Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره شیوه نظارت سازمان محیط زیست بر باغ وحش‌ها و سایر مراکز نگهداری حیوانات توضیحاتی ارائه داد. تاریخ انتشار: 03:00 - 09 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۱۲۲۱

شهاب‌الدین منتظمی، مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، درباره شیوه نظارت سازمان محیط زیست بر باغ وحش‌ها و سایر مراکز نگهداری حیوانات گفت: ادارات کل محیط زیست حداقل به صورت فصلی بازدید‌های دوره‌ای از این مراکز دارند و گزارش‌های گونه‌ای از این باغ وحش‌ها می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نظارت‌ها انجام می‌شود، ولی بعضا وقتی گونه‌های غیر بومی وارد مراکز نگهداری حیوانات مثل باغ وحش‌ها می‌شوند نیاز به مراقبت‌های خاص دارند که حتما باید به ان‌ها توجه کرد.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست در ادامه بیان کرد: وقتی گونه‌ای وارد کشور می‌شود و مجوز‌های لازم و بهداشتی را دارد لازم است این مراکز خودشان کارشناسانی را برای نگهداری این گونه‌ها داشته باشند و یا از کشور مبدا کارشناسانی را برای تبادل تجربیات به کشور بیاورند.

بیشتر بخوانید: علت تلف شدن یک قلاده ببر در باغ وحش صفا دشت/منتظر نتایج کالبدشکافی هستیم

منتظمی در ادامه با بیان اینکه وقتی یک گونه تلف می‌شود بحث خسارت به خود مجموعه هم هست گفت: این ضرر و زیان یک ضرر دو وجهی است و توصیه‌ها لازم به این مراکز ارائه شده که مراقبت‌ها و بیمار‌های را جدی بگیرند و از استان‌ها هم خواستیم که نظارتشان را در این موارد جدی کنند.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست در ادامه در پساخ به این سوال که عدم رعایت استلزامات نگهداری حیوانات موجب محدودیت برای مراکز نگهداری از این حیوانات می‌شود یا خیر؟ گفت: بله در صورت احراز شدن تخلف مجوز این مراکز لغو می‌شود. این مراکز هم از سازمان محیط زیست چارچوب‌هایی را دریافت می‌کنند و هم از حیث ضوابط بهداشتی که از سوی سازمان دامپزشکی بایستی ضوابط را رعایت کنند. مراکز نگهداری حیوانات ملزم هستند که مسئول فنی بهداشتی داشته باشند و در خصوص مسائل بهداشتی و بیماری حیوانات پاسخگو باشند.

وی در ادامه گفت: در صددیم دردستور العمل‌های موجود بازبینی‌هایی را انجام دهیم و آن‌ها را در دستور کار قرار دهیم و در اینجا هم تاکید می‌کنیم که علاوه بر بحث ارتقای کیفی باغ وحش‌ها رسما دامپزشک به عنوان مسئول فنی حتما باید در باغ وحش‌ها وجود داشته باشد و در قبال مسائل بهداشتی پاسخگو باشد و بتواند خدمات به مجموعه باغ وحش بدهد.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست در اظهار کرد: قطعا بسته به نوع تخلف که صورت گرفته است و اگر مرجع قضایی تائید کند و همکاران به این نتیجه برسند که مرکز صلاحیت نگهداری این حیوانات را ندارد قطعا مجوز این مراکز لغو می‌شود. البته باید ملاحظات دیگری را در نظر گرفت و اجازه نداد که این مراکز تخلف کنند. این امر با نظارت امکان پذیر می‌شود.

منتظمی اضافه کرد: در کنار این موضوع باید ضوابط و مباحث مربوط به ارتقای کیفی این مراکز با ارزیابی مستمر ادارات کل انجام شود تا شاهد ارتقا کیفی باشیم نه اینکه بشنویم که مرکزی در حال بسته شدن است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست محیط زیست باغ وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۲۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید

به گزارش همشهری آنلاین، محمود رمضان‌نژاد در اینباره در ادامه گفت: با توجه به اینکه حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ با تهیه فیلمی از این گونه ارزشمند برای نخستین بار مستندسازی شده است، گشت‌های محیط‌بانان در حمایت از این گونه نادر افزایش بیشتری یافته است.

