Web Analytics Made Easy - Statcounter

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که این روزها خود را گرفتار محکمه استیضاح و فشار داخلی می‌بیند، در اقدامی نمادین که از نظر قوانین بین المللی جایگاهی ندارد، با رونمایی آنچه که معامله قرن نامید، بر راه حل دو دولت در سرزمین‌های اشغالی تاکید کرد.

به گزارش «تابناک»؛ ترامپ معامله قرن را «گامی به سمت صلح» برای اسرائیل توصیف کرد و مدعی شد که از وضعیتی که فلسطینی‌ها در آن به سر می‌برند، ناراحت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهوری آمریکا همچنین ادعا کرد: طرح پیشنهادی ما 80 صفحه و با جزئیات‌ترین طرحی است که تاکنون ارائه شده است. این طرح، یک پیشنهاد برد-برد برای هر دو طرف است. این طرح برای رسیدن به منطقه‌ای آرامتر و مرفه‌تر، راهکارهای عملی ارائه می‌دهد.

ترامپ افزود: این توافق اراضی فلسطینی‌ها را دو برابر خواهد کرد و هیچ‌کس از فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها از خانه‌هایشان بیرون رانده نخواهند شد. ما نمی‌خواهیم فلسطینیان و اسرائیلی‌ها از خانه خود بیرون شوند. فلسطینیان می‌توانند کشور مستقلی برای خود داشته باشند. آینده تشکیل دولت فلسطین به این بستگی دارد که آن‌ها قاطعانه تروریسم را رد کنند.


نقشه‌ای که دونالد ترامپ از تقسیمات سیاسی مورد نظرش در معامله قرن منتشر کرد

او تاکید کرد: اورشلیم (قدس) پایتخت تقسیم‌ناپذیر اسرائیل باقی می‌ماند. البته قبلا این کار را برای شما کرده بودم و ایالات متحده حاکمیت اسرائیل بر این اراضی را به رسمیت شناخته است. هرگز کاری نمی‌کنیم که امنیت اسرائیل را به خطر بیاندازد. صلح نیازمند کوتاه آمدن است، اما هرگز نمی‌خواهیم اسرائیل بابت صلح از امنیت خود کوتاه بیاید.

ترامپ اضافه کرد: من کارهای زیادی برای اسرائیل کرده‌ام. من پایتختی اورشلیم (قدس) را به رسمیت شناختم، حاکمیت اسرائیل برای جولان را به رسمیت شناختم و از همه مهمتر، از توافق وحشتناک هسته‌ای با ایران خارج شدم. این فرصت فوق‌العاده‌ای برای فلسطینی‌هاست که بعد از سال‌ها کشوری برای خود داشته باشند.ما تیم فوق‌العاده‌ای داریم، همه آن‌ها عاشق اسرائیل هستند.

ترامپ وعده داد که این طرح شرق قدس را به پایتختی فلسطین به رسمیت شناخته و آمریکا در این منطقه سفارت بگشاید. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین وعده داد با کمک کشورهای خارجی، 50 میلیارد دلار در کشور فلسطین سرمایه‌گذاری شود.

رئیس جمهور آمریکا توقف فعالیت‌های حماس و جهاد اسلامی، توقف بیان شعارهای ضداسرائیلی و همچنین توقف پرداخت غرامت به خانواده‌های شهدای فلسطینی را خواستار شد.

ترامپ در پایان از عمان، بحرین و امارات بابت کمک‌هایی که کرده‌اند و اعزام سفرایشان به این مراسم، تشکر کرد. نتانیاهو نیز در این نشست از سفرای عمان، بحرین و امارات برای حضور در این مراسم تشکر کرد و گفت از دیدن آن‌ها خرسند است. طرح‌های پیشین هرگز موازنه لازم را برقرار نمی‌کرد. طرح‌های پیشین حاکمیت اسرائیل بر دره اردن را به رسمیت نمی‌شناخت.

نتانیاهو گفت: اما طرح رئیس‌جمهور ترامپ حاکمیت اسرائیل بر دره اردن و دیگر مناطق راهبردی یهودا و سامره (کرانه باختری) را به رسمیت شناخته است. این طرح، بسیاری از نقاطی را که در تورات به آن‌ها اشاره شده، به عنوان بخش ثابت اسرائیل به رسمیت شناخته است. به همین دلیل و به این دلیل که این طرح توازن مناسب را دارد، پذیرفتم که بر اساس آن با فلسطینی‌ها درباره صلح مذاکره کنم.

نخست‌وزیر اسرائیل گفت: شما رئیس‌جمهور ترامپ، بهترین دوستی هستید که اسرائیل تاکنون در کاخ سفید داشته است. شما در برابر ایران ایستادید و قاسم سلیمانی را حذف کردید. این طرح، تأکید می‌کند که فلسطینی‌ها باید یهودی بودن اسرائیل را به رسمیت بشناسند. این طرح مرز شرقی اسرائیل را به رسمیت می‌شناسد. این طرح خواهان خلع سلاح حماس و حذف تسلیحات از غزه است. این طرح تأکید می‌کند که مسئله آوارگان فلسطینی باید بیرون از اسرائیل حل شود.

