Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از جنجال فریاد‌های وزیر خارجه آمریکا بر سر خبرنگار رادیو «ان‌پی‌آر» به دلیل سوالاتش درباره «اوکراین‌‎گیت»، وزارت خارجه همکار این خبرنگار را از سفر آتی مایک پامپئو کنار زد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، در ادامه جنجال‌ها درباره رفتار و بیانیه خلاف عرف مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا علیه یک خبرنگار ارشد ان‌پی‌آر به خاطر پرسش‌های او درباره پرونده اوکراین گیت، حالا خبر رسیده که وزارت خارجه آمریکا یک خبرنگار دیگر عضو این رسانه را از همراه شدن با پامپئو در سفر آتی خارجی او منع کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نوشته پایگاه اینترنتی سرویس جهانی «بی‌بی‌سی»، در ادامه جنجال‌ها درباره فریاد‌های وزیر خارجه آمریکا بر سر یک خبرنگار و تهدید او، وزارت خارجه آمریکا یکی از خبرنگاران رادیو ملی آمریکا (ان‌پی‌آر) را از لیست خبرنگارانی که قرار است مایک پامپئو را در سفر آتی خارجی او همراهی کنند، خط زده است.

ان‌پی‌آر گزارش داد، وزارت خارجه دلیلی برای ممنوع کردن سفر «میشله کلمان» خبرنگار این رسانه همراه با وزیر خارجه آمریکا اعلام نکرده و به نظر می‌رسد که این اقدام، حرکتی از روی تلافی‌جویی باشد. طبق گزارش این رسانه، کلمان دو دهه سابقه فعالیت در حوزه سیاست خارجی دارد.

وزارت خارجه آمریکا درباره موضوع ممنوع کردن حضور میشله کلمان خبرنگار ان‌پی‌آر در هواپیمای پامپئو در سفر خارجی آتی وی که قرار است از روز پنجشنبه آغاز شود، اظهارنظری نکرده است.

«شان تاندون» مدیر «انجمن خبرنگاران وزارت خارجه آمریکا» درباره این موضوع بیانیه صادر و از تصمیم وزارت خارجه این کشور انتقاد کرد.

وی تصریح کرد: «یک سابقه طولانی از حضور خبرنگاران حوزه سیاست خارجی در سفر‌های وزرای خارجه وجود دارد و ما باید این موضوع را که یک عضو انجمنمان مجازات شود را غیرقابل قبول می‌دانیم. ما محترمانه از وزارت خارجه می‌خواهیم در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و به میشله (کلمان) اجازه حضور در این سفر را بدهد».

تحریم خبرنگار رادیو ملی آمریکا (ان‌پی‌آر) از سفر آتی پامپئو متعاقب مصاحبه «ماری لوئیس کلی» یکی دیگر از خبرنگار این رسانه با وزیر خارجه دولت ترامپ و ماجرا‌های بعدی آن شروع شد.   پامپئو و «ماری لوئیس کلی» خبرنگار ان‌پی‌آر
خانم کِلی که سابقه دو دهه فعالیت به عنوان خبرنگار حوزه سیاست خارجی را دارد، در این مصاحبه به گزارش‌های رسانه‌های آمریکایی در خصوص این موضوع که پرونده اوکراین عملا از وزارت خارجه آمریکا خارج است و در اختیار تیمی به ریاست «رودی جولیانی» وکیل شخصی ترامپ قرار دارد و همچنین برکناری «ماری یووانویچ» سفیر سابق آمریکا در اوکراین اشاره کرد.

این خبرنگار از «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا درباره این اتهام که او از مقام‌های وزارت خارجه در برابر فشار‌ها و اتهام‌زنی‌های جولیانی و دار و دسته‌اش دفاع نکرده و در برابر تخلفات آن‌ها چشم بسته است، پرسش کرد.

