Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین مسگرانی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری آیین پایانی جشنواره بین‌المللی شعر فجر در زاهدان اظهار داشت: سیل جنوب سیستان و بلوچستان با وجود خسارت مادی زیاد اما خوشبختانه خسارت جانی نداشت و اتفاقات خوبی را علیرغم گزارشات جامعه هنری در گذشته به همراه داشت. 

وی گفت: مهمترین اتفاق در استان اختتامیه جشنواره بین‌المللی شعر فجر همزمان با آغاز دهه فجر در روز ۱۲ بهمن در محل تالار سینما هلال با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزیر و جمعی از شاعران برگزیده در زاهدان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: از این استان نیز چندین شاعر تقدیر و در کنار این جشنواره اولین تماشاخانه سیستان و بلوچستان در زاهدان و در فرهنگسرای جوان با ظرفیت ۱۵۰ نفر افتتاح خواهد شد.

وی بیان کرد: همچنین چندین نفر از کسانیکه در استان درجه هنری معادل مدرک فوق لیسانس و دکتری دریافت کردند نیز مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

به گزارش ایرنا، دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر چندی پیش گفته بود: با برنامه ریزی های انجام شده، اختتامیه چهاردهمین جشنواره شعر فجر در روز ۱۲ بهمن برگزار خواهد شد. با اینکه بررسی‌هایی برای برگزاری مراسم اختتامیه در تهران داشتیم، ولی با توجه به وقوع سیل در سیستان و بلوچستان و آسیب دیدن هموطنان ما در این واقعه، تصمیم گرفتیم ظرفیت جشنواره شعر فجر را به این استان برده و اختتامیه را در مرکز استان برگزار کنیم.

مهدی قزلی افزود: با اینکه می‌دانیم مردم سیل‌زده این خطه، اولویت‌هایی همچون موادغذایی، پوشاک، دارو و سرپناه نیاز دارند، ولی از آنجا که باور داریم هر کس در هر مسوولیتی باید رفتار حرفه‌ای داشته باشد و بهترین تصمیم را در حوزه‌هایی که نیاز هست، اتخاذ کند. ما با بردن جشنواره شعر فجر به سیستان بلوچستان، علاوه بر برگزاری محافلی با شعرخوانی شاعران استان و دید و بازدید شاعران کشوری با علاقه‌مندان بومی حوزه ادبیات این مناطق، توجه رسانه‌ها و اهالی ادبیات را به این خطه جلب کنیم. ما با تجربیاتی که در دوره‌های گذشته به دست آوردیم، همانند محفل افتتاحیه دوازدهمین جشنواره شعر فجر که پس از زلزله کرمانشاه در شهرهای کرمانشاه و سرپل‌ذهاب برگزار شد، بر این باوریم که این توجه‌ها اگر با نیت خالصانه باشد، باعث بهتر شدن حال روحی مردمان این استان می‌شود.
 مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ادامه داد: برنامه‌های ادبی و هنری باید نسبت به اتفاقات پیرامون خودش در جامعه کُنش‌مند باشد و این کنش باید فعال باشد، نه منفعل. ادیب، شاعر و هنرمند اگر در کارش جدی باشد، باید نقش راهنما و توجه‌دهنده را برای مردم بازی کند.

قزلی گفت: با اعلام فراخوانی از اهالی فرهنگ، ادبیات و عموم مردم درخواست کرده‌ایم، کتاب‌ها و اقلام فرهنگی خود را برای اهدا به کتابخانه‌های استان سیستان و بلوچستان به بنیاد شعر و ادبیات داستانی ارسال کنند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه توجه جشنواره موسیقی و تئاتر فجر به سیستان و بلوچستان بسیار خوب و با اهمیت است، ادامه داد: ۲ اثر از این استان به تئاتر فجر راه یافته و در جشنواره موسیقی فجر نیز که در تهران برگزار می‌شود یکروز به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است.

مسگرانی گفت: امسال در جشنواره موسیقی فجر با توجه به تحمیل هزینه‌ها به گروه‌های استانی اکتفا کردیم بدین صورت که یک کاروان شهر به شهر به مناطق سیل زده رفته و برنامه اجرا می‌کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: در زمینه تئاتر فجر نیز پنج گروه وارد استان شده و در مناطق سیلزده به اجرای برنامه می‌پردازند.

