Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهمان برنامه جدید «کتاب باز» به معرفی کتابی پرداخت که باعث تعجّب مجری، عوامل برنامه و مخاطبان شد. ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۵ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، عبدالحمید قدیریان نقاش مذهبی و مدیر هنری فیلم سینمایی «آفتاب نیمه‌شب» مهمان برنامه نودوهفتم «کتاب‌باز» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای این برنامه را که از سری چهارم مجموعه «کتاب‌باز» است، سروش صحت برعهده داشت. در این برنامه اتفاقی جالب رخ داد و مهمان این برنامه به معرفی کتابی پرداخت که به فرموده رسول خدا (ص) مهجور واقع شده است؛ اتفاقی که نه تنها موجب تعجّب مجری و عوامل برنامه شد بلکه مخاطبان و بینندگان را نیز به شگفتی واداشت؛ اتفاقی که می‌تواند تلنگری برای همه ما باشد.

قدیریان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی تسنیم درباره این اتفاق گفت:

چند هفته پیش، طی تماسی دعوت شدم تا در برنامه «کتاب باز» شرکت کنم اما به دلیل مشغولیتِ ناشی از حضور در فیلم «آفتاب نیمه‌شب»، از آنها مهلت خواستم تا بعد از فیلمبرداری خدمتشان برسم. این مهلت فرصت خوبی بود تا مروری بر «برنامه کتاب‌باز» داشته باشم. برنامه‌ای که تا آن زمان توفیق دیدنش را نداشتم.

با مرور برنامه از وزین و صمیمی بودن آن لذت بردم؛ مخصوصاً با اجرای خوب آقای سروش صحت که با برخورد شاد و صمیمی، فضا را دوست‌داشتنی می‌­کند.

با خود گفتم چه برنامه خوبی است و فرصتی است تا دغدغه و نگرانی­‌های ذهنی خود را مطرح کنم. دغدغه نسبت به مصائب و بلاهایی که به اسم کتاب و در ظرف کتاب بر بشریت وارد شده و جنایاتی که توسط دشمنان انسان با سوء استفاده از حرمت این واژه‌ پر معنا، نسبت به انسان صورت گرفته است.

به مرور مطالب زیادی را یادداشت کردم. خیلی دوست داشتم تا موضوع نهضت ترجمه را مطرح کنم و در کنار تبعات و نکات به ظاهر مثبت آن، به بلای عظیمی اشاره کنم که توسط آن بر سر جامعه مسلمین آمد؛ همان کاری را که امروز با گسترش تکنولوژی که به ظاهر بسیار خوب است می‌کنند و عواطف و روح بشر را به سوی مرگ می‌کشانند.

جوانان باید بدانند که خود را در دام کثرت مطالب نیندازند و حجب فکری را در درباره خود ایجاد نکنند. هرگاه «حق» فرصتی برای ارائه تفکر خود پیدا کرد، دشمن به این ترفند دست انداخت و فضا را مملو از موضوعات کرد و فرصت اندیشیدن را از علما و متفکرین گرفت.

فیلم:

زمانی که خدا بر طبق برنامه‌ خود، بنی‌امیه را کنار زد و به دلیل رفتار بد مسلمانان، به جای ایشان‌ به بنی‌عباس میدان داد، باز هم فرصت ترحّمی بر مسلمین را ایجاد کرد و فضا را به گونه‌ای قرار داد که امام صادق علیه‌السلام فرصتی برای بیان معارف الهی پیدا کنند و به این وسیله مسلمانانی را که در دهه­‌های گذشته از معارف الهی محروم بودند تربیت کنند تا آنان با قوانین هستی و رموز قرآن آشنا شوند و مزه اسلام زنده و پویا را بچشند و مسیر آینده را روشن ببینند و پیش بروند.

منصور دوانیقی خلیفه عباسی که تاب تحمل بالا رفتن معرفت را نداشت و نگران حکومت خود بود، دستور داد تا حرکت آرامی که در گذشته وجود داشت و در طی آن کتب دانشمندان و نویسندگان بلاد دیگر، ترجمه و در جامعه منتشر می‌شد، قوت بگیرد. شرایطی را مهیا کردند تا مسلمانان با تنوع بسیار مطلب مواجه شوند و کمتر به کلام آسمانیِ اهل آسمان یعنی اهل بیت علیهم‌السلام بپردازند.

در آن دوران کتب بدون هیچ ملاحظه‌­ای ترجمه و ارائه می‌­شد که به آن حرکت «نهضت ترجمه» می­‌گویند. این امر باعث شد تا متفکرانی که تازه پای درس مولا نشسته بودند و شروع به یادگیری نکات اولیه در فهم اسلام ناب کرده بودند، در رینگ تفکرات وارداتی اسیر شوند و خود را مکلف به پاسخگویی به شبهات بدانند و از آموزش غافل شوند.

