Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@23:40:33 GMT

سردرگمی حراجی‌های هنری در خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۱۰۳۲۴

سردرگمی حراجی‌های هنری در خاورمیانه

آفتاب‌‌نیوز :

مایکل جی‌ها (Michael Jeha) رئیس خاورمیانه ای کریستیز گفت: در پی موفقیت چهار دوره فروش ما در دوبی و لندن که مرهون نمایش بهترین آثار هنری معاصر و مدرن خاورمیانه به حضار سراسر جهان بود، حال قصد داریم بر یک فروش هنری بزرگ در سال ۲۰۲۰ در لندن متمرکز شویم.

کریستیز که اولین حراجی اش در دوبی را در سال ۲۰۰۶ برگزار کرد، خبر داد تصمیم لغو حراجی دوبی به واسطه کمبود آثار هنری باکیفیت در خاورمیانه برای فروش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارولین لوکا (Caroline Louca) مدیرعامل جدید کریستیر در خاورمیانه نیز گفت: باید پاسخگوی نیازهای جدید مجموعه‌داران خاورمیانه‌ای باشیم که مشتاق دستیابی به آثار باکیفیت هستند که با راهبردهای مجموعه هایشان تطابق داشته باشد. وی افزود: مجموعه داران در انتخاب و خریدشان، خردمندانه عمل می کنند. اکثریت آثار هنری مدرن خاورمیانه طی ۱۰ سال گذشته فروخته شده و هنوز به بازار برنگشته اند.

لوکا گفت: اکثر موسسات قصدی برای فروش مجدد آثارشان ندارند و این بدان معناست که ما در حال حاضر، به کمک بازار امروزی نیاز داریم. طی ۱۵ سال گذشته، آثار بزرگ به تصاحب موسسات خصوصی ای چون بنیاد هنر برجیل (Barjeel) در شارجه و موزه لوور ابوظبی درآمده است.

با وجود این، برخی دلالان می گویند موجود بودن آثار هنری برای برگزاری حراجی ها در خاورمیانه از اهمیت کمتری برخوردار است و مساله مهمتر، ابهام در بازار است.

چارلز پوکوک (Charles Pocock) از موسسان نگارخانه میم (Meem) گفت: ما به کیفیت، تحقیق، ارزش افزوده و شفافیت بیشتری نیاز داریم. خریدار باید برای تشخیص آثار تقلبی از امنیت و شفافیت بیشتری برخوردار باشد.

در همین حال، حراجی کریستیز به نوبه خود، یک برنامه نمایشگاهی و ابتکارعمل آموزشی را در دو بازار سنتی و بازار جدید در ماه های آتی راه اندازی خواهد کرد.

قرار است در قالب این برنامه، حراجی های خیریه در ابوظبی وعربستان برگزار شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی آرت‌نت، ناآرامی های سیاسی جاری در خاورمیانه، بازار منطقه ای برای حراج را تهدید می کند.

لوکا نیز با اشاره به شرایط دشوار در دریافت پول از لبنان گفت: اگر یک مجموعه دار فقط یک حساب بانکی در لبنان داشته باشد، عملا قادر به تراکنش پول به خارج از این کشور نیست. اما این مساله، منعکس کننده این امر نیست که آیا آنها میلی به خرید دارند یا نه.

با وجود این، سایرین در حراجی ها می گویند از بابت بی ثباتی در منطقه خاورمیانه، نگران نیستند.

مای الدیب (Mai Eldib) یکی از روسای حراجی ساتبیز در خاورمیانه گفت: مجموعه دارانی که در کارشان جدی هستند، از ذوق تشخیصی بالایی برخوردارند و صرف نظر از اوضاع سیاسی، زمانی خرید می کنند که آثاری با کیفیت عرضه در موزه ها، به فروش گذاشته شود.

از نظر من، طبق معمول این یک دادوستد برای هر نفر است. مشتریان خاورمیانه ای در سال ۲۰۱۹، در این زمینه ۲۰ درصد بیش از سال ۲۰۱۸ در این کسب و کار هزینه کردند و ما در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال ۲۰۱۵ شاهد ۸۲ درصد خریدار بیشتر در امارات متحده عربی در فروش های جهانی مان بودیم.

در این میان، دلالان می گویند انعطاف پذیری امری ضروری است؛ به ویژه از آن جهت که وضعیت بازار از منطقه ای به منطقه دیگر متغیر است.

ویل لری (Will Lawrie) یکی از مالکان نگارخانه لری شبیبی (Lawrie Shabibi) در دوبی گفت: هر سال تفاوت هایی به وجود می آید و هر کس باید خود را با آن سازگار کند.

وی افزود: در سال ۲۰۱۸، عمده فروش های ما از نظر ارزش به فراتر از خاورمیانه رفت و به خریداران آمریکایی و دیگر بخش های جهان رسید، اما سال گذشته، بخش بزرگی از فروش به موسسات خصوصی و اشخاص در امارات متحده عربی اختصاص یافت.

با این همه، حراجی کریستیز می گوید هنوز قصد برگزاری حراجی هنر دوبی در مارس ۲۰۲۱ را دارد و حراجی سالانه ساعت های خود در این شهر را طبق برنامه ۱۱ آوریل ۲۰۲۰ (۲۳ فروردین ۹۹) برگزار می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: حراج هنری خاورمیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۰۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ارشاد از ابلاغ مصوبه برپایی بازار هنر ایران خبر داد


محمدمهدی اسماعیلی  در حاشیه بازدید از نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: آثار ارائه شده در این نمایشگاه بسیار با کیفیت و تبلور هنر ایران در زمینه قرآنی است.

وی با اشاره به نقش مهم و موثر بخش خصوصی در برگزاری این نمایشگاه افزود: دولت وظیفه خود را تنها حمایت از بخش‌های خصوصی می‌داند. هر قدر حضور جریان‌های مردمی در یک فعالیت پررنگ‌تر باشد، می‌توان به تداوم آن فعالیت امیدوار شد.

اسماعیلی با بیان اینکه هنر‌های قرآنی ریشه دیرینه در بخش‌های مختلف هنر ایران دارد، اظهار داشت: توصیه شد که بخشی از غرفه ایران در شصتمین دوسالانه هنری ونیز که این روز‌ها در کشور ایتالیا برپا شده، به هنر‌های قرآنی اختصاص پیدا کند.

وی درباره برگزاری بازار‌های بزرگ برای هنر‌های تجسمی به ویژه هنر‌های قرآنی گفت: اواخر سال گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزاری بازار هنر ایران را تصویب و رئیس جمهور هم آن را ابلاغ کرد که یک گام مهم به شمار می‌آید. در حال حاضر برای اجرای بازار هنری قانون مصوب وجود دارد. البته خود بنده پیش از این هم آثار هنرمندان را به مسئولان فرهنگی دیگر کشور‌ها هدیه می‌دادم.

 نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی با عنوان روایت باران تا ۳۱ اردیبهشت در فرهنگسرای نیاوران برقرار و بازدید از آن برای علاقه‌مندان آزاد است.

دیگر خبرها

  • اعلام فراخوان جایزه ملی داستان و بازآفرینی در اصفهان
  • وزیر ارشاد از ابلاغ مصوبه برپایی بازار هنر ایران خبر داد
  • جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از قم به همایش سراسری بچه‌های مسجد
  • نمایش اثرهنری جشنواره قصص قرآنی در مشهد
  • برگزاری نخستین المپیاد ملی هنر در گیلان
  • رشد ۵۰ درصدی آثار هنری شرکت کننده در جشنواره بین المللی امام رضا
  • مسائل روز جامعه در تولید آثار هنری مورد توجه باشد
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)