Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: براساس گمانه‌زنی‌ها 450 هزار تا 600 هزار نفر در ایران از عارضه کم‌بینایی رنج می‌برند و 90 هزار تا 100 هزار نفر به نابینایی نسبی و مطلق دچار هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا زالی در جمع خبرنگاران گفت:‌ یکی از مواردی که سازمان بهداشت جهانی برای ارزیابی برنامه‌های چشم‌پزشکی در نظام بهداشتی و درمانی یک کشور بررسی می‌کند، آمار سالانه عمل جراحی آب‌مروارید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال اگر کشوری کمتر از 3 هزار عمل جراحی در سال انجام دهد، از نظر سازمان بهداشت جهانی پذیرفته نیست و نشان می‌دهد سیستم‌های جذب بیمار، بیمار‌یابی و سیستم درمانی آن کشور دچار مشکل است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود به ازای هر یک میلیون نفر ایرانی به طور متوسط 6 هزار عمل جراحی آب‌مروارید در سال انجام می‌شود که رکورد جهانی به شمار می‌رود و نشان‌دهنده سیستم‌های شامل و کامل در حوزه بیماریابی در عرصه غربالگری چشم  و آمادگی درمانی بالا در حوزه چشم‌پزشکی کشور است.

وی افزود: براساس آخرین برآورد سازمان جهانی بهداشت در زمینه کفایت، عمق و کمیت برنامه‌های غربالگری چشم‌پزشکی در منطقه مدیترانه شرقی که شامل 22 کشور می‌شود، ایران رتبه اول را کسب کرده است. انجام غربالگری نوزادان و غربالگری پیش از مدرسه در کشور باعث شده که آمار ایران در جهان افزایش پیدا کند اما نباید تنها به این آمار اکتفا کرد و پروژه‌های بیشتری را برای بیماریابی در حوزه کم‌بینایی و نابینایی انجام دهیم.

زالی مطرح کرد: پیش‌بینی می‌شود در ایران 90 هزار تا 100 هزار نفر در زمره نابینایی نسبی و نابینایی مطلق قرار می‌گیرند و 450 هزار نفر  تا 600 هزار نفر از جمعیت ایران نیز از عارضه کم‌بینایی رنج می‌برند. این آمار براساس گمانه‌زنی اولیه است و با پوشش مناسب در زمینه غربالگری بیماری آب مروارید و آب سیاه انجام داده میشود، می‌توان بیماریابی حوزه چشم پزشکی را در کشور وسعت داد.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: نابینایی کم بینایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی هزار نفر آب مروارید چشم پزشکی عمل جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۷۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از فاز نخست بخش الحاقی بیمارستان هاجر شهرکرد

محمد حسین اعرابی اظهار داشت: بخش الحاقی بیمارستان هاجر شهرکرد دارای سه فاز است که فاز نخست آن شامل بخش اورژانس و رادیوتراپی می‌شود که حداکثر تا شهریور ماه افتتاح و بهره‌برداری می‌شود.

وی افزود: دو فاز دیگر این طرح نیز تا پایان سال و در نهایت تا نیمه نخست سال آینده تکمیل خواهد شد.

اعرابی اضافه کرد: تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با تکمیل طرح الحاقی خدمات‌رسانی شایسته‌تری به مردم در حوزه سلامت ارائه دهیم.

وی بهره‌برداری از دو دانشکده تا پایان سال را از دیگر طرح‌های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد عنوان کرد و گفت: فضای آموزشی دانشگاه در شرایط مطلوبی قرار ندارد از از آنجاکه سالانه به تعداد دانشجویان رشته پزشکی این دانشگاه اضافه می‌شود، از همین رو توسعه فضا‌های آموزشی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

اعرابی با تاکید بر اینکه درصددیم تا دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد را به یک دانشگاه بین‌المللی تبدیل کنیم، بیان داشت: در حوزه بین‌الملل دانشگاه باید در شرایط بهتری قرار گیرد و در حال حاضر ۳۰ دانشجوی بین‌الملل در صف انتظار جذب در دانشگاه هستند که باید فرایند جذب سریع‌تر انجام شود.

بیشتر بخوانید

بهبود شاخص‌های حوزه سلامت از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی است

وی توسعه رشته‌های متناسب با نیاز جامعه را از دیگر برنامه‌های این دانشگاه عنوان کرد و افزود: در این رابطه نیازسنجی در دستور کار قرار گرفته است.

اعرابی تامین و نصب تجهیزاتی وارد شده به استان را از دیگر اولویت‌های بخش سلامت استان برشمرد و اضافه کرد: طی دو سال اخیر ۱۵ هزار میلیارد ریال تجهیزات پیشرفته وارد استان شده که بخشی از این تجهیزات های‌تک به سبب نبود فضای مناسب هنوز نصب نشده است که در همین رابطه دستگاه سی‌تی آنژیو تا نیمه نخست امسال و دستگاه پزشکی هسته‌ای تا پایان امسال بهره‌برداری می‌شود.

وی سطح سواد سلامت مردم استان را به نسبت مطلوب ارزیابی کرد و گفت: چالش جدی در این رابطه این است که مردم سواد خوبی در حوزه سلامت دارند، اما در مقام عمل کمتر آن را به کار می‌گیرند.

اعرابی با گرامیداشت هفته سلامت، اظهار داشت: شعار امسال هفته سلامت با عنوان سلامت خانواده با مردمی‌سازی سلامت نامگذاری شده که در همین رابطه باید گفت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنها بخش کنونی از تامین کننده سلامت جامعه است و مردم و ارگان‌های دیگر نیز در این رابطه نقش تعیین‌کننده‌ای برعهده دارند.

وی جذب خیرین حوزه سلامت را از دیگر اولویت‌های امسال بخش سلامت استان عنوان کرد و بیان داشت: در همین رابطه کتابچه‌ای از نیازمندی‌های بخش سلامت استان تدوین شده که به زودی از آن رونمایی می‌شود و بر اساس آن جذب خیرین هدفمند می‌شود.

اعرابی یادآور شد: بدهی بیمه‌ها به دانشگاه علوم پزشکی حدود چهار هزار میلیارد ریال است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • EXEED در راس هرم نوآوری چری
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • بهره برداری از فاز نخست بخش الحاقی بیمارستان هاجر شهرکرد
  • تشریح برنامه‌های هفته سلامت در هرمزگان
  • هشدار درباره تزریق بوتاکس‌های خارجی
  • غربالگری ۸۰۰ هزار نفر در استان اردبیل
  • غربالگری ۸۰۰ هزار نفر در اردبیل