وی تصریح کرد: اگرچه در گذشته گزارش‌هایی از حضور پلنگ توسط افراد محلی در منطقه گزارش شده بود اما این برای اولین بار است که حضور این گونه ارزشمند چتر با تهیه فیلمی ثبت و مستندسازی می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کوهسرخ در خصوص وضعیت منطقه گفت: نمایندگی کوهسرخ در سال ۱۴۰۱ استقلال یافته و از شهرستان کاشمر جدا شده است.

وی با بیان اینکه ۳۵ درصد از مساحت ۴۷ هزار هکتاری منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته و مشترک است، افزود: کوهسرخ دارای گونه‌های شاخص پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه‌های حیات وحش است.

رمضان‌نژاد با اشاره به اینکه کوهسرخ برای این نوع گونه‌ها بسیار مناسب است، تصریح کرد: این منطقه دارای ارزش زیستی زیادی است و دارای گونه‌های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط‌بانان و فعالان محیط‌زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی عنوان کرد: طی روزهای اخیر حضور پلنگ به عنوان گونه شاخص گربه‌سانان برای اولین بار در شهرستان کوهسرخ ثبت و ضبط شده است، با توجه به وسعت منطقه محیط‌بانان در حمایت از گونه‌های مختلف گشت‌ها و پایش‌های مستمر و شبانه‌روزی دارند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کوهسرخ با بیان اینکه با توجه به سرشماری‌های صورت گرفته در سال گذشته جمعیت وحوش شهرستان کوهسرخ قابل توجه است، اذعان کرد: حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان قرار دارد.

وی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه‌های کوهستانی و ارتفاعات آن که باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه‌های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه شده است اشاره کرد و افزود: چون پلنگ یکی از گونه‌های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن اینکه گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

رمضان‌نژاد با اعلام اینکه با مشاهده پلنگ گشت‌های مستمر محیط‌بانان افزایش یافته است، گفت: به شکارچیان هشدار می‌دهیم در صورت مشاهده هرگونه اقدام به شکار و صید غیرمجاز به جد با آنها برخورد خواهد شد.

وی با بیان اینکه طی چند ماه اخیر با حضور مستمر یگان‌های حفاظت محیط‌زیست چندین شکارچی غیرمجاز که اقدام به شکار کرده بودند و حتی یکی از آنها از شکارچیان سابقه‌دار هم بوده شناسایی و دستگیر شده‌اند، بیان کرد: افرادی که به صورت غیرمجاز اقدام به شکار در مناطق حفاظت شده شهرستان می‌کنند، به طور قطع با پیگردهای قاطع قانونی و قضایی مواجه شده و هیچ گونه مماشاتی با این افراد متخلف نخواهیم داشت.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کوهسرخ در ادامه مشارکت شهروندان را در حفاظت از عرصه‌های طبیعی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در راستای ارائه آموزش‌های مورد نیاز به دانش آموزان کلاس‌های یک ساعت با محیط‌بان در مدارس برگزار شده و از سویی مشارکت‌های مردمی هم بسیار خوب است.

وی در ادامه به تأثیر خشکسالی بر حیات وحش منطقه اشاره و عنوان کرد: با توجه به خشکسالی سال‌های اخیر اقدام به ایجاد آبشخورهایی شده و آب و علوفه مورد نیاز وحوش تأمین می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کوهسرخ بیان کرد: در مناطقی که از چشمه‌های طبیعی برای تأمین آب با کمبود مواجهیم با تانکر آب‌رسانی می‌شود و تاکنون اقدامات خوبی در این خصوص صورت گرفته است.

کد خبر 845513 منبع: ایسنا برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش خبر مهم استان خراسان رضوی شکارچی

دیگر خبرها

  • دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار + فیلم
  • هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ (فیلم)
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • (ویدیو) حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ
  • ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ
  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ مستندسازی شد
  • شناسایی و دستگیری شکارچیان غیر مجاز
  • شکارچیان حیوانات وحشی در راور به دام قانون افتادند
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند