Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، «اسحاق جهانگیری» در جلسه شورای‌عالی حج و زیارت ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) و گرامیداشت یاد و خاطره سردار سپهبد شهیدحاج قاسم سلیمانی به خاطر تلاش‌های صادقانه آن شهید بزرگوار برای حل مشکلات زائران ایرانی عتبات عالیات در کشورهای عراق و سوریه، با اشاره به برگزاری مناسب حج تمتع در سال ۹۸، از همه دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف دست اندرکار در این مراسم قدردانی و بر لزوم تلاش جهت رفع ضعف‌ها و تقویت نقاط قوت برای حج تمتع سال ۹۹ تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ابعاد سیاسی مراسم حج، بر لزوم بهره‌برداری بهینه از مراسم حج در راستای تقویت اتحاد میان امت اسلامی تاکید کرد و افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره بر ارتباط صمیمانه با کشورهای اسلامی بخصوص کشورهای مسلمان منطقه مبتنی بوده است تا با کمک آنها بتواند مسائل و مشکلات مسلمانان را حل و فصل کند.

جهانگیری همچنین زیارت عتبات عالیات و سفر زائران ایرانی به کشورهای سوریه و عراق را نیز پراهمیت توصیف و خاطرنشان کرد: آنچه بیش از همه در موضوع زیارت عتبات اهمیت دارد حفظ امنیت زائران ایرانی است چرا که اعزام زائران از سوی سازمان حج و زیارت به معنای آن است که جمهوری اسلامی ایران از برقراری امنیت برای آنها اطمینان کامل حاصل کرده است.

وی با بیان این که مسئولیت اصلی تصمیم‌گیری در خصوص حج عمره مفرده با شورای عالی امنیت ملی است، ‌گفت: حفظ عزت و امنیت زائران ایرانی در حج عمره از اهمیت فراوانی برخوردار است.

در این جلسه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان سایر دستگاه های مرتبط نیز حضور داشتند، رییس سازمان حج و زیارت گزارشی از روند اجرایی برگزاری مراسم حج تمتع سال ۹۸ و مذاکرات و تفاهم‌نامه‌های صورت گرفته برای حج تمتع ۱۳۹۹ ارائه کرد و گفت: حج تمتع سال ۹۸ با موفقیت کامل و به شکل مناسب برگزار شد و هواپیمایی "هما" نیز با عملکرد خوبی که برای حمل و نقل زائران ایرانی داشت توانست رکورد خوبی را در این زمینه به ثبت برساند.

رشیدیان همچنین به ارائه توضیحاتی درخصوص انتقال به موقع امکانات به عربستان سعودی برای خدمت رسانی به زائران ایرانی پرداخت و گزارشی درخصوص افزایش تنوع برنامه غذایی، بهبود مدیریت برنامه ها و گسترش ارائه خدمات به زائران ارائه کرد.

رییس سازمان حج و زیارت همچنین از آسیب شناسی نقاط ضعف مراسم حج سال ۹۸ و تلاش برای رفع این مشکلات در حج تمتع سال ۹۹ خبر داد و ضمن اشاره به اینکه موضوع پرداخت غرامت شهدای حادثه منا و مسجد الحرام نیز از سوی این سازمان پیگیری شده است، ‌از برنامه‌های این سازمان برای اعزام زائران ایرانی به سوریه خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم در این جلسه با اشاره به قدردانی مقام معظم رهبری از دست اندرکاران برگزاری حج تمتع سال ۹۸ گفت: با توجه به اینکه حج حرکتی اعتقادی، سیاسی و اجتماعی است باید تلاش کنیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود در مراسم حج، توطئه‌های دشمنان برای برهم زدن وحدت امت اسلامی را خنثی کنیم.

در این جلسه موضوع ارز مورد نیاز حج تمتع سال ۱۳۹۹ مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد بانک مرکزی با هماهنگی وزارت امور خارجه راهکارهایی برای تامین ارز مورد نیاز حج تمتع سال ۱۳۹۹ تدوین کند.

در ادامه این جلسه موضوع مشارکت حداکثری خطوط داخلی هواپیمایی در عملیات اجرایی حج تمتع سال ۱۳۹۹ نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد تصمیم‌گیری در این خصوص توسط وزارت راه و شهرسازی با هماهنگی سازمان حج و زیارت انجام شود.

تامین ارز مورد نیاز عملیات اجرایی سفر زیارتی سوریه از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که مورد بحث و تصمیم گیری قرار گرفت.

همچنین مقرر شد گزارش سازمان حج و زیارت در خصوص چگونگی انجام حج عمره به شورای عالی امنیت ملی ارسال شود تا در صورت موافقت آن شورا، سازمان حج و زیارت برای انجام مراسم حج عمره برنامه ریزی کند.

در این جلسه همچنین آیین نامه داخلی کمیسیون دائمی شورای عالی حج و زیارت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از ارائه پیشنهادات و نظرات مختلف و اعمال برخی اصلاحات، ‌این آیین نامه به تصویب رسید.

