Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@03:44:06 GMT

هشدار در خصوص چالش های سیستم رزرو جای پارک

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۵۵۹۴

هشدار در خصوص چالش های سیستم رزرو جای پارک

به گزارش خبرنگار مهر، محسن هاشمی در پایان جلسه علنی امروز شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه امروز رابط شورایاران منطقه ۱۴ در صحن علنی حضور پیدا کرد و برخی از مسائل و مشکلات منطقه را مطرح کرد. حدود هشت نفر از اعضای شورای شهر نیز در ارتباط با این منطقه نظرات خود را مطرح کردند.

وی افزود: نخستین دستور کار امروز شورا بررسی لایحه یک فوریتی آیین‌نامه مربوط به ماده ۷ بود که برای سازمان آتش‌نشانی درآمدهای پایدار را در نظر می‌گیرد که نهایتا پس از بحث و بررسی یک فوریت این لایحه به تصویب اعضای شورا رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رییس شورای شهر تهران ادامه داد: پیشنهاداتی در خصوص لایحه مربوط به مشاغل خانگی نیز از دیگر دستور کارهای امروز شورا بود که پیشنهادات در این زمینه همگی مطرح شد و نهایتا این لایحه نیز به تصویب اعضاء رسید.

وی با اشاره به موضوع پارک حاشیه‌ای و پارکینگ‌های عمومی گفت: این موضوع در صحن شورا مورد بررسی قرار گرفت و لایحه پرکاری بود. در این خصوص گزارشی مفصل توسط رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورا ارائه شد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه بخشی از پارک چیتگر به ازای استفاده برای بزرگراه تهران-شمال از سوی بنیاد مستضعفان مورد استفاده قرار می‌گیرد و قرار است تهاتری درباره آن انجام شود، افزود: این خبر صحیح نیست و خبری انحرافی است و به هیچ وجه چنین اتفاقی نمی‌افتد. برای بنیاد مستضعفان چه فایده‌ای دارد که پارک چیتگر را بگیرد. بنیاد مستضعفان باید زمینی را در اختیار بگیرد که بتواند در آن ساخت و ساز انجام دهد. اگر این کار صورت بگیرد برای بنیاد فایده‌ای ندارد و این پارک به درد بنیاد نمی‌خورد.

وی ادامه داد: اگر زمین‌های قابل ساخت و ساز باشد این امکان وجود دارد اما موضوع متفاوتی است، لذا خبر پارک چیتگر خبری انحرافی است و آقای فتاح علاقه‌مند به چنین کاری نیست، چرا که پارک چیتگر امکان ساخت و ساز ندارد. اگر هم ایشان بخواهند این کار را انجام دهند بنده توصیه می‌کنم از این کار خودداری کنند و جای دیگری را در اختیار بگیرند.

هاشمی با اشاره به موضوع پارکینگ‌ها و پارک حاشیه‌ای گفت: اصولا برای هر موضوعی که نیاز باشد مدیریت انجام شود عرضه و تقاضا در آن اهمیت بسیاری دارد. وقتی تقاضا از عرضه بیشتر می‌شود شما خدمت را با روشی در اختیار دیگران قرار می‌دهید که باعث رانت نشود، چرا که وقتی رانت ایجاد شد، مافیا نیز در پی آن ایجاد خواهد شد.

وی تأکید کرد: در موضوع پارکینگ‌ها اگر عرضه از تقاضا بیشتر شد به راحتی می‌شود بحث رزرو را عملی کرد اما وقتی در جایی عرضه از تقاضا کمتر باشد باید شرایطی فراهم کرد که مردم بتوانند به صورت مساوی از امکانات استفاده کنند. قطعا این موضوع برای شهرداری سخت خواهد شد و ایجاد مشکل می‌کند اما یک پارکینگ خصوصی می‌تواند از موضوع رزرو استفاده کند، چرا که رزرو به منافع خودش مرتبط است.

هاشمی تأکید کرد: حتی اگر شهرداری در پارکینگ‌های خصوصی قیمت‌گذاری کند باعث ایجاد مشکل می‌شود. چرا که ممکن است پارکینگ‌ها به دیگران واگذار شود و عملی کردن این کار با مشکلاتی روبرو خواهد شد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اجرای طرح پارک حاشیه‌ای در منطقه ۲ گفت: صحبت از موفقیت پارک حاشیه‌ای منطقه ۲ می‌شود و می‌گویند از نظر اجرایی این طرح موفق بوده اما از نظر قیمتی مشکلاتی وجود دارد.