وی اظهار داشت: همچنین امسال برگزاری هفته قرآن و عترت در ایام الله دهه فجر را خواهیم داشت که به همین مناسبت مسابقات قرآنی با توجه به برنامه‌های این ایام زودتر از سال‌های قبل آغاز شده است.

مسگرانی گفت: در این ایام بخش‌های فیلم و فیلمنامه و هنرهای تجسمی شامل عکس، نقاشی و خوشنویسی برگزار می‌شود.

وی افزود: کارگاهی نیز با موضوع ایده‌پردازی‌های قرآنی در چابهار و تئاتر خیابانی و داستان‌های کوتاه نیز برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در آغاز دهه فجر آزمون سراسری قرآن و عترت با حضور ۲ هزار نفر ثبت‌نام کننده برگزار و کرسی تلاوت نیز با حضور قاری بین‌المللی در این ایام برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: محفل شب شعر فجر استانی نیز در این ایام دهه فجر برگزار خواهد شد.

مسگرانی گفت: رویداد ملی دیگر در استان جشنواره گرافیک رضوی است که امسال به مدت سه روز در قالب کارگاهی با موضوع فرهنگ رضوی در زاهدان برگزار و هنرمندان آثاری را خلق می‌کنند و در پایان از بهترین آنها تقدیر بعمل خواهد آمد.

وی افزود: اساتیدی از سطح کشور و استان به عنوان داور در این جشنوار حضور خواهند داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: جشنواره فیلم فجر نیز امسال علاوه بر تهران در همه استان‌ها برگزار خواهد شد که در زاهدان در حاشیه این جشنواره فیلم کودک و نوجوان نیز برگزار می‌شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 بازی دارو شعر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۲۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در هر عرصه‌ای مردم پای کار بیایند موفقیت حاصل خواهد شد.

آیت‌الله مصطفی محامی شامگاه چهارشنبه 5 اردیبهشت در جلسه شورای اداری شهرستان زاهدان ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای مدافع امنیت استان عنوان کرد: بنده در خطبه‌های نماز جمعه و سخنرانی‌های متعدد بیان کرده‌ام که مردم سیستان و بلوچستان نجیب، صبور، با معرفت و شایسته هر گونه خدمت هستند.

امام جمعه زاهدان افزود: با این وجود وقتی مشکلات استان و شهرستان‌ها را مشاهده می‌کنیم از مشکلات متاثر می‌شویم و زاهدان به عنوان مرکز استان نیازمند یک رسیدگی ویژه است و  البته نیمه پر لیوان و خدمات ارائه شده در طول دوران انقلاب را نیز نادیده نمی‌گیریم چرا که به گفته خود مردم، تفاوت استان با دوران قبل از انقلاب مانند تفاوت شب و روز است، اما با وجود همه تلاش‌ها و خدمات صورت گرفته همچنان جا برای کار و فعالیت بیشتر وجود دارد.

آیت‌الله محامی بیان کرد: برای خدمت به مردم باید نیت خود را خالص و با خداوند متعال معامله کنید، چرا که در این صورت کار شما برکت پیدا خواهد کرد و باید دقت کنید که با ظاهرسازی کار به جایی نخواهید برد.

وی ادامه داد: اگر به دنبال رضایت الهی هستید باید به مردم خدمت کنید و در روایات مختلف در این جهت تاکید شده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به نامگذاری شعار سال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند این نامگذاری‌ها در طی یک سال به اتمام نمی‌رسد بلکه باید در طول سال‌ها استمرار پیدا کند و در طول سال‌های اخیر همواره به محورها و زوایای مختلف اقتصادی پرداخته شده است چرا که مقام معظم رهبری از جایگاه رهبری جامعه اسلامی و با دید جامعی که نسبت به اوضاع کشور و وضعیت خارج از کشور دارند اولویت را اقتصاد و معیشت مردم می‌دانند چرا که دشمن سعی دارد از این طریق بین مردم و جامعه اسلامی فاصله ایجاد کند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در حال حاضر با جنگ ترکیبی دشمن در حوزه‌های مختلف  فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مواجه هستیم و باید ما هم در این جنگ ترکیبی یک جبهه متحد تشکیل بدهیم و در برابر هجوم دشمن دفاع داشته باشیم و مهمتر اینکه نقطه ضعف دشمن را ببینیم و ما هم به سوی او حالت هجومی داشته باشیم.

