Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@20:56:37 GMT

«معامله قرن» و برنامه کوچ اجباری فلسطینی‌ها

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۷۰۸۸

«معامله قرن» و برنامه کوچ اجباری فلسطینی‌ها

گرچه برنامه هایی برای انتقال فلسطینی ها از غزه برای ده ها سال وجود داشته است ، اما اجرای آنها ممکن است دارای اثرات جهانی باشد.

به گزارش خبرنگار بین الملل قدس آنلاین؛ مقامات اسرائیلی برنامه انتقال فلسطینی‌ها از غزه را با بمباران حداقل یکبار در ماه غزه دنبال کرده اند. اخیراً هواپیماهای F-۱۶ آنها به بهانه‌های مختلف جنوب غزه را بمباران کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر ، ناگفته پیداست که اسرائیل دائماً تمام تلاش خود را برای افزایش فشار بر غزه انجام می دهد تا آنجا را برای مردم محلی غیرقابل سکونت کند.

طبق گزارش آناتولی، رژیم صهیونیستی علاوه بر تحریم سیستماتیکی که از سال ۲۰۰۶ علیه مردم غزه اعمال کرده، عبور و مرور از چهارراه مرزی و استراتژیک رفح را محدود و تحت کنترل خود قرار داده است؛ علاوه بر این تمام تونل‌های موجود در این منطقه را هم تخریب کرده است.

در این مرحله، اما بمباران منطقه غزه که در حال حاضر شرایط نابسامانی را به خود می بیند ادعاها در رابطه با تغییر بافت جمعیتی و از بین بردن مردم محلی را تقویب کرده است.

مسئله ای که میدل ایست آی نیز اخیرا با اشاره به طرح «معامله قرن» پیشنهادی آمریکا از آن پرده برداشت.

میدل ایست آی نوشت: اعلام اسرائیل برای اخراج فلسطینی ها از غزه، بیانگر هدف صهیونیست ها برای اشغال این منطقه و تحقق سیاست موسوم به " زمین بیشتر، اعراب کمتر" است.

ایده جابجایی مردم غزه به شبه جزیره سینا که امروز کارشناسان و سیاستمداران اسرائیلی مورد توجه قرار می دهند،  در ۸ آگوست ۲۰۱۴ به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیشنهاد شد.گرچه ظاهراً این موضوع با رد عباس بسته شد. اما به نظر می رسد که بسته شدن پرونده این پیشنهاد فقط از سوی طرف فلسطینی مطرح بود؛ چرا که بعدها و در فوریه سال ۲۰۱۷ این موضوع دستورکار دیدار بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر اسرائیل،  جان کری وزیر امور خارجه آمریکا ،، ملک عبدالله دوم پادشاه اردن و السیسی رئیس جمهور مصر در شهر عقبه اردن بوده است. خبر این دیدار و دستور کار این جلسه به محض اینکه از طرف رژیم صهیونیستی به مطبوعات درز کرد واکنش های بین المللی گسترده را به دنبال داشت.

رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس به عنوان یک رژیم در منطقه، دائماً  ادعاهایی را نسبت به غزه و همچنین اشغال غیرقانونی سرزمین‌های فلسطین مطرح کرده است.

اولین پیشنهاد برای انتقال ساکنان غزه به صحرای سینا درواقع در سال ۱۹۵۶ مطرح شد؛ پیشنهادی که تا به امروز در دستور کار قرار گرفت و هنگامی که ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده شد، بار دیگر در قالب «معامله قرن» وارد مباحث بین المللی شد و در سال‌های اخیر و از زمان کودتا و به قدرت رسیدن  عبدالفتاح السیسی در مصر مورد گفتگو قرار گرفت. دلیل مطرح شدن این مسئله بعد از به قدرت رسیدن سیسی این بود که پذیرفتن فلسطینیان در سینا مطالبه ای بود که به مسئله به قدرت رسیدن السیسی متصل شده بود.

اما به نظر نمی رسد سناریوی جابجایی فلسطینی ها موضوعی آسان و به راحتی قابل قبول باشد. برای تحقق این امر ، ابتدا باید یک دولت راست افراطی در انتخابات رژیم صهیونیستی روی کار بیاید؛ انتخاباتی که سیستم سیاسی این رژِیم را دچار بحرانی کرده که تاکنون بی سابقه بوده است. برای عملیاتی شدن این طرح، اسرائیل نیاز به ایجاد یک اتحاد رسمی با مصر دارد و بازیگران منطقه باید به ناتوانی خودشان در حل مسئله فلسطین صحه بگذارند.