کد خبر 4838649 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان آتش نشانی محسن هاشمی شهرداری شورای شهر تهران شورایاران شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش شهر تهران بارش برف محسن هاشمی مناطق سیل زده کشور محسن حاجی میرزایی سیدابراهیم رئیسی نیروی انتظامی کمیته امداد امام خمینی قوه قضاییه آلودگی هوا تعطیلی مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۵۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه پیشنهادی دولت برای وصول مطالبات دانشگاه‌ها از بنیاد شهید

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، لایحه «الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت» از سوی دولت به مجلس ارائه شد. اخیرا کلیات این لایجه به تصویب مجلس رسید.

بیشتر بخوانید: کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومین سال متوالی

در مواد ۴۲ و ۴۵ این لایحه مرتبط با حوزه آموزش عالی و تحقیقات هستند. بر اساس ماده ۴۲، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی شهریه‌بگیر موظفند نسبت به ثبت‌نام، شرکت در امتحانات یا ارائه مدرک تحصیلی دانشجویان شاهد و ایثارگر ممانعت ایجاد نکنند. در ماده ۴۵ هم علاوه بر مشخص کردن دامنه شمول افراد، شرایط بهره‌مندی از کمک هزینه شهریه و همچنین سقف اعتبارات قابل استفاده برای این قانون اشاره و تعیین تکلیف شده است.

در ماده ۴۲ آمده است که در راستای اجرای ماده ۶۶ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی شهریه‌بگیر مجاز نیستند به دلیل عدم پرداخت هزینه شهریه از ثبت نام، شرکت در امتحانات یا ارائه مدرک تحصیلی به مشمولان این ماده خودداری کنند.

کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس در ارزیابی این ماده بیان می‌کنند که براساس آخرین آمار موجود تعداد دانشجویان شاهد و ایثارگر شهریه‌پرداز شاغل به تحصیل در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی تحت نظارت وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی به ترتیب ۱۳۶۵۲ هزار و ۸ هزار نفر و سهم دانشگاه آزاد اسلامی در این میان حدود ۴۶ هزار نفر است. هرچند بخشی از این دانشجویان در دوره‌های روزانه دانشگاه‌های دولتی مشغول به تحصیل بوده و شهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند؛ اما بنیاد مکلف به پرداخت شهریه دانشــجویان شهریه‌پرداز مشغول به تحصیل در دانشگاه‌هاست.

چالش دانشگاه‌ها برای دریافت شهریه از بنیاد شهید

برخی از دانشــگاه‌ها در این زمینه با چالش‌های عمده‌ای درخصوص دریافت شهریه از بنیاد مواجه‌اند، به طوری که این مبالغ با تأخیر قابل توجه پرداخت می‌شود. این درحالی است که بحران‌های مالی سال‌های اخیر فشار مضاعفی نیز به دانشگاه‌ها وارد کرده است و عدم پرداخت به موقع یا در اغلب موارد با تأخیر بسیار زیاد مطالبات دانشگاه‌ها، آنها را با چالش‌های مالی مواجه ساخته است. بنابراین نیاز است تا در این زمینه نیز چاره‌اندیشی شود تا دانشگاه‌ها در وضعیت فعلی کمتر متضرر شوند.

کارشناسان معتقدند که این لایحه می‌تواند نقش موثری در بهبود شرایط مالی آموزش عالی داشته باشد. در ادامه به این دلایل اشاره می‌شود؛ نخست با در نظر گرفتن مشکلات پیش‌آمده برای دانشــگاه‌ها در وصول مطالبات خود از بنیاد، به نظر می‌رسد نهاد دیگری که هم با نظام آموزش عالی ارتباط بیشتری داشــته و هم در فرایندهای اجرایی مرتبط با دانشجویان شاهد و ایثارگر درگیر باشد، بهتر می‌تواند اعتبارات مربوط به کمک هزینه شهریه و سایر کمک‌ها به دانشجویان شاهد و ایثارگر را مدیریت کند. بنابراین با توجه به این شرایط به نظر می‌رسد صندوق‌های رفاه دانشجویان می‌توانند در این زمینه ایفای نقش بهتری کنند.

