Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-03-28@12:00:14 GMT

عرضه مسکن در مسیر بهبود

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۶۶۴۶

عرضه مسکن در مسیر بهبود

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  معاملات در تهران طی ۱۰ ماهه امسال ۴۳ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش یافته و افت ساخت و ساز‌ها ۱۷ درصد بوده است. یعنی اوضاع عرضه به تقاضا نسبت به سال قبل ۲۶ درصد بهبود پیدا کرده است. مضافا این‌که حجم قابل توجهی واحد مسکونی خالی در تهران وجود دارد. آذرماه امسال ۵۶۵۸ واحد مسکونی در تهران پروانه ساخت دریافت کرده‌اند که با توجه به ۱۰ هزار و ۸۶۲ فقره معامله، ساخت و ساز‌ها در شرایط امروز تقریبا نصف تعداد معاملات است، اما عرضه‌ی مازاد، نگرانی‌ها از فشار تقاضا را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار سال ۱۳۹۵ حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران خالی است. محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی معتقد است اگر آمار مجددی گرفته شود احتمالا آمار واحد‌های خالی کاهش یافته است. با این حال گشتی در آگهی‌های فروش مسکن و فایل‌های موجود در دفاتر املاک نشان می‌دهد عرضه تقریبا ۱۰ برابر معاملات قطعی است. بیشترین تعداد آپارتمان‌های خالی در شمال و شمال غرب تهران با متراژ‌های بالای ۸۰ متر مربع وجود دارد که متقاضیان واقعی توان خرید آن‌ها را ندارند. در شرایطی که حدود ۷۰ درصد آگهی‌ها را واحد‌های بالای ۸۰ متر مربع به خود اختصاص می‌دهد ۵۸ درصد معاملات در واحد‌های کمتر از ۸۰ متر مربع انجام می‌شود.

سال قبل در ۱۰ ماهه نخست ۱۰۷ هزار و ۸۳۲ معامله مسکن در تهران انجام شد. این رقم در ۱۰ ماهه نخست امسال به ۶۱ هزار و ۱۰۹ فقره رسیده که از کاهش ۴۳ درصدی حکایت دارد. با این حال افت ساخت و ساز چندان محسوس نیست. سال ۱۳۹۷ در ۱۰ ماهه نخست ۵۷ هزار و ۶۰۴ واحد مسکونی با توجه به پروانه‌های ساختمانی صادره در حال احداث بوده است. این رقم در ۹ ماهه نخست امسال به ۴۷ هزار و ۹۲۹ واحد رسید. آذرماه امسال ۵۶۵۸ واحد مسکونی پروانه ساخت گرفته‌اند. اگر برای حدود ۵۰۰۰ واحد نیز در دی‌ماه، مجوز گرفته شده باشد تعداد واحد‌های مسکونی در پروانه‌های ساختمانی امسال به حدود ۴۳ هزار واحد می‌رسد که نسبت به پارسال تنها ۱۱ درصد کاهش نشان می‌دهد. اگر این عدد را با تعداد معاملات که افت ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد مقایسه کنیم می‌بینیم که اوضاع ساخت و ساز نسبت به سال گذشته چندان بد نیست.

قیمت مسکن در تهران ۴۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. دی‌ماه امسال میانگین قیمت مسکن در تهران ۱۳ میلیون و ۸۸۲ هزار تومان در هر متر مربع اعلام شد. رشد قیمت‌ها در حالی اتفاق افتاده که معاملات در ۱۰ ماهه نخست امسال ۴۳ درصد کاهش یافته و می‌توان گفت در حالت کلی، رکود تورمی در بازار حاکم است؛ هرچند در دو ماه اخیر به یکباره معادلات به هم خورد و خرید و فروش بیش از ۱۰۰ درصد نسبت به ماه‌های قبل افزایش پیدا کرد. هجوم تقاضا بعد از آن ایجاد شد که قیمت‌ها چهار ماه روند نزولی داشت، اما جهش یکباره معاملات این نگرانی را ایجاد کرد که مجددا بازار مسکن در مسیر رشد قیمت قرار گیرد. هرچند با توجه به شرایط اقتصاد کشور که در برخی موارد از اصول رایج در دنیا تبعیت نمی‌کند نمی‌توان به ضرس قاطع، احتمال رشد قیمت‌ها را رد کرد، اما با توجه به شرایط موجود می‌توان گفت که چشم‌انداز بازار مسکن نسبت به سال گذشته آرام‌تر خواهد بود.

یکی دیگر از دلایل رد شدن فرضیه جهش آتی قیمت به ظرفیت بازار مربوط می‌شود. قیمت مسکن از فروردین ۱۳۹۶ تا کنون ۲۲۰ درصد رشد داشته در حالی که توان متقاضیان در حد ۳۰ درصد بالا رفته است. یعنی قدرت خرید متقاضیان واقعی به این زودی‌ها به قیمت‌ها نمی‌رسد و طبیعتا باید شاهد ثبات قیمتی در ۱۰ تا ۱۲ فصل آینده باشیم؛ زیرا بازاری که خریدار نداشته باشد فقط می‌تواند با توجه به رشد بازار‌های موازی دچار افزایش قیمت اسمی شود، اما تا زمانی که قیمت‌ها به کف نرسد و با توان متقاضیان در حالت تعادل قرار نگیرد نمی‌توان ظرفیت رشد برای بخش مسکن متصور شد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازارمسکن قیمت مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۶۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش پرواز‌های فرودگاه بین المللی اهواز در نوروز امسال

سید مهدی رزاز با اشاره به اینکه تغییر‌های فیزیکی بزرگی در مجموعه فرودگاه اهواز برنامه‌ریزی و انجام داده شد گفت: بهره‌برداری از ترمینال ورودی داخلی این فرودگاه یکی از این اقدامات بوده است. 

مدیرکل فرودگاه‌های خوزستان ادامه داد: کانتینر «از من بپرس» برای پاسخگویی به مسافران از جانب میراث فرهنگی در محوطه فرودگاه مستقر شده است، همچنین غرفه صنایع دستی برای فروش صنایع دستی خوزستان توسط اداره در سالن گذاشته شده تا علاوه بر معرفی صنایع دستی خوزستان، در این ایام به نوعی فرودگاه را پر رنگ‌تر کنند.

به گفته او علاوه بر برنامه پرواز که روزانه توسط شرکت‌های ایران ایر، آسمان و … انجام می‌شود از شرکت آوا برای افزایش پرواز‌ها در مسیر‌های مشهد و تهران دعوت کرده‌ایم، اکنون به صورت روزانه ۲ پرواز به مشهد و ۲ پرواز به تهران توسط شرکت آوا انجام می‌شود، همچنین‌ای وان برای مسیر مشهد و تهران اضافه شد، سپهران و زاگرس هم برای مسیر مشهد وجود دارد؛ شب عید یک پرواز استانبول پلن شد و اگر ظرفیت مسافر و استقبال برای ادامه باشد، پرواز دایر خواهد بود.

رزاز ادامه داد: در ایام نوروز، روزانه بین ۴ تا ۵ هزار مسافر در فرودگاه اهواز جا به جا می‌شوند.

مدیرکل فرودگاه‌های خوزستان گفت: تعزیرات حکومتی به طور مرتب در فرودگاه حضور پیدا می‌کنند تا بر قیمت فروش و عرضه کالا و قیمت فروش بلیط هواپیما نظارت دارند که تاکنون مشکلی وجود نداشته است.

منبع: صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • افزایش پرواز‌های فرودگاه بین المللی اهواز در نوروز امسال
  • بازار بی سرپناه مسکن
  • تولید روغن بیش از ۶ درصد افزایش یافت
  • بازار بی‌سرپناه مسکن
  • افزایش قیمت دلار بازار مسکن را به کدام سو می‌برد؟
  • سیگنال عجیب دلار به قیمت مسکن/ قیمت‌ جدید خانه‌های پایتخت را ببینید (+ جدول)
  • قیمت سرخابی ها برای واگذاری اعلام شد؛ پرسپولیس گران تر از استقلال
  • قیمت استقلال و پرسپولیس برای عرضه در فرابورس مشخص شد
  • بهره برداری از ۶۰۰ واحد مسکن مهر دارای مشکل حقوقی در پرند تا نیمه اول امسال
  • قیمت مسکن در اقتصادهای پیشرفته مقرون به صرفه است؟