Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه با دانشجو و استاد باید مهربان‌تر باشیم،گفت: دانشجو و استاد را نمی‌زنند، بلکه می‌نوازند. برخی اشتباه می‌کنند و با آن‌ها برخورد تندتری دارند؛ در حالی که امروزه دانشجویان ما گرفتار مشکلات زیادی هستند و باید به آن‌ها با چشم محبت بنگریم.

به گزارش خرداد از  ایسنا، دکتر سعید نمکی در حاشیه یکصدودهمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور در ادامه به کشیک‌های طولانی رزیدنت‌ها اشاره کرد و گفت: به دلیل این کشیک‌های طولانی اغلب این دانشجویان می‌رنجند، البته ما پوستمان کلفت‌تر بود و رنجشی نداشتیم، اما امروزه این دانشجویان ما با تلنگری به‌هم می‌ریزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: در زمینه تنظیم کشیک‌ها، حقوق رزیدنت‌ها و انترن‌ها البته ما اقداماتی را انجام دادیم و حقوق رزیدنت‌ها در سال جاری ترمیم شد.

دکتر نمکی تأکید کرد: در بحث خوابگاه‌های دانشجویی نیز باید توجه داشته باشیم که خیرین نیز به این موضوعات ورود پیدا کنند و فقط در تخت‌های بیمارستانی خیران فعال نباشند. باید در حوزه‌های رفاهی و فرهنگی نیز از توانمندی‌های خیرین کمک بگیریم.

وی همچنین خاطر نشان کرد: ارتقای ما در دانشگاه‌ها و وزن مقاله‌های ما در ایندکس‌های ارزیابی در عرصه‌های بین‌المللی ارزشمند است، اما آیا همه موارد ارتقاء، مقاله به شمار می‌رود. می‌گویند کشور چین از نظر تعداد مقالات در جایگاه اول قرار دارد و این جایگاه بر تعداد دستاوردهای علمی آن‌ها غلبه دارد. علت آن، این است که مقالات، منطبق با دستاوردهای علمی و نیازهای کشور طراحی شده است تا گره‌ای از گره‌های کشور باز شود.

وزیر بهداشت تأکید کرد: اینکه ما چگونه جامعه‌محور شدن آموزش پزشکی را مد نظر قرار بدهیم، در حال حاضر بستری را فراهم می‌کنیم به عنوان هر خانه یک پایگاه سلامت و نباید از این بستر ارزشمند غافل شویم. اینکه در طول ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز دانشجوی پزشکی ما با سلامت دهان و دندان آشنایی ندارد و یا اینکه هنوز دانشجوی پرستاری ما بدون داشتن تخت بیمارستانی هویت ارائه خدمت برای خود قائل نیست، این موضوعات مشکلاتی است که ما در ریشه‌های نظام آموزش پزشکی به آن توجه نکردیم.

دکتر نمکی تأکید کرد: خواهش من از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی این است که برای مشکلات فوق و مشکلات ریشه‌ای آموزش سلامت امروز کمیته‌ای را تشکیل بدهند تا بتوانیم در سایه این کمیته قدمی در راستای جامعه محور کردن آموزش پزشکی برداریم. ما بستری با عنوان هر خانه یک پایگاه سلامت را در کشور فراهم می‌کنیم که در این بستر با تعیین یک سلامت‌یار یا سفیر سلامت در خانواده به عنوان اعضای پیوست دانشگاه‌ها راه را در حوزه آموزش‌های سلامت باز می‌کنیم.

به گفته وی امروزه دانشجویان پزشکی به دلیل این که تحت تأثیر مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت قرار دارند، باید با این مولفه‌ها آشنا شوند؛ اما این راه آشنایی را باید علمی و منطقی نهادینه کرد و برای آن سطح‌بندی تعریف کنیم تا بر اساس آن مشخص شود تا کجا، کدام دانشجو و طی چه سالی باید در این زمینه ورود و به این مولفه‌های اجتماعی دسترسی پیدا کند.

وزیر بهداشت بر ضرورت توجه به طب سنتی در آموزش پزشکی کشور تأکید کرد و گفت: این موضوع یک موضوع بسیار جدی است. امروزه در همه دنیا از قسمت‌هایی از طب مدرن به دلیل اینکه از ناعلاج بودن برخی بیماری‌ها ناامید می‌شوند، به طب سنتی گرایش پیدا می‌کنند. البته در این بازار آشفته سوءاستفاده‌هایی هم می‌شود؛ بنابراین باید در آموزش‌های طب سنتی توجه لازم صورت بگیرد تا از ورود برخی از سوءاستفاده‌ها جلوگیری شود.

دکتر نمکی در ادامه توصیه‌هایی را در حوزه پژوهش در علوم پزشکی ارائه داد و گفت: از همه همکاران خود در دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست می‌کنم در حوزه پژوهش به دنبال یک هم افزایی و حل مشکلات مردم و گره‌گشایی از مشکلات جامعه باشند. آموزش‌های و همچنین پژوهش‌های ما باید بتواند گره‌ای از مشکلات نظام ارائه خدمت باز کند.

