Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-24@00:11:22 GMT

ترامپ توافق تجاری جدید امضا می‌کند

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۷۱۹۴

ترامپ توافق تجاری جدید امضا می‌کند

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، ترامپ مذاکره مجدد در خصوص پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی را در کمپین انتخاباتی ۲۰۱۶ به عنوان یکی از اولویتهایش معرفی کرد اما کارشناسان بازرگانی تاثیر پیمان سه جانبه جدید آَمریکا-مکزیک-کانادا را ملایم ارزیابی کرده‌اند. لایحه قانون مربوط به این توافق روز جاری توسط ترامپ امضا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کانادا و مکزیک دو بازار صادراتی بزرگ برای کالاهای آمریکایی هستند. این پیمان به همراه توافق فاز اول با چین، از شدت تنشهایی که عامل کندی رشد اقتصاد جهانی بودند، کاسته است.

سران سه کشور پیمان جدید را در اواخر سال ۲۰۱۸ امضا کردند. پس از چند ماه مذاکرات پشت پرده میان نمایندگان دموکرات و دولت ترامپ، قانونی که این توافق را اجرایی می‌کند، از حمایت هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگره برخوردار شد.

با این حال نمایندگان دموکرات که در پیگیری استیضاح ترامپ دست داشتند در مراسم امضای این لایحه قانون مربوط به این توافق در کاخ سفید غایب خواهند بود.

ترامپ این توافق را به عنوان مدل جدید تجارت برای قرن بیست و یکم نشان داده و روز سه شنبه در جمع طرفدارانش در نیوجرسی گفت: فردا پیمان جدید را جایگزین کابوس نفتا می‌کنیم که یکی از بدترین توافقات تجاری در تاریخ بوده است.

پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) در سال ۱۹۹۴ اجرایی شد و موانع تجاری میان سه کشور آمریکای شمالی را رفع کرد و در نتیجه تجارت میان آنها افزایش یافت. اما ترامپ و منتقدان دیگر بر این باور بودند که نفتا باعث شده است فعالیتهایش تولیدی از آمریکا به مکزیک مهاجرت کنند تا از نیروی کار ارزان این کشور بهره ببرند.

رییس جمهور آمریکا تهدید کرده بود اگر توافق بهتری دریافت نکند، نفتا را ترک خواهد کرد و این تهدید ابهاماتی را در خصوص تجارت منطقه‌ای ایجاد کرده بود.

رابرت لایتیزر، مذاکره کننده تجاری دولت ترامپ خواستار اصلاح این پیمان شده بود تا مشاغل تولیدی به آمریکا برگردند. تحت پیمان جدید، باید ۷۵ درصد از تولید خودروسازان در آمریکای شمالی باشد تا از مزایای معافیت از تعرفه این پیمان برخوردار شوند. به این ترتیب قطعات خودرو که عمدتا از چین و سایر نقاط وارد می‌شد، باید از این منطقه تامین شود.

حداقل ۴۰ درصد خودروها باید در نقاطی تولید شوند که حداقل دستمزد ساعتی کارگران ۱۶ دلار است. این الزام به نفع آمریکا و کانادا و نه مکزیک خواهد بود که کارکنان خودروسازی مزدهای ناچیزی دریافت می‌کنند.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیسیون تجارت بین الملل آمریکا سال میلادی گذشته حساب کرد پیمان سه جانبه جدید ۰.۳۵ درصد معادل ۶۸ میلیارد دلار به رشد اقتصادی اضافه کرده و ۱۷۶ هزار شغل در شش سال آینده ایجاد می‌کند که البته تغییر چندانی برای یک اقتصاد ۲۲ تریلیون دلاری با ۱۵۲ میلیون شغل غیرکشاورزی نیست.

اما منتقدان از جمله گروههای مدافع محیط زیست نگرانند که در این پیمان به مسئله گرمایش جهانی پرداخته نشده است. برخی از محافظه کاران می‌گویند که این پیمان خودرو و سایر کالاها را برای مصرف کنندگان گران‌تر خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: کانادا مکزیک دونالد ترامپ دونالد ترامپ کانادا مکزیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۷۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری خراسان رضوی

      به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  معاون توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست به اهمیت بازار بکر آفریقا برای ایران اشاره کرد و گفت: هدفگذاری صادراتی استان در سال جاری نیز یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار است.   علی غفوری مقدم افزود: در کنار استراتژی حفظ بازارهای موجود به دنبال توسعه بازار هستیم و یکی از اولویت‌های ما در این راستا بازار بکر قاره آفریقا است، با وجود محدودیت‌های مالی و حمل‌ونقل، اما پتانسیل‌های بسیاری جهت تجارت با کشورهای این قاره وجود دارد.   وی به بیان اقدامات انجام شده در راستای توسعه تجارت با آفریقا و برپایی همایش ها و برنامه ریزی های انجام شده دراین خصوص گفت: در راستای متناسب‌سازی تراز تجاری با کشورهای آفریقایی می‌توان نسبت به واردات محصولات کشاورزی و معدنی مورد نیاز کشورمان اقدام کرد.   نایب رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست به شناخت محدود فعالان اقتصادی از قاره آفریقا و فرصت‌های تجاری موجود در آن اشاره کرد.   مرتضی قندچی گفت: در راستای توسعه روابط تجاری با این قاره، لازم است اقداماتی از جمله تعیین تعرفه ترجیحی گمرکی با کشورهای این حوزه و تسهیل حمل‌ونقل میان ایران و کشورهای آفریقایی انجام گیرد.   مشاور بین‌الملل اتاق مشترک ایران و آفریقا نیز در این نشست گفت: در حال حاضر، با کشورهای محدودی در این قاره مراودات تجاری داریم، آفریقایی‌ها خواهان خدمات فنی و مهندسی ما هستند.   امیر حامد رضایی افزود: آنان این درخواست را دارند که فعالیت‌های اقتصادی با مسائل سیاسی ترکیب نشود، بخش خصوصی واقعی در این کشورها حضور پیدا کند و انتقال تکنولوژی انجام شود.

دیگر خبرها

  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • ۸ سند همکاری بین ایران و‌پاکستان به امضا رسید
  • امضای اسناد همکاری ایران و پاکستان
  • امضای 8 سند همکاری مشترک میان مقامات ایران و پاکستان
  • برگزاری نمایشگاه تجاری افغانستان و قزاقستان در کابل
  • چشم‌انداز تجارت یک میلیارد دلاری ایران و ازبکستان
  • واکاوی راه‌های توسعه تجارت با آفریقا
  • صادرات یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری خراسان رضوی
  • امضای قراردادهای ریلی بین FESCO روسیه و پنج شرکت لجستیکی چینی
  • صادرات یک میلیارد و ۵۴۲ میلیون دلار کالا از آذربایجان شرقی