دوم این که خارج از بررسی امکان عملیاتی شــدن تغییرات صورت گرفته در مشمولان ماده ۶۶ قانون با توجه به تغییرات در دامنه مشمولان ماده ۶۶ قانون جامع خدمات رســانی به ایثارگران به واسطه تغییرات به وجود آمده، به منظور مشخص نمودن اعتبارات مرتبط با این امر در لوایح بودجه سنواتی، باید تعداد مشمولان از سوی نهادهای مرتبط تعیین و به ســازمان برنامه و بودجه اعلام شود. بدین منظور به نظر می‌رسد وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌تواند این مهم را انجام دهد.

سوم این که بررسی وضعیت مالی دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که عمده اعتبارات آنها صرف حقوق و دستمزد می‌شــود و از این نظر اعتبارات کافی به امور عمرانی و زیرساختی دانشگاه اختصاص داده نمی‌شود. در اینجا استفاده از ســایر منابع جهت به‌روزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی و ساختمان‌های فرسوده از محل دریافت وام با توثیق اموال، استفاده از اعتبارات قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقای مناطق کمتر توسعه یافته مصوب ۱۳۹۳/۰۷/۳۰ پیشنهاد شده است.

همچنین جهت‌دهی اعتبارات هزینه امور پژوهشی شرکت‌ها، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت به سمت دانشگاه‌ها و مراکز علمی می‌تواند علاوه بر تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت به بهبود فرایندهای این واحدها نیز کمک مؤثری کنند.

تقویت رشته‌های علوم پایه پیامد غیرمستقیم تصویب لایحه الحاق

در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، علاوه بر بررسی و پیشنهاد اصلاح مواد ۴۲ و ۴۵ لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، پیشنهاداتی ارائه شد. این پیشنهادها شامل قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، پیشنهاد دائمی شدن ۵ بند از تبصره‌های قوانین بودجه سال‌های گذشته با توجه به ماهیت آن‌ها و آثاری که می‌توانند بر بخش‌های مختلف نظام آموزش عالی و تحقیقات داشــته باشــند، است.

دولت سال‌ها است که به دنبال به‌روزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی است. پایدارسازی منابع مالی مربوط به پژوهش‌های تقاضامحور، احداث خوابگاه‌های دانشجویی با تأکید بر خوابگاه‌های متأهلین یا تعمیر و بازسازی این اماکن، تبدیل شدن ساختمان‌های فرسوده و ناامن دانشگاه‌ها به ساختمان‌هایی به‌روز و ایمن و ... ازجمله پیامدهای قابل پیشبینی این پیشنهادها در صورت تبدیل شدن به قوانین دائمی است.

برخی بر این باورند که پیامدهای غیرمستقیم این لایحه در بلندمدت آثار پربرکتی برای آموزش عالی دارد. ازجمله پیامدهای غیرمستقیم می‌توان به تقویت رشته‌های علوم پایه به دنبال تجهیز و به‌روزرسانی آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها اشاره کرد که خود منجر به ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش در این رشته‌ها شده و رغبت بیشتری برای تحصیل در این رشته‌ها برای داوطلبان ایجاد خواهد کرد. همچنین مرتفع نمودن بخش مهمی از دغدغه دانشجویان متأهل با احداث و افزایش خوابگاههای متأهلین که این امر خود می‌تواند به تمرکز بیشتر دانشجویان بر آموزش و پژوهش منجر شده و ارتقای کیفیت و اثرگذاری بیشتر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی به ویژه دانشجویان دکتری را به دنبال داشته باشد.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228079 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • لایحه پیشنهادی دولت برای وصول مطالبات دانشگاه‌ها از بنیاد شهید
  • توضیحات سخنگوی دولت در خصوص لایحه افزایش تعطیلات + فیلم
  • وضعیت پارکینگ‌های کرمانشاه صدای فرماندار را درآورد
  • سیدافقهی: خانه نخبگان راه‌اندازی می‌شود/ سبحانیان: دغدغه ما جذب نخبگان در سیستم است
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد/ ممکن است دچار چالش شویم
  • هشدار صندوق بین‌المللی‌ پول نسبت به مصادره دارایی‌های روسیه
  • ساخت بزرگ‌ترین پروژه ذخیره‌سازی باتری در اروپا
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌ کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار