن ها سخت است.

پیتزا‌های نیمه آماده

پیتزا‌های نیمه‌آماده، یکی از محبوب‌ترین فست‌فود‌ها، مخصوصا بین جوانان و کودکان هستند. پیتزا‌ها معمولا چربی، کربن‌های تصفیه‌شده و کالری زیادی دارند. بعضی از پیتزا‌ها با مقدار زیادی پنیر و گوشت فرآوری‌شده، آماده می‌شوند. گوشت‌های فرآوری‌شده بسیار شور هستند. مصرف این گوشت‌ها باعث چاقی می‌شود و فرد را در معرض بیماری قلبی و سرطان قرار می‌دهد.

 شیرینی‌ها و دونات‌ها

شیرینی‌ها و دونات‌ها حاوی مقادیر زیادی شکر، آرد خالص، چربی‌های اضافی و کالری هستند. برای داشتن تناسب اندام، باید به آنچه می‌خورید توجه کنید. اگر عاشق شیرینی هستید، به‌جای اینکه شیرینی بزرگی بردارید یا تمام بسته‌ بیسکویت را بخورید، کوچک‌ترین شیرینی را انتخاب و میل کنید. این کار کمک می‌کند از خوردن آنچه دوست دارید، لذت ببرید و همین‌طور کالری و شکر کمتری مصرف کنید. برای حفظ سلامتی و وزن مطلوب، تا جایی که ممکن است باید از مصرف دونات‌ها اجتناب کنید، اما اگر هوس خوردن دونات به سرتان زد، حداقل تکه‌ کوچکی از آن را بخورید.

سیب‌زمینی سرخ شده و چیپس

اکثر سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده‌  تجاری، پر از چربی و نمک هستند و باعث می‌شوند که بیشتر خورده شوند. برخی سیب زمینی ها به همراه فست‌فود‌ها  و سس‌های پر شکری مانند کچاپ صرف می‌شوند و کالری زیادی را در یک وعده‌ غذایی وارد بدن می‌کنند و منجر به اضافه‌وزن خواهند شد. براساس تحقیقات ارتباط مستقیمی بین خوردن  سیب‌زمینی سرخ شده و چاق شدن وجود دارد. چیپس هم مانند سیب‌زمینی سرخ شده، حاوی چربی بالایی است. سیب زمینی سرخ کرده، باعث چاقی مفرط می شود پس بهتر است سیب زمینی را به صورت آب‌پز یا کباب‌شده مصرف کنید.

کره‌ بادام‌زمینی

کره‌ بادام‌زمینی برای سلامتی مفید است البته اگر به‌ اندازه مصرف شود و مواد تشکیل‌دهنده‌ آن هم، بادام‌زمینی برشته‌شده و کم نمک باشد. در حقیقت، خوردن مغز‌ها و انواع بادام‌زمینی باعث کاهش وزن می‌شوند و سلامت بدن را تضمین می‌کنند. اما کره‌های بادام‌زمینی صنعتی شامل شکر و چربی‌های گیاهی هیدروژن‌دار‌شده هستند و منجر به اضافه‌وزن می‌شوند. این کره‌های بادام‌زمینی مطمئنا سالم نیستند. کره‌ های بادام‌زمینی صنعتی کالری بالایی دارند و بعضی از افراد را وادار به پرخوری می‌کنند.

آبمیوه

آبمیوه ها  اغلب انتخاب سالمی به نظرمی رسند، با‌ این‌ حال اکثر محصولات تجاری آن، شکر زیادی دارند. فیبر و موادمعدنی‌ که میوه‌ها دارند  در آبمیوه‌های آنها یافت نمی شود. نوشیدن بیش‌ از حد آبمیوه‌های صنعتی، موجب اضافه‌وزن و خصوصا چاقی کودکان می‌شود. میوه‌ها در مقایسه با آبمیوه‌ها، سالم‌تر و انتخاب بهتری برای کاهش وزن هستند. اگر می‌خواهید آبمیوه را در رژیم‌غذایی‌تان بگنجانید، بدون شکر و ۱۰۰ درصد طبیعی آن  را انتخاب کنید.

