Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایجاد رواق حضرت زهرا(س) در حرم مطهر رضوی باعث افزایش مشارکت و ارتقاء کمی و کیفی برنامه‌های ویژه بانوان زائر شده است.

به گزارش قدس آنلاین، با توجه به این که بیش از نیمی از زائران بارگاه آقا علی بن موسی الرضا(ع) را بانوان تشکیل می‌دهند، لذا این نهاد بر اساس دستورات، تلاش کرده با بهره‌گیری از ظرفیت عظیم فرهنگی این آستان مقدس در حوزه بانوان، فعالیت‌هایی مبتنی بر معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام را انجام دهد که اختصاص رواق ویژه بانوان در راستای تسهیل امر زیارت و تکریم بانوان زائر گامی موثر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۷۰۰ مترمربع فضا ویژه بانوان
یکی از درخواست‌هایی که در گذشته توسط بانوان از آستان قدس رضوی مطرح می‌شد، ایجاد فضایی مختص بانوان بود که در این راستا رواق حضرت زهرا(س) در بیست و نهم اسفند ماه سال ۱۳۹۵ همزمان با سالروز میلاد دخت نبی اسلام(ص) مورد بهره برداری قرار گرفت.
رواق حضرت زهرا(س) در فضای زیرین صحن آزادی احداث شده است و ورودی آن در بست نواب صفوی بین صحن هدایت و کوثر قرار دارد. این رواق که ساخت آن از سال ۱۳۸۷ آغاز شد، ۷ هزار و ۲۰۰ مترمربع مساحت دارد و با رواق شیخ حر عاملی در ارتباط است.
همچنین درون این رواق، وضوخانه‌ای تعبیه شده است و تمام خدام آن اعم از کفشداران و خادمان بخش نظافت را بانوان تشکیل می‌دهند.

تبیین سیره حضرت فاطمه(س)
هدف از تخصیص رواق حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به بانوان، تبیین و تعالی هویت زن مسلمان انقلابی در عرصه‎های فردی خانوادگی اجتماعی، افزایش مشارکت و ارتقاء کمی و کیفی برنامه های ویژه بانوان زائر، نهادینه شدن سبک زندگی و سیره حضرت فاطمه سلام الله علیها برای بانوان بوده است.
در واقع آستان مقدس رضوی سعی کرده تا ضمن تعمیق، ترویج و تسهیل زیارت برای بانوان زائر، زمینه لازم برای توسعه حمایت اجتماعی موثر در بازتوانی و رفع آسیب برای زنان و خانواده های آسیب دیده در گستره حرم مطهر را فراهم آورد.

اجرای برنامه های فرهنگی اجتماعی
رواق حضرت زهرا(س) همه روزه به استثناء جمعه ها از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ در شش ماهه دوم سال پذیرای حضور بانوان زائر بارگاه منور رضوی است که البته این ساعت با توجه به حضور زائران گاهی تا ساعت ۲۱ و بیشتر نیز افزایش می یابد.
در این رواق فعالیت ‌های فرهنگی – اجتماعی مختص بانوان نظیر برپایی ایستگاه های مطالعه، ارائه مشاوره اعتقادی و تربیتی، برگزاری حلقه ‌های معرفت با موضوعات تربیتی اخلاقی و اعتقادی، سخنرانی، مداحی، ادعیه خوانی و روضه‌ خوانی، نشست‌ های مناسبتی، جلسات پرسمان رضوی، جشن عبادت و مسابقات مطالعاتی طرح گل پوش برگزار می شود.
در رواق حضرت زهرا(س) همچنین دفتر پاسخگویی به سؤالات دینی و شرعی تعبیه شده که آماده خدمت رسانی به سوالات زائران و ارائه مشاوره فردی است.
محافل قرآنی تا مسابقات بین‌المللی
رواق حضرت زهرا(س) از زمان راه اندازی، میزبان برنامه های دینی بسیاری اعم از انواع کارگاه ها بوده که با محورهای آموزشی و قرآنی، هنر اسلامی، آداب زیارت، حرم شناسی، دختران فاطمی، نورالهدی و... ویژه بانوان زائر برگزار شده است.
علاوه بر این، جزء خوانی بانوان و نوجوانان در ایام ماه مبارک رمضان و برگزاری محافل هفتگی قرآنی ویژه بزرگسالان و نوجوانان، بخشی دیگر از برنامه های قرآنی رواق حضرت زهرا(س) را به خود اختصاص داده است.
با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد این رواق برای بانوان، فضایی مناسب برای برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآنی، برنامه های ویژه زائر اولی ها، اجرای طرح های هم سایه ویژه نو مزدوجین مناطق محروم و ازدواج دانشجویی در قالب همسفر تا بهشت، فراهم شده است.
برنامه های رواق حضرت زهرا(س) تنها محدود به این برنامه ها نمی شود و در اعیاد مذهبی، ملی و نیز وفیات، ویژه‌برنامه هایی با حضور مهمانان کشوری و یا بین المللی برگزار می شود.

تقویت بنیان خانواده
یکی از نکات درخور توجه در اجرای برنامه های رواق حضرت زهرا(س)، توجه به بنیان خانواده می باشد؛ از آن جا که خانواده نخستین نهاد تربیتی است که انسان را تحت تأثیر قرار داده و شاکله تربیتی فرد را سامان می‌دهد، لذا آستان مقدس رضوی، تلاش کرده تا توجه ویژه ای را نسبت به بانوان که در جایگاه مادر، همسر و دختر، عهده‌دار مسئولیت‌های مهمی در نهاد خانواده هستند، داشته باشد.
اهمیت این موضوع آستان قدس رضوی را بر آن داشته تا با انجام برنامه ریزی های گسترده در حوزه وظایف بانوان در زندگی فردی و اجتماعی، برنامه های متنوعی را در راستای تعمیق و احیای فرهنگ انقلاب اسلامی، ایثار، شهادت، مقاومت، بصیرت افزایی، پالایش باورها و پیرایش خرافه و... تدوین و در قالب کارگاه ها، جلسات و... رد این رواق برای بانوان اجرا کند.

منبع: آستان نیوز 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رواق حضرت زهرا س حضور بانوان زائران امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۵۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک در اراک

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک از اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک خبر داد و گفت: سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست می‌توانند حلقه گمشده اتصال شهرداری‌ها با مردم باشند تا در نتیجه هماهنگی و مشارکت با شهرداری شاهد افزایش مشارکت اجتماعی باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، محمود افتخاری‌فرد صبح امروز _چهارشنبه بیست و نهم فروردین_ در جلسه مدیران شهری اراک با سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست، اظهار کرد: یکی از تأثیرگذارترین اقدامات در راستای ارتقای فرهنگ و اجرای ویژه برنامه‌های فرهنگی، استفاده از نقطه نظرات سمن‌ها و انجمن‌های مردم نهاد است.

وی افزود: در سال پیش‌رو بر آن هستیم تا با استفاده از نقطه نظرات این گروه‌ها برنامه‌هایی را بر اساس نیازسنجی انجام شده، اجرا کنیم.

سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری اراک از اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک خبر داد و خاطرنشان کرد: این جلسه برای برنامه‌ریزی اجرای روز جهانی زمین پاک بوده و هدف از این نشست جلب مشارکت، تعامل و هم افزایی در راستای ارتقا فرهنگ محیط زیست شهری در حوزه‌های مختلف از جمله استفاده از حمل‌ونقل عمومی، عدم ریختن زباله و ته سیگار در معابر عمومی و انهار، حفظ و نگهداری فضای سبز، حفظ و نگهداری مبلمان شهری و استفاده از ظرفیت تخصصی و مطالبه گری سمن‌ها است.

افتخاری‌فرد تاکید کرد: سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست می‌توانند حلقه گمشده اتصال شهرداری‌ها با مردم باشند تا در نتیجه هماهنگی و مشارکت با شهرداری شاهد افزایش مشارکت اجتماعی و به دنبال آن توسعه شهر و ارتقای فرهنگ شهروندی باشیم.

وی اضافه کرد: در اجرای مسائل زیست‌محیطی، قوانین بالادستی برای حفظ و حراست از این سرمایه‌های ارزشمند بازدارنده نیست و نیاز است تا با فرهنگ‌سازی توسط خود مردم آن‌ها را مسئولیت‌پذیر کنیم تا حامی محیط زیست شهری شوند.

محمد عسگری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اراک نیز پیشنهاد تشکیل یک کارگروه تخصصی با حضور اندیشمندان و مطالبه گران شهر اراک برای مطالبه‌گری مسائل مرتبط محیط زیست شهری توسط سمن‌ها را در راستای شناسایی نقاط ضعف و ارائه راهکار به عنوان طرح به نمایندگان دولت ارائه و تصریح کرد: شورای اسلامی شهر اراک همواره حامی سمن‌ها خواهد بود.

وی با قدردانی از فعالیت سمن‌ها در حوزه محیط زیست ادامه داد: ایجاد سرمایه اجتماعی ارزشمند بوده و وقت آن رسیده که تفکر و راه و روش مدیریت شهری در شهرها تغییر یابد و باید مسیر را از مدیریت شهری سنتی به سمت شهرسازی پایدار سوق دهیم.

پیمان عین القضاتی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: این مهم محقق نخواهد یافت مگر با همراهی و همدلی شهروندان و در رأس آن‌ها سمن‌ها که امید است شاهد افق روشنی در این حوزه باشیم.

وی ادامه داد: شهرسازی‌های مدرنیست و واپس‌گرا و سنتی نتوانستند نیازهای اجتماعی شهروندان را تأمین کند اما در شهرسازی پایدار، اهمیت به محیط زیست یکی از اولویت‌های مدیریت شهری در نظر گرفته می‌شود و نگاه‌ها نیز باید به سمت مردم محور بودن امتداد یابد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: برخی از معضلات زیست محیطی در شهرها از جمله آلودگی‌های هوا، صوت و نور می‌تواند بر روان شهروندان اثرگذار باشد و موجب بروز معضلات اجتماعی شد.

عین القضاتی تصریح کرد: از دیگر مسائلی که سمن‌ها می‌توانند مطالبه‌گر آن باشند در خصوص تغییر کاربری‌های شهری، سرانه‌های فضای سبز است.

به گزارش ایمنا، در این جلسه نمایندگان سمن‌ها با قدردانی از برگزاری و نشست مذکور به ارائه پیشنهادات خود پرداخته و در پایان مقرر شد به مناسبت گرامیداشت روز زمین پاک جمعه هفتم اردیبهشت در دره نو الشهدا (منطقه گردشگری گردو) پیاده روی خانوادگی به همراه برنامه‌های متنوع فرهنگی اجتماعی و ورزشی برگزار شود.

همچنین مقرر شد در روز دوم اردیبهشت در پیاده راه امیرکبیر نیز غرفه نقاشی کودکان با هدف آگاه سازی و فرهنگ‌سازی برای پاسداشت این روز برگزار شود.

در اولین نشست سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست با رؤسای کمیسیون‌های سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر، رؤسای سازمان‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، سیما، منظر و فضای سبز شهری و مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری اراک، پیرامون اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک، هم‌اندیشی و گفت‌وگو شد.

کد خبر 745427

دیگر خبرها

  • ۶ مدال بانوان مازندرانی در مسابقات کوراش قهرمانی کشور
  • معرفی نفرات برتر کوراش بانوان قهرمانی کشور
  • ترکیب تیم ملی بانوان کوراش جمهوری اسلامی ایران مشخص شد
  • قبرستان بقیع قدیم ‌ها این شکلی بود + ویدئو
  • اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک در اراک
  • لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!
  • روایتی از توسل سردار شهید حجازی به حضرت زهرا (س)/ هرجا بود، روضه فاطمیه را می‌گرفت
  • روایتی از توسل سردار شهید حجازی به حضرت زهرا(س) / هرکجا بود، روضه فاطمیه را می‌گرفت
  • اجتماع وعده صادق با نوای حیدر حیدر در حرم رضوی+ تصاویر
  • فارس به استقبال یادروز سعدی شیرین‌سخن می‌رود