آیت‌الله محامی بیان کرد: در جهات فرهنگی نیز به همین شکل است و در هر عرصه‌ای مردم پای کار بیایند موفقیت حاصل خواهد شد مثلا در همین بحث عفاف و حجاب زمانی می‌توانیم به موفقیت برسیم که مردم پای کار بیایند و در خطبه‌های نماز جمعه هم مطرح کردم که باید مردم را با مبانی دینی آشنا کنیم.

وی گفت: راهکار به کارگیری مردم این است که احساس کنند شما از خود آن‌ها و آن‌ها از خود شما هستند، در غیر این صورت مشارکتی نخواهند داشت و زمانی چنین احساسی پیدا می‌کنند که شما را دلسوز ببینند که به دنبال انجام خدمت هستید و نسبت به شما حسن ظن داشته باشند و اگر غیر از این باشد مشارکتی نخواهند کرد.

امام جمعه زاهدان افزود: یکی از آسیب‌ها این است که با وجود ارائه خدمات در نقاط مختلف استان اما باز هم افراد ناراضی هستند برای مثال اجرای پروژه پتروشیمی در چابهار با هزینه‌ای میلیاردی در حال انجام است اما برخی متهم می‌کنند که اجرای این پروژه همراه با آسیب‌های زیست محیطی است و به همین دلیل در این منطقه اجرا شده و یا هدف از فعالیت‌های صورت گرفته جهت توسعه سواحل مکران را بر هم زدن ترکیب جمعیتی مطرح می‌کنند و همواره دنبال سوژه هستند و مسئولان در چنین شرایطی باید کار اقناعی انجام و در پروژه‌های مختلف خود پیوست فرهنگی داشته باشند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: بنده همواره در جلسات با مسئولان استانی و کشوری تاکید کردم که اگر به دنبال امنیت پایدار هستید باید به حوزه فرهنگ و اقتصاد توجه ویژه داشته باشید و اگر بخشی از بودجه‌های نظامی صرف رشد علمی، فرهنگی و اقتصادی شود بازدهی مطلوب‌تری خواهد داشت.

وی اضافه کرد: بنده همواره در خطبه‌های نماز جمعه مطرح کرده‌ام که ما منطق و استدلال خود را بدون توهین بیان می‌کنیم و معتقدیم در چنین حالتی وحدت جامعه هم حفظ می‌شود چرا که شیعه و سنی نسبت به اعتقادات یکدیگر شناخت بیشتری پیدا می‌کنند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: البته دشمن چنین چیزی را نمی‌پسندد و در تلاش است تا با واسطه یا بی واسطه شرایطی را فراهم آورد تا افراد تندی از سوی شیعه یا اهل سنت به یکدیگر توهین کنند.

وی ادامه داد: در یکی از این موارد فردی بیان می‌کرد که وقتی برخی از شیعیان به صورت تند و افراطی عمل می‌کنند آن را به حساب شخص شما می‌گذارند و در پاسخ مطرح کردم که مبانی بنده از نکات مطرح شده در خطبه‌های نمازجمعه و سایر سخنرانی‌ها مشخص است و همواره نکات خود را تبیین و با استدلال مطرح می‌کنم که تندروی و نگاه افراطی صحیح نیست و بنده هیچ سخنگویی ندارم تا با نگاه تند و افراطی به سخنرانی بپردازد.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: عملکرد مسئولان باید به گونه‌ای باشد که مردم نسبت به آن‌ها حسن ظن داشته باشند و گام مهم در این جهت این است که کار با مشارکت خود مردم صورت گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف
  • بارش‌های بهاری در سیستان و بلوچستان ادامه دارد
  • جشنواره ملی نهج البلاغه دانشگاهیان در سیستان و بلوچستان برگزار می‌شود
  • نخستین پایگاه اورژانس بانوان در زاهدان افتتاح شد
  • فرودگاه بین‌المللی زاهدان میزبان زائران سرزمین وحی شد
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت خبرنگار سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت
  • ۲۵ کیلومتر بزرگراه در مسیر زاهدان - بیرجند در حال ساخت است
  • ۱۵ هزار متر از اراضی ملی زاهدان رفع تصرف شد
  • ساخت ۲۵ کیلومتر بزرگراه در مسیر زاهدان ـ بیرجند
  • سیستان و بلوچستان فرودگاهی که فقط یک مسیرپروازی داشت