بر اساس متن منتشرشده از مصاحبه پامپئو با ان‌پی‌آر، زمانی که از وزیر خارجه آمریکا درباره اوکراین سؤال می‌شود، او مدعی می‌شود که هدف از مصاحبه صرفا صحبت درباره ایران بوده و وی قصد ندارد در مورد اوکراین صحبت کند.

پامپئو زمانی که با اصرار خبرنگار در مورد اظهارات مقام‌های مستعفی وزارت خارجه آمریکا روبرو می‌شود، باز هم چندین بار از پاسخ دادن خودداری می‌کند و صرفا مدعی می‌شود که از تمام کارکنان وزارت خارجه آمریکا دفاع کرده است.

نهایتا مصاحبه با اصرار پامپئو و مداخله «کیتی مارتین» معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا بدون آنکه پاسخی به سؤالات داده شود، به پایان می‌رسد.

اما این پایان ماجرا نبوده است. «ماری لوئیس کلی» خبرنگار ان‌پی‌آر که این مصاحبه را انجام داده، می‌گوید بعد از پایان گفتگو، پامپئو بدون آنکه پاسخ تشکر خبرنگار را بدهد، اتاق را ترک می‌کند. لحظاتی بعد، مارتین بار دیگر به اتاق بازگشته و از خبرنگار می‌خواهد تنها و بدون وسایل ضبط به اتاق وزیر خارجه آمریکا برود.

کلی می‌گوید: «من را به اتاق شخصی وزیر بردند. او آنجا منتظر من بود و [بعد]تقریبا به اندازه کل مدت مصاحبه، سر من فریاد کشید. او از اینکه در مورد اوکراین مورد سؤال قرار گرفته، ناراحت بود».

به گفته این خبرنگار، پامپئو با فحاشی از او پرسیده است: «فکر می‌کنی مردم آمریکا به اوکراین اهمیتی می‌دهند؟».

کلی افزود: «از من پرسید که آیا می‌توانم روی نقشه اوکراین را پیدا کنم؟ من گفتم بله، و از او دستیارانش خواست که نقشه جهان را که هیچ نوشته‌ای و نام هیچ کشوری روی آن نبود را بیاورند. من اوکراین را نشان دادم و او نقشه را کنار گذاشت و گفت: مردم در این مورد خواهند شنید».

خبرنگار ان‌پی‌آر می‌گوید نهایتا بعد از این جدل او از اتاق خارج شده و بعدا به وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که قصد دارد این رفتار پامپئو را رسانه‌ای کند.

بعد از انتشار جزئیات رفتار خلاف عرف پامپئو با این خبرنگار، وزیر خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای نامتعارف این خبرنگار را به دروغگویی متهم کرده و مدعی شده که این خبرنگار تفاوت میان اوکراین و بنگلادش را نمی‌داند.

در بیانیه پامپئو آمده است: «ماری لوئیس کلی خبرنگار ان‌پی‌آر دو بار به من دروغ گفت. اول، ماه پیش، هنگام تعیین قرار این مصاحبه و بعد هم دیروز، زمانی که توافق کردیم صحبت‌های بعد از مصاحبه رسانه‌ای نشود. مایه شرم است که این خبرنگار تصمیم گرفت قواعد اولیه خبرنگاری و نجابت را زیر پا بگذارد».

این بیانیه می‌افزاید: «این نمونه دیگری است از اینکه رسانه‌ها با هدف لطمه زدن به رئیس‌جمهور [دونالد]ترامپ و دولتش تا چه حد انصاف را کنار گذاشته‌اند. جای تعجب نیست که مردم آمریکا به بسیاری از رسانه‌ها بی‌اعتماد شده‌اند، خصوصا که این رسانه‌ها مدام غرض‌ورزی و نداشتن انسجام خود را نشان می‌دهد».

در پایان این بیانیه آمده است: «لازم به ذکر است که بنگلادش، اوکراین نیست».