موضوع جابجایی مردم غزه به شبه جزیره سینا از زمان ریاست جمهوری ترامپ به موضوعی داغ برای بحث و گفتگو در آمریکا و منطقه تبدیل شده است.اما ادعای وی مبنی بر ایجاد صلح در خاورمیانه با سیاست های وی در طی زمان ریاست جمهوری  به جای ایجاد صلح باعث آسیب جدی شده است.

تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و در عین حال نادیده گرفتن حقوق قانونی فلسطینی ها در حقوق بین الملل، از سوی بازیگران بین المللی و منطقه ای به عنوان حمایت مستقیم از سیاست های سرکوب اسرائیل بر فلسطینی ها د رنظر گرفته شد.

اینکه ترامپ رهبران شهرک نشینان صهیونیست را که پیشتر اوباما رئیس جمهور ایالات متحده طبق قوانین بین المللی غیرقانونی تشخیص داده بود ، به مراسم سوگند خود دعوت کرد، یکی دیگر از شاخص های مهم حمایت وی از اسرائیل است.

مسئله دیگری که در آن حقوق بین الملل مورد غفلت واقع می شود ، حق بازگشت پناهندگان است.

کوشنر که در عین حال داماد ترامپ و مشاور اصلی رئیس جمهور آمریکا است، با پیشنهاد تغییر تعریف قانونی از پناهندگان فلسطینی، به دنبال تغییر وضعیت حقوقی بین المللی خود بود. هرگونه تغییر در تعریف پناهنده تقریباً تمام حقوق فلسطینی ها از جمله حق بازگشت آنها را از بین می برد.

وقتی از نظر کشورهای منطقه ارزیابی می شود ، به نظر می رسد که برخی از وقایع ، به ویژه آن چه در سالهای اخیر اتفاق افتاد ، اردن و مصر را به این ایده نزدیک کرده است.

به نظر می رسد که مصر از نظر پذیرش سیستمی که به ویژه پس از کودتای ۲۰۱۳ ساخته شده است ، در عرصه بین المللی از اسرائیل و لابی جهانی یهودی حمایت نزدیکی دریافت کرده است. بدیهی است که دولت مصر با حمایت از این ایده ، هزینه ای را برای این حمایت پرداخت می کند. از طرف دیگر ، با بهار عربی ، اردن وارد یک روند بسیار دشوار شد. اردن در کنار تحمل بار اقتصادی کشور که با حضور مهاجران سایر کشورهای منطقه بر دوشش حس میکرد ، مشکلات اقتصادی کشور، مدیریت را در وضعیت سختی قرار داده است.

در همین راستا ، مشخص است که ملک عبدالله با حمایت از لابی های یهودی کمک های قابل توجهی را از ایالات متحده و سایر کشورهای غربی دریافت می کند تا اقتصاد کشور را تا حدودی تسکین دهد. در عوض گفته میشود ملک عبدالله ایده جابجایی غزه ها را به بهای این کمک ها پذیرفته است.

در این مرحله ، وقتی ما به کشورهای منطقه نگاه می کنیم ، حتی اگر این واقعیت را آشکارا اعتراف نکنند ، حقیقت این است که همه آنها با مشکلات داخلی خود دست و پنجه نرم می کنند ، قطعاً رژیم صهیونیستی را تشویق می کند. چیز دیگری که اسرائیل برای رسیدن به اهداف خود در نظر دارد ، تضعیف بخصوص اقتصادی غزه و مجبور کردن ساکنان آن به مهاجرت است. از این نظر ، این یک تحول بسیار مهم است که یکی از مطالعات اخیر نشان می دهد که یک نفر از چهار جوان ساکن غزه می خواهند در جایی خارج از منطقه محصور غزه زندگی کنند.

اگرچه به نظر می رسد در حال حاضر همه شرایط و اوضاع به نفع اسرائیل است، اما بسیاری از بدیهیات و صدالبته ناشناخته‌ها نیز منتظر تل آویو هستند.

بعید است که ایران، گروه‌های فلسطینی و حزب الله لبنان و دیگر نیروهای جبهه مقاومت در برابر بازی با اتش اسرائیل ساکت بنشینند. و اگر اقدام متقابل نیروهای جبهه مقاومت همچون گذشته به شکست اسرائیل و شکست طرح معامله قرن منتج شود، به مثابه شکست همه استراتژی های اسرائیل است.

روزی را تصور کنید که طرح موسوم به معامله قرن و جا به جایی مردم غزه کلید بخورد و این طرح در همان ابتدا با مخالفت جبهه مقاومت و فشارهای جهان سلامی مواجه شود؛ فشارهایی که نه تنها بر اسرائیل بلکه بر مصر نیز وارد خواهد آمد و می تواند مصر را مجبور به عقب نشینی کند. این مسئله باز هم شکست مهمی برای اسرائیل در برابر افکار عمومی بین المللی خواهد بود.

