Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-24@10:57:30 GMT

ماجرای هک شدن گوشی جف بزوس

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۱۵۲۷۰

ماجرای هک شدن گوشی جف بزوس

ایتنا - نیویورک تایمز نوشت: جف بزوس و محمد بن سلمان قبلاً با استفاده از واتس‌اپ ارتباط برقرار کرده بودند، اما بزوس، آن روز انتظار پیامی ازجانب وی نداشت - چه برسد به اینکه یک ویدیو از پرچم‌های سعودی و سوئد با متن عربی دریافت کند.
جف بزوس مدیر عامل شرکت آمازون در ماه‌های اخیر به دلیل جدایی از همسر و پرداخت نیمی از سرمایه خود به وی، در مرکز توجه قرار گرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی پیش گوشی آیفون ایکس جف بزوس یک پیام در واتس‌اپ دریافت می‌کند که فرستنده آن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی است. وی بی‌درنگ و البته متعجب، پیام را مشاهده می‌کند و با یک ویدئو با کپشنی شامل پرچم سوئد و عربستان سعودی و همچنین متون عربی مواجه شد.

نیویورک تایمز نوشت: این دو نفر قبلاً با استفاده از این بستر پیام‌رسانی ارتباط برقرار کرده بودند، اما آقای بزوس، مدیر اجرایی آمازون، آن روز انتظار پیامی از آن جانب نداشت - چه برسد به اینکه یک ویدیو از پرچم‌های سعودی و سوئد با متن عربی دریافت کند.

به گزارش ایتنا از خبرآنلاین، طبق تجزیه و تحلیل پلیس که بزوس درخواست آن را داد، این ویدئو  فایلی با حجم 4.4 مگابایت، بیش از آن چیزی بود که ظاهرش نشان می‌داد. به احتمال زیاد بدافزار قرار داده شده است که به مهاجمان امکان دسترسی به آیفون آقای بزوس، از جمله عکس‌های وی و ارتباطات خصوصی را می‌دهد.

گزارش‌ها درباره تلفن آقای بزوس باعث نگرانی در مورد شاهزاده محمد شد. این تحلیل اساسا شاهزاده سعودی را به استفاده از بدافزارهای ایجاد شده توسط یک شرکت سایبر امنیتی خصوصی به جاسوسی بزوس که صاحب واشنگتن پست نیز هست متهم کرد. در زمان هک، جمال خاشقچی، نویسنده مخالف سعودی، در "واشنگتن پست" شاغل بود که مقاله منتقدانه خود را درباره دولت سعودی منتشر کرده بود. آقای خاشقچی اواخر سال 2018 در کنسولگری عربستان در استانبول کشته شد. جزئیات این هک برای نیویورک تایمز قابل تأیید نبود. 
 
سفارت عربستان سعودی در واشنگتن گفته است که اتهاماتی که پادشاهی را در هک کردن تلفن آقای بزوس مربوط می‌داند، "پوچ" بوده است. 

نتیجه گیری این گزارش سوالاتی مربوط به دنیای هکرهای خصوصی اجاره‌ای، باز می‌کند. برای مشتری مناسب یا مبلغ مناسب، چنین هکرهایی ظاهرا به تلفن یکی از ثروتمندترین و قدرتمندترین مردان جهان نفوذ می‌کنند. در این گزارش آمده که از کدام شرکت امنیت سایبری خصوصی استفاده شده است، اما گفته می‌شود که گروه مستقر در تل آویو NSO Group و تیم هکرهای مستقر در میلان از توانایی چنین حمله‌ای برخوردار باشند.

این هک همچنین نگرانی‌هایی در مورد اینکه چگونه سیستم پیام‌رسان‌های محبوب مانند واتس‌اپ دارای آسیب‌پذیری‌هایی هستند که مهاجمان می‌توانند از آنها سوء استفاده کنند را ایجاد می‌کند. در ماه اکتبر ، واتس‌اپ از NSO در دادگاه فدرال شکایت کرد و ادعا کرد از فناوری جاسوسی NSO برای هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر استفاده شده است. واتس‌اپ، که متعلق به فیس‌بوک است، نقص موجود در بدافزار مورد استفاده را برطرف کرده است.
 
ران دیبرت ، مدیر آزمایشگاه Citizen در دانشگاه تورنتو، اظهار داشت: وضعیت مدیرعامل آمازون "یادآور این است که گسترش جاسوس افزارهای تجاری یک مشکل امنیتی جهانی برای همه بخش‌ها است، از دولت و انواع تجارت‌ها گرفته تا جامعه مدنی. "

پیام‌های ارسال شده توسط حساب واتس‌اپ شاهزاده محمد از اواخر سال 2018  نشان می‌دهد که فرستنده از زندگی شخصی آقای بزوس آگاهی زیادی داشته است. در این گزارش آمده است که آقای بزوس پیامی را از این حساب دریافت کرد که شامل عکسی از زنی بود که شبیه خانم سانچز بود.

در این عکس عنوان شده است ، "بحث و گفتگو با یک زن مانند خواندن قرارداد پروانه نرم افزار است. در پایان باید همه موارد را نادیده بگیرید و کلیک کنید که موافقم. " در آن زمان، آقای بزوس و همسرش در حال بحث و گفتگو در مورد طلاق بودند.
 
در این گزارش، نرم‌افزارهای جاسوسی معروف به Pegasus ، ساخته شده توسط گروه NSO ، و نرم‌افزاری به نام Galileo ، ساخته شده توسط Hacking Team، به عنوان دو ابزار احتمالی مورد استفاده برای انجام این حمله قرار گرفته است. این گزارش می‌افزاید: سعود القحطانی ، مشاور نزدیک شاهزاده محمد ، 20 درصد سهام تیم هک کننده را در اختیار داشت.

گزارش FTI در مورد هک قطعی نبود، اما گفت "اعتماد متوسط ​​و زیاد" دارد که پیام از حساب واتس اپ شاهزاده بود و او مقصر است. در یادداشت‌های این گزارش ، FTI گفته است که هنوز در حال تلاش برای تجزیه و تحلیل دقیق‌تر آیفون است.

برخی از کارشناسان امنیت سایبری گفتند که برای تأیید نتایج این گزارش ، اطلاعات بیشتری درباره هک مورد نیاز است. بیل مارکزک ، کارشناس سایبری در Citizen Lab ، روز چهارشنبه در یک پست وبلاگ گفت که فناوری‌ برای رمزگشایی پیام‌های WhatsApp وجود دارد تا جزئیات بیشتری درباره فایل ویدئویی که ارسال شده است را مشاهده کنیم.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: هکر محمد بن سلمان جف بزوس نیویورک تایمز عربستان سعودی شاهزاده محمد شده توسط جف بزوس واتس اپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۵۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد

سفیر ایران در عربستان سعودی در گفتگویی اعلام کرد که امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفتگو با شبکه العربیه اعلام کرد که امسال در موسم حج 90 هزار ایرانی عازم سرزمین‌ وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد که این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفتگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود که این پروازها به مدت 20 روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به 6000 نفر خواهد رسید.

وی در خصوص حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی 90 هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

روز دوشنبه 3 اردیبهشت ماه پس از گذشت 9 سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسئولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

استقبال سفارت از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینهآغاز عملیات حج عمره پس از وقفه 9 ساله

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای مرگ دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه رفسنجان چه بود؟
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • ماجرای قتل دانشجوی دانشگاه دندانپزشکی رفسنجان
  • ناراحتی وزیر ورزش از شرایط حاکم بر فوتبال/ ماجرای جلسه کیومرث هاشمی با هیات رئیسه فدراسیون فوتبال
  • گزارش یک خبرگزاری از ماجرای تجمع امروز در مقابل فرمانداری بندرعباس + فیلم
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • تصاویر واقعی از گوگل پیکسل ۸A منتشر شد/ پرچمدار گوگل در رنگ‌های جدید در راه است
  • بازی‌گوشی‌های اسرائیل خللی در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد نمی‌کند