اشاره پامپئو در این بخش از بیانیه به بخشی از اظهارات کلی است که گفته بود وزیر خارجه آمریکا از او خواسته روی یک نقشه اوکراین را به او نشان دهد و او نیز این کشور را نشان داده است. ظاهرا پامپئو در بیانیه خود ادعا می‌کند که این خبرنگار به جای اوکراین، بنگلادش را به او نشان داده است.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که کلی سال‌ها سابقه خبرنگاری در حوزه اروپا را دارد و مدرک تحصیلی وی نیز مطالعات اروپا بوده است.

اقدام جنجالی تازه پامپئو و وزارت خارجه تحت امر او علیه خبرنگار رسانه آمریکایی در حالی انجام شده که رسوایی اوکراین گیت در حال حاضر در مجلس سنای آمریکا همچنان خبرساز است و جلسات دادگاه استیضاح دونالد ترامپ رئیس‌جمهور این کشور در سنا در حال پیگیری است.

به موازات انجام جلسات دادگاه استیضاح رئیس‌جمهور آمریکا در سنا، روز گذشته خبر‌ها درباره کتاب «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید درباره دخالت ترامپ در موضوع اوکراین‌گیت هم جنجال درست کرده و این جنجال واکنش رئیس‌جمهور آمریکا را هم در پی داشته است

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اوکراین گیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: قلبل و بعد از عملیات به آمریکایی‌ها پیام دادیم

به گزارش «تابناک»، خبرنگار ایرنا در بدو ورود «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به نیویورک، در گفتگویی از او سوال کرد: پس از اینکه ایران در عملیات تنبیهی وعده صادق پاسخ اسرائیل را داد، آیا پیام خاصی از سوی آمریکا داشتید و در مدتی که ایران می خواست پاسخ اسرائیل را بدهد، چند پیام و از چه کانال هایی پیامها میان ایران و آمریکا رد و بدل شد؟ آیا کانال ارتباطی همیشگی یعنی سوئیس میان تهران – واشنگتن فعال بود یا کانال های کشورهای منطقه فعال بودند؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در نیویورک گفت: «به دلیل اینکه رژیم اسرائیل در یک اقدام تروریستی، سفارت جمهوری اسلامی ایران را در دمشق بصورت مستقیم هدف قرار داد، و مستشاران رسمی نظامی ما در سوریه در این اقدام تروریستی اسرائیل به شهادت رسیدند، و ما مدتها با درک شرایط منطقه خویشتنداری کرده بودیم و مرتب به دبیرکل سازمان ملل اعلام می کردیم که شورای امنیت باید به وظیفه خودش برای مقابله با این اقدامات رژیم اسرائیل عمل کند؛ از زمانی که در جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته شد، که در چارچوب حقوق بین الملل و دفاع مشروع، پاسخ لازم روی رژیم اسرائیل داده شود و هشدار و تنبیه لازم صورت بگیرد، ما آمریکا را مطلع کردیم.»

امیرعبداللهیان تاکید کرد: «به آمریکایی ها به صراحت و روشنی گفتیم که تصمیم در جمهوری اسلامی ایران در شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور کشورم برای پاسخ دادن به رژیم (اسرائیل) قطعی است و پیام هایی هم قبل از عملیات تبادل شد و هم بعد از اینکه اقدام (عملیات وعده صادق) انجام شد، ساعت تقریبا 2 و نیم بامداد یکشنبه هفته جاری، پیام دیگری را به ایالات متحده آمریکا از مجاری دیپلماتیک ارسال کردیم و به صراحت و روشنی به آمریکا در این پیامها سعی کردیم بگوییم ما به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم. آن چیزی که توسعه تنش در منطقه را می تواند افزایش دهد، رفتارهای رژیم صهیونیستی است. »

وزیر امور خارجه ایران همچنین تصریح کرد: «قبل ازعملیات (وعده صادق) به طرف آمریکایی به روشنی گفتیم که ما پایگاهها و منافع آمریکا را در منطقه هدف قرار نخواهیم داد، الا در شرایطی که در پاسخی که به رژیم اسرائیل می دهیم، اقدامی را آمریکا بخواهد در حمایت جنگی از رژیم صهیونیستی انجام دهد.»

امیرعبداللهیان اضافه کرد: «تبادل پیامها به ویژه از کانال سوئیس بعنوان حافظ منافع آمریکا و مجاری رسمی دیپلماتیک با هدف اینکه درک درستی از اقدام ایران به وجود آید و با هدف کنترل جلوگیری از توسعه تنش و بحران در منطقه، بین ما و آمریکا شکل گرفته و انجام شده است.»

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما درباره هدف سفر خود به نیویورک نیز گفت: نشست شورای امنیت سازمان ملل با بررسی تحولات غرب آسیا (خاورمیانه) و تمرکز بر موضوع فلسطین روز پنجشنبه برگزار می شود.

امیرعبداللهیان گفت: این نشست در سطح وزرای خارجه برگزار می شود؛ با توجه به تحولات منطقه و اینکه وضعیت در غزه واقعا به نقطه جوش رسیده است و سر ریز این وضعیت در منطقه و تحولات منطقه، نمودار می شود؛ فرصتی است برای اینکه که دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را در راستای ضرورت تثبیت صلح و امنیت پایدار در منطقه تبیین کنیم و در عین حال، با استفاده از فرصت حضور در سازمان ملل در دیدار با دبیرکل سازمان ملل و دیگر وزرای امور خارجه و همتایان و برخی از مدیران ارشد سازمان های بین المللی برای برون رفت از این مشکل، توقف فوری جنگ ، ارسال کمک های گسترده انساندوستانه و سایر مسایل مرتبط با موضوع فلسطین و امنیت منطقه رایزنی داشته باشیم.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چهار روز پس از عملیات نظامی تنبیهی «وعده صادق» در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق سوریه، برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین وارد نیویورک شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران عصر چهارشنبه به وقت محلی با استقبال امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد؛ این نخستین سفر وزیر خارجه ایران در سال جدید شمسی به نیویورک، مقر اصلی سازمان ملل متحد و سومین سفر پس از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در غزه است.

وزیر خارجه ایران قرار است روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست عالیرتبه شورای امنیت سازمان ملل در مورد فلسطین ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه از جمله مساله فلسطین» شرکت و سخنرانی کند.

ملاقات با دبیر کل سازمان ملل متحد و سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در محل سازمان ملل از دیگر برنامه‌های رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در این سفر خواهد بود.

همچنین انجام چندین ملاقات دوجانبه و مصاحبه مطبوعاتی هم از برنامه‌های دیگر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این سفر است.

امیرعبداللهیان قبل از عزیمت به نیویورک، توقفی در استانبول ترکیه داشت و از سرکنسولگری ایران در این شهر بازدید کرد.

دیگر خبرها

  • بی‌توجهی بلینکن به سخنان کارکنان وزارت خارجه آمریکا مبنی بر مجازات سربازان صهیونیستی ناقض حقوق بشر
  • امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات «وعده صادق» به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • امیرعبداللهیان: قبل و بعد از عملیات به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • (ویدیو) امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • امیرعبداللهیان: قلبل و بعد از عملیات به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • روزنامه آمریکایی: وزیر خارجه آمریکا به چین می‌رود
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی+ فیلم/پیش بینی رسانه آمریکایی از نزدیک بودن شکست اوکراین در برابر روسیه
  • سوالات عجیب وزیر خارجه اوکراین از همتای انگلیسی پس از حمله ایران به اسرائیل
  • روایت رسانه عبری از ناکارآمدی پهپادهای آمریکایی در اوکراین
  • وزیر خزانه‌داری آمریکا: ایران را تحریم می‌کنیم