Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، محمد شریعتمداری امروز سه شنبه ۸ بهمن ماه در دومین جشنواره ملی حمایت از تولید با انتقاد از نبود گفتمان واحد برای تحقق تولید ملی طی سالهای گذشته اظهار داشت: ما امروز ناگزیر هستیم تا از گذشته درس بگیریم و از فرصت‌های محدود حداکثر استفاده را ببریم.

وی با بیان اینکه حمایت از تولید ملی موضوعی چندجانبه است، تأکید کرد: اگر سفیران کشورمان، سفیران اقتصادی نیز باشند، با یک رویکرد اساسی می‌توانیم در این راستا گام برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریعتمداری با اشاره به نقش وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی در تولید باصرفه خاطرنشان کرد: اگر این دو دستگاه اقداماتی انجام دهند تا تولید ملی با صرفه تر از فعالیت‌های سوداگرانه و سفته بازی باشد، قطعاً می‌تواند پایه گذار گام‌های ارزشمند در جهت رونق تولید ملی باشد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم، اصلاح فضای کسب و کار را منوط به مشارکت و همراهی همه دستگاه‌ها دانست و افزود: تحریم‌هایی که امروز به اوج خود رسیده و شرایط نامطلوبی را برای کشور رقم زده، در عین حال می‌تواند برای کشور فرصت باشد و باید اعلام کرد دشمن ما را با همان ابزاری تهدید کرده که آرزوی ما است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به سخنان رهبر انقلاب در سال ۷۳ اشاره و تصریح کرد: بنا به فرموده ایشان آرزوی ما این است که روزی در چاه‌های نفت در کشور بسته شود؛ امروز به تأسی از این فرمایش رهبری اعلام می‌کنیم اگر خارجی‌ها به ما اجازه فروش صادرات نفت را نمی‌دهند، باید از این تهدید به عنوان یک فرصت در جهت حمایت از تولید داخلی بهره ببریم.

شریعتمداری همچنین با انتقاد از نگاه‌های دوگانه که طی سالهای گذشته در دستگاه‌ها در حوزه برخی مسائل اساسی کشور رخ داد، خاطرنشان کرد: اتکای به نفس یکی از این مشکلات بوده و بودجه عمومی کشور را نیز درگیر کرده است. این موضوع دست ما را برای واردات نیز باز گذاشته است. نگاه به این سرمایه فوق العاده به عنوان یک قلک نگاه غلطی است اما متأسفانه در سالهای گذشته حاکم بوده و سبب شده از سایر ظرفیت‌های اقتصاد که می‌توانست به شکوفایی کشور منجر شود، غافل شویم.

وی بر لزوم توجه به درآمدهای مالیاتی به عنوان یک منبع درآمدی تأکید کرد و گفت: قطعاً نیازمند اجرای نظام مالیاتی عادلانه در کشور هستیم که این نظام مشوق تولید باشد. در عین حال که اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته اما همچنان با فرارهای مالیاتی زیادی مواجه هستیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امروز عمده درآمدهای مالیاتی کشور ناشی از فشار بر فعالیت‌های تولیدی است، ادامه داد: در مقابل به توسعه پایه‌های مالیاتی و فرهنگ سازی این موضوع که به جایی برسیم تا هر فرد خود را برای پرداخت مالیات مکلف بداند ورود نکرده ایم.

شریعتمداری خواستار توجه جدی نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه ۹۹ کشور در تبصره‌های مالیاتی بودجه شد و اظهار داشت: امیدواریم بودجه سال آینده به گونه‌ای تنظیم و تدوین شود که مالیات حامی تولید باشد. چرا که امروز فرارهای مالیاتی به نوعی علنی شده است.

وی به واردات و سیاست‌های حاکم در این حوزه اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز با یک دوگانگی مواجه بوده ایم مبنی بر اینکه آیا از تولید داخل حمایت کنیم و یا در نظر داریم با واردات در جهت تأمین خدمات مطلوب و ارزان بهره مند شویم. ۴۰ سال است در این زمینه بحث و گفتگو می‌کنیم اما هیچ گاه صبوری نکردیم که تولید کننده به تولید خود بپردازد؛ باید معلوم شود کشور مایل است در حوزه حمایت از تولید داخل گام بردارد و یا خیر؛ این در حالی است که دو سال پیش و در زمان مسئولیت بنده در وزارت صنعت، معدن و تجارت واردات ۱۳۹۹ قلم کالا به کشور ممنوع شد. از سوی دیگر ظرفیت‌های خالی تولید را به کار گرفتیم که امروز این مسیر باید ادامه داشته باشد.

این عضو کابینه با تقدیر از وزیر صنعت برای ممنوعیت واردات کالاهای مشابه داخل، افزود: تحقق این مهم در گرو ارتقا کیفیت در تولیدات داخل است و باید با به کارگیری فناوری‌های نو و جلب رضایت تولید کنندگان و البته مصرف کنندگان کالا محقق شود.

وی به موضوع تعیین حداقل دستمزد سال آینده کارگران اشاره کرد و گفت: از نظام کارفرمایی کشور خواهش می‌کنیم سود آتی خود را در رضایت مجریان کار ببینند و بدانند سود کارفرما در رضایت کارفرما و کارگر است.

شریعتمداری در پایان با تأکید بر اهمیت اجرای قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار خاطرنشان کرد: امروز بدون اغراق سرمایه گذاران داخلی و خارجی با مشکلات اساسی مواجه هستند. بنابراین اصلاح فضای کسب و کار باید با فوریت در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: لایحه بودجه محمد شریعتمداری وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۵۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد

آقای حمید رواسی کاشانی، فعال اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما، گفت: قبل از هر چیزی باید به این درک برسیم که جهش تولید به چه معناست و آیا رونق هر تولیدی منجر به جهش تولید و در نهایت، رشد اقتصادی می شود؟ به نظر بنده اینطور نیست و معتقدم باید بر اساس نیاز بازارهای بین المللی و نیاز جامعه جهانی به صنایع و تولیدات بها داده شود و تولید آن ها گسترش یابد.

این کارآفرین با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته، دولت‌ها تنها با چند صنعت به روش سنتی قصد داشتند که اقتصاد را رشد دهند، گفت: نفت و گاز و تولیدات مانند قالی و مشتقات آن، به تنهایی نمی‌تواند اقتصاد کشور را رشد دهد. رشدی که اقتصاد ایران به آن نیاز دارد باید در شاخه‌های مختلفی از فعالیت اقتصادی باشد. در دنیا گردش مالی صنعت فرش ۲ میلیارد دلار است، اما اگر بتوانیم وارد صنعت نیمه هادی‌ها شویم این صنعت در دنیا گردش مالی ۸ تریلیون دلاری را تجربه کرده است.  

آقای وارسی کاشانی ادامه داد: نیمه هادی ها یا همان ریز تراشه هایی که به عنوان سخت افزارها استفاده می شوند، به علت اهمیت بالایشان به موضوع جنگ اقتصادی بین آمریکا و چین تبدیل شده است. اما در ایران هنوز به این موضوع توجهی نشده است. مسئولان دولتی باید علاوه بر حمایت تولید سیمان، فولاد و نفت و گاز به سمت حمایت از این نوع صنایع نیز بروند. ساخت کارگاه های کوچک برای این تولید کنندگان منجر می شود تا هر کدام از این ها برای کشور درآمد زایی کرده و خود نیز شاغل شوند. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این کارآفرین با اشاره به یک تجربه موفق مشارکت مردمی در ایران گفت: ۸ سال دفاع مقدس را می‌توان به عنوان یک بسیج همگانی در نظر گرفت که سراسر کشور درگیر آن شدند. هر کس با حرفه خود و هر فرد با توانایی خود وارد میدان شد. مردم خود دسته بندی و خود وارد عملیات و میدان شدند. ما اگر بتوانیم تجربه این ۸ سال را برای اقتصاد هم اجرا کنیم، قطعا توانمندی‌های زیادی رونمایی می‌شود. چرا که در کشور استعداد بخش خصوصی از توانایی‌های گروه‌های دولتی بسیار بیشتر است.

او ادامه داد: کشورهایی مانند چین که دارای منابعی مانند نفت و گاز نیستند برای پیشرفت کشور به استعدادهای مردمی رجوع کرده اند تا بتوانند با بهره گیری از آن جمعیت، با کسب و کارهای خرد تا کلان اقتصاد را به پیش ببرند. 

آقای وارسی کاشانی با انتقاد به تداوم خام فروشی ها در کشور، گفت: به جای اینکه سیمان یا فولاد یا هر ماده صنعتی را برای صادرات تولید کنیم، باید با آن ها کارخنجات تولیدی ساخت و خط تولید اقلامی که در اقتصاد جهانی بازارهای خوبی دارند را گسترش دهیم. قطعا در این مورد سوددهی بیشتر و بازدهی اقتصادی بالاتری وجود خواهد داشت. نباید نقدینگی ها در بانک های کشور منجمد شوند و یکی از ابزارهای لازم برای حرکت نقدینگی به سمت تولید، جذابیت این بخش و حمایت های به موقع دولت هاست.

او ادامه داد:  باید نقدینگی به تولیدات خرد و کلان در حوزه های مختلف اقتصادی پرداخت شود. همچنین برخی از واردات در دولت ها جلوی تولیدات و افزایش کیفیت تولیدات داخلی را گرفته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


###

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار قم بر‌ حمایت از خیرین مدرسه‌ساز
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت
  • شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • حضور واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ظهور قدرت اراده ملت ایران در عملیات «وعده صادق»
  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • بازدید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از واحد تولیدی کنسانتره در ارومیه