نتانیاهو «معامله قرن» را «طرح صلحی خارق‌العاده» توصیف کرد و از ترامپ و تیم دولت آمریکا بابت تدوین چنین طرحی تشکر کرد و ادعا نمود: طرح صلح ترامپ یک مسیر واقعی برای صلح پایدار است. ترامپ حاکمیت اسرائیل بر غور اردن و مناطق دیگر را به رسمیت می‌شناسد تا اسرائیل بتواند خودش از خود دفاع کند.

نخست‌وزیر اسرائیل در پایان گفت: اسرائیل تا ابد و برای همیشه، به جرد کوشنر و رئیس‌جمهور ترامپ، مدیون است. رئیس‌جمهور ترامپ، معامله قرن شما، فرصت قرن است. اطمینان داشته باشید که ما از این فرصت استفاده خواهیم کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه امیر تتلو کوبی برایانت طرح گام کروناویروس علی دیواندری محمدرضا شجریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر معامله قرن اسرائیل فلسطین آمریکا نتانیاهو ترامپ ایام فاطمیه امیر تتلو کوبی برایانت طرح گام کروناویروس علی دیواندری محمدرضا شجریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۱۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم‌صهیونیستی نمی‌تواند تا ابد بجنگد

۲۰۰روز از جنگ غزه گذشت، نبرد ادامه دارد و هنوز افق روشنی برای پایان آن دیده نمی‌شود. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، علیرضا تقوی نیا در یادداشتی نوشت:‌ رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح مصمم شده و آن را حتمی می‌داند و ظاهراً آمریکا را نیز همراه کرده است. البته در اینجا این پرسش مهم نیز مطرح می‌شود که در حمله به مناطق دیگر نوار غزه چه چیزی عاید اسرائیل شد؟ آیا اسرا آزاد شدند؟ آیا توان نظامی حماس از بین رفت؟ آیا رهبران حماس نابود شدند؟ 

پاسخ همه پرسش‌ها خیر است. حتی دیروز شهرهای عسقلان و سدیروت هدف راکت‌های حماس قرار گرفتند تا همگان متوجه شوند ادعای نتانیاهو تا چه میزان با واقعیت مغایرت دارد. از سوی دیگر، اسرائیل درگیر نبرد با حزب‌الله در شمال است و مقاومت لبنان کیفیت حملات خود را به نحو محسوسی ارتقا داده و شهرهای عمقی‌تر را مورد اصابت قرار می‌دهد.

حال پرسش مهم اینجاست این جنگ تا کی ادامه دارد؟
با توجه به شرایط درونی رژیم صهیونیستی، نتانیاهو به استمرار بحران نیاز دارد و حتی پس از حمله به رفح نیز دور از ذهن به نظر می‌رسد که دست از تنش بکشد. اما در این میان، امکان وقوع اتفاقاتی وجود دارد که معادلات را عوض ‌کند؛ تنش با حزب‌الله هر لحظه می‌تواند به یک جنگ تمام‌عیار منتهی شود و یا فشارهای آمریکا پس از پایان عملیات در رفح شاید نتانیاهو را کنترل کند.

در این میان، جبهه درونی اسرائیل بیشترین فشار را متحمل می‌شود و بخش قابل توجهی از صهیونیست‌ها خواهان پایان جنگ هستند. نتانیاهو ممکن است پس از جنگ در رفح دست به قمار خطرناکی بزند و به بهانه تأمین امنیت شمال و ضرورت عقب راندن حزب‌الله از مرز، جنگی گسترده را با لبنان آغاز کند.

اما هر چه هست و شاید بشود، این نکته را نمی‌توان از نظر دور داشت که اسرائیل در یک بن‌بست راهبردی است، زیرا حتی حمله به رفح نمی‌تواند خواسته‌های این رژیم را برآورده کند و نتانیاهو نیز تمایل به پایان جنگ ندارد تا به یک دستاورد برسد.

نباید از یاد برد جبهه درونی اسرائیل تحمل جنگ فرسایشی را ندارد و ارتش آن نیز اوضاعش مطلوب نیست؛ حمله ایران ضربه شدیدی علیه اعتماد به نفس صهیونیست‌ها بود و برعکس، انگیزه و جسارت محور مقاومت را بالا برد. 

در پایان خاطرنشان می‌شود حمایت نکردن آمریکا، بروز اتفاقی در داخل سرزمین‌های اشغالی یا گسترده شدن جنگ با لبنان می‌تواند روند تحولات را به کلی تغییر دهد. نتانیاهو به استمرار جنگ نیاز دارد اما اسرائیل تحمل تا ابد جنگیدن را ندارد. اینکه اسرائیل کجا متوقف می‌شود سؤال بزرگی است.

منبع: قدس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال
  • بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه
  • هرج‌ومرج در منطقه با حمله اسرائیل به رفح
  • رأی الیوم:حاکمیت اردن استمرار جغرافیای راهبردی رژیم صهیونیستی است
  • جامائیکا نیز کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • رژیم‌صهیونیستی نمی‌تواند تا ابد بجنگد
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟
  • چرا اردنِ «هاشمی» مخالف تسلیح کرانه باختری است؟
  • دفتر حماس تا زمانی که برای میانجی‌گری با اسرائیل «مفید و مثبت» باشد در دوحه باقی می‌ماند
  • نعیم قاسم:مقاومت تنها گزینه برای مقابله با توحش اسرائیل است