Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@20:46:09 GMT

چگونه یک گفتگوی سازنده داشته باشیم؟

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۸۴۶۰

چگونه یک گفتگوی سازنده داشته باشیم؟

کارمند رتبه ۱۵ اسمعیل خادمی کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، درباره اینکه از چه ابزار‌هایی برای مذاکره برد برد می‌توانید استفاده کنید؟ اظهار کرد: گزینه هایتان را قبل از جستجو برای تعیین راه حل مشخص کنید.

او با بیان اینکه همیشه معیار‌های عینی و بی طرفانه را مبنای تصمیم خود قرار دهید تصریح کرد: برای اینکه خوب مذاکره کنید باید آمادگی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس با بیان اینکه مذاکره نوعی ارتباط است گوش کنید و فقط در مورد حقایق موجود صحبت کنید، افزود: یاد بگیرید خوب مذاکره کنید چرا که همه چیز بر پایه مذاکره است.

اسمعیل خادمی تصریح کرد: گاهی اوقات تصورش سخت است، اما چند دهه قبل به ندرت تصمیمات در نتیجه بحث و مذاکره گرفته می‌شدند معمولا تصمیمات را یک نفر می‌گرفت هر کسی که رئیس بود. آن زمان دنیا، دنیای سلسله مراتب بود.

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس گفت: همه تصمیمات که به خانه مربوط بود پدر خردمند می‌گرفت و در کار همه پیرو مسیری بودند که از سوی رئیس اداره مشخص می‌شد. او تصریح کرد: امروزه چنین ساختار‌های سلطه گری به ندرت یافت می‌شود. سلسه مراتب‌ها مسطح شده اند.

او ادامه داد: اطلاعات قابل دسترسی است و رفته رفته افراد بیشتری در روند تصمیم گیری در تمام سطوح مشارکت می‌کنند؛ بنابراین برای همه ما مهم است که با دیگران صحبت کنیم و آن‌ها را در روند تصمیم گیری خودمان مشارکت دهیم.

اسمعیل خادمی گفت: امروزه سیاستمداران با رای دهندگانشان صحبت می‌کنند و شرکت‌ها کارمندانشان را تشویق به مشارکت در تصمیم‌های شرکت می‌کنند حتی تعاملات والدین و فرزندان نیز دموکراتیک‌تر شده است.

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس اضافه کرد: امروزه رسیدن به توافق در هر جنبه از زندگی به معنای مذاکره است در بسیاری از جهات مذاکره‌ها شبیه به همدیگر هستند. با مجهز کردن خودتان به ابزار و دانش مذاکره تا حد زیادی نتیجه همه مذاکرات خود را بهبود ببخشید و از آنجائی که هر روز زندگی شامل نوعی مذاکره می‌شود یاد گرفتن چنین مهارتی ارزش وقت و زمان شما را دارد.

از سنگرگیری مقابل همدیگر دوری کنید چرا که هزینه آن زیاد و نتیجه چندانی ندارد

او بیان کرد: خیلی از اوقات اختلافات تبدیل به سنگر گیری می‌شود. هر دو طرف یک موضع را انتخاب می‌کنند سرسختانه از آن دفاع می‌کنند و فقط زمانی که مجبور باشند تسلیم می‌شوند.

اسمعیل خادمی تصریح کرد: در چنین موقعیتی پیدا کردن راه حل، نتیجه مذاکره نیست. یا آن طرف که سمج‌تر است برنده می‌شود و یا مصالحه‌ای پیش می‌آید که هر دو طرف کم و بیش با آن کنار بیایند.

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس افزود: مشکل این نوع از اختلافات و درگیری‌ها این است که هر دو طرف بر موضع گیری اولیشان پافشاری می‌کنند به جای جستجو برای پیدا کردن یک راه حل خوب با همراهی و همکاری یکدیگر، هر دو طرف می‌خواهند برنده شوند و یا حداقل از یک باخت شرم سارانه دوری کنند چنین ذهنیتی مانع از رسیدن به راه حل برد برد می‌شود.

او ادامه داد: این موقعیت منجر به یک نبرد آشکار می‌شود که هزینه و زمان زیادی می‌برد. در واقع این رویکرد فقط منجر به بحث‌های طولانی‌تر و دردناک‌تر می‌شود.

اسمعیل خادمی گفت: سنگرگیری نه تنها باعث می‌شود که اختلافات موجود سخت‌تر حل شود بلکه می‌تواند به رابطه بین دو طرف آسیب برساند. سنگر گیری از جنبه‌های مختلفی مضر است در بهترین حالت منجر به راه حل‌های متوسط می‌شود زمان و انرژی زیادی می‌برد و به روابط آسیب می‌زند.

به یاد داشته باشید که در حال مذاکره با انسان‌ها هستید

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس با بیان اینکه کوته بینانه است اگر مذاکره را یک بحث حقیقی بین دو فرد کاملا منطقی در نظر بگیریم، تصریح کرد: در مذاکرات هیچ وقت یک حقیقت واحد وجود ندارد، معمولا دو تفسیر متفاوت از حقیقت وجود دارد.

او افزود: دو طرف مذاکره همیشه شخصیت، تجربیات، ارزش‌ها و احساساتشان را به میز مذاکره می‌آورند. این بدین معنا است که معمولا آن‌ها دیدگاه متفاوت و تفسیر مخصوص خودشان را از حقایق دارند.

اسمعیل خادمی اضافه کرد: بعضی اوقات دو نفر در مورد دو موضوع کاملا متفاوت صحبت می‌کنند بدون آنکه اصلا متوجه چنین چیزی باشند.

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس گفت: همچنین افراد می‌توانند واکنش‌های متفاوت به یک موقعیت واحد داشته باشند مخصوصا اگر موقعیت مورد نظر استرس زا باشد.

او تصریح کرد: یک بحث طولانی و شدید می‌تواند باعث پرخاشگری یک طرف شود که به نوبه خود باعث آزرده شدن طرف دیگر می‌شود و باعث می‌شود هر دو حالت تدافعی به خود بگیرند و وقتی چنین اتفاقی می‌افتد هر نوع بحث و مذاکره‌ای پوچ و بی معنی می‌شود.

با مشکل مبارزه کنید نه با کسی که با او در حال مذاکره هستید

اسمعیل خادمی ادامه داد: هدف مذاکره نباید پیروز شدن باشد انگار که طرف مقابل رقیب شما است بلکه هر دو طرف باید با هم روی پیدا کردن راه حلی بلند مدت تمرکز کنند، به همین خاطر است که مذاکره کنندگان باید همیشه سطح حقیقی بحث را از سطح میان فردی آن جدا کنند.

او بیان کرد: اگر می‌خواهید مذاکره‌ای موفقیت آمیز داشته باشید همیشه در سطح حقایق موجود بمانید. البته این راه زمانی جواب می‌دهد که هر دو طرف تمایل به داشتن رویکری منطقی به جای رویکردی احساسی نسبت به مشکل موجود داشته باشند.

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس افزود: معنای این حرف این است که هر دو طرف مذاکره همدیگر را به عنوان شریک‌هایی ببینند که برای رسیدن به راه حلی برد برد تلاش می‌کنند نه به عنوان دشمنانی در یک نبرد که یک طرف آن می‌تواند پیروز باشد.

او بیان کرد: در حالت ایده آل هر دو نفر شما باید خود را از موضوع مورد نظر دور کنید و با هم تقریبا از دیدگاه خنثی نگاه کنید. بعضی وقت‌ها هم نشستن در یک طرف میز و نه مقابل هم، می‌تواند مفید باشد.

گزینه هایتان را قبل از جستجو برای راه حل مشخص کنید

اسمعیل خادمی گفت: وقتی دو نفر مذاکره می‌کنند معمولا از قبل دید واضحی نسبت به نتیجه دلخواهشان دارند.

او تصریح کرد: آن‌ها معمولا با خودشان نسخه‌ای از یک قرارداد به همراه دارند به امید اینکه طرف مقابل را مجاب کنند تا با آن‌ها موافقت کند، چنین راه حل‌هایی محکوم به شکست هستند، زیرا بر پایه یک موضع بنا شده اند.

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس ادامه داد: این راه حل‌ها برای فراهم کردن یک شالوده واقع گرایانه برای یک راه حل دوطرفه بسیار نحیف و غیرمقاوم هستند، به جای آوردن چنین پیشنهادات یک طرفه به میز مذاکره، آماده بحث در مورد انواع راه حل‌های بالقوه باشید و فقط پیشنهادی را قبول کنید که دو طرف با خوشحالی آن را قبول می‌کنند.

همیشه معیار‌های عینی و بی طرفانه را مبنای تصمیم هایتان قرار دهید

اسمعیل خادمی تصریح کرد: هر چقدر هم که قصد و نیت شما خیر باشد غافل گیر کردن شریک مذاکره تان با یک پیشنهاد کامل و دقیق به عنوان یک راه حل، ترفند خوبی برای ادامه مذاکره نیست، طرف دیگر معمولا مخالفت می‌کند یا به حالت تدافعی و پرخاشگرانه پاسخ می‌دهد در عوض اول معیار درست برای قرار دادن مبنای تصمیم تان پیدا کنید، معیار‌ها باید واضح و بی طرفانه باشند تا فضایی برای سوء برداشت از دو طرف وجود نداشته باشد.

مذاکره نوعی ارتباط است گوش کنید و فقط در مورد حقایق موجود صحبت کنید

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس گفت: بر هیچ کس پوشیده نیست که اگر در وهله اول ارتباط درستی بین دوطرف برقرار شود بیشتر اختلافات و مشکلات هرگز رخ نمی‌دهند. او ادامه داد: معمولا سوء تفاهم‌ها و ناآگاهی، عواملی هستند که باعث جر و بحث شده و برقراری ارتباط بهتر می‌تواند از هر دوی این مشکلات جلوگیری کند.

اسمعیل خادمی افزود: حتی اگر منازعه همیشگی است مطمئن شوید که نحوه ارتباط شما مثبت و راه حل گرا است. بحث و مذاکره را ادامه دهید و اجازه ندهید تا این جریان به خاطر تاکید بیش از حد طرفین مذاکره روی بحث قطع شود. برای این کار باید اول از همه خوب گوش کنید.

او بیان کرد: نباید فقط به چیز‌هایی که می‌خواهید گوش دهید بلکه به تمام حرف‌های طرف مقابل گوش کنید.

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس تصریح کرد: یک ابزار آسان برای این کار بیان دوباره حرف‌هایی است که می‌شنوید. اگر حرفت را درست شنیده باشم دیدگاه شما این است که ... با این کار نشان می‌دهید که شما به حرف‌های طرف مقابل گوش می‌دهید و از همان اول از وقوع سوء تفاهم جلوگیری می‌کنید، زیرا اگر چیزی را درست متوجه نشده باشید طرف مقابل بلافاصله حرف شما را تصحیح می‌کند.

او اضافه کرد: وقتی موضع طرف مقابل را درک می‌کنید گرایش‌های خودتان را هم بیان کنید. درباره چیزی که به نظر خودتان اشتباه یا سفسطه طرف مقابل در موضعش است صحبت نکنید در عوض در مورد انتظارات و امید‌های خودتان صحبت کنید.

اسمعیل خادمی بیان کرد: هیچ وقت پاسخ احساسی ندهید، اما در مواقع لازم به طرف مقابل فضا بدهید تا خشم و احساسات خود را بروز دهد. هدف همیشه این است که مذاکره را به سطح حقایق برسانیم و بحث و گفتگو را ادامه دهیم، سکوت پایان همه مذاکرات است.

کارشناس ارشد معاونت اجتماعی پلیس فارس ادامه داد: اگر هر دو طرف مذاکره روراست باشند و مذاکرات را درست ساختاربندی کنند و از معیار‌های بی طرفانه استفاده کنند و سعی کنند با هم به راه حل خوبی برسند، مذاکره می‌تواند منجر به نتایج بهتری شود، اما هرگز طرف مقابل را نمی‌توانی وادار به رفتار به شیوه خاص کرده یا آن‌ها را مجبور کنید که موضع افراطی و یا انتظارات غیر منطقی شان را کنار بگذارند.

او افزود: شروع مذاکره را با مشخص کردن موضوع مورد نظر و روندی که دوست دارید در مذاکره در پیش بگیرید می‌تواند مفید باشد. درباره اینکه چگونه می‌خواهید مذاکره کنید و چگونه به نتیجه برسید توافق کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گفتگوی سازنده نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۸۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا

 رییس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان گفت: یکی از اهداف مهم و برجسته در برگزاری دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) در این استان مقابله با فضای رسانه‌ای ملتهب علیه ایران و اصفهان در فضای مجازی است.