2727

 
 
 

کد خبر 1346847

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری حج تمتع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۷۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت محمدجواد ظریف از آغاز روند آستانه درباره سوریه/ از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور دادند دکتر دهقان در نشست ها با روسیه و ترکیه شرکت نکند/ بخش نظامی ما از ابتکاری که ایران آغاز کرد، کنار گذاشته شد

به گزارش جماران، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین در بخش هایی از کتاب تازه منتشر شده خود با عنوان «پایاب شکیبایی» که به روایت هشت سال حضور او در وزارتخارجه در دولتهای یازدهم و دوازدهم اختصاص دارد، درباره ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای شکل دادن به روند آستانه با حضور ایران، روسیه و ترکیه به منظور پایان دادن به بحران سیاسی و امنیتی در سوریه می نویسد:

«در سال 1394 آگاهی یافتیم که روسیه مشغول رایزنی ردۀ بالا با ترکیه پیرامون سوریه است. البته ما نیز دوجانبه با ترکیه پیرامون سوریه رایزنی میکردیم. بارها به همراه سردار سلیمانی با رئیس جمهور، وزیر خارجه و رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه در آنکارا و تهران دیدار و گفتگوهای جدی و صریح دوجانبه داشتیم. ولی خبر آن را منتشر  نمیکردیم. اما ترکیه و روسیه چنین رایزنی هایی را به شیوۀ آشکار آغاز کردند. وزیر خارجه و وزیر دفاع  ترکیه و روسیه به شیوۀ آشکار با یکدیگر دیدار کردند.

از این رو، ما برگزاری یک نشست سه جانبه را پیشنهاد کردیم. روسیه نشستی شش جانبه را پیشنهاد داد. یعنی نشستی در مسکو با حضور وزرای خارجه و دفاع سه کشور. همراه با سردار دکتر دهقان، وزیر دفاع وقت به مسکو رفتیم. پس از ورود به مسکو، از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور داده  شد که دکتر دهقان در نشستهای شش جانبه شرکت نکند و فقط نشستهای دوجانبه با هر یک از وزرای دفاع داشته باشد. نشست سه جانبه تنها بین وزرای امور خارجه برگزار شد و روند آستانه شکل گرفت.‌

افسوس که به دلیل برگزار نشدن نشست شش جانبه، توافقهای نظامی روند آستانه به شیوۀ دوجانبه بین روسیه و  ترکیه صورت گرفت و سند کاهش تنش تنها به امضای نظامیان روسیه و ترکیه در سازمان ملل متحد ثبت شد. آن ارتباط همچنان برپاست و توافقهای کلیدی نظامی در سوریه بین ترکیه و روسیه انجام شده است. بدیهی است روند کاهش درگیری، بیشتر جنبه نظامی دارد. به همین دلیل، توافق نخست کاهش تنش آستانه به امضای روسیه و ترکیه در سازمان ملل متحد ثبت شده است. توافق دوم یعنی توافق سوچی پیرامون ادلب نیز به امضای روسیه و ترکیه است. توافق حضور نیروهای ترکیه در سوریه نیز به امضای ترکیه و روسیه است.‌

به زبان دیگر با دستور ناگهانی دبیرخانۀ شورای عالی امنیت ملی که دلیلش هیچگاه برایم روشن نشد، بخش نظامی ما از ابتکاری که توسط ایران و با هماهنگی وزارت امور خارجه و نیروی قدس آغاز شده بود کنار گذاشته شد. البته در ادامۀ روند آستانه، فرماندهان لشکری ایرانی هم ناگزیر از حضور بودند، چون بسیاری از گفتگوها میدانی بود و مشارکت نکردن فرماندهان ما سبب حذف کامل ایران از روند  آستانه می شد. البته روسیه و ترکیه کانون توافقهای نظامی در روند آستانه برجا ماندند.

این تجربه، نمونۀ  دیگری از پیامدهای چالش شناختی روابط جهانی در ایران است که پیشتر بدان پرداخته شد. بارها ثابت شده است که این انگاره که خودداری از حضور در یک روند چندجانبه و یا حتی مخالفت آشکار با آن به جلوگیری از شکل گرفتن یا مشروعیت آن روند میانجامد، در جهان واقع، خیالبافیی بیش نیست. بخش نظامی روند آستانه یکی از نمونه های تلخ و فراوان آن است.‌»

دیگر خبرها

  • اسماعیل هنیه با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار کرد
  • روایت محمدجواد ظریف از آغاز روند آستانه درباره سوریه/ از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور دادند دکتر دهقان در نشست ها با روسیه و ترکیه شرکت نکند/ بخش نظامی ما از ابتکاری که ایران آغاز کرد، کنار گذاشته شد
  • شورای امنیت روسیه: اوکراین در حمله تروریستی مسکو دست دارد
  • خسروپناه: حکمرانی را به مشارکت حداکثری مردمی تبدیل کنیم
  • مدل حکمرانی سلسله مراتبی هرمی به حکمرانی مردمی تبدیل شود
  • ثبت‌نام ۳۱۰۰۰ نفر برای اعزام به عتبات نوروزی
  • ارائه لایحه پیشنهادی جدید در خصوص قانون کار | قول وزیر اقتصاد به کارگران صحت دارد؟
  • ارائه لایحه پیشنهادی اصلاح ​مواد ۴١ و ۱۶۷ قانون کار/ دولت وکیل مدافع کارگران است
  • ناراحتی آمریکا از واکنش اسرائیل به رای آن در شورای امنیت
  • کاخ سفید: سیاست آمریکا درباره غزه تغییر نکرده است