Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-18@15:27:22 GMT

عارضه چشمی که می‌تواند جوانان را به کام مرگ بکشاند

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۲۷۶۴

 

به گزارش خبرنگارکلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،  بسیاری از بیماری‌ها با گذشت زمان و سالخوردگی به طور طبیعی در فرد ایجاد می‌شوند که در بینایی فرد ممکن است اثر بگذارند. شاید تاکنون تجربه کرده اید که تمرکز بر روی یک شی که فاصله زیادی با شما دارد، مشکل است یا وقتی به تازگی وارد اتاق تاریک می‌شوید دیدن اشیا در ابتدا چقدر برایتان سخت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عارضه  حلقه پیری ممکن است در این حالت موثر باشد.

حلقه پیری 
فیروزه رحیمی متخصص قرنیه و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار  کلینیک  دباره عارضه حلقه پیری اظهار کرد: حلقه پیری، حلقه‌ای سفید یا قهوه ای رنگ است که گاهی به شکل نیم دایره بوده و دور قرنیه ایجاد می‌شود که افراد با بالا رفتن سن به آن مبتلا می‌شوند.

 

او با اشاره به اینکه حلقه پیری بیماری نیست، گفت: حلقه پیری یا ارکسنین در اثر رسوب چربی عروق در اطراف قرنیه ظاهر می‌شود؛ که به صورت یک نیم دایره یا دایره کامل ظاهر می‌شود، اما ممکن است به دلیل کمرنگ بودن اصلا دیده نشود. با گذشت زمان حلقه کامل شده و به ضخامت ۱ میلی متر می‌رسد، البته چربی‌ها هیچگاه به سمت مرکز قرنیه چشم حرکت نمی‌کنند.

رحیمی بیان کرد: این نوع عارضه در افرادی که ۷۰ سال سن دارند به دلیل افزایش سن و رسوب چربی عروق آنان در دیواره‌های قرنیه شان ایجاد می‌شود. اما ایجاد این حلقه در افراد کمتر از ۴۰ سال نشان دهنده افزایش کلسترول و لیپید‌های خونی است. گاهی اوقات این نوع عارضه به دلیل حساسیت‌های فصلی و خارش‌های مداوم چشم در جوانان ظاهر می‌شود، اما با گذشت زمان و رعایت بهداشت فردی ناپدید می‌شود.

 

او تصریح کرد: در سنین پایین این عارضه به حلقه سنی (افزایش سن) مربوط نمی‌شود بلکه عامل ایجاد آن چربی خون است. در برخی مواقع این حلقه کمرنگ است و تنها با معاینه چشم پزشکی قابل تشخیص خواهد بود. اگر این نوع عارضه  در سنین بالای ۷۰ سال  دیده شود با خود بیماری خاصی را به همراه نخواهد داشت و جای هیچ نگرانی نخواهد بود.

این متخصص قرنیه گفت: اگر حلقه پیری در سنین جوان‌تر دیده شود شاید در ابتدا نشان دهنده بروز بیماری خطرناکی در فرد نباشد، اما با گذشت زمان ممکن است فرد دچار عارضه‌های قلبی- عروقی، فشار خون و مشکلات کلیوی شود و حتی در شرایط استثنایی به مرگ بینجامد. تاکنون درمانی برای حلقه پیری هنوز کشف نشده است.

 
علیرضا براداران رفیعی متخصص فوق قرنیه در گفت‌وگو با خبرنگار  کلینیک  درباره حلقه سنی(حلقه پیری) اظهار کرد: حلقه پیری با بالا رفتن سن ایجاد شده و معمولا در ناحیه قرنیه فوق تحتانی دیده می‌شود. معمولا بیمار با دیدن این حلقه در چشم دچار ترس خواهد شد که مبادا دید خود را از دست دهد، در حالی که این گونه نخواهد بود و حلقه پیری دید را دچار مشکل نمی‌کند. گاهی این نوع عارضه  در دوره کودکی هم دیده می‌شود.

 

او گفت: حلقه پیری در ابتدا ممکن است کامل دیده نشود، اما با گذشت زمان حلقه‌ای به اندازه ۳۶۰ درجه تشکیل می‌دهد. حلقه پیری ممکن است زمینه ژنتیکی داشته و با افزایش سن ایجاد شده باشد.

رفیعی بیان کرد: حلقه پیری ممکن است تنها دید فرد را در تاریکی کاهش داده یا دچار خشکی چشم شود، اما بسیار کم این اتفاق می‌افتد. ضخامت آن به ۱ یا ۳ میلی متر می‌رسد و اصلا بیشتر از این نخواهد شد که دید کامل فرد را مختل کند.

متخصص فوق قرنیه تصریح کرد: این نوع عارضه در افراد جوان می‌تواند خطرناک‌تر از افراد میانسال باشد، زیرا اگر در پیری دیده شود تنها به دلیل کهولت سن بوده و هیچ خطری ندارد، اما در جوانی مشکلات بسیاری را برای آنان ایجاد خواهد کرد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۲۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالا رفتن سن ازدواج جوانان از چالش‌های جدی در سطح کشور است

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده در نشست ستاد ازدواج دانشگاهیان هرمزگان افزود: برای تسهیل ازدواج دانشجویان، طرح خوبی با حمایت نهاد‌های نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها و حمایت دولت دنبال می‌شود.
 
وی گفت: در این جلسه تصمیمات خوبی در سه بخش ترویجی و فرهنگ سازی در امر ازدواج آسان، تسهیل گری و تداوم زندگی متأهلی گرفته شد.
 
امام جمعه بندرعباس افزود: دغدغه ایجاد خوابگاه‌های متأهلی یکی از نیاز‌هایی که برای کمک به ازدواج دانشجویان باید برطرف شود.
 
حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده افزود: در این نشست پیشنهاد حمایت از دانشجویان برای کمک هزینه زندگی، اشتغال موقت در دوران دانشجویی، ایجاد خوابگاه‌های متأهلی و ارائه تسهیلات قرض الحسنه ارائه شد.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • لزوم هوشیاری در برابر جنگ رسانه / جوانان را با قهرمانان دینی وملی آشنا کنید
  • علت سنگ کیسه صفرا چیست؟ + علائم
  • عامل افزایش ابتلای جوانان به سرطان چیست؟
  • نتایج تحقیقات ؛ غذای پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • نتایج تحقیقات ؛ غذایی پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • چاقی و رژیم غذایی پرچرب پیری مغز را تسریع می کند
  • علائم شایع‌ بیماری‌های کبدی را بشناسید
  • علائم شایع‌ترین بیماری‌های کبدی چیست؟
  • ارتباط آرتروز زانو با پیری سریع‌تر مغز و خطر زوال عقل
  • بالا رفتن سن ازدواج جوانان از چالش‌های جدی در سطح کشور است