Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: طرح به اصطلاح «چشم‌انداز صلح» موسوم به «معامله قرن» دیشب (سه‌شنبه) از سوی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با حضور «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی رونمایی شد. رونمایی از این طرح واکنش‌هایی را در سراسر جهان به همراه داشت و گروه‌های فلسطینی مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز این طرح را «خیانت قرن» در حق مردم فلسطین و امت اسلامی توصیف کرد و خواستار مقابله دولت‌ها و ملت‌های آزاده منطقه و جهان با این طرح ننگین شد. (اینجا بخوانید)

رئیس جمهور آمریکا این طرح را «گامی به سمت صلح» برای رژیم صهیونیستی توصیف کرد و مدعی شد که این طرح به مقابله با «افراط‌گرایی» کمک می‌کند و افزود که «اورشلیم (قدس) پایتخت تقسیم‌ناپذیر اسرائیل باقی می‌ماند.»

در همین خصوص «فؤاد ایزدی» تحلیلگر مسائل آمریکا در گفتگویی با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، عنوان کرد: زمانی که ترامپ در کنار نتانیاهو از طرح موسوم به معامله قرن رونمایی کرد، این معامله را معامله برد - برد خواند.

وی افزود: این سبک آمریکایی است که بدترین متنی که ممکن است را برای طرف مقابلشان تولید می‌کنند و بعد نامش را برد - برد می‌گذارند. شکر خدا مسئولان فلسطینی حداقل اخیرا متوجه شدند مذاکره با آمریکا فایده‌ای ندارد و تصمیم درستی که گرفتند این بود که گفتگوهایشان را با آمریکایی‌ها از یکی دو سال پیش که بحث معامله قرن مطرح شد، قطع کردند.

ایزدی افزود: یک زمانی ما برای فلسطینی‌ها الگو بودیم و الان به نظر می‌رسد فلسطینی‌ها برای برخی مسئولان ما الگو هستند که متوجه شویم معامله با آمریکای یعنی چه و زمانی صحبت از برد - برد می‌کنند چیست و مذاکره با آمریکا، نتیجه‌ای جز متون ظالمانه یک طرفه ندارد.

این تحلیلگر مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: به نظرم این داستان معامله قرن می‌تواند درس خوبی برای افرادی باشد که در فکر مذاکره با آمریکا هستند.

ایزدی با بیان اینکه فلسطینی‌ها از زمان توافق اسلو در حال مذاکره با آمریکا هستند و هر نوع امتیازی که آمریکایی‌ها خواستند به آن‌ها دادند، عنوان کرد: الان بعد این همه سال مذاکره متوجه شدند، متن‌هایی که آمریکا تولید می‌کند به درد زباله دان تاریخ می‌خورد و لازم نیست این آزمون و خطا را دوباره تکرار کنند.

وی گفت: معامله قرن فرصتی برای جمهوری اسلامی است به این معنا که حرف‌هایی که ایران از ۴۰ سال پیش مطرح کرده، لیبرال‌ترین جناح‌های فلسطینی نیز الان همین حرف‌ها را می‌زنند و ایران باید پرچم دفاع از فلسطین و آرمان فلسطین را با توجه به سابقه ۴۰ ساله‌اش به دست بگیرد و وضعیت اسفبار سران کشور‌های عربی منجمله سه کشوری (عمان، بحرین و امارات) که در جلسه رونمایی از این متن حضور داشتند، برجسته شود.

گفتنی است سفرای سه کشور عمان، بحرین و امارات عربی متحده شب گذشته در مراسم رونمایی از طرح موسوم به معامله قرن حضور داشتند و ترامپ از تلاش‌های آن‌ها به خاطر کمک‌هایی که به پیشبرد این طرح انجام داده‌اند، قدردانی کرد.

این تحلیلگر مسائل آمریکا همچنین اضافه کرد: طرف مقابل سعی می‌کند برچسب‌هایی را به ایران بزند، مثل حمایت از تروریسم، یا نفوذ بی جهت در منطقه یا استفاده از موشک و مباحث حقوق بشری، اتهاماتی که ۴۰ سال است علیه ایران وجود داشته و متاسفانه زمانی نام ایران برده می‌شود در ذهن عده‌ای این برچسب‌ها برجسته می‌شود. کاری که ایران باید بکند، این است که به صورت تمام قد از آرمان فلسطین دفاع کند و اگر قرار است ایران برچسبی داشته باشد، برچسب حمایت از آرمان فلسطین در ذهن مخاطب ایجاد شود و فرصتی است برای ایران که برچسب‌های بی مورد را پاک کند.

ایزدی گفت: متاسفانه دولت روحانی به خاطر رودربایستی‌ها در برجام، کما بیش به آرمان فلسطین بی توجه بوده است. با توجه به اینکه برجام به زباله‌دان تاریخ می‌پیوندد، لازم است دولت به صورت جدی‌تر وارد حمایت از بحث فلسطین شود و مخالفت با طرح آمریکایی و صهیونیستی را رهبری کند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران باید رهبری حمایت از آرمان فلسطین را به دست بگیرد و کشور‌های دیگر نیز از عملکرد خودشان توبه کرده و به ایران بپیوندند.

منبع: فردا

کلیدواژه: ایزدی معامله قرن مذاکره با آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۷۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند

صادق زیباکلام رویکرد بایدن و نتانیاهو را در باره جنگ با ایران متفاوت می داند.

صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در پاسخ به این پرسش که شکاف میان آمریکا و اسرائیل بر سر حمله به ایران را چگونه می‌شود برداشت کرد؟ به هم‌میهن گفت:   «وجه تفاوت و اختلاف‌نظر آمریکایی‌ها و دولت نتانیاهو قابل فهم است زیرا دولت کنونی آمریکا دموکرات است و تا حدودی و تأکید می‌کنم که صرفاً تا حدودی به موازین دموکراسی پایبند است اما دولت اسرائیل به‌ویژه افراطیون مذهبی اطراف نتانیاهو به‌هیچ‌وجه به‌هیچ‌یک از مبانی دموکراسی پایبند نیستند. نتانیاهو متوجه شده است که افکار عمومی اسرائیل از عملکرد دولت اسرائیل بعد از عملیات هفتم اکتبر حماس رضایت ندارند؛ به همین دلیل سعی دارد که بحران را حفظ کند. مجموعه این دلایل باعث شده است که نتانیاهو و شرکای راست‌گرای افراطی‌اش با هیچ نوع آتش‌بس موافقت نکنند و به هر شکلی که ممکن است بحران را ادامه دهند با بهانه نابودی حماس. نتانیاهو می‌داند اگر راضی به آتش‌بس شود، افکار عمومی دولتش را کنار می‌گذارند و در مجموع استمرار بحران برای نتانیاهو به منزله باقی‌ماندن در قدرت است».

او ادامه داد: «شرایط اما برای جو بایدن متفاوت است. او به‌هیچ‌وجه نمی‌خواهد که چه آمریکا و چه اسرائیل با ایران مواجهه نظامی داشته باشند. آمریکا می‌داند اگر اسرائیل، ایران را بزند، ماجرا تمام نمی‌شود و ایران پاسخ می‌دهد و درگیری بالا می‌گیرد و حتماً پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه هم هدف ایران قرار می‌گیرد و این آتش شعله‌ور شده و به این سادگی‌ها خاموش نمی‌شود. این را هم بگویم که چنین شرایطی به نفع روسیه است زیرا توجه غربی‌ها را از جنگ اوکراین به خاورمیانه معطوف می‌کند و آمریکا مجبور می‌شود بخشی از توان نظامی‌اش را به‌جای آنکه به اوکراین بدهد، به خاورمیانه بیاورد.در عین حال می‌داند اگر جنگی در بگیرد ممکن است چین از این موقعیت استفاده کند و تایوان را تسخیر کند و طبیعی است در آن شرایط برای آمریکا سخت است که به مقابله با چین هم برود. همه این شرایط باعث شده است که آمریکا نخواهد جنگی با ایران در بگیرد.

در مقابل همان‌طور که گفتم نتانیاهو برای استمرار بحران بدش نمی‌آید که با ایران وارد جنگ شود؛ بنابراین بین بایدن و نتانیاهو بر سر جنگ با ایران اختلاف جدی وجود دارد». زیباکلام درباره اینکه ایران از چنین شکافی چه استفاده‌ای می‌تواند داشته باشد؟ مطرح کرد: «متأسفانه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا سیاست خارجی‌اش در خدمت ایدئولوژی غرب‌ستیزی و انقلابی‌گری بوده است. اکنون و با توجه به اختلاف نظر آمریکا و اسرائیل، ایران می‌تواند یک بار هم که شده بدون واسطه با آمریکا وارد مذاکره شود تا به جای ایدئولوژی با ابزار دیپلماسی فضا را به نفع خود پیش ببرد».

دیگر خبرها

  • عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است
  • حماس و فتح وتوی ضد فلسطینی آمریکا را محکوم کردند
  • فواد ایزدی: آمریکا و اسرائیل با عملیات روانی دنبال کاهش فشارهای بین‌المللی هستند
  • آمریکا و اسرائیل با ایجاد عملیات روانی علیه ایران به دنبال کاهش فشارهای بین‌المللی هستند/ اتفاق امروز صبح، ادامه جنگ روانی رژیم صهیونیستی است
  • عملیات اصفهان نوعی فرافکنی آمریکا بود
  • وتوی آمریکا علیه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل
  • بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند
  • زیباکلام: تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • گاف جدید بایدن: به اسراییل گفتم به «حیفا» حمله نکنید+ فیلم
  • گاف جدید بایدن: به اسراییل گفتم به «حیفا» حمله نکند+ فیلم