Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دوازدهمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

12 بهمن 1304، دولت شوروي بدون هيچگونه هشدار قبلي مرزهاي خود را به روي ورود كالاهاي ايراني مسدود كرد. دليل اين اقدام، بالا بردن ارزش واحد پول روسيه بود.

12 بهمن 1326، سپهبد يزدان پناه، وزير جنگ تقاضاي دريافت يك وام ده ميليون دلاري را به منظور خريد جنگ افزار از آمريكا به مجلس شوراي ملي تقديم كرد.

12 بهمن 1343، سفير كبير آمريكا در تهران هنگام تحويل جت هاي جنگي جديد‌ آمريكا به ايران گفت كمك ‌‌هاي نظامي آمريكا در ايران در 15 سال گذشته ۶۵۰ ميليون دلار بوده است.

12 بهمن 1357، امام‌خميني (ره) پس از 14 سال دوري از وطن در ميان استقبال پر شور و ميليوني مردم به ايران باز گشتند. روزنامه كيهان طول جمعيت استقبال كننده را 32 كيلومتر اعلام كرد. امام ‌خميني (ره) پس از ورود به تهران از ميان انبوه جمعيت استقبال كننده به سوي قطعه شهدا در بهشت ‌زهرا رفتند و در آنجا نطق تاريخي و مهم خود را درباره شاه، دولت، مجلسين، ارتش و برنامه ‌هاي آينده خود در كشور اعلام كردند. در حالي كه مراسم ورود حضرت امام (ره) به طور مستقيم از تلويزيون پخش مي ‌شد نظاميان با يورش به اين سازمان از ادامه پخش آن جلوگيري كردند. اين امر چنان مردم را خشمگين كرد كه برخي از آنها تلويزيوني ‌هاي خود را شكستند. همچنین در این روز، بانک‌ های سوئیس گفتند که پول‌ های ایران را پس نمی ‌دهند و رادیو کویت نیز اعلام کرد: وزیر انرژی آمریکا گفته است در صورت ادامه عدم ‌صدور نفت ایران، کشورش مجبور به جیره ‌بندی نفت خواهد بود. یونایتدپرس نیز به نقل از مقامات انگلیس گزارش داد تقاضای ایران برای پایان دادن به معاملات تسلیحاتی موجود میان دو کشور، انگلستان را با خسارتی معادل چهار میلیارد دلار بابت عدم فروش اسلحه و همچنین بیکار شدن 20 هزار نفر رو به رو خواهد کرد.

12 بهمن 1374، ريچارد مورفي عضو شوراي روابط خارجي آمريكا گفت سياست هاي دولت كلينتون در متهم كردن ايران به تروريسم، اعمال تحريم هاي كنگره، تخصيص بودجه براي براندازي، تلاش براي منزوي كردن ايران و لغو قرارداد نفتي كونكو با ايران، عموماً اشتباه بوده است.

12 بهمن 1382، فرودگاه بين المللي امام خميني (ره) افتتاح شد. عمليات اجرايي ساخت اين فرودگاه از سال 1373 آغاز شده بود.

12 بهمن 1390، مرکز آمار ایران در گزارشی تازه، ۳۲ شهر مهم کشور را با معیار "قیمت‌مسکن" رد‌ه‌ بندی کرد و ضمن تشریح آخرین وضعیت بازار مسکن سراسر کشور، میانگین ارزش آپارتمان‌ در هر شهر و استان‌ را اعلام کرد؛ در این گزارش، تهران گرا ن‌ترین شهر و یاسوج ارزان ‌ترین شهر ایران معرفی شدند.

12 بهمن 1391، با تصویب وزیران عضو کارگروه کنترل بازار و تایید رییس ‌جمهور، قیمت خودرو آزاد شد تا از این پس خودروسازان بدون دخالت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، محصولات خود را قیمت ‌گذاری کنند؛ طبق تصویب‌ نامه جدید هیات ‌وزیران که توسط معاون اول رییس ‌جمهور برای اجرا به وزارتخانه ‌های اقتصاد و «صنعت، معدن و تجارت» ابلاغ شده است، خودروسازان از این پس مجازند نسبت به فروش خودرو به قیمت تجاری (حد فاصل قیمت بازار آزاد و قیمت محاسباتی با نرخ مبادله ‌ای ارز که توسط سازمان حمایت تعیین می ‌شود) اقدام کنند.

12 بهمن 1392، عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌ کننده هسته ‌ای ایران و معاون وزیر امور خارجه، درباره اولین قسط بازپرداخت دارایی ‌های مسدود شده ایران، گفت: این قسط به یکی از بانک ‌های سوئیس واریز شده ‌است و و پس از پایان تعطیلات آخر هفته در اروپا و آمریکا از طریق این کشور پرداخت خواهد شد. واریز دارایی ‌های مسدودشده ایران به مبلغ 2.4 میلیارد دلار، مهم ‌ترین تعهد غرب در توافق هسته‌ ای ژنو در برابر تعلیق داوطلبانه بخش‌ هایی از برنامه غنی‌ سازی ایران بود .

12 بهمن 1394، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای خرید ۲۰ فروند هواپیمای سبک ۷۰ نفره «ای ‌تی ‌آر» با این شرکت هواپیماسازی ایتالیایی-فرانسوی قرارداد منعقد کرد.

12 بهمن 1395، علی طیب ‌نیا وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال نماینده مهاباد درخصوص قاچاق کالا اعلام کرد: در ۸ ماه اول سال ۹۵ میزان کشفیات قاچاق کالا ۱۱۷ درصد رشد داشته و براساس گزارش ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز رقم قاچاق کالا از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۵ میلیارد دلار کاهش یافته است.

12 بهمن 1396، "جنت یلن" کرسی ریاست فدرال ‌رزرو را به دست "جی پاول" سپرد. بدین ترتیب شانزدهمین رئیس فدرال ‌رزرو در طول تاریخ بیش از صدسال این بانک مرکزی بر روی کرسی جدید خود نشست.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: حمله به آرامکو علی اکبر صالحی حسن باقری معامله قرن کروناویروس شهر ووهان محمدرضا شجریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران قاچاق کالا وزیر اقتصاد هواپیما حمله به آرامکو علی اکبر صالحی حسن باقری معامله قرن کروناویروس شهر ووهان محمدرضا شجریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اقتصاد ایران و جهان میلیارد دلار قاچاق کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۲۸۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت برنج ایرانی

مسیح کشاورز اظهار داشت: قیمت برنج ایرانی که سال ۱۴۰۱ تا مرز ۱۵۰ هزار تومان افزایش یافته بود، در سال ۱۴۰۲ به ۸۰ هزار تومان کاهش یافت.

به گزارش تسنیم، وی افزود: عدم حمایت دولت از بخش خصوصی برای تداوم اجرای طرح خرید و توزیع برنج ایرانی توسط بخش خصوصی، دستاورد‌های ارزشمند این طرح که به مدیریت بهینه بازار برنج منتهی شده بود را از بین می‌برد.

کشاورز بیان کرد: سال گذشته بخش خصوصی با حمایت دولت وارد بازار برنج ایرانی شد و حجم بالایی از محصول که به دلیل نبود تقاضا در انبار شالیکاران و تولیدکنندگان انباشته شده بود را خریداری و با قیمت مناسب در بازار عرضه کرد.

کشاورز با بیان اینکه سال ۱۴۰۱، قیمت برنج ایرانی با رشد ۳۰۰ درصدی از مرز ۱۵۰ هزار تومان گذر کرد، ادامه داد: جهش قیمت موجب کاهش تقاضا و انباشت محصول شده و بیم آن می‌رفت که حجم قابل توجهی برنج از بین رفته و کشاورز و تولیدکننده خسارت سنگینی متحمل شوند.

وی گفت: در چنین شرایطی اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران به پیشنهاد دولت پاسخ مثبت داده و با حذف حلقه‌های واسطه‌گری، محصول برنج را مستقیم از تولیدکننده خریداری و به بازار عرضه کرد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران تصریح کرد: در حالیکه پیش‌بینی می‌شد در سال ۱۴۰۲ قیمت برنج ایرانی با تبعیت از نرخ تورم از ۲۰۰ هزار تومان گذر کند، ورود بخش خصوصی مانع ادامه این مسیر شد و قیمت برنج مرغوب ایرانی تا کیلویی ۸۰ هزارتومان کاهش یافت.

وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی با قبول ریسک بالای اجرای طرحی که هیچ پیشینه‌ای نداشت و آینده آن نیز مبهم بود، سرمایه خود را به خطر انداخت، اظهار داشت: اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با نگاه ملی و حمایت از تولید داخلی خطر کرده و این طرح را اجرا کردند که خوشبختانه با موفقیت اجرا شد.

کشاورز با تاکید بر اینکه در پایان سال گذشته و پیش از شروع فصل جدید کشت برنج، از ادامه این طرح جلوگیری شد و ناخواسته بازار را به دلالان شد، افزود: اگر این اتفاق فقط برای اندک محصول باقیمانده سال گذشته بود، مشکل‌ساز نمی‌شد، اما افزایش قیمتی که گریبانگیر بازار برنج ایرانی شده، معیار قیمت محصول سال جدید می‌شود و بیم آن می‌رود، قیمت برنج ایرانی دوباره افزایش یابد.

وی ادامه داد: در صورت افزایش قیمت برنج بی منطق برنج در بازار، قطعا شاهد بازگشت رکود به بازار این محصول بوده و تقاضا برای خرید برنج می‌شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران متذکرشد: در سال گذشته که دولت با حمایت از طرح خرید برنج ایرانی با صدور مجوز واردات، بازار برنج متعادل شد و نتیجه آن مدیریت بهینه بازار بود، امسال از یک سو حمایت از طرح خرید برنج ایرانی را متوقف کرده و از طرفی واردات برنج را متوقف کرده است.

وی تصریح کرد: نتیجه تصمیمات اشتباه، در بازار نمود پیدا می‌کند و باید متوجه این مهم باشند که با افزایش قیمت و بازگشت رکود، از سرگیری طرح خرید برنج توسط بخش خصوصی شاید با موفقیت همراه نشود و دولت نباید انتظار داشته باشد با این نوع تعامل، بخش خصوصی بار دیگر از اجرای این طرح استقبال کند.

کشاورز با تأکید بر این مهم که برای حفظ تعادل در بازار برنج باید تا پیش از شروع دوره ممنوعیت فصلی ۸۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شود، گفت: در شرایطی که حجم قابل توجهی برنج تولید داخلی باقی نمانده و باید منتظر تولید سال جدید باشیم، کمبود توأمان محصول داخلی و خارجی موجب برهم خوردن توازن عرضه و تقاضا شده و دولت برای جبران این مشکل، عجولانه عرضه ذخیره احتیاطی برنج کشور به بازار را انتخاب می‌کند که این اتفاق خود خطای دیگری است که مشکلات بازار برنج را تشدید می‌کند.

وی همچنین درباره تأمین ارز واردات برنج گفت: واردکنندگان برنج با سرمایه شخصی اقدام به واردات برنج کرده و پس از عرضه محصول به بازار، برای دریافت ارز پس از تأیید وزارت کشاورزی از سوی بانک مرکزی در صف تخصیص ارز قرار می‌گیرند، اما از ۷ ماه پیش تا کنون واردکنندگان ارزی دریافت نکرده‌اند و به دلیل محدودیت سرمایه، امکان فعالیت و واردات مجدد را ندارند.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • سقوط آزاد طلا/ فلز زرد چند قیمت خورد؟
  • تجربه‌ای متفاوت با صندلی گیمینگ ایرانی
  • اتوبان‌ یازدهم اسلام‌آباد «ایران» نام گرفت + جزئیات
  • ایران نام اتوبان پاکستان می‌شود
  • پاکستان نام یکی از خیابان‌های اسلام‌آباد را به «ایران» تغییر داد
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • قیمت دلار؛ محور جلسه امروز دولت و مجلس /قالیباف: از دو قوه باید یک حرف شنیده شود
  • آفریقا ظرفیت جذب انواع کالاهای ایرانی را دارد
  • کاهش قیمت برنج ایرانی