با فتنه‌ای که منصور برپا کرد، مسلمانان دوباره از منابع اصیل خود غافل شدند و سرشان گرمِ مطالعه و بحث و جدل با مطالب سایر تفکرات می‌شود و مسلمین، باز هم روال سابق خود را پیش می‌گیرند و به دنبال آن، باز هم قرآن و اهل‌بیت علیهم‌السلام در مهجوریت باقی می‌مانند و این سیر تا آنجا ادامه پیدا می‌کند که به غیبت آخرین حجت خدا منجر می‌شود.

بسیاری از هم‌سن­‌های من به یاد دارند که با پیروزی انقلاب و ایجاد تحول در اندیشه جامعه، نیاز مُبرمی به تبیین تفکر نوین احساس می‌شد. زمان نیاز بود تا جامعه در کنار شور خود، به شعور لازم نیز دست پیدا کند و با برنامه‌های الهی آشنا شود تا در مسیر پیشِ روی خود، با فتنه‌­هایی که از طرف دشمن پدید می‌آید، به صورت آگاهانه مواجه شود و با بهترین رفتار از آن عبور کند و بهترین راه برای دست‌یابی به این معرفت، پرداختن به کتاب خدا بود.

متأسفانه در آن دوران، سیل هجمه­‌های فکری باریدن گرفت و متفکران و علما یکبار دیگر از داشته‌­های خود یعنی قرآن و اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام غافل شدند و به جای آنکه از فرصت جدیدی که خداوند بعد از 1400 سال در اختیار ایشان قرار داد و فضا را مساعد کرد تا در بهترین شرایط، ایشان به اسلام ناب بپردازند، غافل شدند و به مجادله و بحث با دشمنان پرداختند و عملاً دشمن آنان را به رینگ خود کشاند.

با این پیش­فرض، به ذهنم رسید که وظیفه‌ام این است به اندازه‌ خود تلاش کنم تا شاید با معرفی کتاب خداوند در این برنامه، گام کوچکی برداشته باشم تا یکی از آن دو گوهر گرانبها که میراث رسول‌الله برای امت خویش است، از مهجوریت خارج شود؛ کتابی که می­‌توانستیم در 40 سال گذشته از آن استفاده و مسیر پیش رو را روشن کنیم؛ کتابی که همه گذشته و همه آینده، به صورت معجزه‌گونه در ظاهر آن بیان شده و در انتظار بیرون آمدن از مهجوریت، چشم انتظار متقین است تا با هدایت خود، کلیدهای حرکت در مسیر آخرالزمان را در طبق اخلاص گذاشته و به ایشان ارائه کند.

همیشه ماجراها آنطور که می‌پنداریم و منتظریم، پیش نمی‌­رود. بعد از گذشت چند هفته و تماس‌­های مکرر، زمان حضور در برنامه و مواجه شدن با مجری صمیمی و شاد برنامه رسید اما متأسفانه زمان ضبط برنامه، زمانی بود که جامعه درگیر چند عزاداری بود. شهادت شهید قاسم سلیمانی، شهادت تشییع‌کنندگان و سقوط هواپیمای اوکراینی، فضا را سنگین کرده بود، ‌طوری که در مواجهه با آقای مجری، تمام چیده‌­هایم را از یاد بردم.

کتاب را در کاغذی پیچاندم و آن را به عنوان یکی از آثار رفیق حکیم خود معرفی کردم و توضیحاتی درباره آن دادم. به اصرار آقای صحت که مشتاق دیدن کتاب بود، آن را بیرون آوردم و در مقابل دوربین گرفتم. قصدم این بود که با این نوع ارائه دراماتیک، بتوانم تلنگری به مخاطبان بزنم و آنها را دعوت به انس و همنشینی با قرآن و فهم آن کنم.

غم مقدّسی که در چهره مجری محترم به وضوح دیده می­‌شد، مرا بر آن داشت تا در انتهای برنامه سردیس حکیم ابوالقاسم فردوسی را از میان تمام سردیس­­‌های موجود انتخاب کنم و تلویحاً به ایشان بگویم ما در زمانی هستیم که باید فضای حماسی در پیرامون خود ایجاد کنیم و منظر خود را ارتقا بدهیم تا مصائب و مشکلات، ما را دچار فتنه نکنند و ثابت‌قدم پیش برویم تا هر یک به نوبه خود، امام‌مان را در برپایی پرچم الهی نصرت کنیم.

گفت‌وگوی تسنیم با شیخ حسین انصاریان| اختلاف در زمان شهادت حضرت زهرا(ع) برای شیعه رحمت است/ شوهرداری خوب، جهاد زن استعلوی تهرانی در گفتگو با تسنیم: بخشی از سیره حضرت زهرا(ع) از روی عمد نوشته نشد/ جامعه ما از تربیت اسلامی فاصله داردروضه امام حسن(ع) با نوای پویانفر

انتهای پیام/

R1410/P/S4,37/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اهل بیت علیهم السلام شبکه قرآن قرآن کریم فاطمیه رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اهل بیت علیهم السلام شبکه قرآن قرآن کریم فاطمیه رسانه ملی تلویزیون اهل بیت علیهم السلام شبکه قرآن قرآن کریم فاطمیه رسانه ملی تلویزیون اهل بیت علیهم السلام غافل شدند معرفی کتاب کتاب باز باز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۱۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار مشهد-سرخس با روزانه چهار رام در فصل بهار حرکت می‌کند

معاون عمرانی فرماندار سرخس گفت: فعالیت قطار محلی سرخس -مشهد با روزانه ۲ رام قطار رفت و ۲ رام قطار برگشت در ماههای اردیبهشت و خرداد فصل بهار امسال بر طبق برنامه اعلامی شرکت قطارهای حومه‌ای راه‌آهن جمهوری اسلامی تداوم دارد.سید محمد رفیعی گفت: مطابق برنامه جدید شرکت راه آهن روزانه ۲ رام قطار از مشهد به سرخس و ۲ رام قطار از سرخس به مشهد در برنامه جدید اعلامی راه آهن در روزهای یکم و دوم اردیبهشت انجام شد.

وی بیان کرد: پیش از این و در برخی روزها در فروردین ماه برخی رام های قطار حذف می شد که دلیل آن نیز کمبود لوکوموتیو یا همان دیزل قطار عنوان شده است.

یکی از شهروندان سرخس گفت: در فروردین ماه امسال بعضی از روزها یک رام قطار رفت و یک رام برگشت از برنامه روزانه حذف می شد و همین مساله مشکلات زیادی برای مردم ایجاد می کرد.

محمد علی قربان نژاد افزود: مسوولان گفته اند به دلیل اینکه راه آهن کمبود دیزل دارد، برخی روز‌ها قطار رفت و برگشت شب را حذف کرده تا دیزل آن را به صورت کمکی در خط تهران-مشهد به کار گرفته شود.

وی بیان کرد: باید توجه داشت علاوه بر این برخی قطار‌ها نیز به دلیل پدیده ریزگرد‌ها و گردو خاک و توفان شن در سرخس لغو می‌شود و به این خاطر که مسیر مشهد-سرخس اتوبوس ندارد، خودرو‌های سواری مبالغ هنگفتی از مسافران طلب می‌کنند.

این شهروند و فعال اجتماعی ادامه داد: در حالیکه کرایه مشهد-سرخس در روز‌های عادی یک میلیون ریال است در زمان لغو حرکت قطار، مسافران تا مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال را نیز به رانندگان سودجو پرداخت کرده اند.

اما در روز‌های آخر فروردین ماه مدیر کل راه آهن خراسان در گفتگو با ایرنا ضمن تایید لغو برخی رام‌های قطار مشهد-سرخس گفت: سعی شده است، قطار رفت و برگشت روز به دلیل استقبال بیشتر مسافران حفظ شود.

مصطفی نصیری ورگ بدون ارائه توضیحی درباره علت لغو قطار‌ها افزود: فعلا برنامه‌ای برای حذف کامل قطار مشهد-سرخس وجود ندارد سعی می‌شود حداقل قطار رفت و برگشت روز حفظ شود.

مطابق اعلام رسانه‌های محلی سرخس روزانه تا هزار مسافر در مسیر ریلی مشهد-سرخس و بالعکس جابجا می‌شود که در صورت لغو این قطار روزانه همین تعداد سفر جاده‌ای با خودرو‌های سواری کرایه در جاده پرخطر و دارای گردنه‌های کوهستانی رقم خواهد خورد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • دومین کتابخانه سیار تایباد حرکت خود را آغاز کرد
  • غاز حرکت دومین کتابخانه سیار تایباد خراسان رضوی
  • رمزگشایی ازجعبه سیاه چهره‌ها
  • شنونده «شب های ایران» از رادیو چی چست باشید
  • فیلم | حرکت عجیب بهمن هاشمی وسط یک برنامه به سبک جوانی‌اش
  • قطار مشهد-سرخس با روزانه چهار رام در فصل بهار حرکت می‌کند
  • نمایشگاه کتاب تهران در حوزه گردشگری ادبی نیاز به استراتژی دارد
  • دفاع اخیر موشکی ایران در برابر صهیونیست‌ها تنبیه و تلنگری بیش نبود
  • برنامه حرکت قطارهای حومه ای بهار 1403
  • صدا وسیما بازدیدهای شبکه اجتماعی را مخاطب خود حساب می‌کند+ فیلم