Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@21:31:21 GMT

۹۰ درصد مردم کمبود ویتامین D دارند

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۶۰۱۵

۹۰ درصد مردم کمبود ویتامین D دارند

شیوع کمبود ویتامین D به خصوص در زنان و کودکان ایرانی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد است، از عوارض کمبود این ویتامین در دوران کودکی بیماری راشیتیسم است که به علت کمبود کلیسم و فسفر بوجود می‌آید و منجر به پوکی استخوان در بزرگسالان به ویژه زنان می‌شود.

 

به گزارش انستیتو تغذیه ایران حاکی از آن است که تقریبا ۹۰ درصد مردم کمبود ویتامین D دارند و میزان توده استخوانی در ایران نسبت به سایر کشورها نیز کمتر است و مردم باید نسبت به سلامت ‌خود حساس باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهش‌های انجام شده در شهرهای پرجمعیت کشور نیز نشان می هد، کمبود ویتامین D که یکی از ویتامین‌های موثر در پیشگیری از پوکی استخوان، افسردگی، ابتلا به بیماری‌های گوارشی، ابتلا به MS، ابتلا به دیابت، چاقی و فشار خون است اکنون در جمعیت بزرگسال و کودک کشور از میانگین ۵۰ درصد هم فراتر رفته است.

همچنین نتایج مطالعات مرکز روماتیسم ایران نیز حاکی از آن است که بیش از ۵۰ درصد افراد کمتراز ۴۰ سال کشور از کمبود ویتامین D رنج می‌برند.

امیرعلی امیدی فوق تخصص غدد در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: کمبود دریافت ویتامین D در دوران بلوغ باعث توقف رشد و نیز افزایش بروز چاقی در دوران بلوغ بویژه در دختران می‌شود. ، چندین سال است که اثرات سوء کمبود این ویتامین در افراد بالغ شناخته شده و در ر بزرگسالان با بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، سرطان و چاقی در ارتباط است.

وی اظهار می‌دارد: کمبود ویتامین D سبب ایجاد توده بدنی بالا و کوتاهی قد دختران در اوج دوران رشد آنها می‌شود و از طرف دیگر در معرض آفتاب بودن به تنهایی بویژه بدلیل عدم دریافت مستقیم نور خورشید در خیلی از موارد، تضمین‌کننده دریافت کافی این ویتامین است.

امیدی اضافه می کند: با توجه به اهمیت کمبود ویتامین در بروز چاقی و نیز کوتاهی قد در دوران بلوغ که خود باعث شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در سال‌های آتی عمر می‌شود، اندازه‌گیری ساده این ویتامین در خون برای افراد در معرض خطر می‌تواند مفید باشد و دریافت کافی لبنیات بویژه از نوع کم چرب آن از دوران کودکی تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از بروز کمبود این ویتامین ضروری خواهد داشت.

این استاد دانشگاه ادامه می دهد: داروهای ضد تشنج می توانند از طریق کاهش واکنش نسبت به ویتامین D برجذب کلسیم تاثیر بگذارند، افرادی که از آنتی اسید های حاوی منیزیم استفاده می کنند، باید از دریافت دوزهای بالای ویتامین D پرهیز کنند، زیرا با خطر افزایش کلسیم و منیزیم خون مواجه هستند.

امیدی می گوید: کمبود این ویتامین در کودکان ممکن است، بیقراری، تحریک پذیری، بی اشتهایی و تعریق زیاد بروز کند و موجب بروز راشیسم در کودکان و نرمی استخوان در بزرگسالان شود.

در این موارد، با از دست دادن مواد معدنی از استخوانها و در نتیجه تغییر شکل استخوانها، پاها ی کودک کمانی شکل می شود و کمبود ویتامین D در بروز پوکی استخوان که معمولا در سنین سالمندی بروز می کند نیز موثر است.

وی تصریح می کند: کمبود خفیف این ویتامین ممکن است به افزایش شکنندگی استخوانها در بزرگسالی منجر شود، زنان در دوران یائسگی در معرض خطر پوکی استخوان قرار می گیرند به این دلیل، مصرف روزانه مکمل کلسیم وهمراه با ویتامین D توصیه شده است.

این پزشک می افزاید: خطر کمبود ویتامین D در میان کودکان شیرخوار بخصوص نوزادان نارس و کم وزن و بزرگسالان بویژه افرادی که کمتر در معرض نور مستقیم آفتاب هستند، بیشتر است. همچنین، خطر بروز کمبود در افرادی که دچار بیماری های کبد وکلیه و غده تیروئید هستند، افراد مبتلا به بیماری صرع و کسانی که از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی می کنند بیشتر است./ ایرنا

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۶۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • صدای شکسته شدن استخوان به گوش می‌رسد | ما می‌دانستیم سفره مردم کوچک شده!
  • اسحاق جهانگیری: صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد
  • اسحاق جهانگیری : صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد
  • اسحاق جهانگیری: صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد /می خواستیم وزیر زن بگذاریم، نگذاشتند /باید مسیرها را باز کنیم