غذا‌های فرآوری‌شده‌ صنعتی

از جمله دلایل شیوع چاقی، مصرف راحت موادغذایی صنعتی و دسترسی آسان به آن ها است. غذا‌های فرآوری‌شده‌ صنعتی مانند غذا‌های خانگی می‌توانند خوشمزه به نظر بیایند، اما به‌اندازه‌ غذا‌های خانگی خاصیتی ندارند. البته همه‌ غذا‌های فرآوری‌شده بد نیستند، اما بعضی از آنها کالری بالایی دارند و از کیفیت، سلامت چندانی  برخوردار نیستند.  بهتر است تا جایی که ممکن است از مصرف غذا‌های فرآوری‌شده اجتناب کنید. این موضوع کمک می‌کند کالری‌های غیرضروری دریافت نکرده و چاق نشوید. اغلب افراد به‌ اندازه‌ای که غذا می‌خورند، کالری نمی‌سوزانند و درنتیجه چاق می‌شوند.

البته توجه کنید که اگر این مواد غذایی به اندازه کافی مصرف شوند باعث چاقی نمی شوند اما در صورت استفاده بیش از اندازه موجب افزایش وزن خواهند شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افزایش وزن قند خون فست فود شیرینی و شکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۱۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این رژیم‌ها که می‌تواند چاق‌ترتان کند

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر احسان حجازی درباره رژیم‌های روزه‌داری متناوب توضیحاتی داد و اظهار کرد: چاقی و اضافه وزن آورده زندگی مدرن است، موضوعی که افراد را ترغیب به استفاده از راهکار‌های سریع برای کاهش وزن می‌کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از روش‌هایی مورد توجه جوامع مدرن و افراد با مشغله زیاد است، رژیم‌های روزه‌داری متناوب یا فستینگ است افزود: این رژیم‌ها اصولا برای افرادی است که حوصله و صبوری کنترل دریافت و شمارش کالری را ندارند.

دکتر حجازی گفت: رژیم روزه‌داری متناوب شش روش دارد که ساده‌ترین حالت آن ۱۲ ساعت روزه‌داری است که ساعاتی از آن را در خواب می‌گذرانیم در این روش فرد ۱۲ ساعت از شبانه‌روز را چیزی نمی‌خورد به طورمثال از هشت صبح تا هشت شب صرف غذا آزاد و باقی ساعات ممنوعیت غذا خوردن وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به یکی دیگر از انواع رژیم‌های غذایی فستینگ روزه‌داری اشاره کرد و ادامه داد: رژیم ۱۶ به هشت یکی دیگر از رژیم‌های فستینگ است، در این روش فردی‌که از این رژیم پیروی می‌کند هشت ساعت غذا می‌خورد و در ۱۶ ساعت باقی‌مانده روزه‌دار است.

دکتر حجازی گفت: ساعات منع غذا خوردن در رژیم روزه‌داری متناوب مختلف است، این تقسیم بندی با شرایط جسمی و میزان اضافه وزن افراد تفاوت دارد.

وی ادامه داد: از دیگر مدل‌های رژیم فستینگ می‌توان به رژیم‌های هفتگی اشاره کرد از جمله اینکه در برخی رژیم‌ها محدودیت برای دو روز در هفته است به این شکل که به طور مثال دو روز در هفته محدودیت دریافت کالری وجود دارد و مابقی روز‌ها کالری به میزان دلخواه و متعادل دریافت می‌شود، نکته اینجاست که این دو روز نباید پشت سر هم باشد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با بیان اینکه رژیم‌های روزه‌داری متناوب عوارض و درعین حال سودمندی‌هایی هم دارد، گفت: از مزایای این رژیم‌ها ایجاد تغییراتی در ترکیبات بدن است، به عبارتی این رژیم‌ها باعث کاهش حجم دور کمر و چربی شود.

کاهش کلسترون یکی دیگر از فواید رژیم‌های روزه‌داری متناوب است که دکتر شجاعی به آن اشاره کرد و گفت: تنظیم سطح قند خون ناشتا و کاهش مقاومت به انسولین و تنظیم ریتم خواب شبانه‌روزی از دیگر مزیت‌های رژیم‌های مذکور است.

وی به کاهش التهاب به عنوان یکی دیگر از سودمندی‌های رژیم‌های فستیینگ اشاره کرد و گفت: کاهش التهاب می‌تواند باعث کاهش بیماری‌های مزمنی مثل سرطان، دیابت و سایر بیماری‌ها شود.

دکتر شجاعی به کارایی و اثربخشی رژیم‌های فستینگ اشاره کرد و افزود: اگر این رژیم‌ها به صورت اصولی و با مشورت متخصص تغذیه انجام شود در سلامت و کاهش اضافه وزن موثر است به شکلی اثرات و ماندگاری آن هم با رژیم‌های متناوب و کلاسیک یکسان گزارش شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عارضه‌های جانبی این رژیم‌ها اشاره کرد و افزود: احساس گرسنگی و ضعف و در پی آن کاهش سطح تمرکز، خستگی، افت خلق و خو، کاهش آستانه تحریک‌پذیری و پایین آمدن سطح کیفیت زندگی از جمله عارضه‌های این رژیم است.

وی پیروی خودسرانه از رژیم‌های غذایی را مورد انتقاد قرار داد و خاطرنشان کرد: این رژیم‌ها به هر فردی توصیه نمی‌شود، چون برخی افراد نمی‌توانند مداوم روزه‌دار باشند به طور مثال زنان شیرده، باردار و یا مبتلایان به سنگ کلیه، بیماری‌های گوارشی و یا دچار رفلاکس نباید از این رژیم استفاده کنند.

دکتر شجاعی با اشاره به اینکه رژیم فستینگ در برخی افراد اثر عکس دارد نیز گفت: برخی به دلیل اینکه ساعاتی از روز را گرسنه می‌شوند و یا با محدودیت کالری مواجه‌اند در بازه زمانی آزاد بی رویه غذا می‌خورند و کالری بیشتری دریافت می‌کنند.

وی تاکید کرد: طی مطالعات انجام شده رژیم روزه‌داری متناوب تاثیرات مثبتی بر کنترل چربی خون، کلسترول و مقاومت انسولینی دارد، اما نکته اینجاست که این پژوهش‌ها در بازه زمانی کوتاه روی افراد انجام شده و تایید آن نیازمند مطالعات بیشتر است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه رژیم‌های طولانی مدت فستینگ در شرایطی که فرد روزانه کمتراز ۱۲۰۰ کالری دریافت کند، خطرناک است، گفت: عدم دریافت کالری لازم می‌تواند فرد را به سوء‌تغذیه مبتلا کند بنابراین هرگز خودسرانه رژیم فستینگ نگیرید و پیش از هر اقدامی با متخصص تغذیه مشورت کنید.

دکتر شجاعی توصیه کرد: آماده کردن بدن برای رژیم‌های روزه‌داری ضرورت دارد خصوصا ورزشکاران باید تحت نظر متخصصان تغذیه کالری دریافتی را تنظیم کنند، ضمن اینکه بهتر است بازه زمانی ورزش کردن نزدیک به زمان‌هایی باشد که فرد مجاز به مصرف غذاست.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه درباره ممنوعیت غذایی در رژیم روزه‌داری متناوب نیز گفت: فردی‌که اضافه وزن دارد و قصد دارد رژیم فستینگ بگیرد نمی‌تواند در ساعات مجاز غذا خوردن کالری اضافی دریافت کند بهتر است این افرد غذا‌های سالم، کم چرب و سبزیجات بیشتر را به رژیم خود اضافه کنند.

دکتر شجاعی ادامه داد: پایش و دنبال کردن رژیم روزه‌داری متناوب به شرایط بدنی افراد بستگی دارد به طور مثال اگر فردی اضافه وزن محدودی دارد بین دو تا سه ماه به وزن مطلوب می‌رسد، اما اگر فردی از چاقی مفرط رنج می‌برد مدت زمان بیشتری باید از این رژیم پیروی کند، ولی باید از این نکته غافل نشد که دنبال کردن طولانی مدت از این رژیم مستلزم استفاده از مکمل‌ها با مشورت متخصص تغذیه است.

وی به عوارض جانبی رژیم فستینگ اشاره کرد و گفت: سردرد، سرگیجه و یبوست از عارضه‌های کوتاه مدت این رژیم است، علت اینکه تاکید می‌شود این رژیم با مشورت پزشک متخصص دنبال شود به این دلیل است که عارضه‌های جانبی به حداقل برسد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • نقش گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت
  • این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید
  • ترکیب این خوراکی‌ها با آب خطرناک است
  • برای خوش اندام شدن این نکات را رعایت کنید
  • این رژیم‌ها که می‌تواند چاق‌ترتان کند
  • مصرف کره بادام زمینی چه تاثیری بر فشار خون دارد؟
  • ۵ سپر مقاوم خوراکی در برابر سرطان
  • ۶ نهاوندی با مصرف قارچ سمّی مسموم شدند
  • این افراد لب به جگر نزنند