در خواست وزیر از دانشگاه‌ها برای تجمیع مراکز پژوهشی

وزیر بهداشت همچنین تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید در امر پژوهش به یکدیگر بپیوندند و از نگاه جزیره‌ای که امروزه در پژوهش وجود دارد، پرهیز کنند و هر کس برای خود تحقیق انجام ندهد. اگر غیر از این اتفاق بیفتد، قطعا منابع مملکت هدر خواهد رفت. درخواست من از مسئولان دانشگاه‌ها این است که برای سال ۹۹ برای من پروپوزالی در زمینه تجمیع و هم افزایی مراکز پژوهشی دانشگاه‌ها ارائه بدهند.

تشکیل کمیته ملی مشترک تحقیقاتی در حوزه علوم پزشکی

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه‌ها در عرصه پژوهش طرح مشترک ملی تعریف کنند. چرا ما نباید در کشور یک مرکز تحقیقاتی ملی مشترک داشته باشیم. چرا نباید وضعیت ما به گونه‌ای باشد که دانشگاه‌های بزرگ دست دانشگاه‌های کوچک را در امور مختلف از جمله پژوهش نگیرند و آن‌ها همواره در این جزیره سرگردان گرفتار مشکلات بزرگ باشند. خواهش می‌کنم این کمیته کشوری در کنار کمیته دیگری که در بحث آموزش گفتم، امروز تشکیل شود تا به ارتقا و منطقی شدن پژوهش کشور کمک کند و بتوانیم تجمیع و هم افزایی مراکز تحقیقاتی را به عنوان یک راهکار در نظر بگیریم. برچسب ها: وزیر بهداشت ، دانشجو

منبع: خرداد

کلیدواژه: وزیر بهداشت دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۵۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش تبین دستاوردهای حوزه سلامت در خوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در این همایش که در سالن شهدای شهرداری خوی برگزار شد با اهدای تندیس و لوح از 40 نفر از همیاران و فعالان عرصه سلامت در شهرستان خوی تجلیل شد .

دکتر حبیب زاده رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان خوی در این همایش بااشاره به دستاورده های حوزه سلامت در دو سال گذشته در این شهرستان گفت : دراین مدت رشته های علوم پزشکی در این دانشکده 50 درصد و تعداد  اعضای هیئت علمی صد در صد  رشد داشته است .

وی از تکمیل زیر ساختهای حوزه سلامت هم با اجرای 26 خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت خبر داد  و تصریح کرد : از این طرحها 12 طرح به بهره برداری رسیده و بقیه نیز با پیشرفت فیزیکی مناسب در مناطق روستایی دردست اجرا هستند .

رئیس دانشکده علوم پزشکی خوی افزود : در دو سال گذشته بیش از 500 میلیارد تومان برای توسعه زیر ساختهای حوزه سلامت در شهرستان خو ی جذب و هزینه شده است .

وی همچنین از موافقت وزارت بهداشت و درمان از ساخت بیمارستان جدید  در خوی خبر دااد و اضافه کرد :   عملیات اجرایی این بیمارستان 250 تختخوابی که قابلیت افزایش به 350 تخت را دارد بزودی در این شهرستان آغاز می شود.

دکتر هاشم زاده معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خوی هم در این همایش ازاجرای موفق طرح سلامت  خانواده و نظام ارجاع شهری در خو ی خبر داد و افزود : در اجرای این طرح 210 هزار نفر از جمعیت شهر خوی در 20 پایگاه زیر پوشش خدمات  این طرح ملی قرار گرفته اند .

وی افزود : برای افزایش خدمات این طرح 10 پایگاه سلامت جدید نیز با جذب 57 نفر نیروی مراقب سلامت  بزودی راه اندازی می شود.

علی نژاد فرماندار خوی هم در این همایش با تقدیر از تلاشهای فعالان حوزه سلامت از اختصاص بیش از 20 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی برای تکمیل زیر ساختهای  بخش سلامت درشهرستان خبر داد .

در ادامه این همایش ازتجهیزات بهداشتی وپزشکی اهدایی سازمان جهانی بهداشت به دانشکده علوم پزشکی خوی رونمایی شد.

دکتر بروجنی نماینده سازمان جهانی بهداشت در گفتگو با خبر گزاری صدا وسیما گفت : این تجهیزات  با هدف تاب آوری نظام سلامت و تجهیز بیمارستانها و مراکز درمانی و بهد اشتی خوی به دانشکده علوم پزشکی اهدا شد .

وی افزود : در این مرحله بیش از 10 دستگاه پیشرفته پزشکی و درمانی  از جمله ونتیلاتور ، دستگاه شوک و تنفس مصنوعی و تخت های معاینات بالینی با ارزش بیش از 3 و نیم میلیارد تومان به دانشکده علوم پزشکی خوی اهدا شدند .

دکتر بروجنی تصریح کرد : بهداشت جهانی از وقوع زلزله در خوی به ارزش بیش از 150 هزار دلار انواع تجهیزات بهداشت ی و پزشکی را به این شهرستان  کمک کرده است.

دیگر خبرها

  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • پویش با زمین مهربان باشیم به اجرا در آمد
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • همایش تبین دستاوردهای حوزه سلامت در خوی
  • ارتباط ۳۵ ساله نهاد نمایندگی رهبری با دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • جهاد تبیین و امید آفرینی یکی از رسالت های وزارت بهداشت است