البته رژیم صهیونیستی تلاش کرده است که برای اطمینان از جابجایی مسالمت آمیز و بدون خشونت  فلسطینی های مقیم غزه به شبه جزیره سینا رضایت کشورهای عربی منطقه را نیز جلب کند. و از این رو تصادفی نیست که داماد و مشاور اصلی ترامپ، جراد کوشنر ، در  سال ۲۰۱۹ یک به یک  از کشورهای منطقه دیدار و به ویژه درباره "معامله قرن" رایزنی کردند.

در نهایت آنچه مشخص است، طرح جابجایی ساکنان غزه شکست خواهد خورد. در حقیقت ، در طول سال های اشغال که بیش از ۷۰ سال ادامه دارد ، پروژه هایی برای تبعید فلسطینی ها هرگز  نتیجه ای جز شکست در پی نداشته است. با این حال ، اجرای چنین پروژه ای در آینده نزدیک احتمال وقوع یک زمین لرزه جهانی را دارد. و همین مسئله این باعث می شود بسیاری از بازیگران بین المللی ، به ویژه ایالات متحده ، از آن وحشت داشته باشند. در عین حال این، برنامه و طرح اسرائیل برای رسیدن به این هدف واقعیتیاست که پیش روی کشورهای منطقه قرار دارد بنابراین مردم منطقه و کشورهایشان باید بیشتر مراقب این موضوع باشند.

وقتی این موضوع با دقت بررسی شود ، فوراً درک خواهد شد که آنچه ترامپ "معامله قرن" می نامد ، موضوعی نیست که برای اولین بار توسط جمهوریخواهان در ایالات متحده مطرح شود. در سال ۲۰۰۲ ، کاندولایزا رایس مشاور مشاور امنیت ملی ، پروژه خاورمیانه بزرگ را معرفی کرد و گفت در این پروژه نظم جهانی جدیدی وجود دارد. وی به موارد بسیاری اشاره کرد که ما در حال حاضر آنها را مشاهده میکنیم، از تقسیم سودان و یمن گرفته تا جنگ داخلی سوریه. به همین دلیل ، بسیاری از موضوعاتی که در واقع با عنوان "معامله قرن" مطرح خواهند شد، باید دستکم طی 10 سال اینده مدنظر قرار گیرند.

واقعیت این است که اسرائیل فشار خود را برای اجرایی کردن این طرح و طرح های مشابه شدت خواهد بخشد اما هرگونه عملیات نظامی در منطقه غزه به معنای آن نیست که افراد ساکن در آنجا روزهای سختی را پشت سر بگذارند - در واقع ، این بدان معناست که روزهای سخت و دشوارتر به طور کلی در انتظار منطقه هستند. موضوعی که آغار اجرایی شدنش با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی به لحاظ شرایط سیاسی و اجتماعی آمادگی این اقدام را ندارد میتواند به قیمتنابودی این رژِین تمام شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: معامله قرن طرح معامله قرن نتانیاهو و ترامپ رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی و فلسطینیان فلسطین اشغالی فلسطین غزه نوار غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۷۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست کابینه جنگ اسرائیل برای حمله به رفح

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و دومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

نشست کابینه جنگ اسرائیل برای حمله به رفح

منابع خبری از آغاز نشست کابینه جنگ رژیم صهیونیستی برای بررسی حمله احتمالی به رفح خبر دادند.

خبرنگار الجزیره گزارش داد که این نشست درباره بررسی آخرین تحولات توافق تبادل‌اسرا و حمله احتمالی نظامی به رفح است.

طی چند روز گذشته رژیم صهیونیستی نظامیان خود را به حالت آماده‌باش درآورده‌ تا حمله زمینی گسترده به رفح را آغاز کند. با گذشت ۲۰۰ روز از جنگ، حملات هوایی و بمباران‌ها تشدید شده و در روزهای اخیر مناطق مسکونی رفح هدف حمله قرار گرفته‌اند.

پیش از این هم در بهمن سال گذشته شهر رفح مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود و در آن زمان رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید بسیاری از کشورها مواجه شده بود؛ کما اینکه در گزارش‌های خبری آمده مصر تهدید کرده در صورت حمله زمینی اسرائیل به رفح، از پیمان کمپ دیوید خارج خواهد شد.

نتانیاهو همواره برای نابودی حماس، حمله به رفح را جزو ضروریات دانسته و مدعی است که سران حماس و شهرک‌نشینان زندانی‌شده از سوی مقاومت در این شهر حضور دارند.

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح

 منابع فلسطینی اعلام کردند که پهپادهای رژیم صهیونیستی، گروهی از فلسطینیان را در منطقه «الحشاشین» در شمال غرب رفح، هدف قرار دادند که بر اثر این حمله، شماری شهید شدند.

 با گذشت بیش از دویست روز از جنگ علیه نوار غزه همچنان حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به بخش های مختلف این منطقه ادامه دارد که بر اثر این حملات، شماری شهید و زخمی شده اند.

پایگاه العهد نوشت: جنگنده های رژیم صهیونیستی امروز (پنجشنبه) نیز مناطقی از نوار غزه را بمباران کردند.

این جنگنده های رژیم صهیونیستی شهر رفح در جنوب نوار غزه را در یک نوبت بمباران کردند و مناطق «الفخاری» در جنوب شرق خان یونس در جنوب نوار غزه هم از سوی اشغالگران هدف قرار گرفت.

منابع فلسطینی همچنین از حملات هوایی و توپخانه ای رژیم صهیونیستی به منطقه الزیتون در جنوب شهر غزه خبر دادند.

همزمان این منابع به ویرانی هایی اشاره کردند که اشغالگران در خان یونس ایجاد کرده اند.

از سوی دیگر منابع خبری از درگیری های شدیدی خبر دادند که میان رزمندگان مقاومت فلسطین و نظامیان رژیم صهیونیستی در اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه جریان دارد.

رزمندگان مقاومت در برخی مناطق نوار غزه از جمله شمال اردوگاه النصیرات و محله الزیتون در غزه وارد درگیری‌های شدیدی با اشغالگران صهیونیست شدند.

تداوم یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به کرانه باختری

 نظامیان اشغالگر صهیونیست در ادامه اقدامات وحشیانه خود در کرانه باختری، یک نوجوان فلسطینی را به شهادت رساندند.

به گزارش فلسطین الیوم، یورش نظامیان صهیونیست به مناطق مختلف کرانه باختری امروز نیز ادامه یافت.

منابع فلسطینی اعلام کردند که در جریان یورش نظامیان صهیونیست به منطقه «عزبه الجراد» در طولکرم در کرانه باختری، یک جوان فلسطینی به شدت از ناحیه دست زخمی شد.

همچنین در جریان یورش صهیونیست های اشغالگر به روستای «برقا» در شرق رام الله، نظامیان ارتش رژیم صهیونیست اقدام به تخریب اثاثیه منازل در این روستای واقع در کرانه باختری کردند.

در شهر رام الله نیز نظامیان رژیم صهیونیستی به سمت یک جوان تیراندازی و او را زخمی کردند.

این در حالی است که نظامیان اشغالگر در جریان یورش به منطقه «الطیره» در شهر رام الله به خانواده اسیر «ایسر البرغوثی» اخطاریه تخریب منزل خانوادگی دادند.

از سوی دیگر، سازمان هلال احمر فلسطین اعلام کرد که نیروهای این سازمان یک مجروح فلسطینی را که به شدت از ناحیه سینه زخمی شده بود، به بیمارستان منتقل کردند.

همزمان منابع خبری اعلام کردند که این نوجوان که بر اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست به شدت زخمی شده بود، به شهادت رسیده است.

به گزارش منابع محلی، «خالد عرقاوی» نوجوان فلسطینی ساکن رام الله که به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی زخمی شده بود، بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسیده است.

جوانان فلسطینی در جریان مراسم تشییع این نوجوان، شعارهایی علیه اشغالگران سردادند.

از سوی دیگر منابع فلسطینی از یورش نظامیان صهیونیست به مسجدی در طولکرم در کرانه باختری خبر داده و اعلام کردند که مبارزان فلسطینی، اشغالگران را در جریان یورش به شهر طولکرم به گلوله بستند.

اخبار دیگر حاکی است که اشغالگران یک فلسطینی به نام «یحیی السید» را پس از اقامه نماز صبح در جریان یورش به طولکرم بازداشت کردند.

 

 

دیگر خبرها

  • نشست کابینه جنگ اسرائیل برای حمله به رفح
  • دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟
  • شش الزامی که خریداران سرخابی‌ها باید رعایت کنند
  • برنامه استقلال برای فتح قلعه یادگار/ نکونام در تعطیلات مشکل تعویض‌ها را حل می‌کند
  • ۶ الزامی که خریداران سرخابی‌ها باید رعایت کند
  • خواب عجیب دختر فلسطینی | ببینید
  • حمله پهپادی سنگین حزب الله به بندر حیفا اسرائیل+ فیلم/افزایش شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۱۸۳ تن
  • همدستی این پیام رسان با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین + جزئیات
  • فیلم| ممانعت پلیس رژیم اسرائیل از ورود فلسطینی‌ها به مسجد الاقصی
  • همدستی واتساپ با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین