Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-16@10:37:13 GMT

پارکینسون قبل از تولد آغاز می شود

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۶۵۲۲

به گزارش اسکای نیوز، طبق تحقیقی جدید افرادی که قبل از سن ۵۰ سالگی به پارکینسون مبتلا می شوند، احتمالا با سلول های مغزی نامنظم متولد شده اند.

محققان معتقدند ممکن است بی قاعدگی  و بی نظمی سلول ها تا سال های متمادی ناشناخته بماند. تحقیقات آنها نشان می دهد  این افراد را می توان با داروهایی که تولید شده، درمان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیشتر افراد علائم ابتلا به پارکینسون بعد از ۵۰ سالگی ظهور می کند. اما میان هر ۲۰ نفر، در یک فرد علائم ابتلا به بیماری قبل از ۴۰ سالگی نمایان می شود.

بیماری زمانی اتفاق می افتد که عصب هایی که در مغز دوپامین تولید می کنند، آسیب می بینند.  دوپامین مانند پیامرسان میان مغز و سیستم عصبی عمل و مغز با کمک آن  حرکات را تنظیم می کند.

هنوز کاملا مشخص نیست چرا اعصاب آسیب می بینند یا می میرند اما در نتیجه فقدان دوپامین، حرکات افراد کندترشدن می شود یا با لرزش خواهد بود.

 اکنون کلایو اسوندسن محقق رشته بیوپزشکی و پزشکی در مرکز درمانی سدار-سینای لس آنجلس چگونگی فعالیت اعصاب آسیب دیده را قبل از ابتلای بیماران به پارکینسون بررسی کرده است.

او می گوید: این روش چشم اندازی از زمان گذشته فراهم کرد تا عملکرد اعصاب دوپامین  را در آغاز حیات بیمار بررسی کنیم. 

در این پژوهش، محققان یک نوع خاص از سلول بنیادی به نام pluripotent یا (iPSCs)  را از سه بیمار تولید کردند. این ۳ نفر  قبل از ۵۰ سالگی به پارکینسون مبتلا شده بودند.

در مرحله بعد از این سلول های بنیادین برای تولید اعصاب دوپامین قبلا از ابتلا بیمار به پارکینسون استفاده شد تا عملکرد آنها بررسی شود. محققان  هنگام بررسی متوجه دو بی قاعدگی در اعصاب دوپامین شدند که در بیشتر اشکال بیماری پارکینسون اتفاق می افتد.یکی از آنها تجمیع پروتئینی به نام  alpha-synuclein بود که در اشکال مختلف  پارکینسون دیده می شود. بی قاعدگی دیگر  در لیزوزوم ها مشاهده شد. در این اختلال لیزوزوم ها اجازه تجمیع alpha-synuclein را می دهد. لیزوزوم بخشی از سلول است که پروتئین های دورریز را حذف می کند.

اسوندسن می گوید: به نظر می رسد اعصاب دوپامین در این افراد احتمالا در بازه ای ۲۰تا ۳۰ ساله پروتئین alpha-synuclein را کنترل نمی کند و همین امر به ظهور علائم پارکینسون می شود.

محققان در مرحله بعد چند دارو را آزمایش کردند تا مشخص شود این بی قاعدگی ها قابل بررسی هستند یا خیر. آنها متوجه شدند دارویی به نام PEP500که هم اکنون نیز در بازار وجود دارد سطح alpha-synuclein را در اعصاب دوپامین سلول های بنیادی و همچنین  موش ها می کاهد. این دارو برای درمان سرطان پوست به کار می رود.

در مرحله بعد آنها  قصد دارند چگونگی تاثیرگذاری این دارو بر درمان پارکینسون را بررسی کنند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۶۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعی: راز‌های کائنات و مغز انسان هنوز سر به مهر مانده است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی مقتدایی در افتتاح سومین رویداد بین المللی نوروتاک این دانشگاه عنوان کرد: یکی از اهداف دانشگاه‌ها تلفیق علم و عمل برای تحقق یک زندگی سالم برای آحاد جامعه است و از اهداف مهم رویداد نوروتاک نیز افزایش کیفیت زندگی و سلامت مردم در جامعه است.
وی با اشاره به برگزاری سه رویداد نوروتاک از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ ادامه داد: به دلیل بازخورد بسیار مناسب این رویداد، تلاش برای برگزاری منظم و سالیانه این رویداد است، زیرا این رویداد برای افزایش آگاهی مردم از دانش علوم اعصاب به زبان ساده بسیار کارایی دارد.

مقتدایی با اشاره به پیچیدگی‌های علوم اعصاب افزود: علوم اعصاب امروزه یک دانش بین رشته‌ای مرتبط با رشته‌های مهندسی، کامپیوتر، پزشکی است و در این زمینه حتی در جهان یک دهه به نام دهه مغز نامگذاری شده است.

وی با تاکید بر بهره گیری از فناوری‌های نوین پزشکی برای ارائه خدمات مناسبتر برای درمان بیماران عنوان کرد: یکی از مهمترین شاخص‌های این مسئله دانش علوم اعصاب است که مستلزم است تا اساتید و دانشجویان و نخبگان از این دانش بهره‌مند شوند تا استفاده از فناوری‌های نوین پزشکی توسعه یابد.

جامعی: راز‌های کائنات و مغز انسان هنوز سر به مهر مانده است

در ادامه این رویداد دکتر سید بهنام الدین جامعی رئیس مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه مطالعه مغز هم سخت و هم آسان است، در اهمیت جایگاه دانش مغز عنوان کرد: در دنیا دو مورد به عنوان راز‌های سر به مهر بشریت شناخته می‌شود که آن دو مورد کائنات و مغز انسان است.

وی با اشاره به اینکه مغز شاهکار خلقت است ادامه داد: در مغز یکصد میلیون عصب وجود دارد و سفر دانشی درباره مغز انسان از منظر تاریخ، یک قدمت ۱۰ هزار ساله دارد و نخستین دست نویس‌ها در این زمینه مربوط به آثار مصری‌ها است.

جامعی با اشاره به چالش‌های موضوعات مغز از زمان افلاطون و ارسطو عنوان کرد: امروزه موضوعات دانش علوم اعصاب در فناوری‌های MRI و تلسکوپ فضایی جیمز وب تعریف می‌شود و به واقع عملکرد این تلسکوپ گسترش مغز انسان در فضا است.

عضو هیئت ممتحنه، ارزشیابی و برنامه ریزی رشته دکترای پزشکی عمومی ادامه داد: علوم اعصاب دانش بین رشته‌ای است که پاسخ می‌دهد که رفتار‌ها باید چگونه شکل پذیرد و بیشترین تحقیقات در دنیا نیز مربوط به رشته علوم اعصاب است و با وجود نام گذاری یک دهه از ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۰۰ میلادی به نام دهه مغز، هنوز موارد بسیاری در این حوزه دانشی در جهان بی پاسخ مانده است.

جامعی با تشریح محور‌های سخنرانان سومین رویداد نوروتاک دانشگاه علوم پزشکی ایران به اهمیت مولفه‌های جان، خرد و اندیشه براساس شعر معروف حکیم فردوسی (به نام خداوند جان و خرد / کزین برتر اندیشه بر نگذرد) خاطرنشان کرد: برای ایران باید با امید بسیار کار و تلاش کرد، همانطور که در جلوی ساختمان کتابخانه مرکزی این دانشگاه به زیبایی نگاشته شده است: برای آن که ایران گوهری تابان شود خون دل‌ها خورده ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رازهای سر به مهر مانده «مغز» انسان
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ ادامه بررسی لایحه تجارت
  • جامعی: راز‌های کائنات و مغز انسان هنوز سر به مهر مانده است
  • باز شدن پنجره‌ای نو در شناسایی ضایعات مغزی
  • آغاز آماده‌سازی سلول بنیادی درمان پیسی در جهاد دانشگاهی فارس
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی لایحه تجارت در دستورکار
  • ورزش منظم خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش می‌دهد
  • آغاز ناپایداری‌های جوی فردا در اصفهان
  • علائم پارکینسون چگونه مدیریت می‌شوند؟
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند