Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@06:40:10 GMT

اکتشاف نفت اقتصاد اردبیل را رونق می‌بخشد

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۱۲۷۱۰

اکتشاف نفت اقتصاد اردبیل را رونق می‌بخشد

اردبیل- دشت مغان با ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی یکی از حاصلخیزترین مناطق ایران در تولید محصولات کشاورزی و زبانزد خاص و عام است اما جالب است که بدانید مطالعه اکتشافات نفتی نشان می‌دهد که مغان علاوه بر منابع و محصولات کشاورزی، دارای ذخایر سرشار نفتی است.

قدس آنلاین-گروه استان ها:نخستین مطالعات بر روی منابع نفتی در دشت مغان در دهه ۸۰ اتفاق افتاد و این موضوع از همان سال تاکنون به‌عنوان یکی از مطالبات جدی مردم و مسئولان در این منطقه تبدیل‌شده است اما مشخص نیست که چرا  برای استخراج این طلای سیاه و بهبود اقتصاد اردبیل کار چندانی انجام‌نشده است؟

بنا بر اظهارات مسئولان استان مهم‌ترین تأثیر طرح اکتشاف نفت ، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در دشت مغان است و بنابراین اکتشاف نفت در منطقه علاوه بر ایجاد اشتغال اصلی شغل‌های جانبی بیشتری را برای ساکنان منطقه به وجود آورده و باعث رونق اقتصادی در منطقه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه صنایع جانبی نظیر صنایع پتروشیمی، احداث پالایشگاه و سایر تأسیسات و فرآورده نفتی از عوامل تأثیرگذار اقتصادی دیگر در وضع معیشتی و اشتغال مردم منطقه خواهد بود.

طلای پنهان

مغان در منطقه«قیرلو» از توابع شهرستان بیله‌سوار دارای ۲ بلوک نفتی است که ذخایر این ۲ بلوک بیش از چهار میلیارد بشکه نفت برآورد شده است.

از سال‌ها پیش مردم انتظار اکتشاف نفت مغان را می‌کشیدند تا این منطقه به یکی از حوزه‌های نفتی تبدیل‌شده و پالایشگاهی هم در این منطقه احداث شود ولی همچنان ‌طلای سیاه در زیرخاک مدفون‌ مانده است.

البته میدان نفتی مغان درگذشته موردمطالعه شرکت‌های خارجی به خصوص فرانسوی‌ها قرارگرفته بود که به دلایلی سرمایه‌گذاری در این حوزه صورت نگرفت درحالی‌که امید می‌رفت بعد از برجام شرایط مثبتی برای توسعه کشور فراهم شود لذا یک شرکت اوکراینی برای سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کرد و حتی بنا بر گفته مسئولان رقمی نزدیک به پنج میلیون دلار هزینه کرد که با آغاز تحریم کار رها شد.

ایجاد اشتغال

نماینده پارس‌آباد وبیله سوار مغان بابیان اینکه استخراج نفت در این منطقه می‌تواند به ایجاد اقتصاد پویا و اشتغال در منطقه ختم شود ابراز  می‌کند: بر اساس آخرین نتایج اعلام‌شده هم‌اکنون در گرمی کارهای کارشناسی انجام و چاه‌های اکتشافی حفرشده و به نفت نیز رسیده است.
شکور پور حسین با اشاره به این موضوع که این طرح یکی از مطالبات مردم دشت مغان است می‌افزاید: ضروری است دولت هم عنایت ویژه‌ای در این مورد داشته باشد .

وی یادآور می‌شود: استخراج نفت با خود صنایع دیگر ازجمله پتروشیمی را به ارمغان خواهد آورد و این موضوع می‌تواند تحولی شگرف برای این استان و حتی در سطح ملی به همراه داشته باشد.

چشم‌انتظار سرمایه‌گذار

درحالی‌که تمام چشم‌ها به دولت برای استخراج نفت در این منطقه و ایجاد اشتغال دوخته‌شده است اما سال‌ها پیش حبیب برومند نماینده پارس‌آباد و بیله سوار مغان در مرداد سال ۱۳۹۲  گفت: ما مدام دم از اکتشاف و استخراج نفت مغان می‌زنیم درحالی‌که هیچ زیرساختی برای بهره‌برداری از این منابع وجود ندارد.

اکبر بهنامجو استاندار اردبیل نیز در همین رابطه بیان می‌کند: اکتشاف نفت در مغان از مدت‌ها قبل مطرح‌شده و پیگیری‌هایی هم در این خصوص انجام‌شده اما مهم‌تر از همه حضور سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این منطقه است که پیگیر سرمایه‌گذاری و جلب و جذب سرمایه‌گذار برای این طرح هستیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اردبیل نفت سرمایه گذاری ایجاد اشتغال استخراج نفت اکتشاف نفت دشت مغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۲۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟

صنعت فوتبال در جهان از مزایا و امکانات اقتصادی بسیاری بهره‌مند است که از آن جمله می‌توان به سه بخش عمده شامل درآمد‌های روز مسابقه، امور تجاری و حق پخش رسانه‌ای نام برد. در سال ۲۰۱۸ به طور متوسط ۴۰ درصد درآمد باشگاه‌های پردرآمد جهان حاصل از فعالیت‌های تجاری، ۴۳ درصد از طریق فعالیت‌های رسانه‌ای و فروش حق پخش مسابقات و ۱۷ درصد در پی فعالیت‌های روز مسابقه از طریق فروش بلیت و اقلام باشگاه حاصل شده است.

با این وجود باشگاه‌های لیگ برتری فوتبال ایران، بخصوص پرسپولیس و استقلال که تا روز گذشته به نوعی تنها تیم‌های دولتی محسوب می‌شدند از بخش قابل توجیه از درآمد‌های معمول باشگاه‌های فوتبال جهان محروم هستند. از طرف دیگر به دلیل مدیریت واحد دولت بر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال با هشدار محرومیت از مسابقات آسیایی مواجه بودند.

استقلال و پرسپولیس در طول دهه‌های گذشته به نوعی از مهم‌ترین تیم‌های فوتبال ایران محسوب شده‌اند. علاوه بر آن‌که این دو باشگاه سکوی پرتاب بسیاری از فوتبالیست‌های ایرانی به تیم‌های خارجی بوده و هستند بعضا استخوان‌بندی تیم ملی را نیز بازیکنان این دو باشگاه تشکیل می‌دهند؛ بنابراین تقویت سرخابی‌ها می‌تواند به نوعی تقویت صنعت فوتبال در ایران و متعاقبا تیم ملی باشد.

بدهی حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومانی سرخابی‌ها

از سوی دیگر به دلیل مشکلاتی که طی دهه‌ها در مدیریت سرخابی‌های پایتخت وجود داشته پرسپولیس با ۸۲۶ میلیارد تومان بدهی و استقلال با حدود ۷۷۰ میلیارد تومان بدهی انباشته مواجه است.

اما پس از حدود ۱۳ سال که زمزمه واگذاری پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی مطرح شد، سرانجام روز گذشته این اتفاق رخ داد. دیروز در فرابورس ایران ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت‌های تابعه آن شامل شرکت‌های پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام خمینی و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانک‌های شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین انتقال پیدا کرد.

امروز ساعت ۱۰:۳۰ صبح آیین واگذاری دو شرکت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی با حضور وزرای اقتصاد و ورزش و سرپرست سازمان خصوصی‌سازی برگزار می‌شود.

اگرچه برخی کارشناسان نسبت به این نوع از خصوصی‌سازی که آن را واگذاری به بنگاه‌های شبه‌دولتی می‌دانند نقد‌هایی وارد کردند، اما این واگذاری ثمراتی را نیز در پی داشت. تفکیک مدیریت دو باشگاه و اقدام برای خصوصی‌سازی آنها می‌تواند مهم‌ترین فواید این واگذاری باشد.

ابراهیم بازیان ـ سرپرست سازمان خصوصی‌سازی در این‌باره گفته که با واگذاری حداکثری سهام دولت به دو کنسرسیوم ما امروز از دولتی بودن دو باشگاه پرسپولیس و استقلال فاصله گرفتیم و شاهد دو مشتری راهبردی برای پرسپولیس و استقلال هستیم.

اقتصاد دو باشگاه شکوفا می‌شود

وی افزود: در کنسرسیوم بانکی، یکی از بانک‌های کاملاً غیردولتی یعنی بانک شهر پا به میدان گذاشتند. سهام‌دار اصلی بانک شهر، شهرداری تهران است و به نوعی شهرداری یک نهاد امور دولتی با زیرساخت‌هایی در حوزه مدیریت شهری است و یکی از فرصت‌هایی است که می‌تواند در شکوفایی فعالیت‌های ورزشی این تیم بزرگ و نام‌آور ایفای نقش کند.

بازیان درباره خریدار باشگاه استقلال هم گفت: می‌بینیم یک مجموعه نفتی موفق با کنسرسیوم شرکت‌های وابسته خود پا به میدان گذاشت. این اقدام کاملاً با نگاه امید به آینده و با نگاه کاملاً متفاوت در مقایسه با گذشته رقم خورد.

رییس سازمان خصوصی‌سازی تاکید کربد: یک بحث دیگر مالکیت باشگاه‌ها بود که تقریباً با این عرضه منتقل می‌شود؛ بحث دیگر، مدیریت آنهاست که در یک مرحله بررسی اهلیت و صلاحیت صورت گرفت؛ آن هم در کمیته تخصصی سازمان خصوصی‌سازی با حضور دستگاه‌های مرتبط و فرابورس که به لحاظ کفایت مالی، توانایی متقاضیان مورد بررسی قرار گرفت.

بازیان با اشاره به بررسی اهلیت داوطلبان از سوی سازمان خصوصی سازی و سازمان فرابورس گفت: بخشی از اهلیت‌ها ناظر به مدیریت این باشگاه خواهد بود. هماهنگی خوبی میان وزارت ورزش و وزارت اقتصاد انجام شد. با این ویژگی‌ها ۸۵ درصد از سهام دو باشگاه به مجموعه‌هایی واگذار شد که امید و نشاطی را ایجاد می‌کنند؛ هواداران پرسپولیس و استقلال هم نگاه امیدوارانه به آینده این دو باشگاه دارند.

وی تاکید کرد: دولت سیزدهم ادعا و افتخار می‌کند که پروژه‌های نیمه تمام را تمام می‌کند؛ در سازمان خصوصی‌سازی هم در حوزه واگذاری، پروژه‌های نیمه تمامی داریم که با این واگذاری دولت، برگ برنده‌ای را در حوزه واگذاری‌ها دستش گرفت.

امیدواری نسبت به استفاده از حق پخش تلویزیونی

بازیان با بیان ایان‌که نگاه امیدوارانه‌ای در باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال ایجاد می‌شود، گفت: در فضای مدیریت ورزش کشور نیز امیدواری ایجاد شده و با تدابیری که دراین مدت صورت گرفت، امیدوار هستیم در آینده اخبار خوبی از حوزه مجموعه مالکین جدید این مجموعه‌ها داشته باشیم.

وی با اظهار امیدواری نسبت به بهبود اقتصاد ورزش و بهره بردن دو باشگاه از تولید برنامه و حق پخش گفت: ان‌شاءالله بعد از این مدت، این روز را به عنوان یک روز تاریخی در کشور و واگذاری این دو باشگاه مهم خواهیم داشت و این امکان‌پذیر نبود جز در یک تعامل همه‌جانبه و همسو در جهت انجام یک اقدام بزرگ مردمی.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۸ میلیون دلار در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی​
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • برنامه‌های تشویقی و انگیزشی برای رونق «حجاب و عفاف» در دانشگاه‌ها
  • اجرای طرح تکام برای رونق اقتصادی روستاهای استان اردبیل