مصطفی دولت یار  افزود: برگزاری موثر همراه با نظم و چینش دقیق برنامه‌ها می‌تواند این فضا را خنثی کند و به مدعوین و صاحبان مناصب تجاری و اقتصادی اثبات کند که اصفهان شهری توسعه یافته با ظرفیت‌های کم نظیر اقتصادی، خدماتی، تجاری، صنعتی و دانشگاهی است.

او گفت: هدف مهم دیگر ایجاد فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین امکان آشنایی و تعامل بیشتر با فعالان اقتصادی کشور‌های عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا افزودبمنظور شبکه سازی در حوزه سرمایه گذاری است.

رییس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان افزود: اصفهان، ظرفیت‌های ناشناخته بسیار و همچنین زیرساخت‌های خوبی دارد که کمتر از آن استفاده شده است.

او گفت: با توجه به اینکه اصفهان به لحاظ تاریخی، شهر جهانی است باید تلاش شود تا در این اجلاس، ظرفیت‌های بالقوه آن به حالت بالفعل تبدیل شود.

دولت یار همچنین بر تقویت ظرفیت‌های مدیریتی در اصفهان تاکید کرد و گفت: این ظرفیت در بخش‌های علمی، دانشگاهی، تجاری، صنعتی و سایر حوزه‌ها باید مورد تاکید و تقویت قرار گیرد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان نیز گفت: برگزاری این اجلاس، فضای اقتصادی، تجاری و بین‌المللی این شهر را متحول خواهد کرد.

امیر کشانی با اشاره به اینکه نخستین اجلاس مجازی در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه برگزار شد گفت: مجمع ﮔﻔﺘﮕﻮی ﻫﻤﮑﺎری آﺳﯿﺎ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﮔﻔﺘﮕﻮ ﺷﮑﻞ ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺳﻌﯽ دارد ﺗﺎ ﻓﺎرغ از ﻣﺒﺎﺣﺜﺎت و ﻣﺸﺎﺟﺮات ﺳﯿﺎﺳﯽ، راﻫﻬﺎی ﺟﺪﯾﺪی را ﺑﺮای اﯾﺠﺎد ﻫﻤﮑﺎری ﺑﺎ ﺗﻤﺮﮐﺰ ﺑﺮ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺗﻮﺳﻌﻪای و اﻗﺘﺼﺎدی، ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و ﺗﻘﻮﯾﺖ ﮐﻨﺪ.

به گفته وی، اتاق‌های بازرگانی با برگزاری دوره‌های آموزشی تجاری برای فعالان اقتصادی و برقراری رابطه بین صنعت و دانشگاه در برقراری ارتباطات تجاری داخلی و خارجی بسیار تاثیرگذار هستند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان افزود: در این اجلاس نمایندگان اتاق‌های بازرگانی ۳۳ کشور عضو مجمع گفتگوی آسیا حضور خواهند داشت و سعی بر آن است که میز‌های مشترک بین شهر‌های آسیایی دایر شود.

وی یادآور شد: در این اجلاس بدنبال آن هستیم که اصفهان را به عنوان یک شهر مهم آسیایی معرفی کنیم تا شاد اتفاقات مطلوب و پایدار پس از برگزاری این رویداد در اصفهان باشیم.

کشانی موضوعات این اجلاس را در قالب پنج دسته شامل «کشاورزی و امنیت غذایی»، «سرمایه گذاری»، «فناوری و دانش بنیان»، «گردشگری» و «توسعه پایدار» عنوان کرد و گفت: نمی‌توان گفت که برگزاری این اجلاس ۲ روزه همه مشکلات ما را رفع خواهد کرد، اما می‌تواند تأثیر گذار باشد.

دومین اجلاس روسای اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا در تاریخ ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار می‌شود.

مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia cooperation dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و هم اینک ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، بروئنی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان
  • شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان
  • رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد
  • افشای گفتگوی خصوصی الخلیفی با لاپورتا
  • اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)
  • گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم
  • مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا
  • گفتگوی تلفنی معاون بایدن با رئیس رژیم صهیونیستی
  • برگزاری اجلاس ACD فضای ملتهب رسانه‌ای علیه اصفهان را خنثی می‌کند
  • اصفهان میزبان « دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD» است