Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@10:26:32 GMT

خروج «تدریجی و حتمی» آمریکا از منطقه/ عراق؛ گام نخست

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۶۱۶۲

خروج «تدریجی و حتمی» آمریکا از منطقه/ عراق؛ گام نخست

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: ضربه بزرگ به آمریکا درواکنش به ترور سردار شهید سلیمانی، خروج نیروهای نظامی آن کشور از منطقه است که به صورتی تدریجی ولی قطعی اتفاق خواهد افتاد و در جهت تحقق این امر، خروج از عراق اولین گام در این مسیر به حساب می آید.

شرایط و تحولات منطقه پس از ترور و به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و دیگر همراهان آنها دچار تغییراتی شده که این دگرگونی ها به سود جبهه مقاومت و دولت‌های منطقه و کاملاً در تضاد با منافع آمریکا در حال پیشرفت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان یکی از مهمترین منافع آمریکایی‌ها که به خطر افتاده، حضور نیروهای نظامی آنها در برخی کشورهای منطقه است که هزینه سنگینی را نیز تاکنون بر دوش آنها گذاشته و اینک آنها نگرانی شدیدی از این بابت دارند که مبادا مجبور به ترک پایگاه های خود از منطقه شوند که در صورت تحقق آن، شکست راهبردی و سنگینی برای دولتمردان آمریکایی خواهد بود.

این نگرانی و ترس شدید مقامات واشنگتن کاملاً بجا و منطقی است، آنها میلیاردها دلار جهت حضور و به اصطلاح نفوذ خود در منطقه غرب آسیا هزینه کرده‌اند، تجهیزات، انتقال نیروهای نظامی، ایجاد پایگاه‌های متعدد در عراق، افغانستان، امارات و... همگی نشان از اهمیت حضور نیروهای نظامی و به تبع آن فعالیت های گسترده تر امنیتی_اطلاعاتی، سیاسی و تبلیغاتی در کشورهای منطقه به منظور افزایش اثرگذاری بر سیاست‌ها و روند تحولات منطقه‌ای، برای آمریکایی ها دارد.

زمانی که مقامات تصمیم گیرنده آمریکایی در محاسبات خود فرصت ها و مزیت های ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را به هزینه‌ها و عواقب آن برای آمریکا بیشتر دیدند و این اقدام تروریستی را مرتکب شدند، باید به این هم فکر می کردند که «شهیدسلیمانی» به مراتب خطر بیشتری برای آنها خواهد داشت تا «سردارسلیمانی».

آنها باید همان موقع متوجه این مطلب می بودند که حاج قاسم تنها یک سردار ایرانی نبود، بلکه در میان ملت های منطقه از محبوبیت و نفوذ بالایی برخوردار بود و فرماندهی محبوب و فرامرزی به حساب می آمد. امروز بسیاری از گروه‌های مقاومت در منطقه خود را منتقم خون سردارشهید می‌دانند و قصد دارند پاسخ اقدام تروریستی آمریکا را هر یک به صورتی جداگانه بدهند.

نکته ای که هست اینکه، اولین گام جدی در زمینه اخراج آمریکایی‌ها از منطقه درعراق برداشته شد که آن هم به چند روز پیش از ترورسردار شهید حاج قاسم سلیمانی بازمیگردد، زمانی که عده‌ای از نیروهای وابسته به «حشد شعبی عراق» در اعتراض و واکنش به تجاوزگری آمریکا به مواضع «کتائب حزب الله عراق» که منجر به شهادت رسیدن 30 نفر از نیروهای حشد گردید، به سفارت آمریکا در بغداد وارد و با شعارهایی خواستار خروج نیروهای آمریکایی و ترک حضوراشغالگرانه آمریکا از عراق شدند.

اما این موج، با شهادت سردارسلیمانی شدت بیشتری پیدا کرد و با تصویب نمایندگان پارلمان عراق خروج نظامیان آمریکایی از عراق، شکلی قانونی به خود گرفت و موجبات نگرانی شدید کاخ سفید نشینان را فراهم آورد.

ترامپ در توییتی عراق را تهدید کرد که اگر عراق بخواهد آمریکا را اخراج کند تحریمی به مراتب سخت تر از آنچه برای ایران تحمیل کرده را علیه آن کشور اعمال خواهد کرد.

آمریکایی‌ها در این خصوص دلخوش به قراردادهای امنیتی خود با عراق هستند، موضوعی که امروز به شدت مورد انتقاد مردم، مرجعیت، گروه ها و شخصیت های سیاسی و مذهبی عراق قرار گرفته است.

«مقتدی صدر» به عنوان رئیس ائتلاف سائرون و رهبر جریانی قدرتمند در عراق گفت که اگر آمریکایی ها از عراق خارج نشوند با آنها به مثابه اشغالگر خاک عراق برخورد خواهد شد.

از طرفی صدر با صدور بیانیه ای هفت بندی، خواستار لغو کلیه قراردادهای امنیتی با آمریکا و بسته شدن پایگاه‌های نظامی آن کشور در عراق شد.

همچنین، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق هم در آخرین اظهارات خود ضمن بیان اینکه باید حضور نیروهای آمریکایی در عراق پایان پذیرد تاکید کرد که عراقی ها خودشان می توانند از کشور محافظت کنند و حضور نیروهای ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا برای ضرورتی که تروریسم داعش آن را اقتضا می‌کرد تشکیل شد و امروز با پایان یافتن حضور داعش حضور این ائتلاف نیز پایان پیدا می کند.

انتقادات و اعتراضات به حضور نیروی نظامی آمریکا در عراق به مواضع سیاسی مسئولان و شخصیت ها متوقف نماند و راهپیمایی بزرگ و میلیونی عراقی ها در جمعه هفته گذشته در پایتخت آن کشور به عنوان نمادی از یک رفراندوم بزرگ از سوی مردم عراق، رنگ و بوی جدی تری به موضوع داد.

این راهپیمایی عظیم به این معنا بود که مردم عراق نشان دادند که به هیچ وجه حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی در خاک خود را برنمی‌تابند و با حضور گسترده خود از واشنگتن خواستند تا هر چه سریعتر مقدمات ترک نظامی از خاک عراق را فراهم کنند.

حجم مشارکت بالای مردم عراق در راهپیمایی اعتراضی روز جمعه به نحوی بود که حتی شبکه‌های معاند با دولت و مردم عراق هم نتوانستند وسعت و شکوه حضور میلیونی عراقی‌ها را کتمان کنند.

اما شاید یکی از خبرهای خوش مستتر در این راهپیمایی بزرگ آن بود که وزن و جایگاه اجتماعی طرفداران آمریکا در عراق نزدیک به صفر است.

به هر حال آنچه مشخص است آن که امروز جبهه مقاومت دست بالا و برتر را در معادلات منطقه ای پیدا کرده و رهبران، اعضا و هواداران آنها در منطقه، پس از شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس بر آن شدند که انتقام خون به ناحق ریخته شده فرماندهان مقاومت و نمادهای راستین مبارزه با تروریسم در منطقه را از آمریکایی‌ها در قالب خروج نیروهای نظامی آمریکا از منطقه بگیرند.

این اقدام که سیلی بزرگ و واکنش اصلی جبهه مقاومت به اقدام تروریستی و بزدلانه آمریکا خواهد بود، نیازمند عزم و اراده جدی مسئولان، رهبران و اعضای گروه های مقاومت و همچنین ملت های منطقه است که باید در ابعاد مختلف، لزوم تحقق این مهم را تبیین کرده و در راستای آن تلاش کنند.

خروج نیروهای آمریکایی از منطقه اگرچه احتمال دارد که به صورت تدریجی صورت گیرد اما آنچه مشخص و حتمی است اینکه این امر اتفاق خواهد افتاد و این را بر اساس شواهد و قرائن موجود از روند تحولات اخیر در منطقه می توان تحلیل کرد.

بنابراین جهت تحقق این مهم باید با برنامه ریزی، کار و تلاش مستمر شرایط را برای خروج نیروهای آمریکایی فراهم آورد وآمریکایی ها را وادار کرد تا در زمانبندی مشخصی نسبت به ترک نظامی منطقه اقدام کنند و در آن صورت است که ملت های منطقه می توانند امیدوار به روزهایی باشند که بدون دخالت ها و توطئه های آمریکا، روی ثبات، صلح و امنیت را شاهد باشند.

کد خبر 4838604

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا عراق قاسم سلیمانی ایالات متحده آمریکا عراق ایران لیبی رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ سوریه فلسطین معامله قرن لبنان روسیه ترکیه رجب طیب اردوغان استیضاح ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۶۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج تدریجی سامانه بارشی از گلستان تا فردا

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان مریم نیکزادفر گفت : با فعالیت این سامانه بارشی از بامداد سه شنبه تا امروز بارش‌های خفیف و موثری در استان داشتیم و تاکنون بیشترین باران به میزان ۱۱۹ میلیمتر از شیرآباد خان ببین و ۱۱۴ میلیمتر از جعفر آباد گرگان ثبت شد.

او افزود: این سامانه به تدریج تا امشب از استان خارج می‌شود و فقط امشب و فردا احتمال بارش‌های خفیف و پراکنده در کوهستان وجود دارد.

نیکزادفر گفت: امروز مراوه تپه با ۱۲ درجه سردترین نقطه استان بود و بیشینه دما بین ۲۶ تا ۲۸ درجه در مناطق شمالی استان ثبت شد.

کارشناس هواشناسی گفت: فردا دمای هوا یک تا دو درجه افزایش خواهد یافت و تا اواسط هفته آینده آسمان استان پایدار پیش بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • خروج تدریجی سامانه بارشی از گلستان تا فردا
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه عین الاسد
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه «عین الاسد» عراق