Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-24@03:01:05 GMT

جایزه جمالزاده قابلیت جهانی شدن را دارد

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۳۴۲۳۱

جایزه جمالزاده قابلیت جهانی شدن را دارد

کیهان خانجانی گفت: شناساندن وجوه عمومی زندگی و شخصیت محمدعلی جمالزاده به مردم، عوامل مؤثر در ارتقای سطح کیفی جایزه جمالزاده و افزایش گسترۀ آن به سطح بین‌المللی است.

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان،نویسنده و مدرس داستان‌نویسی،اظهار داشت:مسئله داوری یکی از مهم‌ترین مسائل در برگزاری رویدادهای ادبی همچون جایزه جمالزاده است،معتقدم دوره مقدماتی داوری از دوره نهایی آن اهمیت بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه در رویدادی همچون جایزه جمالزاده بیش از هزار داستان داوری می‌شود که خیلی اوقات به دلیل تایپ اشتباه، بالا بودن حجم مطالب و یا چندان حرفه‌ای نبودن داوران مرحله مقدماتی، برخلاف انتظار به مرحله نهایی نمی‌رسند.

 نویسنده مجموعه داستان «یحیای زاینده‌رود»، برقراری ارتباط با ناشران کشورهای فارسی‌زبان و فعالان ادبی ایرانی در کشورهای خارجی را عامل مهمی در رساندن جایزه جمالزاده به سطح بین‌المللی می‌داند و توضیح می‌دهد: درحالی‌که داستان مدرن در کشور افغانستان رشد خوبی داشته و ناشران مطرحی همچون محمدحسین محمدی در آنجا به کار در این حوزه مشغول هستند، می‌توان از طریق آن‌ها فراخوان جایزه جمالزاده را اعلام و آثار را دریافت کرد و در این رویداد شرکت داد.

به گفته او، همچنین حدود هشت تا ۹ میلیون ایرانی مقیم خارج از کشور وجود دارد که می‌توان در ارتباط با آن‌ها شرکت‌کنندگان بیشتری را در این رویداد شرکت داد.

خانجانی ادامه داد: انتشارات گردون در آلمان به مدیریت عباس معروفی، انتشارات باران در سوئد و دیگر ناشران و فعالان ادبی در این کشورها می‌توانند در بین‌المللی کردن جایزه جمالزاده نقش مهمی داشته باشند. چنانکه این رویداد می‌تواند در هفت‌کشور جهان نماینده داشته باشد.

او ترجمه آثار برگزیده جایزه جمالزاده را راه دیگری برای کشاندن آن از سطح ملی به جهانی می‌داند و تأکید می‌کند: به‌راحتی می‌توان برای مترجمین دعوت‌نامه‌ای ارسال کرد تا داستان‌های برگزیده جایزه جمالزاده را که می‌توانند وجه جهانی داشته باشند، ترجمه کنند. این دعوت می‌تواند از طریق ایرانیان مقیم خارج باشد. ضمن اینکه داستان کوتاه ایران وجهه‌ای بین‌المللی دارد و این خود به تقویت این موضوع کمک می‌کند.

این مدرس داستان‌نویسی همچنین برقراری تعامل میان مردم و جایزه جمالزاده را عامل مهمی در توجه آن‌ها به این رویداد می‌داند و می‌گوید: برقراری ارتباط میان شرکت‌کنندگان و داوران و همچنین میان مردم و جایزه جمالزاده دو سوی مهم این موضوع است. در بخش نخست، می‌توان بعد از برگزاری این رویداد و اعلام نتایج، داوران و صاحبان آثار برگزیده در نشستی به تحلیل و بررسی این آثار بپردازند تا نفر اول جایزه جمالزاده بداند که اگر اول شده اما مثلاً در بخشی از داستانش از زاویه دید خروج داشته است. یا کسی که برگزیده نشده بداند که اثرش ناقص نیست و می‌تواند بهتر شود.

او اضافه می‌کند: موضوع مهم‌تر ایجاد تعامل میان مردم و جایزه جمالزاده است. درواقع مردم باید بدانند محمدعلی جمالزاده که بود. اینکه وقتی ساموئل بکت کاندیدای جایزه نوبل بود، او هم بوده و یا اینکه پدر او یکی از بزرگ‌ترین مشروطه خواهان ایران بوده است، همه این وجوه عمومی از زندگی جمالزاده مردم را با او آشنا کرده و خودبه‌خود جایزه ادبی او هم برای مردم مهم خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جمالزاده جایزه جمالزاده بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۴۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ایستاده با گرگ» نامزد دریافت جایزه از جشنواره دهلی نو شد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی شبکه مستند سیما، فیلم «ایستاده با گرگ» به تهیه‌کنندگی سعید نبی، کارگردانی سعید نبی و مریم خدیوی در سومین حضور بین‌المللی خود و پس از نامزدی دریافت نشان پاندای طلایی چین و خورشید طلایی اسپانیا، نامزد دریافت جایزه جشنواره محیط زیستی آسیا در سال ۲۰۲۴ در دهلی نو هند شد.

فیلم «ایستاده با گرگ» مستندی محیط زیستی ـ اجتماعی است که در شبکه یک سیما در قالب مجموعه مستند «تنهایی» تولید و به پخش رسید.

جشنواره بین المللی CMS VATAVARAN در ماه ژوئن امسال در دهلی نو در هند برگزار می‌شود که از آن به عنوان جشنواره تخصصی محیط زیستی آسیا یاد می‌شود.

رویکرد دوازدهمین دوره این جشنواره نسبت به انتخاب و نمایش فیلم‌ها در سینماهای دهلی نو در هند، توسعه پایدار با پنجره‌ای برای کاوش در طبیعت است و با این رویکرد بهترین فیلم‌ها و مستندهای منتخب محیط زیستی در سراسر جهان را به نمایش می‌گذارد.  

این جشنواره داستان‌های طبیعت از سراسر جهان و داستان‌هایی در مورد چالش‌های حیاتی زیست‌محیطی و توسعه‌ای که دنیا امروزه با آن‌ها مواجه است را برگزیده و انتخاب می‌کند.

این جشنواره در دسته‌بندی‌های حفاظت از آب، حفاظت از محیط زیست، حفاظت از حیات وحش، تغییر اقلیم، سازگاری و کاهش معیشت و فناوری‌های پایدار جوایز خود را اهدا می‌کند.

اداره کل تامین و رسانه بین‌الملل سیما عرضه بین‌المللی این مستند را برعهده دارد.

مستند دراماتیک «ایستاده با گرگ» داستان حقیقی و واقعی زندگی هادی جلالی محیط بانی است که بیش از ۹۹ ساچمه از سمت شکارچیان به او شلیک شده و بسیاری از این ساچمه‌های سربی که به بدنش اصابت کرده همچنان در بدنش ماندگار است. او که از دست رئیس جمهوری وقت نشان لیاقت فداکاری دریافت کرده در روستا و شهرش بسیار غریب است ... .

این فیلم مستند را سعید نبی و مریم خدیوی بروجنی کارگردانی کرده، آرش زاهدی اصل تدوین، مهران فرد پور فیلمبرداری، حبیب الله محمدی صدابرداری و بهروز شهامت طراحی صدا و صداگذاری کرده اند.

دیگر خبرها

  • جایزه داستان و بازآفرینی در ۲ بخش رقابتی و ترویجی برگزار می‌شود
  • لیست قیمت لوله جدار چاه کالوپ در ضخامت های مختلف
  • نخستین دوره جایزه داستان و بازآفرینی فراخوان داد
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد
  • شاهد یک رویداد بین‌المللی قابل‌توجهی خواهیم بود
  • برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت در همدان
  • پادشاه داستان‌های ترسناک چگونه اولین گام را برداشت؟
  • «ایستاده با گرگ» نامزد دریافت جایزه از جشنواره دهلی نو شد
  • پادشاه داستان های ترسناک چگونه اولین گام را برداشت؟